Har den svenska regeringen använt Lambertz för att mörklägga affärerna Quick och Palme?

21.8.2012. Jag har sovit oroligt, och när jag vaknar känner jag att Göran Lambertz funnits i mina drömmar. Otäcka drömmar. Sanndrömmar?
Till morgonkaffet läser jag Svenska Dagbladets nedsabling av Göran Lambertz påstådda ”bevis” för två av de mord Quick ska ha begått. Johan Asplunds föräldrar framträder i SvD-reportaget och fyller i den bild vi som utomstående betraktare haft sedan länge: polisers och åklagares ilskna och envisa trakasserier mot föräldrarna, på jakt bl a efter ett födelsemärke hos Johan, ett födelsemärke som sedermera förvanskas när utredningen rullar på.
Detta är oerhörda interiörer. Det är som om polis och åklagare vill skapa ett ont samvete hos de så hårt drabbade makarna Asplund, i stället för att ge dem sanning och tröst. Tidningen nagelfar de fem ”bevis” mot Quick som Lambertz anför, ”bevis” som var spräckta redan under brottsutredningen, och de blir inte mera användbara sedan en f d JK vridit på dem och vänt.
Jag läser vidare i SvD:
Också pappan Björn Asplund är kritisk till Göran Lambertz utspel: ”Jag tror att han skrivit debattartikeln /i DN 20.8/ för att skydda sitt rykte genom att försvara beslutet att inte klandra utredarna 2006, när vi krävde en JK-granskning.”
Jag hajar till. Kom det en sådan begäran år 2006, om att JK Lambertz med kraft skulle gå in i Quick-utredningen? Jaha. Det hände givetvis ingenting, liksom ingenting hände när jag själv år 2007 begärde att JK Lambertz med kraft skulle gå in i Palmeutredningen! Står parallellen klar?
Jag tar fram en egen skrivelse från 2007. Den har diarienummer 7642-07-21, där den ligger hopbuntad med ett antal andra inlagor från mig. Ad acta, in med Anér i bortersta hyllan!
Skrivelsen inleds med bl a
En förmodan kan vara att Anti Avsan finns med i bilden, med önskan att mordmisstankar ska flyttas från honom –
Centrala viktiga frågor i ett olöst mordfall som JK Lambertz grymt nonchalerar. Jag avslutar skrivelsen, min datering 15.11, JK:s datering samma datum; jag måste ha faxat inlägget:
JK Göran Lambertz: du och ditt ämbete måste snarast gå in i denna sak och försöka skapa sanning och klarhet. Är det så – vilket jag har misstänkt då jag läst den mailserie som ingår i den sakframställning du har fått – att hela den nu pågående affären har till huvudsakligt syfte att fria Anti Avsan från varje misstanke, ja, då måste enligt min mening JK-ämbetet gå in, höra involverade personer och försöka komma fram till korrekta slutsatser.
Media har tills vidare aktat sig för att röra saken, något som ju endast bidrar till att denna varböld växer. Så hör Avsan, Krantz, Söderström och gärna mig, till att börja med. - - -
Mycket oroad och engagerad hälsning  Sven Anér.
Texten lyser mot mig med eldskrift denna morgon på Hjelmbergstorpet, och en bild börjar ta form:
En justitiekansler är onekligen Regeringens Justitie Kansler, vilket måste innebära att frågan om ministerstyre aldrig blir aktuell, en statsminister och en JK emellan. Naturligtvis måste en regeringschef få tala med sin egen JK och uttrycka önskemål. JK, å sin sida, bör behandla sådana önskemål efter eget, juridiskt grundat omdöme, men ordergivningen kan knappast vara parlamentariskt förbjuden.
Nå: är nu detta vad som hänt och ännu i dag händer i de allt tätare sammanknutna Palme- och Quick-affärerna? Ja, jag menar det. Jag ser i dag JK Göran Lambertz, med toppjuridiska antecedentia, som en Rosenbads egen Richelieu: se till att båda affärerna sopas under mattan, och se också till att inte denne envise Sven Anér får någonting att säga till om!
Får då en ensam jurist bestämma i så stora svarta ärenden utan att någon ingriper? Tydligen. Jag har genom åren fått intrycket att chefen för JK-ämbetet är helt allenarådande. Jag har aldrig kunnat se att någon underlydande blivit konsulterad, och jag har heller inte kunnat se att regeringen på minsta sätt kritiserat sin egen förlängda arm.
Nej, Göran Lambertz har ensam, med en självgodhet och självtillräcklighet som får dagens betraktare att häpna, oemotsagd uttalat sig i skrämmande mordärenden – och därmed basta.
Konkret: ge JK:s registrator order att samtrycka på datorknapparna för LAMBERTZ och ANÉR, varvid en bild med knivskarpa konturer kommer att framträda:
”Jag gjorde som jag blev tillsagd och såg till att ingen av utredningarna blev påtalade. Alltid till pass…”
Citattecknen är mina, men verkligheten blir allt klarare. Det ska tillsättas en kommission i Quickärendet. Som jag tidigare framhållit är det ytterst viktigt att denna kommission kommer att omfatta båda de stora svarta ärendena samt, inte minst, Göran Lambertz person. Ta fram hans CV, som är förkortning för Curriculum Vitae, livsförlopp, och nagelfar hans förflutna: hur tillsattes han och varför?
Ja, jag höjer tonen. Men jag är själv, i skuggan av framför allt Palmeärendet, djupt kränkt av den totala nonchalans med vilken hr Lambertz under innevarande millennium har behandlat mig. En ständigt lite blygt leende regeringens springpojke.
”Jaha, vad är mitt nästa skubb?”
Sven Anér, aldrig specifikt motsagd av Lambertz, bara allmänt tilltvålad.

108 kommentarer:

 1. Kolla i slutet på den här filmen jag behöver hjälp få reda på om det är Polisen.
  En kille sitetr vid vad som liknar en skrivmaskin där den så kalalde fantom bilden rullar.Sen börjar killen som sitter där använda sig av morse, alltså såna här radio signaler, det kopplar jag ihop med den kvinnan som under mordnatten hört pip uppe från sin vind.
  Använde sig Polisen av morse alfabetet under denna tid?

  SvaraRadera
 2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0Y2PVXybp6Y#t=1640s
  Här är filmen alltså

  SvaraRadera
 3. Nån som vet adressen var den här kvinnan på filmen bodde?
  Hon som hör Morse alfabetet från sin kväll under Mordnatten.
  http://www.youtube.com/watch?v=y3O0mG4p8eE

  SvaraRadera
 4. Kan du lägga upp en hänvisning till denna filmen, som du hänvisar till? så att gemene man, med ett klick,kan få upp, vad du hänvisar till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns på Ensaligblandnings kanal längst ned på tredje videoklipssidan. Heter Palmemordet. Sambandscentralen. Skriv detta på Google så kommer videon genast upp.

   Radera
 5. Länken till filmen är på andra inlägget på tid 17:49 kopiera det och följ bara filme så komemr du till den delen där man ser en kille som använder morse.
  Samt inlägg tid 18:46 har du filmen med den kvinnan som hör morse under Mordnatten.

  En kula hittas på dagen efter mordet och det tror jag är riktigt.Den andra kulan stananr kvar i Palmes kropp för den måste oxå tränga igenom hans händer så den får större motstånd än den första kulan och blir kvar i hans kropp.
  Det som styrker min teori är palmes skjorta där finner du 2 ingångshål i Palmes Bröst samt ett utgångshål i hans rygg.Obduktionsrapporten styrker säkert oxå min teori om den inte vore hemligstämplat men det duger lika bra med palmes skjorta.
  Så Lisbeth vart aldrig skjuten på platsen.
  Kula nummer 2 läggs dit 2 Mars 1986 för att stämma in på alla falska grejer man försöker lura folket med.
  KUla numemr 2 avlägsnas på sabbatsberg det är oxå en av anledningarna till att palmes bröstkorg har öppnats och sytts igen när han anländer för obduktion.
  Det här med manuell hjärtmassage är bara Bullshit för redan på lac banden kan man höra dom säga att Palme är död.Palme var stendöd när han anländer till sabbatsberg, han dör på en gång på sveavägen.

