Lisbeth-bilden. Än en gång.

9.12.12.
Bakgrunden, den ytterst komplicerade bakgrunden till Lisbeth-bilden, den som fick bli omslag till min bok ”Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme”, vill försvinna bland fakta som blir teorier och teorier som blir fakta.
Jag ska nu ta upp denna bildgåta från en delvis ny synvinkel. Så häng med, testa mina synpunkter:
Lisbeth-bilden togs bevisligen av pressfotografen Ulf Karlsson vid Sabbatsbergs ambulansintag. Klockslag 28.2.1986 kl ca 23.42. Så långt är allt klart.
Vad föreställer bilden? Den föreställer Lisbeth Palme, som iförd mörk hatt, mörk tygkappa och vita, närmast självlysande vinterstövlar, skyndar ut ur en av polisens kommissariebilar. Denna beskrivning har aldrig blivit föremål för klar dementi.
Lisbet Palme anländer sålunda till Sabbatsberg i polisbil, iförd tygkappa, ej i ambulans, iförd brun mockapäls.
Så till min huvudfråga i denna översiktsgenomgång: Hur nådde bilden redaktionerna för Göteborgs-Posten resp Aktuell Rapport, vilka båda publicerade bilden, den 2 mars resp senare under mars 1986?
Ulf Karlsson lämnade in sin oframkallade rulle till nattredaktionen på Aftonbladet, den tidning han arbetade för. Aftonbladet bekräftar i dag varken att Karlsson arbetade för AB denna kväll eller att han lämnat in den aktuella filmrullen.
Denna attityd från Aftonbladets sida har dock inte hindrat bilden från att bli praktiskt taget omedelbart publicerad i G-P. Hur har den nått G-P? Ja, om bilden inte sänts från Aftonbladet, vilket ingenting tyder på, måste den på något sätt ha reläats till G-P från Srockholmspolisen, som uppenbarligen har disponerat bilden från en tidig tidpunkt.
Om det alltså förhåller sig så att polisen distribuerar en bild till en stor morgontidning – varför, i så fall?
Polisen måste ha haft en tanke, och denna tanke kan endast ha varit att bildens innehåll skulle bli allmänt känd: Lisbeth Palme kommer i tygkappa och i polisbil till Sabbatsberg, dvs tvärtemot den omedelbara polisiära versionen: LP kommer i mörkbrun mockapäls och i Olofs ambulans till Sabbatsberg.
Detta är budskapet, som dock går dåligt fram under de första bråda timmarna. Varken G-P – och inte heller bl a jag själv! – observerar bytet av fordon! Och det gör ingen annan: ingen G-P-läsare och inte t ex säkerhetspolisen, som måste ha noggrant granskat denna enda bild från mordminuterna.
Här står saken, utan att på minst sätt röras, fram till i september år 2000, alltså i över 14 år! Vem gör då något åt LP-bilden?
Jo, på eget initiativ, en medarbetare vid rikskriminalpolisen, i dagligt tal rikskrim. Min minnesbild säger att det var den högt placerade kommissarien Åke Röst, ungefär tredjeman bland Palmeutredarna vid denna tidpunkt och förste sekretessgranskare, som ringde mig. Det kan ha varit annan person, men det tror jag inte, eftersom knappast någon annan än Röst kan ha haft befogenheten.
Vill du ha ett antal bilder från mordnatten? Vi skickar dem mot postförskott?”
