Jo då. konspirationer finns…

15.2.2011. Jag får från en vänlig bloggbesökare ett debattinlägg från Richard Falk, som är amerikansk jurist och forskare och som varit Olof Palme-stipendiat. Falk tar upp morden i Arizona och går därifrån vidare till mordet på Olof Palme. Forskaren varnar oss för ”alltför snabba omdömen” och ställer sig i sammanhanget skeptisk till behandlingen av Palmemordet, i Sverige och utomlands.

Han framför några klart sunda och relevanta synpunkter, direkt kopplade till just det svenska Palmemordet. Jag översätter ett avsnitt:

Vi har en tendens att behandla information som möter oss mot bakgrunden av vår allmänna syn på världsfrågorna, och vi gör hela tiden detta som ett effektivt sätt att klara oss igenom världens komplexitet, vår brist på tid, eller, om så är fallet, vår tendens att faktiskt grunda våra slutsatser på oberoende undersökningar. Problemet uppstår när vi förblandar tolkningen av våra erfarenheter med försöken att förklara en kontroversiell händelse.

Förvisso finns konspirationer med aldrig erkända syften, konspirationer som åtnjuter statligt stöd. Vi behöver inte gå till WikiLeaks för att påminna oss att vi inte ska lita på regeringar, inte ens vår egen, eller andra regeringar som i de flesta avseenden tycks demokratiska och laglydiga.

Och vi bör vid det här laget veta att regeringar (miss)brukar sin auktoritet för att behandla besvärande  kunskap som statshemligheter och kriminaliserar dem som är modiga nog att tro att medborgarna behöver känna till de brott som deras regering begår, brott mot deras tillit och med deras pengar.

Ja, Richard Falks ord känns i ryggmärgen, onekligen. Han konstaterar också det mycket märkliga förhållandet att, i USA, inga ”mainstream media”, inga större medier, rapporterar om de grava misstankarna mot den officiella versionen av attacken mot World Trade Center, den klassiska 11 september.

Det som stärker misstankarna om konspiration är oviljan att över huvud taget ta upp de märkliga luckor och motsägelser som David Ray Griffin och andra engagerade forskare av hög integritet /i Sverige bl a Jan-Olof Rönn! Min anm/ har dokumenterat i bok efter bok allt sedan 2001. Det som kan vara än mer beklämmande än en uppenbar cover up är ”mainstream medias” spöklika tystnad, med dess ovilja att erkänna väl belagda tvivel på den officiella historieskrivningen.

Det går att lägga karbonpapper emellan och vi hamnar mitt i Palmemordet; alla Falks ingredienser finns med. Vem granskar granskarna? Vem granskar tidningarnas ledarskribenter och deras etablerade reportrar? Vem noterar att de praktiskt taget alla befinner sig i samma fålla, varifrån de kan råma om ”ofarliga farliga” ting, men varifrån inte minsta gny hörs om de verkligt farliga tingen, de ting som dödar vår värld.

Jag talade för en tid sedan med en journalistkollega som tycktes mena att vi som journalister inte behöver gå så eländes djupt i botten när vi gräver. Inte det? Hur ska vi då hitta några sanningar? Det blir som att kupera svansen men nöja sig med yttersta tippen.

Nej, ledarskribenters åsiktsmonopol är, i Sverige och USA och antagligen överallt, en mycket effektivt fungerande skamfläck som inget av TV-reklamens mirakelmedel kan tvätta bort. Tänk efter, tänk om säg Göran Greider i Dala-Demokraten en enda gång hade sagt, i sin egen tidning eller i någon av sina många gästspalter, att Palmeaffären kanske inte är helt transparent (modeordet i dag). Men det gör han inte och propåer utifrån i den riktningen hamnar i hans vida papperskorg.

Allt finns i denna fråga. Allt.

”Men Roger Östlund kom ju inte till biografen Grand förrän efter mordet?”

”Jaså? Jaha”.

Sven Anér

4 kommentarer:

 1. Förtydligande, R Falk är emiritus professor i internationell rätt ,Princeton universitetet.
  Han är också Fn rådgivare i mellanöstern frågor.
  Han har alltid kämpat för att sanningen skall komma fram i olika frågor.
  Stefan

  SvaraRadera
 2. Varifrån kom Thomas Fishers priatspaningspengar egetligen. En donation frän en utlänsk säkerketstjänst.
  Om sosildemokraterna låg bakom är det rimligt att förklara varför!

