Kan Kriminalteknisk Center hjälpa mig?

9.8.2012.
Till Kriminalteknisk Center, Slottsherrensvej 113, DK-2720 Vanlöse, Danmark.
För kännedom: Utrikesdepartementet, Sverige.
Jag har fått adressen via den danska ambassaden i Stockholm.
Det gäller Palmeärendet. Där har jag från rikskriminalpolisen i Stockholm fått fram handlingar som visar instämplingen av Olof Palmes patient-/tidkort vid ankomsten 28.2.86 till Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm.
Klockslaget är angivet till vad som har uttytts till ”23.35”, men vid närmare analys och förstoring av siffran ”5” förändras denna i praktiken till ett slingrigt ”S” – se medsända handlingar.
Jag har frågat Statens Kriminaltekniska Laboratorium men fått besked att de inte kan arbeta med ett kopierat material, och jag fick i går meddelande från rikskriminalpolisen att de inte avser att lämna över till SKL den handling de anser vara originalhandlingen. Det handlar alltså om ett dubbelt statligt svenskt veto.
Kan Kriminalteknisk Center hjälpa mig? Kan jag lägga en beställning hos Er på granskning av aktuell siffra ”5”, trots att jag endast disponerar den kopia jag erhållit från rikskrim?
Saken är ju den, att eftersom jag misstänker förfalskning av denna siffra ”5” kan jag inte veta vad som ska kallas för original eller om något original ens i dag existerar. Vad är original? Det ursprungligen utstämplade tidkortet från sjukhuset, ett kort som jag tror inte längre existerar? Eller den förfalskade handlingen, i sitt original?
Vid noggrann professionell kopiering, i förrgår utförd av firman SHARP i Uppsala, har det nyssnämnda ”S” blivit mycket klart synligt, men vad jag söker är alltså granskning och analys utförda av en statlig myndighet. Detta kan jag sålunda inte få utfört i Sverige – kan jag få dansk assistans?
Den av mig påstådda förfalskningen spelar stor roll vid granskningen av hela Palmeutredningen. Om det förhåller sig så, som jag tror, att det är klockslaget ”23.38” som förvanskats till ”23.35”, innebär detta alltså att ambulansens avfärd från brottsplatsen och hela körtid till sjukhuset avsiktligt förkortats med tre minuter, med konsekvenser för hela bedömningen av mordets händelseförlopp och bakgrund.
Min fråga: Kan jag hos Kriminalteknisk Center i Köpenhamn lägga en beställning avseende granskning, kopiering och analys av handlingens ”23.35”?
Mycket tacksam för ett positivt svar, där även kostnadsramen anges.
Vänlig, oroad och engagerad hälsning!
Sven Anér, Öster Edinge 271, S-740 10 ALMUNGE, Sverige. 0174-500 66. 018-15 12 79.
Jag är rutinerad nyhetsjournalist med tidigare långa tjänstgöringar vid Dagens Nyheter och vid Sveriges Television, i dag freelance författare, bloggutgivare
www.svenanerpalmemordet.blogspot.com,
samt sedan 26 år tillbaka debattör i Palmeärendet.
Jag bifogar en av mina böcker, ”Palmemordet: Affären Anti Avsan”, vars uppgifter inte på någon enda punkt blivit av regering eller myndighet dementerade.

51 kommentarer:

 1. Hej, Sven!

  I kommande Världens Historia (nr. 13, 2012; utges den 14. 8.; som pren. får jag den tidigare) behandlas statsministermordet i en fyllig artikel. Den ger goda inblickar, ehuru författaren inte torgför Dina "farliga" slutledningar.

  Av särskilt intresse är bilden på fru Palme vid akuten på Sabbatsberg, vid en polisbil. Tidskriften är således av samma uppfattning som Du härvidlag.

  Slutklämmen lyder, att någon egentlig utredning inte längre pågår, trots att Du ständigt möts av besked om "pågående förundersökning". Kanske de borde anlita Dig?

  Har, för övrigt, nyss lagt in en tresidig genomgång av artikeln i Världens Historia på min sida http://palmemordet.blogspot.se/.

  Lennart Sundstad
  Lit, Jämtland

  SvaraRadera
 2. Hej
  Lennart Sundstad.
  Var kan man köpa Världens Historia enklast.
  Jag vill oxå läsa om Mordet i den tidningen.