  SvaraRadera
 6. wow hur fick du tag i palmes skjorta ? Vad har du för yrke du måste vara proffs för att kunna, emot all expertis vända på utgångs och ingångs förlopp hos kulan, men vad är din tes och hur pekar den emot en lösning?
  Annars så är de flesta överens om att ingångshålet är mindre än utgångshålet där kulan drar mer sig benflisa och vävnad.

  SvaraRadera
 7. Lambertz bästa vän Cleas borgström sade i ett tv-program på 90-talet att det kan ha varit personer som talat i mobiltelefoner som folk har observerat runt sveavägen. Jag utesluter inte att hans minne är så klent att han faktiskt inte minns att sådana ej existerade feb -86 men man vet inte läskiga typer det där...

  SvaraRadera
 8. Jag ahr läst vad vittnena säger från 19986 samtliga säger det är 3 perosner som går bredvid varandra så glöm det där om en ensam gärningsman som typ krister Pettersson, dom allra flesta vittnena säger att mördaren lägegr sin arm om palme strax innan han skjuter palme.Alltså känner mördaren Palme.
  ALla vittnen säger att dom hör 2 skott i snabb följd så därför stämmer det inte med att jag trodde det var 3 skott och ett i ryggen.
  Sen lyssnade jag på det extra nyehtsinslaget direkt på morgonen efter Mordet och där säger Polisen att dom hittat en 9mm kula och då vart det ju lätt.Palme skjuts i bröstet ett utgångshål är i ryggen och det är den kula som polisen hitatr på morgonen och då är det ljust ute så det är ju lättare hitta en kula.
  Inga vittnen säger något om något Ryggskott.
  Lisbeth Palme vart aldrig skjuten på den här platsen möjligen hennes kappa fast i ett laboratorium, mina teorier stämmer väl överens med Ingvar Heimer, lika Ingvar säger jag oxå vad hände egentligen på Sabbatsberg? Palme var stendöd när han anländer dit, jag tror man öppnar bröstkorgen för att ta ur kulan och sedan hävdar man att man var tvungen göra manuell hjärtmassage för att förklara at man skar upp Palmes Bröstkorg.Vidare var det en skicklig skytt som la bägge skotten precis bredvid varandra i Palmes bröstkorg precis där dom skulle vara för att lätt kunna ta ut kulorna och hävda man gjort manuell hjärtmassage, alltså ett väldigt noggrant planlagt mord med en skicklig skytt.

  SvaraRadera
 9. Anledningen till att den andra kulan stannar i palmes kropp är för den måste även tränga igenom Palmes Händer som han håller för bröstet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innan har svamlat färdigt kommer du väl till slutsatsen att det egentligen var en ärtbössa som mördare hade....!?

   Radera
 10. Claes Borgström en springpojke som är köpt av regeringen.
  Läs på coruptio dom håller ihop hela jävla högen på den här nivån, tysta är något dom är rba på som Bodström gjort om Polisens vapenförsäljningar.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Att lambertz nu går ut som han gör kan inte ha någon annan förklaring än att han blivit beordrad därtill
  Läs hans ledare i unt 19 maj innevarande år.

  SvaraRadera
 13. är det någon som vet om lambertz , borgström .wan de kvast är frimurare det är väl vanligt bland juridiker på den nivån?

  SvaraRadera
 14. Man vet inte om man ska skratta eller gråta.
  reinfeldt förstår itne det Julian Assange säger att han kommer inte få en rättvis prövning i Sverige, det finns ingen jävla Demokrati i det här landet längre, se på dessa herrar lambertz Borgström kvasten och många flera på höga Poster.
  Borgström satt ju förresten med i den där panelen Aschberg hade där dom gjorde allt för att få krille att erkänna, precis samam sak som Borgström hjälpte till att få Quick att erkänna så ser Svenskt rättsväsende ut riktigt jävla demkratiskt.Palme Mordet är förankrat högt upp i vår svenska regering.Alla mord där regeringar och säpo och polis och sånt är inblandat blir oftast aldrig uppklarat.Jävla rötägg det finns

  SvaraRadera
 15. Assange får ingen rättvis dom i Sverige...flyr in till Ecuadors ambassad....ha ha ha....

  Fri ordets riddare flyr till ett lands ambassad som slaktar folk som försöker yttra sig fritt....

  Tror att Anér och Assange skulle bli rättssäkerhetens radarpar, de verkar dela på samma kompass. De verkar inte ha mycket till övers för flickors tillförlitlighet.

  Assange har problem med två svenska flickor som han påstår ljuger....

  Anér har problem med två finska flickor, vars vittnesmål snarare pekar bort från Svens fantasier. Sven begriper dock bättre vad de har sett än vad de själva gör.......

  SvaraRadera
 16. Claes Borgström var nyss på TV och den mannen ljuger som en häst travar.
  Hna kunde bestämt svara att Quick inte var påverkad men han gick på mediciner det var riktigt, sen svarade han att han inte visste hur hans medicinering såg ut HALLÅ
  Människan är advokat vad är detta för något svar, vad vet du egentligen Claes Borgström.
  ´När ska Svenska folket fatta att det är samma nötter bakom Palme Utredningen.
  Till föregående talare ja otur för Awsan dessa 2 flickor, Polisen måste ha blivit j.......ligt skraja eftersom man håller 8förhör med dessa flickor samt hör och häpna så gör man husrannsakan hos ett vittne.
  Vem är du som försvarar Anti kan man ju börja fundera.Eller är du Anti själv kanske.
  Jobbigt att du inte har något giltigt Alibi under kvällen heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Giltigt alibi.....?

   Enligt ditt underliga sätt att se på vad ett giltigt alibi är, så var det nog några miljoner svenskar den kvällen som inte hade ett giltigt alibi.

   Kanske en miljon svenskar vars signalement stämmer bättre överens med mördarens än den moderate riksdagsmannens.

   För att ditt resonemang ska fungera måste den store "bjässen" Avsan sjunka ihop till normalstorlek vid mordtillfället för att sedan återgå till sin ordinarie storlek, för att ni ska klara signalemententet på den verkliga gärningsmannen.

   Det låter mer som Barbapapa istället för någon annan, som man såg på TV innan man började småskolan. Synd att det fortfarande finns personer i mogen ålder som har fantasier som snarare borde hänföras till den åldern.

   Radera
 17. Lever Olle Alsen?
  Han var väl på tidningen dagens nyheter och det var väl den tidningen som fick Palmes obdukltionsrapport skickat till sig.
  Undra om Olle Alsen har sett obduktionsrapporten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej han är död. Han gick bort julhelgen 2011.

   Radera
 18. vad jag vet så har vittnena sagt han är typ 1.80 sen mellan 30-40år.
  Jag vet inte hur lång Awsan är så jag kan inte utalla mig om den saken sen om han hade rock på sig och i mörkret kanske det är svårt avgöra hur bjässig man är.
  Men jag har inte sagt han är mördaren han är utpekad att vara på platsen och han kan finska som vittnena säger oxå vilket är sant, östling och en del andra kunde oxå finska.
  En Fru är således inget giltigt Alibi.
  Fin klättring han haft ända upp till toppen, undra hur det gick till egentligen och varför, sug på den ni.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säkert hundratusentals svenskar kan uttrycka sig i det finska språket.

   Dessutom stämmer inte heller mördarens signalement ett dyft med den person som flickorna såg.

   Radera
 19. Han har ju utbildat sig och varit ambitiös vilket det finns många bevis på att de kan löna sig.

  Att det finns något lurt så fort någon människa avancerar i karriären. Det stämmer nog bättre på de förhållandena i Er nyvunna favorit Assanges älsklingsland Ecuador.

