Till Ledningen för Uppsala Stadsbibliotek

24.9.2011.

Får jag hälsa på?

Jag kommer gärna till mitt och ert stadsbibliotek - det blir en speciell sorts publik, engagerad, genomtänkt.

Jag har två aktuella böcker, Palmemordet: Affären Anti Avsan, 2009 års upplaga, samt Palmemordet: DE SAMMANSVURNA, 2011. Anti Avsan har ni, men jag vet inte om ni skaffat DE SAMMANSVURNA. Båda böckerna har fått goda recensioner av BTJ, som just nu köper flitigt.

Mitt ämne är sålunda Palmemordet, där jag befinner mig i frontlinjen. Just nu koncentrerad på Lisbeth Palmes numera klassiska kappbyte, från mocka till tyg med slejf och kapuschong. Ett changement som genererar skrämmande misstankar - och bevis: Hur kunde detta ske och varför fick det ske? Ambulanser och polisbilar, irrande ute på stan denna iskalla fredagskväll vid Dekorima. Stor problematik, men inte ett ljud har någonsin hörts från de utredningsansvariga, formellt rikskriminalpolisen under rikspolisstyrelsen samt riksåklagaren. Jag är aldrig dementerad.

Detta är stor grym teater. För öppen ridå.

Får jag spela upp hos er? Tala kanske 20 minuter samt låta mitt tal gå över i allmän debatt. Gärna en lördag eftermiddag, som ju är en bra biblioteksdag och passande min något åldrande dygnsrytm. Inga agremanger behövs; jag tar med ett par bildförstoringar, det är nog allt. Och Avsan och DE SAMMANSVURNA kommer att finnas tillgängliga. Inget arvode.

Kan jag få ett besked ganska snart vore det fint! Till Uppsalas i dag förmodligen äldste aktive journalist och författare, vid god mental vigör och med en fysik som får duga. Balansen vrenskas, jag får sitta på en stol.

Med minnen från er filial på Götgatan 48 i Stockholm 1927. När jag låg förkyld en gång på Götgatan 50 och min mor lånade hem Två års ferier på Barnbiblioteket Saga i rött klotband. En annan gång blev det Jorden runt på 44 dagar med Palle Huld, Politiken. Sådan läsglädje upplever vi nog bara en gång i livet.

Vänligaste hälsning!

Sven Anér, Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66.

In i oktober: Karlsrogatan 85 A, 752 39 Uppsala. 018-15 12 79

1 kommentar:

  1. Hej Sven!
    Har du fått svar från stadsbiblioteket?

    Mvh
    Patrik

    SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"