  SvaraRadera
 3. Jag mötte 2 franska turister i Sverige.
  Då avslöjade jag att regeringen i Sverige håller tyst om allt kring Mordet och att det var många Nazister inom Polisen på den här tiden.
  Känns som budskapet skulle behöva komma ut mer Internationellt, kring alla felaktigheter rörande mordet och att ingenting görs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så dum du är.

   Radera
  2. Jag håller med.

   Då fick fransmännen reda på att Sverige var en rättsstat i alla fall.

   Inte ett land där regeringen bedriver mordspaning och rättsskipning. I sådana länder där regeringen sysslar med sådant brukar det inte vara så trevligt att vara medborgare.

   Radera
 4. Off topic (men ändå inte): Vad är det Leif GW Persson EGENTLIGEN talar om i sin Expressen-krönika “Vägval att göra vid vägs ände“?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I think we all know that... Just hope for the love of god that the truth will pravale

   Radera
  2. Menade du möjligtvis "prevail"!?

   Radera
 5. Känn skälvningen vid slutorden: “Av detta följer också mitt eget moraliska problem. Mitt vägval vid vägs ände, om man så vill. Om sanningen alltid är värd det pris som det ibland kostar att berätta den“.

  SvaraRadera
 6. Hej, Anonym!

  Världens Historia är Sveriges största tidskrift i sitt slag och bör därför gå att köpa i de flesta kiosker. Går Du bet, borde tidningen själv kunna vägleda Dig till närmaste försäljningsställe. Kontaktinformation: Världens Historia, Kundtjänst, 205 50 MALMÖ. www.varldenshistoria.se; e-post:redaktionen@varldenshistoria.se.

  Nu på Tisdag, den 14., kan Du, förslagsvis, titta in på ICA eller någon välförsedd tobakshandel och fråga, om de fått bladet. (Världens Historia finns säkert också på bibliotek.) Artikeln om mordet står att läsa på sidorna 64-71 och ger en god sammanfattning, även om Sven förstås borde ha fått komplettera med ett antal uppgifter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud bevare oss från att den store marodören Sven Anér skulle komplettera med sina förtalsliknande påståenden.

   Tänkte faktiskt läsa den artikeln eftersom jag är som besatt av det här mordet. Men är artikeln på den låga nivån så att Sven Anér har något "att tillföra". Då så får det vara....

   Radera
 7. JFK. En annan orädd man...
  Vem minns inte till exempel "Ich Bin Ein Berliner"

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Fundeing ang.anonyms kommentar 13 aug.12:16.

  Du är som besatt av mordet,skriver du, för dess objektiva Lösning,antar jag,men du ger bara signaler,ifrån dig att du redan vet, och utestänger alla andras frågeställningar i detta ärende.Vad vet du egentligen? efter alla dessa 26 år, som du skulle vilja redovisa, som grund för din övertygelse?

  SvaraRadera
 10. Vet förmodligen lika lite som du om mordet.

  Har dock läst åtskilligt om mordet. Vet dock inte men bär på en övertygelse om att Pettersson är oskyldig.

  Bara för att jag bär på denna övertygelse behöver jag inte per automatik tro att det är offrets änka och en moderat riksdagsman som ligger bakom det.

  Känner en stark irritation över att man kan driva rena rama förtalskampanjen mot dessa personer samtidigt som man har så lite på fötterna.

  Riksdagsmannen har jag ingen åsikt om. Tycker dock att fru Palme har betett som den värsta sortens primadonna och jag har absolut inte något till övers för henne. Tycker dock att han ska behandlas med den respekten som en medborgare förtjänar, trots att hon inte själv visade Pettersson den respekten.

  Tror svaret på mordgåtan finns någonstans i de regionerna som GW Perssons, Jallais, Borgnäs och Walls teorier befinner sig.

  Har som först för ett tag sedan läst Anders Jallais bok "landsförrädaren". Filtrerar man bara bort romanens ingredienser så lägger han fram ett trovärdigt scenario. För Er som inte har läst boken, så kan den varmt rekommenderas.