  SvaraRadera
 20. Vem är du egentligen och vad har du för intresse att försvara Awsan?
  Har du sett Moderaternas valfilm från 1985 dockan i publiken sägs vara Olof Palme gjord av carl Bildt, varför är jag inte förvånad att Awsan är med i just Moderaterna.
  Awsan är utpekad av 2 trovärdiga vittnen, jag diskuterar inte det längre med dig.
  Cia är troligen oxå inblandad för övrigt så tror jag vad Birchan säger och en Polis bekräftar det är sant han kom in med detta till Säpo innan Mordet skedde att palme skulle mördas, en Polis säger att det var efter Mordet men när han säger p ådet sättet så bevisar det ju att Birchan talar sanning, sen ljuger den polisen och säger det skulle vara efter Mordet men det finns ingen logik i att så skulle vara fallet.
  Men du tror väl såå klart att Cia och denna Morgan gettt 2 miljoner till knarkar krille haha
  http://folkvet.nu/2011/01/ivan-von-birchan-det-var-cia-som-mordade-olof-palme/

  SvaraRadera
 21. jag säger som Bircham.Awsan vet vem som ligger bakom Mordet.
  Bircham säger oxå utan att tveka att Dag Hammarskölds plan vart nedskjutet av Usa och detta har man ju på anat håll oxå misstänkt därav att somliga vill börja starta upp en utredning kring Dag Hammarsköld.
  Undra när vi ska få en Demokratiskt oberoende grupp som börjar granska Cias och skräpos inblandning i Palme Mordet.
  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1517

  SvaraRadera
 22. Här är det trassligt med sanningen..Avsan utpekad och Carl Bildt har varit docktillverkare..mytomanernas stamort på jorden vaken.se har varit framme igen.

  Att ett påstående har godkänts av ärkemytomanen Mikael Cromsjö känns ju tryggt. Säkrare fantasicertifiering för ett påstående finns inte att frambringa.

  Bara för man inte tror den dårskapen så hamnar man per automatik i Petterssonfållan. För reptilhjärnor är det behagligt att bara kunna hålla sig till två färger, svart och vitt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad vet du om Palmemordet?Har du forskat i det?Intressant!Skriv och berätta.Du kommer att tas emot som en Hjälte,när du nu kommer att redovisa sanningen för oss.

   Radera
 23. Nu förstår jag.. Borgström är ju natuligtvis cia-agent liksom Bodström och det var väl därför Guillo irriterad drog upp "Harvard-affären" han misstänkte att palme fick "förmåner" av Cia precis som Bodström idag följandes logiken så kommer man fram till en vämjelig amerikan som bräker well gyy guess will haft to kill that Palm before he makes chief of the UN. Dont worry sir we have pleenty of people over there in that little natiion that are happy to oblige.

  Känner nyvunnen sympati för usa-kritikerna och Assange

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du nog anledning att tänka så.Vem är denna "Vämjeliga" Amerikan, som du hänvisar till?Finns det någon möjlighet, att gå in på internet, och få uppgifter om honom?Vem skall man söka på?Har du en "Susning"?Kan vara intressant för gemene man.

   Radera
 24. Ja i filmen säger man att det är Bildt som gjort dockan, nån i Moderaterna har ju gjort dockan eftersom den går runt i den Moderata Publiken.Det finns många Palme hatare i det Moderata Partiet.

  SvaraRadera
 25. Var kan man hitta information om vad stormaktsmötet handlade om i samband med Palmes begravning? Kanske är det mesta hemligstämplat?

  SvaraRadera
 26. Här är länken till filmen.
  https://www.youtube.com/watch?v=1fklH2AZwHI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går inte att söka på denna länken du uppgivit.Får ingen träff på det.

   Radera
 27. Bildt docktillverkare!?

  Krävs enormt med fantasi för att tro Carl Bildt när han precis ska bli oppositionsledare och statsministerkandidat tillverkar en docka av statsministern själv och därmed allvarligt riskerar hela sin politiska karriär.

  Framförallt är det tur för honom att han inte gjorde det i bloggens & Assanges nya favoritland, Ecuador.

  Lika orimligt som att tro att Avsan sitter på ett internetcafé och trakasserar Sven Anér via mejl.  SvaraRadera
 28. Den filmen som jag la ut där man i slutet får se när fantombilden kommer ur en skrivare och man får se en som använder sig av Morse så kallat telegrafi.
  Jag är ganska säker denna scen är från Säpo dom har sysslat med avlyssning och telegrafi och radiotrafik ända sen andra världskriget och under denna tid fanns det många som kunde telegrafi
  Säpo har oxå till uppgift att leda Polisverksamhet för att förebygga och avslöja brott mot rikets säkerhet.
  Sen vill jag att ni tänker på den filmen från streaptease där en kvinna berättar att hon hört Morse under Mordnatten alltså någon som har sysslat med telegrafi.
  Jag tror detta var den så kallade sambandscentralen under Mordnatten där man kommunicerade med walkie talkie männen.
  Bostaden eller rättare sagt vinden kan ha varit en vind som man använde under 1940 talet för att placera ut så kalalde apar som man kunde fånga in om någon i närheten sände på radio alltså någon spion.dessa apar hade oftast en antenn på taket gjort av pansarrör.Det var väldigt vanligt att derssa apar placerades på vindar men även i lägenheter sen kopplades dom in på vanliga telenätet och i andra änden kunde någon alltså höra vad som sades ifall nån spion eller någon sände radio.
  Så kallad signal spaning utförs även idag men under 90talet så tog försvaret över detta mer och mer från Säpo.
  Sen kanske ni Minns Rolf dahlgrens berättelse att han kör Holmer till Mariatorget och Holmer går fram till en port bredvid ett hotell där han får en tidning av en man, alltså nån form av budskap finns i tidningen, frågan är om den här vinden där kvinnan hör telegrafi är samma ställe som Holmer hämtar sin tidning.Det finns en ledtråd just vid mariatorget så finns en gammal lägenhet som är en så gammal ap lägenhet och har en vind som har använts för avlyssning.Den här vinden kan ha använts fortfarande under 1986 för signalspaning och den har trligen redan varit utrustad med en antenn på taket för signalspaning, så dom som skulle ha kontakt med walkie talkie männen hade redan antenn och allt klart och en antenn på vinden gör att det blir bra mottagning.
  Vanligt förr i tiden var oxå att dessa så kallade lägenheter hade så kallat särskilt betrott folk och den här vinden görs sedan om till bostad och gissa vem som flyttar in jo Östling.
  Jag behöver veta av någon som gjort prgrammet streaptease var denna kåk finns någonstans där man intervjuvar kvinnan som har hört telegrafin.Annars blir det snart lite besök till stockholm.
  Frågan är om hon bor i en kåk vid Mariatorget är fallet så då blir det här jävligt intresant och kan binda Säpo till Mordet.

  SvaraRadera
 29. Vad är adressen? nån som vet var kvinnan i filmen bor?
  http://www.youtube.com/watch?v=y3O0mG4p8eE

  SvaraRadera
 30. Den här filmen ser ni att polisen med ölvebro i spetsen gör allt för att inte utredda dessa walkie talkie män.Det är bla 2 Säpo män som står med walkie Talkie vid tunnelbanan men dessa uppgifter säger sedan polisen att dom itne stämmer.
  I slutet kommer det om Anti Awsan en av finskorna känner igen han från det gym där han brukar träna men Ölvebro påstår dom gjort allt för att finna mannen men inte lyckats haha Ölevro ljuger som en häst travar, en barnrumpa skulle kunna ta reda på vem mannen är.
  Sen kan ni lägga till det här med telegrafin som kvinna hör på natten och ni ser på en ann nfilm när säpo printar ut bilder av fantombilden att man precis då samtidigt pratar Morse alltså kör telegrafi.
  telegrafi var inget utrbett på denna tid.
  Säpo är inblandad i mordet det står helt klart för mig utan minsta tvivel.
  http://japanontop.com/view.php?video=5aPpEQSPWbg&title=Palmemordet.+Striptease%2C+feb.+96.+2b.wmv

  SvaraRadera
 31. Nån som vet var Östling bodde? Hans 2 adresser Tack.
  Han flyttar till en Vindsvåning nån som vet var den låg?

