Svensk rekonstruktion? Eller konkurs?

22.9.2011

Öppet brev till: justitieminister Beatrice Ask, vice RÅ Kerstin Skarp, tillsatt som ”förundersökningsledare”, samt rikspolischefen Bengt Svensson, ansvarig för ”pågående” spaningsverksamhet, alla tre i toppen på den mordutredning som kapsejsar.

Det är över nu! Ni behöver inte längre hålla några masker. Det är över nu.

Ja, som ni är de första att veta, var denna mordutredning i praktiken färdig och paketerad innan själva mordet ägt rum. För detta är ert, och era föregångares, mord. Unikt i Sverige, kanske i Europa, kanske över huvud taget.

Statsminister Olof Palme mördades av en av era polisanställda, och en viktig länk i utförandet och döljandet av mordet spelade Lisbeth Palme, Olofs hustru. Hennes roll var att, med ett antal bedrägliga förfaranden i maskopi med poliser vid skrivborden och ute på fältet, trolla bort alla relevanta fakta och låta Christer Pettersson schavottera som den falska maktens syndabock.

Och ni, mina adressater, har fått bli sittande med den sump som ni fått ärva efter led efter led av åklagare och poliser och juristkommissionärer och låtsasgranskare, alla i sak informerade men alla lika edligt förtegna om denna osannolika mordaffärs sanna kärna.

Böcker, bloggtexter, enstaka tidningsreportage och TV- och radioaktiviteter har blinkat till, blänkt till, men ni har aldrig öppnat för en debatt värd namnet. Och ni har kunnat behålla maskerna på.

Men på mordets 25-årsdag i år berättade er förtrogne Leif GW Persson som rikspolisstyrelsens talesman för storögd svensk allmänhet att mordet tillkommit inom ”en konspiration av poliser, militärer och säkerhetspersoner”.

Mycket kaffe sattes i vrångstrupar den dagen, men Bengt Svensson räddade situationen genom att kalla till sig Leif GW och föreslå honom att hålla tyst – eller gjorde du det, Bengt Svensson? Vad sa du till Leif, på riktigt? Det har hittills varit en statshemlighet, men nu kunde det kanske vara dags att låta förlåten rämna innan hela vårt rättssamhälle rämnar.

Lisbeth Palme, Beatrice Ask, Kerstin Skarp och Bengt Svensson – är det inte dags att ni ger er ut på banan nu? Förneka, om ni känner för det, eller berätta några sanningar?

Men vad ni än kommer att göra eller säga, efter den explosiva publiceringen av Ulf Karlssons bild av ”fel” kappa – det värsta återstår: arbetet med att ställa till rätta.

Det ska dock inte ni ta på er, det kommer opartiska psykologiska städpatruller att ägna sig åt, i några år framöver. Jag avundas dem inte. Bland annat ska de för fru Gustafsson och hr Lundström försöka berätta att ”det ordnar sig alltid om man tar det som det kommer”, som Södrans revy försäkrade oss mitt under 30-talsdepressionen; jag fick gå med mina föräldrar upp till Mosebacke.

Ska fru Gustafsson och hr Lundström sjunga med i den trallen? Ovisst, mycket ovisst. För de kommer omedelbart att tänka tillbaka och minnas personer som: Helin som var åklagare och Ölvebro som var kriminalkommissarie och Hans-Göran Axberger, som sockrade en granskningsrapport och blev JO på kuppen. Städarna kommer att tänka på alla dessa falska medlöpare inom rättssamhället som lyfte lön och dagtraktamenten då det begav sig. Och fru Gustafsson och hr Lundström kommer att ställa den stora frågan:

”Var det fel hela tiden? Från den där första iskalla kvällen på Sveavägen?”

Och städfolket måste svara:

”Ja. Några veckor innan, rent av.”

Detta är vad ni och vi har att vänta oss. Ragnarök? Ett svenskt Ragnarök? Neej, jag tror ändå inte på Ragnarök. Det finns väldigt mycket avgrundfast heder och ärlighet i de vanliga människornas Sverige, som borde kunna stå emot.

När jag skriver detta har Saab i Trollhättan fått sin bräckliga rekonstruktion. Går Sverige att rekonstruera? Eller måste vi konkursförklaras?

Ytterst väsentligt, i starten, är självfallet Lisbeth Palmes hittills så hårt avvisande attityd. Lisbeth Palmes otroliga scenario måste vara det första som utreds. Narrades hon till detta makabra svindleri, eller tog hon själv initiativ?

Sven Anér – själv narrad i över 25 år av svindleriets höjdare.

Sveriges stora svarta skandal9 kommentarer:

 1. Några viktiga frågor i det här sammanhanget står fortfarande utan svar: Varför var det så viktigt att fingera skottskadan på Lisbet Palme?
  Och hur fastnade spår från "Mockfjärdskulorna" på Olof Palmes rock, när de upphittade kulorna(från Mockfjärdssatsen) med till visshet gränsande sannolikhet var utplanterade efteråt?

  SvaraRadera
 2. Hörde i veckan på P1 att även Henning Mankell ämnar teorisera över ämnet Palmemodet i en kommande skrift. Leif GW verkar ju också instämma i vad du i åratal misstänkt och skrivit om. Du inspirerar många, Sven! Något är ruttet i gamla Sverige.

