Svar till Anonym/Marcus

18.1.2011. En intressant teori om alternerande skyttar, men jag tror inte på den. Vad som istället behövs är förstås att myndigheterna snarast offentliggör all tillgänglig dokumentation. Då blir bland annat alla Annelis och Ankis vittnesmål tillgängliga, och inte minst Anti Avsans. Anti Avsan har påstått att han "aldrig varit i Upplands-Väsby". Detta påstående motsägs klart av Per Alfredsson, som vid flera tillfällen sett Avsan på gymmet, liksom de båda flickorna gjort.

Ett grundligt förhör av Avsan, ett självklart grundligt förhör, skulle börja skapa klarhet. Men det passar tydligen inte Stig Edqvist & co, som ännu efter 25 år vägrar att konfrontera Anneli och Anki med Anti Avsan, vilket är otroligt. Bland mycket otroligt i denna affär.

Tack för ditt inlägg!Sven Anér

5 kommentarer:

 1. Det scenario som beskrivs av Marcus finns i stort beskrivet på:
  http://liljensparre.blogg.se/frimurare/2010/january/mordscenariot-och-militar-precision.html

  Det är glädjande att det finns tankar, funderingar och engagemang fortfarande!
  Men som du Sven, så är jag enig med dig om att teorin om dubbla skyttar är rätt ointressant när själva skytten är utpekad. (Ev medhjälpare borde den hittillsvarande uteblivna polisutredningen bidra med.)

  Om man fokuserar på bevisningen och vittnesmålen kring mordplatsen, och dess styrka så ter sig de perifera detaljerna av mindre betydelse, även om det är önskvärt att alla inblandade blir lagförda.

  Men framförallt att den politisering och korruption av svenska myndigheter, med Palmemordet som dragmotor, som pågått sedan 25 år, och att ansvariga för den utvecklingen ställs inför rätta eller avlägsnas från administrativt/politiskt styre.

  I Palmes anda är just det säkerligen det viktigare.

  SvaraRadera
 2. Ok, roligt att jag kommit så nära en befintlig teori! Nu är det ju så att jag är i högsta grad amatör och har egentligen bara läst det som finns att tillgå på bibliotek och liknande. Trots detta ställer jag mig frågan om det är sannolikt att man väljer ut en skytt (AA) som tydligen var ganska känd i området (piketpolis)? Vore det inte säkrare att välja en skytt som troligtvis inte kunde bli igenkänd? Det borde väl funnits människor från andra delar av landet eller från något annat land som skulle kunna stå på öppen gata helt utan risk för att bli igenkänd?
  A.White? Vad säger ni om det?

  Häls

  Marcus

  SvaraRadera
 3. Jag har skrivit det här förr och jag gör det igen. Vill man se en lösning på detta så måste ALLT lämnas ut. Slopa sekretessen och låt all undersökning komma några/alla tillhanda. Vi som var med på denna tid vill verkligen se en lösning på detta, men man sätter dessa krokben hela tiden. Varför???

  SvaraRadera
 4. Hej Sven,

  Hoppas att det nu det 25:e året till slut kommer en lösning. Läste på Flashbacks forum att någon tror att något testamente eller liknande kan dyka upp detta år (pga den tidigare preskriptionstiden).

  Såg dig på en video från Diskutabelt om Palme-mordet:
  http://vimeo.com/7595078
  Kan kanske vara intressant att titta på för dina läsare om inte annat för att det är ett historiskt dokument.

  SvaraRadera
 5. Sven, är det främst det högerextrema inom polisen som du anser vara motivet bakom mordet?

  Jag tänker mig att ett högerextremt motiv borde ha inneburit fler mord på betydande politiker. Man vann ju ingenting ideologiskt på att skjuta en enskild statsman, det ledde ju heller inte till någon revolution eller liknande. Man kan ju inte ens säga att de högerextrema krafterna växte sig starkare efter mordet. Är inte Iran-Contras och Bofors ett sannolikare motiv där mord kan bli aktuellt?

  MVH

  Marcus

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"