Leif GW, vår egen gullige diktator?

Lotta Olsson i DN: ”Leif GW skulle kunna lura i oss vad som helst…”I en kulturkommentar i DN skriver Olsson avslutningsvis under rubriken ”Vi tror på dem vi uppfattar som smarta”:
Deckargenren arbetar mycket med den mänskliga naiviteten, särskilt Agatha Christie lurar gärna läsarna att tro att en otrevlig människa nog också är den som är skurken.
Om vi däremot tycker att någon låter intelligent så accepterar vi nästan allt de säger. Sånt tänker jag ibland när jag läser eller ser kriminologen och författaren Leif GW Persson. Han är ju så oemotståndligt trovärdig! Han skulle kunna luta sig tillbaka i sin stol, sucka lite trött och säga ”ja det är ju fint med frihet, men ALL erfarenhet visar ju att vi mår bättre av diktatur”, och hela svenska folket skulle resa sig som en man och jubla.
Det är tur att han inte ställer upp politiskt. Han skulle kunna lura i oss vad som helst, vi skulle ändå välja om honom gång på gång som statsminister. Han skulle inte ens behöva införa diktatur.
Det kusliga är att sanningen inte ligger så förtvivlat långt borta. SA

1 kommentar:

  1. Leif GW Persson är en populär person, mest för att han smockar till polisen offentligt så fort kvällstidningarna ser möjlighet till lösnummerförsäljning, för poliskritik säljer som smör smälter i solsken. Han sitter på sin rumpa och berättar för folket hur en enskild polisman med kulor visslandes runt öronen skulle ha gjort enligt skrivbordsmänniskan LGWP. Men...klippt.... ...klippt....Sven Anér viftade kriminologiprofessorn Persson..klippt...ätt att utföra sitt arbete, var i dessa frågor ickevetenskaplig och hävdade att alla fakta i målet om märkliga sammanträffanden med extremhögerpolisers närvaro vid mordplatsen icke gav skäl att internutreda dessas förehavanden mordnatten. Man kan se debatten i sin helhet på nätet....klippt...tt talesätt som innebär följande liknelse: Sanningen letar sig alltid fram förr eller senare likt en underjordisk källas vatten som måste ta vägen någonstans.
    Vi har nu alla fakta som Lars Krantz reseachade fram av den enkla anledning att han uppgav att han sett poliserna Tell och Piltz på en buss nära den plats där mördaren försvann mordnatten. Krantz privatekonomi förstördes till stor del av det förtalsmål mot dessa poliser som blev följden. Vilket kan ha varit orsaken till att Krantz ägnade sig uteslutande åt mordet resten av sitt liv om jag inte missuppfattat saken helt. Krantz hade övertygelsen att det var Lisbet med eller utan h som mördade Palme, vilket uppfattades av många som att Krantz förlorat förståndet.Det vet vi nog inget om, men att han förlorade pengar vid den förlikning han gjorde med två poliser är väl .... vapenhandlare för att möjliggöra ett identitetsbyte och en pensionering som innebär frihet från mordhot kan tyckas långsökt, men teoretiskt finns en möjlighet och om man läser vittnenas uppgifter (skotten lät som puffar t.ex....gör en grovkalibrig Smith & Wesson det? Kanppast.) Så är det inte omöjligt att detta kan vara sanningen vi inte vill höra: Att det var ett skenmord. Att OP tröttande på det otacksamma svenska folket som av tradition vill bli förtryckta ända sedan Gustav Wasa av en överhet för att vi är vana och därmed trygga med det.Det vore väl en mänskligt försvarbar reaktion av en man dgligen fick finna sig att bli pissad på av alla som kände för det, eftersom hetsjakten mot honom gjort honom till något allmänt villebråd. Som jobbat som besatt i alla år på toppen för att organisera ett välfärdssamhälle där det även fanns livsrum för svaga individer med olika handikapp.
    JA skulle i hans ställe ha tröttnat långt tidigare och dragit mig tillbaka och levt ett lugnt liv som tidig pensionär. Om han upplevde att folket varemot honom, så kanske steget inte var långt till att på överklassmanér göra ett klipp i det fördolda och med enda stor vapenaffär kamma hem en del av de ofantliga belopp de rör sig med som mutor. Rykten cirkulerar att OP hade 60 000 000 på ett nummerkonto i Schweitz, en slant som kan ha lett till våldsamma diskussioner i äktenskapet hur de skulle förhålla sig till dvs dela på.Som en extra pikant ingrediens i denna soppa kan man inte avvisa att OP lurades i en fälla av en mkt närstående person, den att ett skenmord skulle genomföras med efterföljande identitetsbyte, men som ofta i kriminella kretsar, fråga LGWP!, så blir banditerna giriga och mördar varandra, om denna närstående person mutat en lämplig person, kunde det löna sig väldeliga att ta livet av den person som hade 60 miljoner på ett konto på något sätt. Dvs att mordet skedde på annan plats än på Sveavägen. Man vet aldrig. Allt är möjligt, men allt går även att rekonstruera med en polismakt som VILL göra en rekonstruktion av mordet efter att ha samlat in alla fakta de kunnat och systematiskt lagt pusslet. Därför måste polisspåret utredas professionellt. Som en början på mördarjakten.

    SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"