  SvaraRadera
 32. Dockan i Publiken är Olof palme.
  http://www.youtube.com/watch?v=1fklH2AZwHI

  SvaraRadera
 33. Synd att Dahlgren slutade hos Holmér 1985 redan. Fick förmodligen sparken och bitter för det försöker han hämnas på Holmér.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har väl inte med saken att göra.Han kan väl, av egen utsaga , ha blivit kontaktad till att skjutsa Runt HH denna natt.Men det är ju perfekt att utnyttja denne Dahlgren, för att sedan hänvisa till att han slutade hos HH 1985.HH vet allt om Palmemordet,Läs hans bok.Och dra slutsatser från det.Någon "Grandman"som följt efter Makarna Palme, är bara "Desinformationsskit", i själva verket steg det ur en bil, en revolverman vid Annonspelaren,med radiokontakt, och gick fram och mördade Palme. Fundera på Inge Morelius Vittnesmål.Det finns även ett vittne som sett att en person stigit ur en bil, och som intygar att så är fallet.Detta undangömda vittnesmål skulle jag vilja att någon tar fram i dagen.Vittnesmålet finns.

   Radera
 34. Man kan ju börja undra vad yttrandefrihetskommittén ska komma fram till för genialiskt till slut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du?Yttrandefrihetskommitten?

   Radera
 35. Ni som försvarar Anti Awsan.
  Det första Lisbeth sa till 2 Polismän på sabbatsberg var att mördaren var s´tor, kraftig och mörkhårig hon sa oxå att det var 2 gärningsmän till ena Polismannen.
  Östling är inblandad på nåt sätt, har fått fram att han bodde på Södermalm och just dagen före mordet har man ett möte mellan Polismän där östling ingår, östling hade även en lägenhet korsningen david bagares gata och regeringsgatan där det sägs att mördaren försvann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jeg troede, at Ôstling var på hospitalet dagen før mordet; efter en blindtarmsoperation. Han blev udskrevet samme dag, som mordet skete om aftenen.

   Radera
  2. Stor och kraftig har hon aldrig sagt.

   Har du fått kalla fötter och försöker få in Avsan i det hela.

   I dina kan ögon kan hon väl inte ha någon trovärdighet över huvud taget? Var inte hon inblandad i komplotten mot sin man!? Har du övergivit den teorin nu?

   Var inte hon en kappbytare längre....eller är du en kappvändare!?

   Radera
 36. Hon pekade ut en person som bar en blå bullig täckjacka och det var vittnet Björkman. Änkan Palmes vittnesmål är i praktiken värdelöst.....

  SvaraRadera
 37. I Jallais landsförrädaren pekas polisens vapenexpert Sonny Björk ut som en av walkie-Talkie männen. Han ringde in och åtog sig att undersöka mordplatsen sedan höll han på med kulorna. I flera intervjuver med Borgnäs märker man att han svävar på sanningen samt ger uttryck för en misstänkt och opåkallad "övertygelse" om att CP är var gärningsman. Han var även medlem i stockholms försvarsskytteförening.

  SvaraRadera
 38. MIss Palmes allra första utpekande var ju att det var samma två män som stått och hängt utanför lägenheten senaste veckan som kunde vara de skyldiga; en kraftig och en mager man. Den magra mannen i beige/vinröd rock som hon sade hade gjort en avisande gest och avlägsnat sig från henne har aldrig identifierats. Hon hade tänkt ringa säpo beträffande männen en vecka innan mordet men "det blev aldrig av".

  SvaraRadera
 39. Lisbeth är fortfarande en kapp bytare.
  Jag såg en film tror det var på streaptease om Östling där dom även tog upp vad Lisbeth hade sagt till 2 Polismän på Sabbatsberg att mördaren var stor, kraftig , mörkhårig.
  Lisbeth är fortfarande inte trovärdig men det första man säger i samband med såna här saker brukar stämma, man minns aldrig bättre desto längre tiden går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har egentligen ingen betydelse. Dels för att det var vittnet Björkman hon såg.
   Sedan hävdar ju sådana individer som du att hon är inblandad,

   Så vad är då hennes vittnes mål då värt? Hon lär väl inte då lämna ut sina egna kumpaner eller...?!

   Radera
 40. Östling var på Hospitalet men vart utskriven 10timmar före mordet och läkarna säger oxå att han utan problem kan gå även springa i lagom fart utan problem.Östling har inte heller något Alibi för Mordkvällen.

  SvaraRadera
 41. Lisbeth palme sa att kristers advokat får inte närvara och man får inte spela in något när hon ska göra vittnes konfrontationen alltså peka ut vem som hon tror är den hon såg på mordplatsen.Hon säger att hon inte vill ha med någon advokat för när hon gjorde sammsa vittnes konfrontation med 33åringen så sa hon att advokaten hade stört henne för han ahde pratat i ett kör.Men det är helt felaktigt advokaten var helt knäpptyst.Jag bifogar länken till reportaget där dom oxå säger i slutet att hon sagt till 2 polismän att Mördaren var stor, kraftig, mörkhårig haha där fick ni ni som påstår att Inte Awsan stämme rin på hennes beskrivning.Men jag tycker vi kan skita i Lisbeth totalt för hon är inte trovärdig.
  http://japanontop.com/view.php?video=7BzftneBtek&title=N.+Magasinet+-92.+Program+3.wmv

  SvaraRadera
 42. Du gör allt vad du kan för att få in Avsan i det hela. Du är så desperat så t.o.m. tar till Lisbet, samtidigt som du påstår att hon inte är trovärdig. Argumentation som mest liknar snömos eller i nivå med Assange oheliga allians med Ecuador.

  Fortfarande finns det inget vittne som säger att mördaren var av Avsan storlek, hur gärna du än vill....

  SvaraRadera
 43. Haha kolla på filmen det är upp till var och en att döma om det stämmer in på Awsan eller inte.jag vet inte vad jag ska tro eftersom jag anser att Lisbeth inte är trovärdig men jag tror mer på det hon sa på Sabbatsberg faktiskt, för det sa Amerikanska utredare oxå att det som kommer fram tidigt i såna här fall stämmer oftast bättre än uppgifter som kommer fram senare.
  Sjukt är att Lisbeth har styrt allting vad som får spelas in och inte spelas in.Hade Lisbeth varit jävligt sugen få fast sin Mans Mördare han hon inte ställt en massa krav på Polisen.
  För alla inom Polisen är ju inte inblandade.
  Spännande är det här med Säpo på den den filmen där man ser en maskin som liknar en skrivmaskin och en Snubbe som kör Morse alltså telegrafi.
  Nån som vet hur och varför Säpo kommunicerade med Morse? Det var ju inte vanligt förekommande annars.Den där vinden som kvinnan hör Morse före och på Mordnatten, tillhör Säpo, det kan ha varit en så kallad gammal ap vind där det stått utrustning och man har haft antenner klara på taket så det var kanske bara jacka i sin utrustning så man fick en bra kontakt med walkie talkie snutarna.På 40talet hade Säpo mycket folk som sysslade med telegrafi och man spanade intensivt efter spioner som sände ifrån Sverige, även utomlands spionerade man och likaså med DC:an som vart nedskjutet det var ett så kalalt signal spaningsplan och man hade radio utrustning ombord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är hon själv inblandad som ni här på denna blogg tror, så lär hon väl ge ett falskt vittnesmål oavsett hur nära eller hur långt bort i tiden hennes vittnesmål ligger....