  SvaraRadera
 11. Men jag är så trött på dessa som skriver Böcker om PalmeMordet och av princip vill jag inte köpa dessa jädra böcker.
  Om inte regeringen hade mörkat alltså hemligstämplat så förbannat jävla mycket så hade mordet varit löst för länge sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, varför ska du förkovra dig genom att läsa böcker.

   När du redan vet allt.

   Att lösningen finns gömd under hemligstämpeln.

   Kul att du skriver det just på den här bloggen. Finns det någon som har skrivit mer om detta mord än just herr Anér.

   Radera
 12. En direkt fråga till Sven Aner.
  Är din Blogg övervakad? och Saboteras, då någon vill lägga in en För Mordet på Olof Palme, relevant upplysning? Jag har utsatts för detta, minst 3 gånger, då jag försökt framföra relevanta iakttagelser, ang. detta Mord.

  Vid samtliga tillfällen, då jag varit klar att publicera detta vittnesmål, börjar bara sidan att RULLA, så det går inte att publicera vad jag vill framföra.

  Är det någon annan på denna Blogg, som råkat ut för detta PROBLEM?

  SvaraRadera
 13. jag har skrivit en hel del i denna blogg och aldrig blivit utsatt för något sabotage, det har funkat att skriva varje gång.
  Sjukt om det är så att man Övervakar Sven Aner då måste man ställa frågan varför ska Sven Aner övervakas?
  Man vill alltså inte ha fram mördaren.
  I såna fall om Sven Aner övervakas ja då är det Polisen och regeringen som ligger bakom mordet.

  SvaraRadera
 14. Jag testar att åter igen försöka att skriva i denna Blogg, men när jag bara skriver så här, UTAN att försöka få fram mitt vittnesmål,går det hur bra som helst.Då börjar inte sidan att RULLA,vilket omöjliggjort min publicering av mitt Vittnesmål.

  Men när jag försöker att få fram mitt budskap, går det inte.
  Då börjar sidan att RULLA.MÄRKLIGT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är helt otroliga ni konspirationsfantaster som tror att det finns någon av dignitet som bryr Era mytomanier och som skulle obstruera med Er.

   Mitt råd till dig är att antingen gå till en datareparatör eller en psykiatriker.

   Börja med datareparatören...

   Radera
 15. Jag är ingen Konspirationsfantast.Det är DU som drar denna slutsatsen.Du hänvisar mig till Psykriatiker utan att ens känna mig som person.Du borde Skämmas.
  Har det aldrig slagit dig att du själv är i behov av psykriatisk hjälp?när du så lättvindigt, och utan substans,går in med det uttalande som du gör?

  Din retningströskel, tyder på att den är av en så låg nivå, att du ständigt går omkring, och är förbannad på allt och alla.Gå och kolla upp det med din Psykriatiker.

  SvaraRadera
 16. Men har du provat att skriva i din toeri om mordet ifrån en olika datorer? hur funkade det? blir nyfiken. Själv kommenterar jag också anonymt, man vill ju inte ha en leif tell inne i farstun när man kommer hem...

  SvaraRadera
 17. Jag skriver mycket här.
  Klart det går skriva vad man vill härinne, inte fan är det nån som hindrar det.
  Leif Tell i farstun haha.
  Jag är inte rädd för nån och jag är inte rädd för att dö heller, vill dom besöka mig så varsågod.
  Dom törs inte söka upp folk som skriver här dom har inget att vinna på det då får vi bara vatten på vår kvarn att Polis och Regering är inblandade och det vill man inte.
  Deras Policy numera är att tiga, dom vet att vi inte kommer nånvart så länge dom tiger.
  Däremot är man nog mer rädd att Folk på känsliga poster ska läcka nåt, dessa läckor tättar man däremot fort.

