”Män med walkie-talkies vid biografen Grand!”

6.9.10. Jag undersöker insändaruppgiften på bloggen om walkie-talkies vid biografen Grand vid tiden för mordet på Olof Palme nere vid Dekorima.

Uppgiften är sensationell på många plan, och jag söker Robert Gustafsson.

Så här ligger det till. I det mycket omfattande förundersökningsprotokoll, som av rikspolisstyrelsen lämnade ut till oss journalister i maj 1989 och som förutsattes innehålla all relevant information och alla viktiga vittnesförhör kring Christer Pettersson-affären, finns 21 förhör med vittnen ur allmänheten redovisade, men Robert Gustafsson finns inte medtagen!

Förhållandet är helt sensationellt och helt nytt för mig. Några walkie-talkies kring biografen Grand finns ingenstans nämnda, och de många hörda Grand-vittnena säger ingenting om detta.

Sensationen är trippel, minst. Dels att walkie-talkies faktiskt funnits vid Grand, dels att polisen på plats var ointresserad, dels att saken undanhölls förundersökningen.

Tidigare har åtminstone jag trott att det vingliga vittnet Roger någorlunda hederligt och oarrangerat kom att anlända till Grand denna mordkväll. Nu vänds saken upp och ner och ställs på huvudet. Paret Palmes biobesök måste i allra högsta grad ha varit känt i förväg av personer inom polisen, från högsta till lägsta nivå, Grand var i förväg utsedd till näst sista anhalten på Olof Palmes via dolorosa!

Naturligtvis har Robert Gustafssons dramatiska vittnesmål hållits hemligt, naturligtvis. Eftersom det skulle ha varit livsfarligt att visa,

Snaran knyts i dubbla varv. Sanningen finns på bordet.

Bloggbesökare: gå in på ”Anonyms” kommentar – jag upprepar den här för säkerhets skull:

Robert Gustafsson, komikern, intervjuades häromdagen i radions P4 av Ulf Elfving I programmet berättade RG att han tillsammans med studentkamrater var på samma föreställning av Bröderna Mozart som makarna Palme. RG tog kontakt med polisen för att delge sina uppgifter, vilka bl a innefattade män med walkie-talkies runt och i närheten av biografen Grand. Polisen verkade enligt RG helt ointresserad av hans uppgifter.

Bloggbesökare: gör era egna reflexioner! Hör av er! Sven Anér.

Sven Anér

6.9.2010.

Viktigt meddelande till Robert Gustafsson, c/o Liseberg, Sofierogatan 5,

412 31 Göteborg. Vänligen ordna så att Robert får detta meddelande!

Engagerad hälsning, Sven Anér, Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66.

Robert Gustafsson, Jag är journalist och författare (tidigare DN och SVT) och har allt sedan 1986 arbetat med Palmemordet. Som du ser av bifogade utdrag ur min blogg, www.svenanerpalmemordet.blogspot.com är jag mycket intresserad av dina uppgifter nyligen till Ulf Elfving, eftersom dessa uppgifter är helt nya och sensationella.

Har du tid, mellan varven, att ringa mig på ovanstående nummer? Jag skulle sätta värde på en utförligare beskrivning från din sida.

Jag bipackar min senaste bok som du kan lägga på en logehylla. Skrämmande läsning, som bara går vidare och vidare…

Du gör fina jobb. Bäst minns jag alltid din underbara tönt i Baltikum!

Så hör av dig, tack! Sven Anér

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs sidan "Om kommentarer"