   Radera
 44. Snuten som flyttade sin bil under mordnatten, gissa vilket parti han tillhörde förut, samma som Dekorima mannen, vilket parti jobabr nu för att falskt sätta dit Julian Assange?
  Tänk att Julian gick på deras lockbete med dessa kvinnor.Claes Borgström är deras försvarare haha han som sa att Walkie talkie männen var Mobiltelefoner som inte ens fanns 1986, hur kan Claes Borgström veta till 100% att vittnena inte såg walkie talkies?
  Claes Borgström som för övrigt var med när man falskt satte dit Quick.
  Claes Borgström satt för övrigt med i Aschbergs panel där man gjorde allt för att tvingna fram ett erkännande från krille.Frågan man kan ställa sig varför har Aschberg jobbat så hårt och intensivt för få fram ett erkännande från krille? Har någon betalat Aschberg pengar? Hänger det ihop med nåt att Aschberg har en bror som är läkare på Sabbatsberg, att han har en läkare på Sabbatsberg har jag bara läst vet inte sanningshalten i det hela men är det nån som vet något så skriv gärna om det stämmer.
  Krille duperade Aschberg, Aschberg vann aldrig duellerna han hade mot krille.
  Det var så bra dom tog just krille, för dom hade inte räknat med att han skulle vara så begåvad som han var, inte ens Borgström och den där andra advokaten i Aschbergs panel vann någon Duell mot krille haha.Där ser ni hur så kallade kändis advokater går maktens ärenden.
  Krille skulle köpa Amfetamin på Mordnatten och träffa sigge, det var sånt krille levde för sprit och knark, krille säger att han lånade Amfetamin av Sigge, haha sigge var rädd för krille och han fick knark, det här är anledningen till att Sigge pekar ut krille.
  Sjukt att Robert Ashberg får leka domare och hitta en massa konstiga vittnen.kolla i slutet på filmen hur besvärad Aschberg blir när Ashberg säger varför säger du så där krille hahah krille duperade Ashberg för att få pengar precis som Quick gjorde allt Borgström och resten av gänget sa att han skulle säga för få han fälld och Quick fick det han ville alltså knark.http://japanontop.com/view.php?video=sKoBOvWEBzg&title=Christer+Pettersson+kommenterar+Cedergrens+testresultat.wmv

  SvaraRadera
 45. Aschberg säger att krille inte har tonat ner det så mycket att han skulle vara Mördaren.
  Gissa vilka som har försökt tona ner att vissa Poliser har varit inblandade jo Säpo och Polisen själva.

  Sug på den ni.

  SvaraRadera
 46. Claes Djurfeldt röstar på samma parti som Palmemördaren Avsan, dom var kolleger på norrmalspolisen, AA,CD var stora PALMEHATARE...

  SvaraRadera
 47. Varför har vi inget frösvar längre?
  Moderaterna vill så gärna vi ska vara beroende av USA och det vill USA oxå se bara på fallet Assange, tänk om det är så att sverige ordnat ett lockbete för fånga Assange, hur tror ni USA gillade Sverige under Palmes tid?
  Palme gick ut hårt att Vietnam nkriget var helt fel, hur tror ni det uppskattades i USA?
  Palme var den enda Politikern som vågade stå upp för sina åsikter idag är alla rädda säga nåt som kan uppfattas som stöttande mot USA.
  Vi har ingen värnplikt eller försvar på hemmafronten värt nämnet för vi ska vara beroende av natos och USAS hjälp, nu vågar inte ens Sossarna gå ur det här Nato samarbetet, vi är beroende av USA nu mycket för vi inte har något eget försvar så det finns en tanke bakom allt sånt här från Moderaternas sida.
  Dom flesta i politiken är rädda man vet vad som skedde med Palme, sen hålla på snacka om att vi är en Demokrati, ja vi är en demokrati om man håller med Högern.

  SvaraRadera
 48. "Moderaterna vill så gärna vi ska vara beroende av USA"

  Vi har varit beroende av USA sedan evigheter och kommer att vara det under all överskådlig framtid.

  Har synat bluffen som heter neutralitetspolitiken. Som gick att hålla uppe tack vare USA.

  Rätt skönt att USA krossade Hitler och rätt bra att de höll Sovjetunionen på mattan under kalla kriget. Hade inte USA funnits så hade vi varit en bricka i ett spel mellan Stalin och Hitler. När kalla kriget pågick slapp vi vara en delrepublik i Sovjetunionen.

  Men det kanske ni många övervintrare på den här bloggen önskade.

  Där här bloggen hade definitivt inte funnits då. Ni kunde där försökt via en blogg anklaga någon ledamot i regeringspartiet för ett statsminisermord, då hade ni hamnat i Gulag. Skulle inte heller rekommendera er att göra det i ert nya favioritland Ecuador.

  Bra att bo i ett land där man kan bita i den handen som föder en utan att det får några konsekvenser.

  Imponerande uppräkning av två personer som ni antar röstar på moderaterna. Tror inte att det inskränker sig dessa två utan det är väl snarare nästan två miljoner personer som gör det......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skriver bl.a.att det är bra att bo i ett land,där man kan bita i den handen som föder en utan att det får några konsekvenser.Ja, det har vi ju fått otaliga tidningsartiklar om,där personer gjort ganska harmlösa uttalanden på internet, och som en konsekvens av det, blivit av med sina jobb.
   Sedan är väl grundtanken med denna Blogg, att allmänheten skall få ventilera sina åsikter?och lägga fram vad de anser är oklart i detta Palmeärende.Dessa personer känner nog inte till landet Ecuador, så du skall nog inte pådyvla dem, att det är deras nya Favoritland.De känner nog sig kränkta av dig.Håll dig till sakfrågan, och framför vad du eventuellt vet,i detta ärende.Det kommer att hedra dig.

   Radera
 49. Klart vi har mycket att Tacka USA för, men Palme Mordet försvarar jag inte för 5öre.

  Just nu har jag spännande läsning framför mig fick precis tag i en av hans Holmers böcker: Olof Palme är skjuten.
  Vid en snabb blick i boken kan jag konstatera är det verkligen möjligt fantisera ihop allt han ahr sktrivit om flyktbilar osv osv.

  Kul är oxå att läsa om Hans ljug om vasaloppet och hur han gick till receptionen för be om mugg te haha Holmer var inte ens där.

  Jag ska försöka lista ut vad som är sant och inte, ska bli spännade granska och forska hans bok, kul att den är från 1988 oxå vi vet ju lite mer idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullt möjligt att CIA och SÄPO är inblandade i det här.

   Men jag är helt säker på statsledningen i USA inte har ett skit har med det att göra. För dem skulle det vara en alldeles för stor risk att ta.

   Att mörda en statschef i en västerländsk demokrati hade inte ens skådespelaren Ronald Reagan klarat sig helskinnad ur.

   Radera
 50. Det borde väl vara fullt möjligt att ta reda på om Avsan varit på ett Gym i upplandsväsby eller inte!!

  SvaraRadera
 51. Jag håller på uppdaterar mig om Mordet och efter att ha sett filmen Polisspåret så säger även vittnet Lars som följer efter Mördaren in på david bagares gata att Mördaren är 1.90 lång bred och mörkhårig.
  Lisbeth säger ungefär samma sak på Sabbatsberg innan hon blir hjäntvättad av diverse andra folk.
  Jag behöver inte säga något mer vilken person som stämmer in på den beskrivningen.

  SvaraRadera
 52. Åke som jobbar på DN hör under Mordnatten på sin Polisradio ett samtal:
  Hur är det däruppe?
  -Det är bra men jävligt kallt.
  Ölvebro sa det är ganska troligt det här är 2 Poliser som snackar det är inget konstigt med det.
  Nu ska jag berätta för er vad man menar med Däruppe och varför det var kallt.

  Det är alltså den (Säpo) Polis som befinner sig uppe på den där Vinden som en kvinna berättar om i en film att hon hört telegrafi före och under mordnatten.Polismannen fryser för det är minus grader ute och dom allra flesta vindar är inte isolerade.Det här är sambandscentralen under Mordnatten som man upprättade tillfälligt.Frågan är bara varför och med vem kommunicerade man med Morse.

  SvaraRadera
 53. Christer Andersson är fel, försök igen.

