Carl XIV Gustaf, Haijby – och Avsan!

27.5.2011.

Till Lena Mellin. I dag i Aftonbladet sidan 14:

(Att den nuvarande kungen inte reagerar i dagens situation är)

obegripligt för att den som blir orättvist anklagad oftast blir väldigt arg och känner ett behov av att rättfärdiga sig genom att säga att allt är fel.

Till Robert Aschberg. I dag i Aftonbladet sidan 24:

(citerar Vilhelm Moberg):

En ämbetsman på en viktig post inom rättsväsendet besitter makt och möjligheter som vanliga medborgare saknar. I stället för att enligt sin plikt beivra brottsliga gärningar kan han låta dem vara och dölja dem. En sådan ämbetsman är farligare för rättssamhället än en mördare eller en tjuv.

Likheterna med dagens Affären Anti Avsan är slående, kusligt slående. De svenska ämbetsmännen har, i denna sedan 25 år dagsaktuella affär, uppträtt och agerat exakt så som hovets och Säpos räddhågade representanter i dag gjort i affären med ”kaffeflickorna” – för att nu ta en av de kungliga symbolerna – och exakt så som polischefer den gången hanterade Haijby: pengar och nådevedermälen. Avsan har blivit hjälpt till lukrativa sysslor inom rättsväsendet (!) och inom den högsta folkförvaltningen, riksdagen (!).

Och både i fallen Haijby och Avsan har höga poliser missbrukat sin makt. Haijby utsattes för en olaglig blandning av trakasseri och lockbeten, medan Olof Palmes mördare, Anti Avsan, undsluppit all korrekt lagföring och inte ens konfronterats med sina båda huvudvittnen från Dekorima.

Och liksom i fallet ”kaffeflickorna” med omnejd har lock lagts på i förhoppning att allt ska blåsa över, vilket dock inte har lyckats. Haijby gav ut en bok vars hela upplaga hovet försökte köpa upp, utan att lyckas, affären med kaffeflickorna med mera har omgetts av censurförsök som aldrig fått prövas enligt tryckfrihetsförordningen, medan boken om Affären Anti Avsan har placerats under alla de stora tidningarnas lock. Affären är dock inte okänd i dag, och ny bok med nya avslöjanden utkommer i dessa dagar.

Frågan bör ställas: kan stora hemligheter någonsin döljas, helt döljas? I historiskt perspektiv: nej. Tiden arbetar mot hemligheter, som har en tendens att med åren sippra fram, hjälpta av den journalistik som inte väjer för hot från höga ämbetsmän.

För att ta ett mig närliggande exempel: Då riksåklagaren i tjänsteskrivelse till mig den 15 juni 2010 informerade mig om att

ytterligare skrivelser av likartat innehåll som den du nu har inkommit med i fortsättningen kan komma att lämnas utan någon åtgärd utan att du underrättas om detta

så sluter RÅ:s tf chefsåklagare Peter Lundkvist lydigt upp bakom ämbetsmän som Torsten Nothin den gången och vice RÅ Kerstin Skarp och hovets anställde tillrättaläggare Bertil Ternert i dag: det vore väl märkvärdigt om det inte ginge att få dessa murvlar att hålla tyst!

Har de ingenting lärt, dessa munkorgarnas och munkavlarnas kvinnor och män?

Förre rikskriminalchefen Lars Nylén har nu fått i specialuppdrag att från internationella estrader informera om den svenska rättens och rättvisans förträfflighet. Nylén, som ägnade ett antal år på 90-talet åt att skruva locket fast över Palmemordet och över sin poliskollega Anti Avsan, får nu gå in som den officiella lögnens försvarare.

Ska Sverige visas upp utomlands borde detta i så fall ske som varnande exempel!

Rekvirera mina böcker om Palmemordet, ”Affären Anti Avsan” och, just utkommen, ”DE SAMMANSVURNA”, fyllda av enbart odementerade sanningar!  79:- resp 139:- på pg 75 05 55-5. Beställer du båda blir kostnaden 199:-. Även ”Palmegåtan mot sin lösning”, Dominoeffekten” samt ”cover-up” kan nu beställas, för 40:- per styck + frakt

En fri journalistiks sanningar, inte ämbetsmäns lögner!

Engagerade hälsningar till Lena Mellin och Robert Aschberg!

Sven Anér, Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66. 018-15 12 79

PS, KOMPLETTERING: Västerortspolisen meddelar att Anti Avsans namn inte finns upptaget i da Costa-utredningen, någpt som heööar varken jag eller mina meddelare påstått. Men jag borde ha lämnat uppgiften tidigare; den har av oförklarlig anledning kommit undan, vilket jag härmed beklagar.

