Staffan, skriv!

26.9.2011.

Till Staffan Heimerson, AB:

Du får här ett material som var sprängstoff år 2000 och som är lika ilsket sprängstoff år 2011.

Jag rewritar inte mina gamla texter. De behöver inte ändras, och deras sanningar är sanningar än i dag. Otäcka, kusliga, farliga sanningar. Inte minst i samband med Aftonbladet, din tidning i dag och min under ett par vilsna månader 1962.

Tänk om du kunde positionera Aftonbladets redaktion, den gången, 1986! Tidningen vill inte ha Palmemordets stora, ultimata bild! Hur kunde AB veta att bilden av Lisbeth Palme i flygande fläng ur en polisbil på Sabb var hyperfarlig? Veta detta 20 minuter efter mordet? 20 minuter?

Som du ser har jag aldrig fått något svar från vare sig AB eller G-P. Hur fick G-P bilden under lördagen den 1 mars? Telefoto, måste det ha varit. Men hur? Bildbyrå? Vem betalade G-P till? Osv.

Läs nu PALME-nytt nr 11 för den 11 september år 2000. Med Lisbeth, aldrig dementerad, mitt på första sidan och med gnistrande ruelse på väg ur kommissarie Lars Christiansons polisbil kl 23.42 in på Sabb-akuten. Dit Olof, förmodligen då redan död, men det kan ju inte Lisbeth veta i det ögonblick Ulf Karlsson tar bilden. Lisbeth övergav Olof vid Odengatan för att gå över från ambulansen till polisbilen. För att i fiffelsyfte byta mockakappan till en tygkappa med kapuschong och slejf, se bilden!

Allt, Staffan, bokstavligen allt kring mordet finns i denna bild: skammen, synden, bedrägeriet i mammutformat! Men detta är jag betrodd med att ensam skriva om, decennium efter decennium. I över ett kvartssekel, när många andra människor bor i Sverige och där klass 9 vill ut i livet; de vet inte vem gubben Palme var, och de skiter i vilket.

Staffan, du skriver tidningshistoria om du sätter tänderna i detta! Varje rad i detta nr 11/2000 håller än i dag, som den står, eftersom varje rad är jungfrulig i dagens Aftonbladsläsares minne och sinne.

www.sveanerpalmemordet.blogspot.com

Ring mig, berätta var jag kan nå dig per telefon och post

Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66. 018 (höst) 15 12 79.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs sidan "Om kommentarer"