Vad hände med Building 7?

11/9 – eller 9/11 för att datera amerikanskt. 9/11, som i tio år varit symbolen för amerikansk förtvivlan, amerikanskt motstånd mot världens – och sin egen – terror.

Rapporteringen i svenska medier har varit omfattande men knappast varierad: skräcken, krevaderna, minnena. Det är endast i Aftonbladet, sidan 19, som jag hittar antydan till alternativ, till frågetecken som hänger kvar.

”Mysteriet” kallar AB sidan. Och det handlar ju inte bara om ett enda mysterium utan många, många serier av mysterier.. Tidningens underrubrik blir slentrianmässigt:

”Konspirationsteorierna sprids efter terrorattackerna” – där tas det mesta tillbaka. ”Konspirationer”, med allt det ackumulerade hånet, ”terrorattackerna”, när det kanske fanns en helt annan nyansering. Men i ”konspirationer” finns inga mellanlägen. De som tror på konspirationer är a priori lögnare eller pajasar i den verkliga världen.

Menar Aftonbladet det? Nej, och det är det intressanta. Tidningen räknar upp en del stötestenar fö alla amerikanska administrationer de senaste tio åren, räknar upp sådant som inte gått att förklara, inte gått att förklara bort.

”Frågorna som inte har fått svar” är tidningens förtjänstfulla och komprimerade rubrik över en spalt med mellanrubrikerna ”World Trade Center, Byggnad nummer 7, Pentagon, planen”.

Viktiga frågor som aldrig fullständigt – eller alls – besvarats. Jag väljer ut en: Byggnad 7. AB skriver:

”Den stålförstärkta byggnaden på 47 våningar föll först senare under dagen. Den träffades aldrig av något plan.”

Läs den texten ett par gånger och gör dina funderingar. Om 7:an aldrig träffades av något plan måste den ju före Trade Center-händelsen ha tryfferats med sprängämnen, i god tid före Trade Center! Men i så fall måste ju några tjuvar och banditer ha förberett och utlöst denna sprängning? Kanske samma gäng som de påstådda kaparna? Knappast. I arrangörernas (vilka det nu är) intresse måste ju hela tiden ha legat att lägga all skuld på just kaparna, för att sedan använda den stora kapningen i den efterföljande propagandan. Vem tryfferade då? Vem sprängde? Vem spräckte, i själva verket, hela storyn?

Går det att  dra ut tråden lite längre? Var det meningen att Trade Center och Building 7 båda skulle ha raserats av flygplan? Men Building 7 konfronterades aldrig, fick aldrig något flygplan över sig, den for i luften ändå. Vem, var, varför?

Författare som försökt hitta obekväma sanningar, bland andra den svenske Jan-Olof Rönn i inträngande realistiska undersökningar, har tagit Building 7 som exempel på att Trade Center var just en arrangerad historia och att bakom måste ha legat en organisation med obegränsade resurser. Själva den amerikanska staten? Alla möjligheter får hållas öppna.

Men det är så här – och jag känner sannerligen till situationen från mitt arbete med Palmemordet, där det är just de otäckaste, de otroligaste, de hemligaste inslagen som till varje pris måste försvaras av statens trogne.

”Så illa begriper du väl att det inte kan vara! Skulle han, eller han, ha agerat på det sättet?. Nej nu är du ute och cyklar…”

Metoden låter enkel och grovhuggen, men det är just på det sättet kritiker kan minimeras till just clowner och pajasar på barrikaden, ointressanta tokstollar. ”Menar du att staten…

Men förr eller senare blir det den lilla tuvan som kommer att välta det stora lasset, lasset av lögner, onda samveten, ruelser.

Skulle verkligen Lisbeth Palme? Jo. Men vifta då inte bara bort era motståndare, som jag nu i kväll viftar bort två envisa höstflugor från datorskärmen. ”Ta debatten” – fackföreningsfolk brukar använda det uttrycket. ”Ta debatten” och sitt inte fisförnäm i ett elfenbenstorn. Nej, just det. I USA har alla från Obama och neråt, i Sverige Reinfeldt och varenda byråkrat han regerar över, trott sig kunna slippa den debatten.

