Nej, Leif GW, Lisbeth blev aldrig skjuten!

8.4.2011.

Jag hittar en Expressen-krönika signerad Leif GW Persson. Den är från den 27 februari i år, men den innehåller inte en rad om konspirationsteorier; dessa sparar tydligen GW för Aftonbladet några dar senare.

GW skriver lite för elegant, lite för spektakulärt romantiskt, eller hur jag nu ska karaktärisera hans stil. Den påminner, fast klart förädlad, om Holmérs stil. Läslockande rövarhistoria.

Jag citerar nu det avsnitt som behandlar Lisbeth (GW stavar Lisbet) Palme och det påstådda skottet mot henne:

I morgon är det 25 år sedan Olof Palme blev mördad och ytterligt nära att hans hustru Lisbet också hade blivit det. Det som räddar livet på henne är den bråkdel av en sekund då hon vrider på överkroppen för att hon plötsligt upptäckt att hennes man, som går bredvid henne, trillat handlöst i gatan.  Hon vrider på kroppen i samma ögonblick som gärningsmannen skjuter igen och kulan som var avsedd för hennes ryggrad och lungor snuddar i stället längs skuldrorna på henne.

Detta är just en rövarhistoria. Den innehåller inget sant ord. Det är till att börja med ovisst om något andra skott över huvudtaget avlossades. De arrangerade kulorna ger ingen ledtråd, och det finns uppgifter om både ett och två skott. Ekot har kastats mellan Sveavägens och Tunnelgatans husrader.

Men säg att ett skott, alltså ett andra skott, avlossades. Det skottet var i så fall definitivt inte riktat mot Lisbeth Palme.  ”…kulan som var avsedd för hennes ryggrad och lungor snuddar istället längs skuldrorna på henne” – ren osanning, GW.  Vad vet vi? Vi vet att en kula passerat in genom Lisbeth Palmes skinnkappa vid ena axeln och ut genom samma kappa vid den andra axeln. På vägen har den, enligt uppvisade bilder, endast missfärgat den T-shirt som hon bar under skinnkappan, inte rivit upp den.

Det hela är en omöjlig konstruktion. Det finns en skinnkappa med två kulhål, men dessa kulhål kan inte ha uppstått vid Dekorima! De måste ha uppstått vid en senare skjutning, varvid kappan hållits hopvikt så att kulan kunnat passera och åstadkomma två kulhål, intill varandra.

Den version GW frammanar är att kulan först skulle ha gjort ett första hål, därefter snällt, och utan att skada T-shirten, ha glidit utmed denna T-shirt för att fortsätta ut genom ett andra hål, vilket är en orimlighet. Kulor av denna kaliber vållar stor skada, och kulans framfart skulle ha märkts inte bara på T-shirten och insidan av kappan utan framför allt på Lisbeth Palmes rygg, som skulle ha blivit svårt sargad.

Men blev inte Lisbeth Palme skadad? Det har vi inget bevis för. Så småningom, sedan familjen samlats på Sabbatsbergs sjukhus, tycks Lisbeth Palme ha nämnt något, mera i förbigående, för sin svåger som var hudläkare, om någon sveda eller liknande på ryggen (exakt vad som sades vet vi inte, samtalet finns inte upptecknat). Svågern-läkaren ”baddade” då, enligt vad han sagt till mig, svägerskans rygg med en näsduk och någon desinfektionsväska; han såg bara en lätt rodnad.

Vad som då hände var givetvis ett klart ingrepp i pågående mordutredning. Rättsläkare borde omedelbart ha skrivit ett rättsintyg, och Lisbeth Palmes rygg skulle, lika givetvis, ha undersökts för eventuella krutrester och liknande.

Men det gjordes inte, varför fiktionen om det andra skottet, mot Lisbeth Palme, har kunnat leva vidare.

Hur har då denna ”rodnad” kunnat uppstå? Den har självfallet Lisbeth Palme själv kunnat åstadkomma, medvetet eller omedvetet.

Den närmst osannolikt amatörmässiga episoden i väntrummet på Sabbatsberg sluter mycket väl annat till allt annat amatörmässigt denna vinterkväll. Att superproffset Leif GW Persson, utan minsta reservation, kan följa rutinbeskrivningen av det – eventuella – andra skottet är häpnadsväckande. Olof Palme sköts inom en konspiration av yrkesmördare, skulle Leif strax efter denna Expressen-krönika deklarera i Aftonbladet.

Hans ord är efterfrågade och levereras inte helt gratis.

Sven Anér

6 kommentarer:

 1. Händelser som enligt min mening närmar sig själva kärnan i mordutredningen om de kan klargöras.
  Mycket bra sammanfattning Sven!