  SvaraRadera
 18. Kärnvapen.
  Bildt har skickat 3.3kr uran till USA samt 9 kilo uttarmat.
  Ulf Lingärdes premoria är alltså inte helt taget ur luften för han skriver om ett samtal mellan 2 personer där en snubbe vill göra sig av med 650 kilo svenskt plutonium, Uffe visste redan på den här tiden att vi hade plutonium det gör han trovärdig.
  Frågan är vart tog resterande plutonium vägen om vi hade 650kg?
  Bofors hade vapen affärer med Indien, kan Sverige ha sänt även plutonium till Indien?
  Israel dödar just nu alla vetenskapsmän i Iran som har något med deras kärnindustri utveckling att göra.
  Vart Bofors Vd dödad för han sänt Plutonium till Indien?
  Carl Algernon och palme kanske hade nåt med denna soppa att göra oxå.
  Men det som talar emot är att Indien gjorde sin första provsprängning 1974.
  Men Sverige hade redan Plutonium på 60talet.
  Det är i alla fall inte helt omöjligt en utländsk underrättelsetjänst var inbalndad i PalmeMordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Palme pratade om fred ute i världen. Bofors är nog uppförstorat till en skröna. Däremot tycks man ana att Palme fortfarande än idag har många motståndare

   Radera
  2. I och för sig kan väl en del av det som Palme sa under sina resor vara intressant. Detta var under kalla kriget och då kanske inte alltid allt passade in särskilt bra som sades. Men det fanns många typer av motståndare till Palme. Palme var en person som ogärna pratade om sig själv vilket kanske ledde till att det har blivit svårt i efterhand att veta som har hänt

   Radera
 19. Keep up the good work, Sven!

  SvaraRadera
 20. Rädda för att Leif Tell ska stå i farstun. Den som är orolig för det kanske även är född i densamma.

  Underbart med alla människor här som tar sig på stort allvar och verkar tro att de är solen som allting roterar kring.

  SvaraRadera
 21. Leif Tell? Varför dök han upp i sammanhanget?
  Och det behövs nog mer en en "SOL"för att lysa upp detta Ärende.På mig verkar detta vara nedsläckt, och nattsvart.

  SvaraRadera
 22. Leif tell och Sonny Björk, östling ,grundborg mfl var/är medlemmar i en aktionsgrupp knuten till topphemlig underättelseverksamhet. Hur kunde de annars bli säkerhetschef för televerket? De bevakade palme och stod i radio-förbindelse med varandra. Björk anmälde sig som frivillig att undersöka brottsplatsen tidigt lördag morgon. "Men jag är ju övertygad om att vi veet vem som är mördarn" sa han i en intervjuv sedan.

  SvaraRadera
 23. Det är nog helt klart för många, som satt sig in i detta ärende,att detta mord är utrett,sedan 1987.PU vet vem mördaren är, men mörkläggningen är Total.

  Varför?Jo kopplingen till uppdragsgivaren skulle skaka Sverige i dess grundvalar, som HH uttryckte det.
  Jag har avslöjat minst 3-4desinformationsvittnen, på Sveavägen, denna natt,till PU,med anledning av en perifär iakttagelse jag gjort,månader innan detta Mord inträffade,och även en iakttagelse,beträffande ett brev,insänt till DN, dat.1986-04-20.Denna iakttagelse gör mig 100%-igt säker på att dessa personer jag iakttog vid detta tillfälle, är inblandade i detta mord.

  Allt detta, och 100-tals iakttagelser jag registrerat och insänt till PU,med totalt, säkert 100-150 A-4 sidor,redovisar med kronologi,hur detta mord planerades,MINST ett halvår tillbaka i tiden.(Kan ha varit ännu mycket längre tillbaka).

  I mina iakttagelser finns bl.a en revolverman, som jag kollade upp med bilregistret, och som bodde inte långt från mordplatsen, på en gata öster om Sveavägen.m.m.m.m.m.m.m.PU har fått den exakta adressen.
  Säkert 100-150 sidors relevant info med bilar, signalement på iakttagna människor,(3 stycken), men PU vill inte prata med mig,trots att jag har mera iakttagelser jag gjort,och erbjudit mig att delge dem,om de kontaktar mig. Men icke, tystnad råder.

  SvaraRadera
 24. Varför då inte delge något av denna viktiga information på denna blogg i stället? är revolvermannen nära sveavägen identisk med ölvebros "vårspan" från 94?

  SvaraRadera
 25. Har inte en aning om vad Ölvebros "Vårspan"är för något.

