Bloggkommentarer, Sven Anér

Jag följer förstås debatten om kontroll av bloggar, och jag är ambivalent liksom många presskommentatorer.

Både och, alltså. I och för sig bör debatter vara fria. Å andra sidan måste enligt min mening bl a rasistiska inlägg stävjas. Jag tänker f ö i fortsättningen inte hindra ens mycket aggressiva kommentarer från att publiceras, även om jag naturligtvis reagerar mot denna aggressivitet. Jag förstår inte varifrån den kommer.

Så till ett par sena bloggkommentarer.

Anonyms mail 22.8, där han eller hon bl a skriver:

Man kan osökt tänka sig att LGWP velat komma med en lösning på OP-fallet, men att han s a s ”i sista minuten” fått kalla fötter för ev konsekvenser av en sådan publicering”.

Ja, mina tankar går också åt det hållet. Men varken stat eller myndigheter vågar kritisera Leif GW. Det är dagens stora gåta.

Och i ett annat anonymt inlägg skrivs:

Hur är det – har Anti Avsan blivit identifierad på brottsplatsen eller inte? Hur bortförklaras de finska flickornas vittnesmål? Var är dessa viktiga vittnen nu?

Klara, konkreta, koncisa frågor. Polis och åklagare har inte vågat konfrontera Avsan och de båda kvinnorna. Bortförklaringen av Annelis och Ankis vittnesmål är omfattande och kan komprimeras i dåvarande spaningsledaren Hans Ölvebros uttalande på sin tid för Olle Alsén:

”Dom har inte sett mördaren.” Med detta raska och kortfattade besked är kvinnorna avförda. Punkt och slut. De åtta förhören får vi inte se.

Kvinnorna är båda två anträffbara i dag. Sven Anér


Insändare i AB: Avgå Palmeutredare!

Insändarskribenten Claes Hedberg skriver i Aftonbladets lördagsnummer den 3 september:

Nu är det hög tid att svenska folket står upp och kräver att mordutredarna i Palmegruppen avgår eller ersätts och ger plats åt kvalificerade poliser som har ambition att lösa mordgåtan!

Något är inte som det ska vara!

Klockrent, Claes! Om Aftonbladets ledar- och nyhetsredaktioner också ville gå ut med det budskapet skulle äntligen något börja hända. AB:s egen frontreporter Staffan Heimerson har gjort två skarpa försök i sin kolumn, men hans höga AB-kolleger hukar.

Det behövs bara tre fyra rejäla ledarinsatser och nyhetsreportage så flyger Palmegåtan in i allas oroliga och väntande hjärtan. Eller vad säger överste Palmefördöljaren Leif GW?

Sven Anér

5 kommentarer:

 1. Håller helt med insändarskribenten i Aftonbladet och även du Sven. Blev det inget mer av Leif GW Perssons program om olösta mord. Han skulle ju ta upp Palmemordet. Blev det stoppat eller vad hände?
  Det var så rätt som det stod i insändaren. Alla borde bytas ut som jobbat med Palmemordet. De vill ju bara tysta ned allt och vi skattebetalare har fått bidra med många miljoner till ingen nytta. Helt bortkastat är de pengarna. Det är så skandalöst som det kan bli.

  SvaraRadera
 2. Efter så många år borde finskorna känna till Din berömvärda verksamhet och vilja träda fram, kanske i form av en hälsning på Din sida. Därpå kunde följa ett YouTube-program, med Dig som reporter.

  Dessutom: På sidan 37 i manuskriptet till Westdeutscher Rundfunks sändning om mordet (den 26. 11., 1994) sägs det, att ett par förbispatserande vittnen såg finskorna samtala med skytten en minut före dådet. Kunde inte dessa vittnen träda fram samt skriva en kommentar här?, undrar Lennart Sundstad, Lit , Jämtland

  SvaraRadera
 3. Det verkar som att alla vittnen och inblandade blivit hotade till livet. Sanningen får inte komma fram, trots att säkert många svenskar vill veta. Det måste vara mycket starka och mäktiga krafter som ligger bakom OP:s mord. Hela regeringen är illa ute.

  SvaraRadera
 4. Ja, så är det! Mycket starka och mäktiga krafter ligger bakom OP-mordet! Och det i sin tur pekar entydigt mot att det är någon stat som orkestrerat det hela, och som kunnat garantera att sanningen aldrig kan komma fram. Vittnen har säkert också blivit mordhotade - kanske också att LGWP också blivit det, eftersom han inte vill publicera sin senaste bok (efter Rikskriminalchefens ingripande), trots allt arbete med den. "Aldrig någonsin vill jag publicera den pga att människor kan komma till skada om jag gör det" sade han i ett TV-program häromsistens. Sanningen är säkerligen så skrämmande att den inte får bli publik! Vill rekommendera läsning av Leopoldrapporten!

  SvaraRadera
 5. Jag hittade en ny webbplats kan titta på gratis filmer Sverige http://www.nordic-tv.com

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"