Var inte så säkra. Quicks nya resningsförsök har fått den svenska allmogen att undra, inte minst undra över var de verkliga Quick-mördarna håller hus? Har de fritt fram att mörda vidare i Sverige och inte minst i Norge?

Och vart kommer regeringens hån mot fosterbarnen att leda? Ett hån som fullbordades med att dessa aldrig kompenserade personer nu ska inbjudas till en festlighet med klapp på axeln, saft och kakor.

USA tål inte en verklig medial misstro mot Trade Center-historiken, och Sverige tål nog inte heller följderna av en snart helt frikänd Thomas Quick och hånet mot fosterbarnen som fastnat i neonljus på våra näthinnor.

Jag brukar sällen gå in på direkt politik på den här bloggsidan, men i dag är det frestande, sedan jag sett KD:s Maria Larsson slingra med fosterbarnen och sedan jag sett Reinfeldt hårt och effektivt klippa till ett litet alliansparti som redan fått en smäll – inget extra pensionärsstöd – och nu går ner för räkning.

Det är ingen särskilt hederlig och ärorik värld vi lever i, på någon sida av Atlanten. Men det visste ni kanske förut.

Fundera vidare på Building 7, fundera vidare vidare på Lisbeth Palmes vita blus som blev skjuten fast inte.

En bra värld. Fast inte.

Sven Anér

PS: Det finns ett annat 9/11, som glömts bort i dag. Samma datum, fast 1973, den 11 september, dog friheten i Santiago, i hela Chile. Salvador Allende störtades, strömmen av flyktingar, inte minst till Sverige, gav oss närkontakt med förtryckt, dödandet. Här behövde vi inte fråga vem som bar ansvaret. Ansvaret bars av makten, lätt att definiera. Den mörka, grymma, kalla makten.

Det hände den 11 september 1973. I Santiago de Chile.


SvD: Lös två gåtor – och jag tystnar!

1 kommentar:

 1. 911 - svårare än så här är det inte:
  "The war party" från BBC - och du får se förövarna av 911 - Rickard Perle, Michael Ledin, Eliot Cohen mfl
  Och du får se hur de jobbar - de äger media!

  The CFR Controls American News/Media
  http://www.youtube.com/watch?v=-FPAQlbmlSc

  The War Party
  The War Party is a BBC 'Panorama' documentary, first broadcast on Sunday 18th May 2003. The programme investigates the 'neo-conservatives' (Zionist puppets) who have hijacked the White House - and America.

  De skrev a Clean Break:
  http://en.wikipedia.org/wiki/A_Clean_Break:_A_New_Strategy_for_Securing_the_Realm
  A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm (commonly known as the "Clean Break" report) is a policy document that was prepared in 1996 by a study group led by Richard Perle for Benjamin Netanyahu, the then Prime Minister of Israel.[1] The report explained a new approach to solving Israel's security problems in the Middle East with an emphasis on "Western values".

  De publicerade Rebuilding Americas Defenses:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rebuilding_America%27s_Defenses
  In September 2000, the PNAC published a controversial 90-page report entitled Rebuilding America's Defenses: Strategies, Forces, and Resources For a New Century.

  Ett år före 11 september 2001 skrev ledande USA sionister i PNAC - Project for the New American Century följande:
  "Further, the process of transformation,
  even if it brings revolutionary change,
  is likely to be a long one,
  absent some catastrophic and catalyzing event
  – like a new Pearl Harbor."
  www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

  Five Dancing Israelis Arrested On 9/11
  http://www.youtube.com/watch?v=tRfhUezbKLw

  De var där för att dokumentera händelsen - "to document the event" - vilket betyder att de visste i förväg vad som skulle hända.
  November 20, 2001: Israelis Who Videotaped WTC Attack Are Released and Deported


  SE också videon:
  911 missing links
  och LÄS:
  Solving 9/11 - The Deception That Changed The World
  LÄS som PDF:
  http://www.bollyn.com/public/Solving_9-11_-_The_Deception_That_Changed_The_World.pdf

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"