Om ett enda påstående i Lingärdes PM är sant måste svenska utredare agera!

2.3.2013.
Krkom Dag Andersson, rikskriminalpolisen:
Jag läser med blandade känslor om tipsinringningen till rikskrim. Det är som om rikskrim hade bestämt sig för att till varje pris hålla Anti Avsan utanför de misstänktas krets, medan sakförhållandet rimligen är detta: Avsan är den främst misstänkte. Varför då begära nya tips innan Avsan är färdiggranskad?
Detta återstår att göra när det gäller Avsan:
Ett eller flera rejäla förhör; som det nu är är han endast hörd upplysningsvis, vid ett enda tillfälle, enligt uppgift den 14 juni 1993;
Avsan är sålunda aldrig konfronterad med vare sig Anki eller Anneli, vare sig live eller via uppvisade bilder
Anki har vid ett tillfälle fått se sex fotografier, men enligt besked från Åke Röst föreställde inget av dessa fotografier Avsan;
Avsans hustru har gett honom alibi för mordtillfället: här måste mened kunna ifrågasättas;
Flyktvägen, sådan den uppfattats av vittnet Lars Jeppsson, slutar vid porten till Östling/Grundbergs kontor hörnet David Bagare/Regerings. Avsan var Östlings gode vän, bl a efter sammanträffanden inom den ifrågasatta Stockholms försvarsskytteförening. Det är anmärkningsvärt att Leif GW Persson så demonstrativt lägger flyktvägen åt motsatt håll, ner på Kungsgatan.
Hela den hittillsvarande utredningen av Väsby-gymmet bör göras om, eftersom den så klart varit inriktad på att inte hitta Avsan.
En förnyad Avsan-utredning måste parallelliseras med Lingärdes PM, där bland andra Tommy Lindström, en av Avsans förmän, nämns som möjlig landsförrädare.
Och, till sist, måste du som kvalificerad mordutredare känna i ryggmärgen att mordet på Olof Palme var noga planerat och genomfört av skarpa, nyktra personer, kapabla att organisera en helt ny infrastruktur för ändamålet, med mängder av walkie-talkies anskaffade, intrimmade och fördelade. Att påstå att en svårt drog- och alkoholskadad person skulle ha lett en sådan attackorganisation har alltid varit orimligt, så mycket mer som hela påståendet om Christer Petterssons närvaro, först vid Grand och därefter vid mordplatsen, faller på att huvudvittnet Roger Östlund inte kom förrän efter mordet till biografen Grand.
Hör Anti Avsan!.
Jag bifogar några sena, väsentliga texter, som inom kort kommer att läggas ut på min blogg,
Vänlig, engagerad och djupt oroad hälsning!
Sven Anér, Karlsrogatan 85 A, 752 39 Uppsala. 018-15

PS: Färden Dekorima – Sabbatsberg, många egendomligheter:
Nr 1: Lisbeths klädsel: brun pälsjacka vid Dekorima, mörk tygkappa vid Sabb.
Nr 2: Lisbeth P byter, antagligen i Vasastan, från ambulansen till en poliskommissariebil; då sker även byte till tygkappa.
Nr 3: Olofs patientkort förvanskat till ankomsttid Sabb 23.35, av allt att döma ursprungligen 23.38. Obs att bl a granskningskommissionen påstår 23.31.40!
Nr 4: Ulf Karlssons bild av Lisbeth P vid Sabb försåldes till mig av rikskrim för 65 kronor.
Ingen av dessa diskrepanser går att förena med hypotesen ”ensam gärningsman”.

6 kommentarer:

 1. sjukvårdspersonal11 mars 2013 17:42

  Vad är sanning ? Olika uppgifter har förekommit hur Palme blev skjuten. Vilket är det rätta ,sköts han i bröstet eller i ryggen ? Tack för svar !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga. Enligt det kraftigt censurerade obduktionsprotokollet anges riktningen bakifrån-framåt.

   Radera
  2. Olof Palme sköts i ryggen. Det första skottet träffade Olof. Det andra skottet missade Lisbet.

   Radera
  3. Anonymtomte: "Det andra skottet missade Lisbet."

   Nja, det andra skottet snuddade enligt uppgift vid Lisbets rygg så att det uppkom antingen en lätt rodnad eller en 2-3 mm djup sårkanal.

   Radera
 2. Jag kan inte tänka mig att man gör någon utredning av Anti Avsan. Att man inte har låtit de finska flickorna konfrontera Avsan beror på att han inte motsvarar signalementet av Dekorimamannen.

  SvaraRadera
 3. sjukvårdspersonal18 mars 2013 14:45

  Tack för svaren ! Men i en interrvju av Ambulanspersonalen ,som körde Palme till Sjukhuset,så säger den ene Amb.killen på frågan "hur har skottet tagit" : "Mitt i bröstkorgen ". Då är det alltså inte sant.. Konstigt.Jag menar ,något är konstigt.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"