  Den massmediale bin Laden och herr Fisher

  Utrikesminister Colin Powell lovade att lägga fram svart på vitt som visar att attackerna har planlaggts av bin Ladin, men detta bevis har aldrig producerats. Powell gör inte anspråk på att kunna bygga ett åtal mot osama bin Ladin som håller i en domstol. Bevisen räcker till krig, men är inte tillräckligt bra att gå till domstol. Enligt dokument FOI-R-0244—SE som kan sökas på nätet, har Svenska regeringen informerats om bevis bilden.
  En bok som jag använder som källa heter bin Ladin ”det hemliga nätverket” av Roland Jacquard. Den har kommit ut på bokförlaget Fischer & CO år 2001. Bokens förläggare är Tomas Fisher.
  Han skriver i förordet att översättningen låg för tryck när attackerna hände.
  Vem är förläggaren, jo det är samma Fisher som finansierade den sk Ebbe Carlson affären.

  Jag komprimerar Ebbe Carlson affären.
  Det är tullen i Helsingborg som griper en polis relaterad till Holmers livvakt och basebolligan. Polisen kör en bil som smugglar illegal avlyssningsutrustning till Sverige, denna skulle användas av bok förläggare Carlsons spaningar efter Olof Palmes mördare. Fastnade i Helsingborgs tullen gjorde den dåvarande polismannen N. (Han har senare dömts för till 5 års fängelse för att han tagit livet av sin sambo). Ebbe befinner sig på mordnatten i Paris för att fira ambassadör Lidboms 60 års dag. ”Enligt Lidbom biografin den godhjärtade guffeln” . De åker vidare i en mystisk ”icke” flygning i Mitterans flygplan, typ Mysterè 20. Ebbe Carlson som också antogs på goda grunder vara synonym med deckarförfattaren Bo Baldersson (Jämför exempelvis Ebbes sista bok ”Liket i lådan” med Balderssons böcker) . Farsen är fullbordad när en deckarförfattare har större förtroende i regeringen än polisen. Skam promenerar i politikens korridorer. Affären hade inslag av homosexuell nepotism, och hela den Holmerska livvakten bestod till stor del av poliser som var gay, vilket tidningarnas avigsidor rullade sig i.
  Fishers spanings pengarna förvaltades av Medipress ett företag ägt av Tomas Eriksson psykiater i Göteborg. Avslkten var att driva kurdspåret vidare i palmeutredningen, efter spanare Holmers fall. Många drogs med i Ebbe Carlsson affären och till slut föll även Anna Greta Lejon som var justiteminister. Tomas Fisher menar idag att Ebbe Carlson affären egentligen är en Ingvar Karlsson affär. Det intressanta med kurdspåret som drevs av herr Carlson, är att det rör intresse områden som kommer fram i alla Irak krigen, delar av kurdistan är oljerikt. Men kurdspåret saknar substans och möjligen var det ett avsiktligt utlagt villospår, det hade så att säga negativ substans. det vill säga att sanningen kommer fram när spåret vänds bak och fram. En aspekt till, det är att ingredienserna i kurdspåret är av sådan natur att det kan misstänkas att herr Carlson hade goda kontakter med den amerikanska underättelsetjänsten.
  Ett av vittnesmålen i kurdspåret var vad Ebbe kallade, källa A, en mytoman kopplad till det kurdiska kommunistpartiet PKK, och en del kurder lever faktiskt i oljerika kurdområden i Irak.

  Olof Palme var också fredsmedlare i kriget mellan Iran Irak ett uppdrag som Palme och Sverige misskötte ,de så kallade bofors affärena hade förgreningar i området. Palme var ju primus motor i dessa affärer. Bofors direktör Martin Ardbo har sagt att uppgifterna om att fälthaubits 77 och Robot 70 skulle finnas i Iran verkade vara felaktiga? En Svensk Iran-Contras affär. Historien är en märklig labyrint ett decenium efter detta befinner sig Bush och familjen bin Laden som ägare av vapensmedjan Bofors! Intressant är att västmakterna

  SvaraRadera
 3. 911 har en sak gemensamt mer reaktorkatastrofen i japan.
  Teknokratin hjälper till att frisera det allvarliga läget.
  Reaktorerna höll inte en jordbävning. Det skall mörkas !
  Makten skyddar makten liksom i palmeaffären.
  Stefan

  SvaraRadera
 4. http://www.realtid.se/ArticlePages/
  200605/23/20060523134034_Realtid987/
  20060523134034_Realtid987.dbp.asp
  Alexander Vik liksom Thomas Fisher tillhör de svenskar som man kan misstänkas haft en viss förhandskunskap om world trade center attentaten. Just Fisher är särskilt intressant då han Djupt inblandad i den sk Ebbe Carlsson affären.--stefan

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"