”Sanningen är säkerligen så skrämmande…”

15.9.2011. Öppet brev till Leif GW Persson.

Leif, Jag kan gärna gräva ner stridsyxan ett tag.

Men jag måste få berätta för dig – som om du inte visste det! – att du sitter osannolikt centralt i mordaffären Olof Palme och dess många ringar på vattnet. Osannolikt.

Den lösning den svenska allmänheten hoppas på, den upplösning vi alla väntar på, kan komma genom ett kort, enkelt uttalande från dig. Du kan gå ut och berätta, i TV eller varför inte i ett kort brev till mig:

Bakom Palmemordet låg och ligger en vitt utbredd konspiration som lik en böld har angripit hela det svenska samhället, dess politiker och dess tjänstemän och dess lydiga chefredaktörer. Bakom konspirationen stod och står… ja, här kan du fylla i. Här kan du också ge den detaljerade anledningen till att ditt tydligen färdigskrivna manuskript i ämnet enligt dig aldrig kommer att publiceras.

Sällan eller aldrig har en enda person haft sekundmöjlighet att lyfta en hel tystnadens järnridå: så här ligger det till!

Jag kan gärna berätta för dig, Leif, vad du säkert sedan länge själv har räknat ut, nämligen att jag mycket väl skulle kunna tänka mig gungstolen (rätt snygg, amerikansk modell) framför min ordbehandlare (av det kända märket Apple). Jag sitter inte ensam utan är försedd med ett ganska rejält socialt skyddsnät, som det ska heta. Om jag tolkar det skyddsnätet rätt så är det mig onekligen fritt fram att lämna denna vrånga skuta, men hur mitt envisa psyke i så fall kommer att reagera, det är förstås ovisst.

Än så länge håller jag mig då och då till ordbehandlaren, som du kan se.

Och då riktar jag denna önskan till dig, Leif: Spott ut!

I dag är du en någon gång rätt spännande mumlare. Spottar du ut blir du en hjälte på alla mediala scener, och du blir, vad bättre är, en hjälte inför ditt eget samvete. En hjälte med gott samvete.

Du vet exakt hur jag arbetar, och hur under de sista av dessa dagar Lars Borgnäs arbetar, när han i sin nyutkomna bok ansluter sig till bland andra mitt utpekande av din otvetydiga deklaration på senaste årsdag av mordet på Olof: ”en konspiration av poliser, militärer och säkerhetsfolk”, dvs det mest uppseendeväckande yttrande en svensk polistjänsteman och mediaperson någonsin fällt.

Ditt yttrande fångas nu upp av allt fler. Av Lars Borgnäs, av mig i boken DE SAMMANSVURNA sidan 13;

Då kallades Leif GW till rikspolischefen Bengt Svensson för en åthutning, men hur den åthutningen avlöpte har vi inte fått veta. Leif GW – och för all del också Bengt Svensson har full laglig rätt att enligt tryckfrihetsförordningen 1:1 berätta för tlil exempel mig vad som avhandlades vid detta möte, som omedelbart blev topphemligt. Men så roligt skulle vi uppenbarligen inte ha medan dimman sänkte sig över Polhemsgatan.

Så, som sagt, hör av dig! Spott ut!

Innan fan är definitivt lös över gamla Svedala.

Än så länge med engagerad hälsning kvar vid ordbehandlaren!

Sven

www.svenanerpalmemordet.blogspot.com

Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66, 018-15 12 79.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs sidan "Om kommentarer"