Rikskrim – sänd mig bilden i original!

28.9.2011.

Till Rikskriminalpolisen.

Begäran om utfående av offentligt fotografi.

Jag beställer härmed, och önskar utfå, bifogade bild, framtagen från det fotografi rikskriminalpolisen sedan den 1 mars 1986 innehar. Finns negativ önskar jag en nykopierad bild, finns endast en bildkopia önskar jag en mellantagen kopia av denna Ulf Karlssons bild.

Bilden föreställer, som rikskriminalpolisen vet, Lisbeth Palme, som anländer till Sabbatsbergsakuten 28.2.1986 och just har lämnat kommissarie Lars Christiansons/ Hans-Erik Rehnstams bil nr 1210.

Jag ber också att få den noggranna beskrivande underskrift till bilden som ni anser vara den riktiga och adekvata. Eller besked från rikskriminalpolisen att ni godtar den underskrift Göteborgs-Posten använde vid bildpubliceringen den 2 mars 1986:

Lisbet Palme kommer till Sabbatsbergs sjukhus strax efter ambulansen med Olof. Hon kastar sig ur polisbilen som körde henne till sjukhuset, och springer in på akutmottagningen.

Bilägg faktura som kommer att honoreras. Tacksam för omedelbar handläggning.

Sven Anér.

2 kommentarer:

  1. Jag har funderat på en sak. Hur kunde det komma sig att Ulf Karlsson befann sig utanför Sabbatsbergs akutintag 23.42?
    Vad jag förstår så nämndes inte Palme i radiotrafiken förrän ambulansen redan landat på akuten, så vad fick honom att ta sig så snabbt till Sabbatsberg?
    Ambulansen hade ju redan kommit fram som sagt så vad var det han förväntade sig att fotografera och varifrån kom infon som fick honom att, med "raketfart", ta sig till Sabb?

    SvaraRadera
  2. Jag har också en uppgift om att fotografen Stig Almqvist tog ett foto av Lisbet Palme med söner när de lämnar Sabbatsberg på natten och som bekräftar visuellt att det är Lisbet Palme som Ulf Karlsson fotograferade 23.42. Har du det fotot eller har möjlighet att skaffa det och lägga upp på bloggen?

    SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"