  SvaraRadera
 26. Ölvebro gick vinten-94 ut i pressen med att mordet skulle lösas "denna vår" vilket gjorde att granskningskommissionen fick vänta med att sätta igång sitt arbete. Då var hypotesen att det var en annan ensam galning som bodde nära mordplatsen och bla tidigare lämnat uppgifter/ljög om att ha bevittnat mordet. vad jag har förstått har mannen namngivits i den danske författaren Paul Smiths bok. Denna teori övergavs dock. och GW persson sågar smiths bok.

  SvaraRadera
 27. Menar du "Vittnet" Alf Lundin?så kan jag bara säga att han är en av dem som jag avslöjat som desinformationsvittne, av en speciell orsak.Och det vet PU sedan våren 1987.Dessutom bodde han på Västra sidan av Sveavägen, enligt vittnesförhör, som finns återgivna på it-demokrati.

  SvaraRadera
 28. Men kom igen. Vi är här för att vi vill pressa fram en lösning. Vanligen ge fler detaljer. Glöm PU. Man jobbar inte med ärendet.

  SvaraRadera
 29. Kulorna stannar kvar i Palmes kropp, dom avlägnsas på Sabbatsberg.
  Vi har alltså 3 skott hål i palmes skjorta 2 i bröstet och ett i ryggen.
  Skulle kulorna gått rakt igenom Palme som man vill göra sken av så bordet det vara 2 hål i ryggen på Palmes skjorta men det är det inte i såna fall har en kula blivit kvar i kroppen och en kula gått igenom varav det hålet i skjortan på ryggen, för att det ska stämma någorlunda med dom som är officiellt, men man hittar 2 kulor på platsen några dagar senare det är helt omöjligt.
  Jag tror han blir skjuten med 3 skott och att alla kulor blir kvar i kroppen och är det såna dundom kulor så blir dom kvar i kroppen.
  Skulle det vara så att han blir skjuten när han ligger ner och kulan går rakt igenom så skulle det finnas en kula på platsen och efetrsom skjortan har ett hål skulle det finnas ett märke på plattorna eller asfalten.
  2 skott tar i övre höjd på bröstet kring hjärt trakten, han skulle dödas helt enkelt därav kulornas placering.Sen får Palme ett skott i ryggen oxå.
  kroppen är öppnad och igensydd helt emot reglerna när kroppen anländer till Milan valverius för obduktion.man påstår det var ett krav från Lisbeth att hjärtmassages skulle ges, Palme var stendöd och vad har Lisbeth för makt att tala om vad Läkarna ska göra. nej det stämmer inte jag tror man avlägsnar kulorna på Sababtsberg för dom har gått in precis i hjärt trakten alla 3 skotten.Robert Aschberg har en bror som är Läkare på sababtsberg är det därför Robert jobbat så hårt för att få krister fälld, vet Aschberg vad som hände på sabbatsberg?
  jag vill ha svar på hur försvaret tränar kustjägare och fallskärmsjägare var dom ska placera skotten när man ska skjuta en människa på nära håll som man vill vara säker på att han dör? i hjärt trakten som Palme vart skjuten måste ju vara bäst.men frågan är hur försvaret lär ut nån som vet?

  SvaraRadera
 30. Av obduktions rapporten att döma är det vanliga kulor palme blir skjuten med, inga så kallade dum dum kulor.
  Men det är ändå helt omöjligt hitta 2 kulor på Nordplatsen när i såna fall bara en kula gick rakt igenom kroppen, men jag är inte heöt säker så är fallet han kan ha blivit skjuten 3 gånger oxå.

  SvaraRadera
 31. Perfekt Cover up när man går ut och säger man var tvungen göra manuell hjärtmassage vilket man oxå brukar göra så det är helt sant och då måste man öppna upp bröstkorgen, så en van skytt som kan placera skotten nära hjärtat behövs då kan man lätt ta ut kulorna och samtidigt hävda man gjort manuell hjärtmassage vilket oxå stämmer.Men en ensam galning haha Mordet har planerats väldigt väl.Man visste obducenten Milan Valverius skulle klaga på att kroppen redan var öppnad och då var det ju bara tala om att man gjort manuell hjärtmassage så var den saken utredd utan mer frågor.Det är en skicklig skytt som dödade Palme och han har fått order i förväg var skotten ska placeras och det har han säkert blivit tränad på oxå.