Naturligtvis tackade jag ja. Bilderna – jag är i dag inte helt säker på hur många, men LB-bilden fanns med i konvolutet. 665 kronor skulle rikskrim ha för bilderna, vilket har inneburit att rikskrim tjänat en bra slant på bilder som rikskrim aldrig hade betalat något för.
Hur är då situationen den 6 september år 2000? Jo, en av de envisaste journalistiska utredarna av Palmeärendet, jag själv, sitter då med ett fotografi som ytterst tydligt visar vad som faktiskt skedde vid Sabbatsberg, den visar att polisen tidigare måste ha ljugit om mockapälsen (var en tygkappa) och om ambulansen (var en polisbil).
Vad gör jag då? Något som Röst eller kollega självfallet på förhand måst ha insett: nämligen slår larm i mitt dåvarande nyhetsbrev PALME-nytt, sidan 9 i nr 11 för år 2000: polis och åklagare måste hela tiden ha ljugit på dramatiskt väsentliga punkter centrala i mordet! Jag skriver till statsminister Göran Persson (men får inget svar, så vitt jag kan se i mina papper).
Rikskrim har alltså avslöjat en bild som med all makt hällits hemlig av polisen i över 14 år! Polisen gör själv avslöjandet, inte t ex media. Jag menar att detta måste betyda att polisen – eller kanske en fraktion inom polisen?!? – har velat slå larm, velat göra en pudel, fast termen inte fanns då.
Teorin har faktiskt visst stöd bakåt. Någon gång på 1990-talet ringde denne Åke Röst till mig och frågade om jag ville ta emot över tusen handlingar från Palmeutredningen, vittnesmål, anmälningar mm, som Röst uppgav sig ha sorterat fram för min räkning, numrerat i en separat ”Anér-serie” och satt i en egen hylla på rikskrim, för benägen avhämtning.
Jag tackade givetvis ja och läste sedan papperen noga. En del informationer följde jag upp, vilka bekräftade mina tidigare misstankar.
Men framför allt ansåg jag att händelsen var mycket märklig. Stora delar av den pågående förundersökningen släpptes alltså fria, denna förunderskning som i dag är hermetiskt tillsluten!
Vad ville Röst den gången? Ville han att jag själv skulle leta fram det stora avslöjandet? Fanns det ett sånt? Jag vet inte? Gjorde Röst detta med Ölvebros goda minne? Det vet jag inte, men hade det gått att smyga med en så stor och skrämmande verksamhet som uppsortering i ett antal pärmar av över tusen papper? Blev inte ”vad sysslar du med, Åke?” den naturliga frågan?
Finns alltså en parallell till den mystiska hanteringen av LP-bilden?
I efterhand har den nuvarande Palmeutredningen inte velat ta i ärendet med tång. Den har aldrig formellt medgett att bilden föreställer Lisbeth Palme. Den har inte förklarat förekomsten av en kommissariebil över huvud taget.
Så här kan saken ligga till (jag skriver ”kan”):
En fraktion inom den svenska polisen har, i varje fall tidvis, önskat läcka sanningen om mordet men fraktionen har åtminstone hittills inte kunnat driva igenom sina planer.
Såvida inte Leif GW Persson ska sägas arbeta inom en ännu i dag fronderande fraktion. Varje den 28 februari konstaterar ju GW i svensk television att mordet
tillkom inom en komplott bestående av polis, miltärer och säkerhetspersoner!?
Sven Anér