  SvaraRadera
 54. Oavsett om man hatade Palme så så skall inte en Svensk Minister som företräder Sverige och svenskarna mördas det är förjävligt och dessa personer som stod bakom Mordet är ena riktiga fähundar och landsförrädare.PUNKT.

  SvaraRadera
 55. Morse signaleringen som skedde från en vind, tror jag var tänkt att meddela beställer att mordet var utfört, troligtvis någon utomlands typ en utländsk underrättelse tjänst.
  För Morse telegrafi var väldigt ovanligt på 80 talet men för en långväga förbindelse utomlands tror jag Morse telegrafi är att föredra.
  Samt Åke som hörde i sin POlisradio i bilen hur är det däruppe:
  -Det är bra men jävligt kallt.
  Det Åke hör är Polismannen på vinden som fryser för det är minus grader och en oisolerad vind är inte att föredra.Uppe menar man alltså Vinden.
  Men har man sänt Morse Telegrafi så borde någon annan utländsk underrättelse tjänast ha kunant hört detta, kanske rent av spelat in det är ingen omöjlighet.
  Men jag tror ändå inte man läcker dessa uppgifter även om man hört något, men det borde i såna fall finnas en hel del som vet hur eller tror sig veta hur Mordet har gått till.

  SvaraRadera
 56. jag tror en utländsk Underrättelse tjänst beställde Mordet och man tar hjälp av visa personer inom Polisen men även inom Säpo.
  Regeringen och övrigt Säpo folk som inte var med i det här blundar för uppgifter som Bircham komemr med för man gillade inte palme så indirekt tror jag flera personer är inblandade, man visste om att det hela skulle utföras och man blundade för det, både Politiker och Säpo folk blundade men man vet exakt hur Mordet gått till men det är inget man vill ska komma ut för det skulle i såna fall skaka Sverige i dess grundvalar.

  SvaraRadera
 57. Har de i konspirationen använt sig av Morse-alfabetet, då var det ju fel att ha Holmér och Ölvebro som spaningsledare. Då har jag ett perfekt förslag på den idealiske spaningsledaren, för att lösa detta historiska mord. Gissa vem?

  Svar: Kommissarie Morse!

  SvaraRadera
 58. Morse telegrafi användes under denna tid det här spåret ska jag forska vidare i men det talar för att Polis och Säpo är inblandat, det var knappast en gammal radioamatör som satt där på vinden under Mordnatten och sände radio.
  För det första hur skulle han ha kommit in?
  Säpo har utrustningen för sånt här dom har även utrustning för Mobilt bruk och om ni minns en kvinna på drottning gatan som såg en Person prata i walkie talkie hon såg att det låg radio utrsutning i baksätet, tror knappast en gammal radioamatör skulle åka omkring mobilt under Mordnatten och sända radio för att sedan rivstarta från platsen efter att ha fått intrsuktioner.
  Det är ju helt klart att Säpo och Polisen är inblandade se bara på hur Ölvebro gör allt för att snacka skit om alla vittnen som sett Poliser under Mordnatten.
  Varför utrder man inte istället allas vittnens berättelser om walkite talkie männen under Mordnatten, Nej det är ganska lätt att fröstå varför man inte gör det för Polisen var inblandad i Mordet ganska enkelt att rälja ut det idag år 2012 när man ahr lite mer fakta på bordet.
  Kom inte med nå jävla smörja att pettersson är inblandad nu igen och skulle ahn avra det är Polisen i alla fall inblandad det går inte att komma ifrån.
  Ölvebro sa ju att dessa personer som snackar om akklt däruppe är 2 Poliser så det vet vi redan och det var alltså kallt på Vinden där man hade sin tillfälliga sambandscentral.

  SvaraRadera
 59. LISBETHS KAPPA.
  I ett normalt Mordfall skulle inte kappbytet ha varit några problem, tänk dig själv att du sitter i en ambulans helt full med blod på din kappa, det skulle nog kännas ganska bra om chauffören anropade någon så du kunde få andra kläder, vems som helst lixom, bara bli av med allt blod.Men kruxet med Lisbeth är att det är mycket krångligare, för någon måste ha in hennes kappa direkt efter mordet för att kunna skjuta på den så det ska överensstämma med det som blivit sagts att hon vart skjuten på platsen.Det här är anledningen att hon hoppar ini ambulansen och nånstans på vägen möter upp någon där man tar hennes kappa för det är oerhört bråttom kappan ska omedelbart preparerats.Detta måste alltså göras direkt efter mordet det finns inga möjligheter att göra det här före Mordet.

  SvaraRadera
 60. Polis bilen från sabbatsberg där Lisbeth kliver ur.
  Det är 2 Poliser i framsätet, titta riktigt noga på bilden så ser du att Höger framdörr är lite öppen och man ser kanten på dörren, jag tycker även kunna se nåt svart där alltså en svart Polisjacka.
  Så det är 2 personer i framsätet och 2 perosner där bak varav en är lisbeth.
  Vem är den personen till höger i baksätet i bilen????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen Anti Avsan...det skulle väl stämma bra in på Era andra fantasier.....!?

   Radera
  2. Anti Avsan...ha ha ha!

   Radera
 61. Allvarligt ta och googla efter bilder på Lisbeth. hur mycket man än letar så går det ej att hitta någon bild när hon har en sån hög frisyr som liknar den på bilden. Det är dessutom en väldigt speciell frisyr som kräver riktigt tjockt hår. Jag tror inte Lisbeth kan ha frisyren ens om hon vill. Den som däremot hade precis så tjockt hår var Anita Gradin. Speciellt vid den tiden , jämför ej med bilderna senare på 90-talet då hon har blivit äldre och håret tunnare.
  Gradin : http://www.google.se/imgres?um=1&hl=en&sa=N&biw=1024&bih=653&tbm=isch&tbnid=DmAGuR6__mbpAM:&imgrefurl=http://globetrotter.berkeley.edu/people/Gradin/gradin-con3.html&imgurl=http://globetrotter.berkeley
  Lisbeth : http://www.google.se/imgres?um=1&hl=en&biw=1024&bih=653&tbm=isch&tbnid=9T7dejVMOuUm7M:&imgrefurl=http://foto.ifokus.se/discussions/4d713fc6b9cb46222d055b04-lisbeth-palme-vers-2&imgurl=http://migrated.ifokus.se/uploads/84e/84eea91850dad3d9a83c9dfe377d00cf/lisbeth-palme-vers2.jpg&w=764&h=1024&ei=A3k8UO-IO4rO4QSnyoH4Cw&zoom=1&iact=rc&dur=425&sig=115409946291372256209&page=1&tbnh=133&tbnw=99&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:3,s:0,i:80&tx=50&ty=72

  SvaraRadera
 62. Jag konstaterar bara.27 kommentarer på denna blogg, är utraderade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kunde gott gått hårdare fram. Folk har t.o.m. börjat snöa in på Lisbets frisyr och kan se något suspekt med som kan hänföras till hon skulle vara inblandad i mordet. Man får se det ur ett humoristiskt perspektiv. Att hon och Anita Gradin hade förväxlat peruker med varandra? Hennes fylligare frisyr berodde på att hon hade upplevt något hårresande?!

   Radera
 63. Anti Awsan har jag inget förteonde för alls.
  Skulle han ha varit domare och jag var med i rätten då skulle dom få byta ut karln.
  A touren Norrmalm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du att han har något förtroende för dig.......!?

   Radera
 64. Finns det någon sansad individ på den här bloggen som vet vem Eva Rausing pekade för Gunnar Wall som varande Olof Palmes baneman?

