SvD: Är det något fel på Sven Anér?

9.1.2011. Till Redaktionssekreteraren Martin Jönsson, Svenska Dagbladet

Jag läser din presentation i dag av Svenska Dagbladets nyhetsfilosofi, och jag kan förstås inte annat än instämma. Så här ser den ideala, optimala, ultimata nyhetsrapporteringen ut.

Men då frågar jag mig: varför får inte Sveriges i alla avseenden svartaste mord plats inom denna eleganta ram? Var det något fel på Palme? Är det något fel på Palmemordet? Är det något fel på Sven Anér?

När jag för ett par dagar sedan sände SvD min utförliga presentation av säkerhetstjänstens 94 registerkort rörande polistips i Palmeutredningen följde ingen notering i SvD:s spalter – varför inte?

Är det någon skillnad på att jag refererar en information som jag erhållit från den svenska säkerhetstjänsten, dess högsta juridiska ledning, och att SvD hade fått informationen själv, direkt från säkerhetspolisen, Marie Wessling, verksjurist, dokumentnummer AD 189-4635-10, 2010-12-16?

Att SvD kanske inte helt delar min analys av denna dokumentation kan jag givetvis acceptera, men misstror tidningen min sakinformation? Tror tidningen att jag har hittat på uppgifterna?

Det är, Martin Jönsson, förödmjukande och sorgligt att betraktas som luft, när jag sänder SvD uppgifter som i praktiken välter hela den hittillsvarande mordspaningen över ända; ”Privat polisverksamhet!”

Så jag frågar igen: är det mig det är fel på? Eller är det fel på hela Palmeärendet, eftersom det innehåller ingredienser som det svenska rättssamhället helt enkelt inte tål att svälja?

Men om det förhåller sig på det sättet, ja då faller ju hela din stolta programförklaring, kvar blir bara ett glättat hurra vad vi är bra - bara vi inte rör vid det verkligt farliga. Jag ber dig nu också gå in på min blogg (Axberger!!) som växer sig allt starkare och som aldrig får mothugg:

www.svenanerpalmemordet.blogspot.com

Och ge mig ett svar! Ett svar som rimligen bör visa att du accepterar mig som – om än snart 90-årig – professionell författare och dokumentär nyhetsjournalist! Ta in mig som debattör i SvD! Och svara på detta brev!

Sven Anér, 210814-5075, Karlsrogatan 85 A, 752 39 Uppsala. 018-15 12 79.

PS: Jag tror inte att Martin Jönsson tänker svara mig

2 kommentarer:

  1. har ni läst Richard Falks blog.

    http://www.foreignpolicyjournal.com/2011/01/13/interrogating-the-arizona-killings-from-a-safe-distance/?wpmp_switcher=mobile&wpmp_tp=1

    jätte bra 'gamle Stefan

    SvaraRadera
  2. SVD är en riktig äcklig borgbrack tidning dom jubla säkert när PALME BLEV MÖRDAD liksom många inom POLISEN ANTI han med

    SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"