  SvaraRadera
 2. Det är bra , Sven. Dock. GW stavar "Lisbet" för att hon heter så. H:et du lägger till på slutet är icke korrekt.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Jag har haft exsakt samma tvivelsmål som dig, vad det gäller Lisbeth Palmes beskjutning. Det är en orimlighet att Lisbeth Palme,efter två snabba skott skulle ha befunnit sig i en sådan sitution så det där skottet mot henne, skulle ha träffat henne på ett sådant sätt som det redovisas.Två snabba skott, som vittnena redovisar att det var,och då hon redovisar att hon går ett par steg framför sin make kan hon inte ha en aning om,under detta tidsintervall, på någon del av en sekund ens hinna vända sig om och ens begripa vad som har hänt.Hade mördaren velat döda även henne, hade han gjort det utan minsta problem.Det där med skotthålen i Lispeth Palmes Pälskappa är en efterkonstruktion, och det är polisen som ligger bakom det, vilket visar att de är delaktiga i det hela.Det finns inte en chans på milliarden att detta skott skulle ha träffat henne, utan att ha slitit upp ett stort köttstycke av hennes rygg. gör en rekonstruktion,med en relevant kropp, och med de klädesplagg som Lispeth Palme bar,så kommer ni att finna att den där påstådda beskjutningen är en ren bluff.Gör även en provskjutning med lämplig kropp, och med vad Olof bar på sig vid mordtillfället, så kommer det att framgå var kulorna rimligtvis kan ha landat.De kanske ligger kvar där , ännu i denna dag?Med 0rganiskt material.
  Palmeutredningen är ett enda stort Falsarium, och det började redan på mordnatten, då en kvinna kände igen en person redan 1 timme efter mordet från Snäcks Camping ,Se artikel om detta från någon av kvällstidningarna daterad 1987-03- 12. Denna uppgift har jag uppmärksammat i någon tidigare artikel.Jag har massor att berätta, då jag varit observant på grund av min misstanke. Du Sven Aner kan börja med att ta reda på vad denna kvinna ringt till Palmeutredningen, och meddelat ungefär klockan 1:00 den första mars 1986, då inte ens rikslarmet var utskickat.Jag har full kontroll vad som verkligen skedde där på Snäcks Camping, som jag bedömer som i slutet av Augusti 1985. Som en andra åtgärd som du skall vidtaga, är att du skall kontrollera bakgrunden till den där "Fantombilden" som någon delgav Hans Holmer, och baserade sig på en iakttagelse hon, vid Aleksandria gjorde c:a 20 minuter efter mordet. Hon ritade en teckning , men den överensstämde inte på något sätt med den Fantombild som Hans Holmer skickade ut. Hon blev helt överkörd, och hon kan nog även i denna dag säga att det varit så.

  Hans Holmer visste redan då signalementet på mördaren och delgav det redan då han återkom från sin fingerade resa ,förstår du vad jag åsyftar?Han är rent kriminell.

  Hans Holmer har inte varit i Borlänge. vilket bektäftas av Dahlgren , hans chaufför, men det är ett senkommet alibi för Hans Holmer.Det finns mycket att söka på internet, men det som slår mig är denne Dahlgrens alibi för Hans Holmer, är att Holmer gick ur bilen, och sammanträffade med en yngre man på gatan, 7 minuter efter mordet,och fick reda på att Palme var skjuten, samt beordrade denne Dahlgren att köra sakta förbi mordplatsen.Jämför med uppgifterna om Skandiahuset, och vad som är relaterat där.Tänk även på att denne Holmer, i någon av rikstidningarna begärt Abolition från det hela.DN var det kanske?
  Jag kan skriva hur mycket som helst,och relatera till mina verkliga upplevelser, och minnesanteckningar, men det verkar som om ingen vill ta del av dem. LOCKET PÅ.

  MVH
  NN

  Varför Olof Och Lisbeth Palme , helt emot all logik, när de var på väg hemåt, korsade Sveavägen, kan inte ha någon annan rimlig förklaring än att de lockats dit av någon som de kände, och hade förtroende för.Vem är det som förlett dem till detta? Hans Holmer? De kände ju honom.Och varför kontaktade Hans Holmer Lisbeth Palme någon dag efter mordet, då hon initsialt kände till personen från mordplatsen, men hon inte kunde identifiera honom?Från denna sekund, har mordet blivit politiskt styrt, och resulterat i en "ICKEUTREDNING"

  SvaraRadera
 4. Det är Löjeväckande. Pojken LGW.P har blivit uppläcksad av rikspolischefen till att försvara Lisbeth Palmes vittnesmål,vilket är horribelt,då hon virrat mellan Börkman, som stod 10 meter bakom, då mordet skett, samt den där Jeppson som stod c:a50- 70 meter in på Tunnelgatan.(Hur kan man från 50-70 meters avstånd i en dåligt upplyst gränd , överhuvud taget urskilja ett ansikte? Varför hon övertaget kan peka ut någon, beror på att hon har varit pressad till det av politiska påtryckningar.Se hennes kronologiska vittnesmål, då hon inte sett mördaren framifrån , och hon inte kan ha haft en chans att kunna urskilja något av vad hur denna mördare såg ut.Detta påbyggda vittnesmål,hon levererat och hennes vittnesmål är av noll och inget värde... från början,var det noll och ingenting,men det påbyggdes undan för undan till ett utpekande. Det är något som RÅ och Rikspolismyndigheten,i sin desperation tvingat henne till. Jag tycker synd om Lisbet Palme, då hon hamnat i ett politiskt spel.Hon skulle nog vilja berätta sanningen, men hon har hamnat i en kniptång.Lisbeth Palme döljer saker och ting, men nu är hon 80 år så nu kanske hon vill lätta sitt hjärta, innan hon går ur tiden?Jag kan bara hoppas.

  SvaraRadera
 5. Det finns tillräckligt med vittnesmål för att konstatera att det var två skott som sköts. Det räckte med ett skott för att Olof skulle dö. Då måste det andra skottet ha varit avsett för att döda Lisbet. Han missade tydligen för att Lisbet rörde sig. Det skulle ha varit riskabelt att stanna på platsen för att för att vara säker på att hon blivit träffad. Gärningsmannen sköt förstås inte en andra gång i onödan då vittnen har en tendens att se det andra skottet men endast höra det första. Däremot så har Sven rätt i att skadan borde ha blivit värre. Enligt Tom F så var kulorna ditlagda.

  SvaraRadera
 6. Vittnesmålen går isär om det var ett eller två skott. Att två skott hördes kommer väl från riggade vittnen isåfall, alternativt att det var eko på vissa platser i området... skulle 2 skott verkligen avfyrats så hade vittnesmålen handlat om 2 eller 4 skott - pga eko.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"