  SvaraRadera
 65. Karl-Erik Schmitz i Malmö

  Hej där! Har av tidsskäl inte haft tillfälle att tidigare kasta mig in i det här (Boforsaffären). Men jag har kunnat följa er ordväxling som är både initierad och intressant, sett ur min synvinkel. Bofors och vapenaffärerna finns i centrum av mitt scenario. Jag tror att Lars Borgnäs haft lika svårt som jag att få loss ?hemliga? handlingar från de olika arkiven. Men vår ?journalistiska? teknik är att kombinera redan kända fakta och offentliga handlingar. Och snacka med folk som ?minns? bättre än Rune Hedman. Vad jag lärt mig under åren när det gäller Palmemordet är att grupperingar som hållit tätt i 23 år är i det närmaste en omöjlighet. Det gäller anställda på Regeringskansliet såväl som poliser och officerare i grupp. Men som ni fastslår: låt oss se vad Borgnäs har kommit fram till.
  SAP har nog inte gjort något för att försvåra mordutredningen där finns inget kollektivt motiv. Men regeringen har haft motiv en mörkläggning för att inte försvåra förhållandet till ?främmande? makt alltså USA. Flera av Palmes närmaste i regeringen vet sannolikt att Palme hade kunskaper om USA:s illegala drog- och vapenhandel redan hösten 1985 men på grund av Bofors agerande kunde han inte slå till förrän ?han sopat rent framför egen dörr?.
  Och så här får jag till det mycket summariskt byggt på de fakta jag kunnat gräva fram: Karl-Erik Schmitz i Malmö, som jag (nu vet jag med fara för mitt eget liv) jagade utan framgång under en längre tid, hade transportmöjligheter av stora dimensioner nästa gång ni åker bakom en långtradare är det troligt att ni ser en skylt med namnet Schmitz. Han transporterade för bl a Bofors räkning under juli och augusti 1985 via östtyskland och under Stasis överinseende (och förtjänst) för det CIA-ägda företaget St. Lucia Airways via Holland, Belgien och Israel krut för omkring en miljon dollar. Samma flygbolag levererade också arton US Hawk-missiler till Iran i november 1985. Under perioden 1985 (på hösten) till oktober 1987 levererade Schmitz företag illegalt krut och vapen till Iran som fyllde 192 järnvägsvagnar och fyra lastfartyg. Schmitz samarbetade med Oliver North (krigshjälten som räddade Reagan-administrationen i Iran-Contras-affären) vars central fanns i Frankfurt under namnet Enterprise. Hans och Schmitz gemensamma gruppering kallades ?Project Democracy? (uppgifterna finns i Iran-Contras-utredningen och i frisläppta Stasi-dokument).
  Mitt i den här soppan stoppade Olof Palme hösten 1985 två försändelser till Iran med Bofors-robotar, kontaktades troligen av North med begäran att få använda ?den legala Bofors-routen? vilket Palme nekade till (som jag beskrivit tidigare med hänvisning till avhoppade CIA-agenten Chip Tatum) och svarade att han tänkte rapportera om vapenhandeln för sin uppdragsgivare, FN:s generalsekreterare Perez de Cuellar.
  Det är här jag försöker beskriva Olof Palmes utsatta läge och det är här jag tror att han skriver under sin egen dödsdom. Han hade möjlighet att avslöja en vapen- och droghandel som gav otroliga vinster till dödshandelns kolpotörer, han kunde ha stoppat ett blodig broderkrig med förnedrande förlust för Irans ?heliga krig?, han kunde ha gjort avslöjande som sannolikt fällt Reagan-administrationen och skapat historien största politiska skandal.
  Behövs mer för att understryka motivet att tysta honom? Verkställigheten gick sedan snåriga vägar och det är något annat.

  SvaraRadera
 66. forts..

  Och här hemma? Ur allt detta kom den s k Boforshärvan vars juridiska efterspel styrdes någonstans uppifrån och friade alla inblandade.
  Som ett efterspel knappt ett år efter mordet på Olof Palme, januari 1987, omkom krigsmaterielinspektören Carl Algernon sedan han kastat sig eller knuffats framför ett tunnelbanetåg i Stockholm. Han var på väg att på egen begäran höras om Bofors vapenhandel och det fanns all anledning att han nu skulle komma med avgörande avslöjanden. Om vapenhandeln men också om mordet på Olof Palme. En gammal officerskamrat till Algernon som jag intervjuade sa: ?Självmord? Otänkbart. Inte den mannen!?
  1989 omkom förre Boforschefen Claes-Ulrik Winberg i en ?trafikolycka?. Jag mins inte i detta läge omständigheterna men olyckan betraktades som oförklarlig. Man lutade åt självmord.
  Två nyckelpersoner i vårt Palmedrama som visste för mycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret på min fråga.

   Eva Rausings mejl innehåller bevisligen en hel del faktafel angående mordet, vilket inte gynnar hennes trovärdighet. Men trots det finns det goda skäl att ta hennes tips på allvar.

   Din redogörelse stämmer till stora delar in på Karl-Gunnar Bäcks tips, som han hade fått från enligt åtminstone honom själv en mycket trovärdig källa.

   Den teori som du redovisar känns trovärdigare än de allra flesta andra som torgförts. Synnerhet i jämförelse med den mytomani som kan flöda på denna blogg.

   Radera
 67. Kan nämnas att ovanstående text skrevs av Anders Leopold redan 2009. Någon har kopierat från denna diskussionen http://www.svenskamord.se/index.php?topic=35.250

  SvaraRadera
 68. Jag sitter vid datorn och försöker sammanfatta HANS HOLMÉRS attacker mot mig i sin bok för 17 år sedan, medan debatten pågår i TV-rutan. De hänger på något sätt ihop. Fastän namnet OLOF PALME aldrig nämns. Man talar om misslyckandet vid Estonia-katastrofen. De ryska ubåtarna. Stormfällning och elavbrotten. Kärnkraft. Radioaktivitet i avfall vid Ringhals, som är mycket farligare än man visste. Men HANS HOLMÉR och hans mannar på SÄPO, de ljuger. De vill ha det till att jag ljuger. Jag var inte på teatern den kvällen.Det visar ett förfalskat protokoll från förhör med min dotter. Jag åkte inte med bussen. Jag är allmänt opålitlig. Man har hittat en plånbok med mitt namn nära mordplatsen. Till slut insinuerar polischefen att det är jag som är mördaren! ”Krantz misstänker att tjuven den 1 mars slängt plånboken på snövallen för att misstänkliggöra honom. Den upphittade plånboken förblir ett mysterium.” Jag ska inte trötta läsaren med mera detaljer från denne mytoman, som i ett avgörande skede av vår historia hade ett av de högsta ämbetena i landet. Men det var inte bara han. Hela SÄPO, en stor del av poliskåren i Stockholm och annorstädes var – och är brottsliga. Terrorn mot mig har pågått hela tiden. För en liten stund sedan ringde det i telefonen. Det var Olle Alsén baltiske domare Anti Avsan som visslade Horst Wessel, en nazistisk kampsång. En liten ploj på nattkröken

  Varför Ville Hans Holmer att Lars krantz skulle ta tbx sina uppgifter om vad han gjorde under Mordnatten?
  Hans Holmer försökte även få dit Lars krantz som mördaren men detta misslyckades uppenbarligen och var Lars krantz på teatern och satt å bussen så har han ju bombsäkert Alibi från folk som har sett honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur vet du att det var Anti Avsan som ringde dig?

   Radera
 69. Självklart vet jag inte vem det var som ringde dels för att det inte var till mig utan till Lars krantz men det man kan konstatera är att det har förekommit kraftiga hot mot både lars krantz Sven Aner och många andra som sysslat med Mordet.
  Det är knappast en vanlig så kalald svenne som har hållt på och hotat utan det är folk som på något sätt har varit inblandade i Mordet, vad skulle dom annars ha för motic med att hota flera stycken och Ingvar heimer dör mystiskt skador i nacken, krille sägs ju oxå ha dött av nackskador.Men det är väl svårare döda journalister. Ingvar heimer var såvitt jag vet ingen Journalist.
  Om det nu är en affärsman som är en del i Mordet som Eva Rausing påstår så har säkert alla inblandde fått stora summor insatta på sina konton, jag tror inte Affärsmannen är skytten dock.