  SvaraRadera
 3. VARFÖR mördades Palme?
  http://kristofferhell.org/2010/06/darfor-mordades-olof-palme/

  http://video.google.com/videoplay?docid=-5669820412048933293#
  Uppdrag Granskning - Nyckeln till Hårsfjärden (2008-06-11)58:11
  Det var ubåtar från NATO som jagades av den svenska marinen under den stora ubåtsjakten i oktober 1982.
  lars_borgnas_chatt_om_ubatar

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/07/21/huvudproblemet-var-inte-ub-tarna-utan-marinens-m-rkl-ggning
  Politikerna vågade aldrig på allvar ifrågasätta om kränkningar faktiskt genomförts. Så här formulerades utredningsuppdragen:
  SOU 1983: ”bedöma utvecklingen då det gäller ubåtskränkningar…”
  SOU 1995: ”Kommissionen skall utvärdera och analysera de undervattenskränkningar som förekommit och de indikationer om sådana som förekommit…”
  SOU 2001: ”Frågam om det alls förekommit främmande undervattensverksamhet är utredd och behöver alltså inte behandlas vidare.”

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/07/ubat11.html
  Ubåtar från Nato inkräktade så sent som på 80-talet rutinmässigt säger förre amerikanske försvarsministern Caspar Weinberger
  -
  http://www.prio.no/upload/people/ola_tunander/Kapitel%207.pdf
  Bildt refererar till den sovjetiska kränkningen vid Karlskrona 1981, och till en kränkning i Stockholms skärgård 1980, som argument för att västmakterna kan komma att träda in för att demonstrera den bristande svenska kapaciteten.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Caspar_Weinberger
  Weinberger's paternal grandparents had left Judaism
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Caspar_Weinberger
  Caspar Willard Weinberger, var USA:s försvarsminister 1981-1987 i president Ronald Reagans regering.

  SvaraRadera
 4. Från GP 1983. Det var bara med i GP's förstaupplaga.

  Västtysk ubåt kränkte svenskt territorialvatten

  En Västtysk ubåt avvisades på söndagen från svensk territorialvatten av 2:a helikopterdivisionen i Säve. Ett norskt handelsfartyg observerade periskopet och larmade Göteborgs kustradio, som i sin tur larmade helikopterdivisionen. Ubåten observerades 20 distansminuter väster Falkenberg och hade rakt östlig färdrikning mot Falkenberg. Det blev en smått dramatisk timma innan ubåten kom upp till ytan och kunde avvisas. Därefter ändrade den färdrikning till 330 grader och avvek därmed från svenskt territorialvatten.
  Vi fick larmet vid elvatiden på söndagen, berättar förste föraren på den utryckande helikoptern, Sven Hallberg. Kustradion hade fått larm från ett norskt handelsfartyg att ett periskop observerats öster om Anholt. Färdriktningen var mot den svenska kusten.
  Vår beredskap är hög, vi kunde ganska snabbt utrusta vår helikopter med bl a sjunkbomber. Dessa placerades på utsidan av helikoptern. Efter ett kort sökande i området fick vi radarkontakt med ett föremål som vi inte kunde se från helikoptern på grund av avståndet.
  Vi gick emot föremålet och när vi kom närmare kunde vi konstatera att det var ett periskop och därmed en ubåt. Vi gick ner på mycket låg höjd intill periskopet för att visa att vi var utrustade med sjunkbomber. Efter drygt en minut började ubåten att sakta gå upp i ytläge för att visa tornet för identifiering.
  Denna konfrontation skedde vid lilla Middelgrund, som ligger på gränsen av det svenska territorialvattnet. Utan någon som helst tvekan kunde vi fastställa att ubåten var från Västtyskland.
  Ubåten ändrade därefter riktning och styrde i 330 grader vilket innebar att den sakta lämnade svenska gränsen. Riktningen var således nästan nordlig.
  När den hade ändrat riktning körde vi ner hydrofonerna för att spela in motorljud, propellerljud och alla andra ljud som en ubåt under gång ger. Detta läggs sedan i ett register för framtida behov.

  ERIK NYBERG
  GP 3/5 1983

  SvaraRadera
 5. Intressant är att det inte finns några vittnesmål om ubåtar i närheten av Sveavägen 860228.
  Och hur "Kristoffer Hell" o övriga kopplar ubåtar till Dekorimamannen verkar vara väldigt dunkelt.

  Och varför jaga dessa dunkla motivbilder när det finns vittnesmål o teknisk bevisning(eller undanhållande av) som binder företrädare för den svenska staten till mordet?

  SvaraRadera
 6. Även jag gick på ubåtsbluffen. Och folk "såg" inte bara fler och fler "ryska ubåtar" utan också
  fler och fler "grodmän" från Spetznaz etc.
  Och jag TRODDE på Sveriges s.k. neutralitet
  och gjorde därför lumpen. Jag min jävla idiot.
  Men ubåtarna kom förstås från det NATO där vi var med från början.
  Maj Wechselmann och hennes medarbetare hade rätt
  hela tiden.

  SvaraRadera
 7. "Privatsparna" som grupp har från början
  utmålats som okända, kufiska tomtar.
  Men Lars Krantz och Sven Aner är välkända svenska
  journalister och vad jag förstår helt normala.

  SvaraRadera
 8. "Privatsparna". Skulle förstås ha varit "privatspanarna".

  SvaraRadera
 9. För mig personligen var inte Lars Krantz på Koster en galen privatspanare, utan mannen
  som skrev den definitiva grundboken om Sverige under andra världskriget, dvs. "När tyskarna
  flög i luften". Om kurirplan, kränkning av
  svenskt territorialvatten m.m.
  DEN boken borde ALLA läsa!

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"