  SvaraRadera
 32. Med det sagt som jag skrev tidigare så behövs ett möte med Palme för att skytten ska kunna komma nära palme och placera skotten rätt i trakterna kring hjärtat.Sen kan man lätt ta ut kulorna och sedan hävda man enbart gjort manuell hjärtmassage
  .

  SvaraRadera
 33. Man påstår på sabbatsberg mot Milan Valverius att det var ett krav från Lisbeth att man skulle göra manuell hjärtmassage det var anledningen till att kroppen var öppnad.Så Lisbeth är alltså sjukvårdsutbildad eferson hon känner till manuell hjärtmassage, det gör ju inte många människor och om hon nu vore så sjukvårdsutbildad borde hon väl ha börjat ge Palme hjärtmassage.Nä fyfan dom ljuger på sabbatsberg och Lisbeth talar inte sanning.Det är många omständigheter kring lisbeth hon är absolut inte trovärdig.
  Hur många härinne känner till manuell hjärtmassage där man måste öppna upp bröstkorgen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Talar sanning...

   Om du på fullaste allvar tror att fru Palme lade sig i angående vilken hjärtmassage maken fick, i de chockade tillståndet hon var, börjar man undra...

   Dessutom kunna tro att en metallbrytande kula som är avlossad från någon decimeter skulle stanna kvar i kroppen och därefter lugnt kan plockas ut. Alltså en kula som hur lätt som helst går igenom en bilplåt.

   Dessutom säger vittnena att mördaren var av normallängd ungefär 180 cm och ni hävdar Anti Avsan har gjort det, som jag har förstått det hela är en stor "bjässe".

   Fantasin och mytomanin känner in gränser.

   Radera
 34. Då kan ju du förklara för mig varför man på sabbatsberg öppnar upp Palmes bröstkorg och ger manuell hjärtmassage när palme redan är stendöd.
  Förklaring Tack.
  Sen vill jag att du förklarar om det är som du säger att en kula går rakt igenom en bilplåt.
  Varför var det då inte 2 utgångshål i ryggen på Palme om han blivit skjuten med 2 skott i Bröstet.
  Sen vill jag att du förklarar varför inte poliserna som finkammade området inte hittade några kulor.
  Förklaring Tack.
  Stockholms Pistolskytteförening övar väl på att skjuta på såna här måltavolor där det är en Gubbe och träff bilden är i Bröstet lika tavlor som man har i försvaret.

  SvaraRadera
 35. Intresant att du säger att det är Anti Awsan det har aldrig jag sagt i dom tidigare inläggen angående Kulorna och tillvägagångssättet.

  SvaraRadera
 36. Sen så bromsar kroppsmassa upp en kula mycket mer än en tunn bilplåt gör det går inte att jämföra.

  SvaraRadera
 37. Kan den anonyma förmågan i en eller två lättfattade meningar förklara varför inte palme blev skjuten med en kula placerad mellan skulderbladen??

  I fängelse med borgström "det kan ha varit mobiltelefoner de sett" samt lambertz för obstruerande av rättsprocessen kring palmemordet!!

  SvaraRadera
 38. Den ena åsikten som torgförs här är underbarare än den andre..

  Att en kula som den amerikanska polisen skjuter sönder motorblocket på bilar med skulle fastna i människokropp för att sedan plockas ut på ett sjukhus.

  Att emot samtliga vittnen på mordplatsen hävda att det inte sköts två skott. Ett mot vardera makarna Palme.

  Att den finska flickan påstår att det var Avsan som hon såg fast att hon aldrig har påstått det. För att sedan påstå att det är Avsan som mördade utifrån detta trots att signalementet inte stämmer ett med mördarens, med den person som flickorna såg.

  Förstår att Anér och hans anhang har blivit upptagna hos mytomanen Mikael Cromsjös vaken.se. Era fantasier ligger helt i paritet med hans som av typen att George W Bush låg bakom 9/11.

  SvaraRadera
 39. varför inte respektera herr Anér och låta denna blogg pressa emot en upplysning av det mörklagda händelseförloppet. Dumma och onödiga resonemang om kulor som tycks helt baserade på okunniga personers spekulationer bör således inte ta upp plats på denna bloggs kommentatorsfält. Annars kan du betrakta dig själv som mörkläggare.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"