Sven Anér

16 kommentarer:

 1. Mille Markovics en gangster säger i dag att bilder på Carl Gustaf kommer att publiceras.
  Det allvarliga är ett utpressningsläge redovisas offentligt.
  Mille Markovics är naturligtvis inte intresserad av monarkins avskaffande.
  Han är intresserad av pengar ooch inflytande.
  Vad ligger bakom egentligen.
  Frågar stefan

  SvaraRadera
 2. Tungt kimminella har anknytning till näringsliv och inte minst polis. Maffian kan inte existera utan att någon fungerar som deras ängel.
  Det vi ser är antagligen en djup spricka inom den svenska borgeoisin.
  Den dag olof palme skulle begravas flaggade kungen på hel stång.
  Var ers majestät "kå på honugen" förhands informerad om palmemordet.
  Frågar nafets

  SvaraRadera
 3. Uppgifterna om kungen kommer ur en situation där han till synes stått utan skydd och bevakning ö h t.. det tror jag inte på. Lika lite som att Olof Palme inte var övervakad 28/2-86.

  SvaraRadera
 4. För att förtydliga. Jag tittade just på Rapports bevakning i "Kunga-ärendet". Att Sveriges statschef umgåtts med maffianissar och att det i 5 år skulle ha undgått svensk underrättelsetjänst är helt orimligt. Och att man skulle kunna ha tagit hand om problemet för länge sedan om agendan varit sådan. Så varför utsätter man Herr Bernadotte för detta?

  En bra fråga för pressen.

  SvaraRadera
 5. ursäkta men... ska det inte vara Carl XVI Gustaf? Kanske ett enkelt slarvfel, men jag läste inte artikeln pga av detta och säkert många med mig. Det borde folk med journalistisk erfarenhet känna till.

  SvaraRadera
 6. Monarkens besök på klubbar sker självfallet med omfattande rekongnisering från säks sida.
  jag hörde talas om dessa rykten för 35 år sedan.
  Kungahuset darrar inte av detta.
  Det kan finnas förgreningar till Göran Lindberg, Sven Otto Littorin mfl politiker.
  Jag citerar Sven Aner.
  "Utpressning behöver inte gälla pengar."

  Det kan finnas många andra saker.
  Men det är inte en strid om monarkins vara och inte vara.

  Tror Stefan

  SvaraRadera
 7. Ann Ramberg menar som advokatsamfundets ordförande "tydligen" att det är rimligt att en person står ovanför lagen "honungen" . Det är inte förenligt med advokatsed.
  säger Stefan

  SvaraRadera
 8. Drevet kring honungen är rimligen inget vanligt pressdrev.
  Påstår stefan inför nationaldagen.

  SvaraRadera
 9. Ukrainska UPA/Sluzba Bezpecky ( Mykola Lebed )
  och baltiska skogsbröder och estländska
  vapsister/Omakaise kanske inte är
  folkhjältar bland alla landsmän heller.
  Men de är RÄDDA och inte utan orsak.

  SvaraRadera
 10. Och detsamma gäller LAF och Ypatingasis Burysis....

  SvaraRadera
 11. Henry K. tycker inte om att en svensk som jag känner till och sprider kunskap om OMAKAITSE och
  VAPSISTERNA/Hjalmar Mäe m.m.
  Undrar just varför.
  Och varför tycker han inte om Peeter Puide och
  "Samuil Branschinsky försvunna vrede"?
  Han kanske inte tycker om UKU MASING heller?
  Och Harry Männil flydde ju till Venezuela-med SVENSK
  hjälp! Och verkar klara sig ganska bra..

  SvaraRadera
 12. Jag skrev Branschinsky. Skulle ha varit
  Branschinskys.

  SvaraRadera
 13. Det är som Åsa Anderson sa: man går inte till snuten om snuten. Och hennes engelske skinhead-pojkvän från National Front ville väl inte ha trubbel med dem...

  SvaraRadera
 14. Evald Mikson placerades ju på Island med Svensk hjälp och bakom ryggen på det isländska folket. Men med det isländska etablissemangets goda minne. En båt gick på grund med Miksin ombord. Och DEN båten var ( pre ) destinerad till Harry Männils
  Venezuela. SVERRI DJUURHUS åkte ju till Torshavn
  1947...

  SvaraRadera
 15. Jag skrev "Svensk" med stort s. Och Miksin istf. Mikson. F´låt. SVERRI DJUURHUS var ju en av färingarna i Waffen-SS. Frikorps Danmark.

  SvaraRadera
 16. Sverri D. kom ju från den kända släkten.
  Alla färingar vem han var.
  Och har skrivit ett slags memoarer.
  Det finns också en bok om hans tid i Waffen-ss och en
  bok om alla färingar i W-SS.
  Kolla Jacobsens Bokhandel ( Thorshavn ).
  Hemsidan finns på nätet.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"