  SvaraRadera
 70. Fundering.
  Om han(vem det nu är)som får ett samtal,där någon person visslar Horst Vessel i telefon, nu gör en polisanmälan på detta samtal, vilket jag uppfattar som djupt hånfullt, riktat mot denna person och med maktfullkomlighet och arrogans,försöker han att meddela sig,.....kan då inte Polisen spåra detta samtal, och få klarhet i vem som ringt?Eller blir det bara ett ärende, som hamnar i"Byrålådan"? Utan åtgärd?
  Det KAN ju avslöja ett kontaktnät i denna "Palmesörja".
  För jag fattar inte,att det efter mer än 26 år, finns människor som håller på med sådant "Uppringningsskit"

  SvaraRadera
 71. Det där jag la in om den där ringningen är från 2005.Ingvar blir mördad 2000 på Vårby Tunnelbanestation.Ingvar hade precis talat i telefon med Lars krantz och skulle bege sig till tåget för att åka på en konferans, frågan man ställer sig var Ingvars telefon avlyssnad eller skuggade någon hans bostad?
  Samt så kan Eva rausing ha rätt att Mordvapnet var av kaliber 22 om det nu anses vara ett finkalibrigt vapen för det vet inte jag men så här har lars krantz skrivit en tid på världen.

  Svar till Göran Nilsson:

  Jag har inte läst det hemligstämplade obduktionsprotokollet. Det har inte heller parterna eller deras ombud eller domstolarna i Christer Pettersson-rättegången. Inte ens dåvarande chefen för Rikskriminalen Tommy Lindström har gjort det. "Det intresserade mig inte". Däremot har jag vid flera samtal med framlidne docent Milan Valverius blivit upplyst om att Olof Palme blev skjuten i ryggen med ett finkalibrigt vapen, att det inte finns några bevis för att Lisbet Palme blivit skadad och att hålen i Lisbet Palmes mockakappa har åstadkommits i polisens laboratorium. Att Lisbet Palme hade en annan kappa på sig när hon anlände till Sabbatsbergs sjukhus än på mordplatsen framgår av det foto som finns på min hemsida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har också några funderingar på den där beskjutningen av Lisbets Kappa.
   1: Lisbet hade på sig, inifrån räknat, en t-skirt, en blus, en kofta, samt den där moccapälsen.Är det Korrekt? Rätta mig, om jag har fel, så skall jag utveckla mina funderingar.efter det.Hur var hon klädd, exakt, inifrån och ut?

   Radera
 72. Kanske ville Palme bara visa var han köpt sin kavaj tidigare under dagen, på samma sida längre ner på sveavägen (i korsningen kungsgatan)... Vem var det som ville titta i skyltfönster, vet vi det säkert idag?

  SvaraRadera
 73. Skulle jag ha varit på Bio med min fru, och beslutat att gå hem därifrån,skulle jag så klart gått närmsta vägen hem.Att OP och LP korsade Sveavägen, är helt ologiskt, och varför de gjorde så, har ett dolt motiv för detta.Att motivet, enl. Lisbet skulle vara att hon ville titta i skyltfönstret i Butiken SARI,borde vilken mordutredare som helst,kunna genomskåda,och avföra, med ett leende, som ren lögn, och förbannad dikt.Vem av de två, beslutade att korsa Sveavägen? och vilket motiv för detta, hade någon av dem,till att göra det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättssäkerheten riddare har uttalat sig.

   Vad du skulle ha gjort i motsvarande situation är väl helt ointressant.

   Personligen har jag bytt sida för titta i ett skyltfönster på mina nattliga stadsvandringar vid ett flertal tillfällen. Inte visste jag att jag agerade som om jag vore inblandad i en mordkomplott för den skull.....

   Tror kvinnor generellt sett är mer intresserade av att titta i skyltfönster än mig som varande man är.....särskilt en butik av SARIs snitt.....men jag kanske har fördomar.

   Du kanske tycker att det vore mer logiskt att hela husfasaden galopperade över gatan till Lisbets sida........i ditt fall...fan vet!?

   Radera
  2. Oj,Oj,Oj.Din kommentar går inte att kommentera.Men det kanske finns andra, som också undrar över, varför de bytte sida på Sveavägen,närmare halv tolv på natten,och mötte mördaren, som enligt vittnesmål, stått vid Dekorima och väntat i flera minuter, enl. bl.a. Inge Morelius vittnesmål.

   Radera
  3. Varför finns det då skyltfönster och varför lyser man upp dem kvällstid om det inte är för att man ska kunna titta i dem.....?!

   Känns i min värld rimligt att få byta sida på gatan för att se i ett skyltfönster, utan att man ska bli beskylld för att ingå i en komplott.

   En mordkomplott kunde väl misstänka att de eventuellt skulle gå ner i den närliggande tunnelbanestationen för sin hemfärd eller byta sida av ett annat skäl. Därför garderade de upp med den personen som sedan också blev mördaren.

   Om de inte hade gjort bytet av sida utan fortsatt gå på den västra, så kanske uppgiften att mörda statsministern hade fallit på den personen som den sk skelleftehamnsmannen såg prata i walkie-talkie någon minut efter mordet?

   Radera
 74. Jag lägger ner min privat spaning nu, har annat i livet som måste komma före.

  Men lycka till ni andra.

  SvaraRadera
 75. Ännu en gång låtsas svenska etablissemanget söka svaret på gåtan (denna gång: Rausing). Det är som en usel deckare där författaren vet vem som är mördaren men inte avser berätta det för läsaren. Hur vore det att ge oss sanningen - THE MOTHERFUCKING TRUTH - istället för att uppehålla sig i allting utkant? När ska flinet en gång för alla suddas bort från den skyldiges ansikte? I slutändan gagnar det fega medlöperiet ingen. Endast sanningen skall göra oss fria. Som alltid.

  SvaraRadera
 76. De(PU) vet nog vem som är mördaren,med de informationer de fått, redan 1987,men upprullningen av detta,gör att en hel del "Dominobrickor", kommer att falla.Därav den totala mörkläggningen.Och jag håller med dig till fullo, att den 100%-iga, och objektiva sanningen kommer att göra oss fria.Hur vi nu skall få reda på den,begriper inte jag.Med ovan skrivna, i åtanke.

  SvaraRadera
 77. Ja men tänk om det är så att Palme var en riktig stor spion eller på nåt annat sätt har förrått sverige då tycker jag det var rätt det som hände.
  Så jag kan vara lite klyven på om det verkligen är rätt om hela sanningen kommer fram.

  Varför dog Bofors VD Widegren och Carl Algernon, kan det vara så att Sverige sålde plutonium till Indien i samband med vapen affären som var på den tiden.

  GW gräver fram Cold Case, han var grymt nyfiken på ett 40årigt mord där det fanns kvar ett par gamla trosor.
  Varför ingår inte palme mordet i det här, det finns ju massor kvar att göra.

  SvaraRadera
 78. Bara glöm dekorima mannen.Katja och Pirjos berättelse är ren desinformation. Trottoaren är 7m bred. om en av damerna ska fråga vad klockan är hur närma går hon då innan hon frågar? Hon bör väl ställa frågan när hon är omkring 3-4 m ifrån. Om han inte svarar.vilken kvinna går fram till en stor stöddig man som bara står där och stirrar, en fredagskväll i Stockholm ca klockan kvart över 11 och rycker han i armen. Typ hörrudu du hörde du inte vad jag sa. Vad är klockan. Absolut ingen! och just i det läget ser hon när hon ryckt han i armen att han har en walkie talkie under armen. och i just det läget kommer det ett meddelande, som han också svarar på när kvinnan står där och stirrar. Då vänder han sig väl bort och tar några steg in på Tunnelgatan innan han svarar, så att armryckerskan inte hör vad han säger. ni hör väl att hela historien saknar all trovärdighet. men bara att den finns tyder på en konspiration låg bakom. och katja och pirjo antingen har de fåt betalt för att dikta ihop historien eller hotade eller så var det en ren fyllehistoria på finlandsfärjan som dom sen hade svårt att backa ifrån. Men bara glöm, finns ingen logik ingen sannolikhet eller trovärdighet. den är bra för dålig för att vara sann.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"