34 kommentarer:

 1. Just det där fick ni svar på tal alla ni som påstår att det inte är Lisbet på bilden.

  NI är så duktiga på att förneka fakta, många härinne, ni kanske borde bli politiker ni som påstår att det inte är Lisbet på bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan lika gärna vara kerstin Nibleus.Ingvar carlssons statssekreterare. Hennes man Ulf Dahlsten och kerstin var goda väner till Olof och Lisbeth. Dahlsten var den som tidigast fick meddelandet från SÄPO att Palme var skjuten Och var en av de första som kom till Rosenbad. vart åkte hans fru tror ni?

   Radera
 2. jamen,det viktiga är väl ändå inte kläder hit och dit.. Det viktiga är VEM dödade Olof Palme ?

  SvaraRadera
 3. Det kunne være interessant at vide, hvad gennemsnitsalderen egentlig er for dem, som debatterer her på bloggen.

  SvaraRadera
 4. "Det kunne være interessant at vide, hvad gennemsnitsalderen egentlig er for dem, som debatterer her på bloggen."

  Man får bortse från att en del kommentarer verkar en aning omogna, och i stället rikta in sig på det som är av värde.

  SvaraRadera
 5. Ganska svårt att kunna avgöra på basen av fotot, om kvinnan är på väg in i bilen eller just stigit ur, enligt min mening.

  Tycker att hon är rätt nära bilens bakparti för att ha stigit ur bilen till vänster.

  Men hon kan ju ha rundat bilen efter att ha suttit till höger.

  Om väggen eller rampen var i vägen för henne till höger var den det inte till vänster?

  Den andra bilen tycks stå ganska nära väggen/rampen.

  Observerar inte attt hon skulle ha hatt på.

  SvaraRadera
 6. Visst är det LP men stämmer tidpunkten? Vad gjorde Ulf Karlsson vid Sabbatsberg när det var okänt att OP mördades? Är det inte så att LP är på väg hem, en timme eller senare efter mordet? Jag minns att Mårten hämtade en annan kappa eftersom mockapälsen överlämnades till polisen. Varför skulle vi tro på fotografen? Varför skulle LP byta päls innan hon anländer till Sab? Logiken saknas i hela affären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Man ser klart och tydligt att hon lämnar bilen, fattar inte ens att ni orkar käfta om det.
   Judarna vart inte heller mördade under andra världskriget.

   Radera
 7. Min fundering: Varför går inte Ulf Karlsson ut, en gång för alla, och klargör, vid vilken tidpunkt han var vid Sabb.och tog sina bilder där.?Och vidimerar, vilka bilder han tagit?
  Men det finns tydligen ytterligare en fotograf som tagit bilder utanför Sabb.Vad visar de? Och vid vilken tidpunkt tog han dem? Och vill han framträda med sina Bilder,och redovisa tidpunkten för när han tog dem?En amatör som undrar.Jag utgår från att dessa personer har kourage nog att redovisa sin verklighet, angående detta för det Svenska Folket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle aldrig gå ut med det jag visste om jag hette Ulf Karlsson.
   Inte ens Media i Sverige törs skriva något i närheten av sanningen bakom Estonia och PalmeMordet.
   Vad hände med Bofors VD? Ulf Lingärde? Ingvar heimer? VapenInspektören som vart mördad på tunnelbanan? Rolf Dahlgren? Da Costa? osv osv

   Du har inte ens fått höra nåt mer om han som vart kidnappad Håkan nåt, han hade sagt til lsläktingar händer det honom något så är det för vad han vet om PalmeMordet.
   Klart är att han vart kidnappad som han först sa, hur skulle han annars kunnat binda sig själv? varför bege sig iväg hemifrån medans frukosten står kvar på bordet.
   Här är det oxå knäpptyst numera från media vad som egentligen hände med Håkan.

   Vilka låg bakom kidnappningen av Håkan?

   Tror du på fullaste allvar Ulf Karlsson kommer säga sanningen?

   Radera
  2. Du ställer frågan om Ulf Karlsson skulle våga gå ut med sanningen om sina bilder vid Sabb.?Och jag tror, liksom du, att han känner sig hotad.Och den andre Fotografen,(vad hette han?) vid Sabb denna kväll, har nog fått samma "Signaler" från Överheten,Men det finns därmed en Sanning, som,uttryckt med hot, skall döljas,till skydd för de som är inblandade.Du relaterar till en del dödsfall,som enligt dig skulle vara skäl nog att hålla "Käften", och detta blir bara ytterligare ett bevis för att detta mord är beslutat av personer högt upp i den "Svenska Gräddan".Vi Svenska Gräsrötter söker dock vidare, och hoppas på en PU-utredning som slutligen kommer att redovisa den VERKLGA sanningen om detta mord.PS:Denna PU har dock bara varit en dementiorganisiation,mot de Nyktra vittnesmål de erhållit ifrån personer på Sveavägen denna natt.DS.Är du med mig?
   Ett Klart önsketänkande, dock, att vi, Svenska Folk, i slutändan skall få en sådan sanningsenlig redovisning av detta mords planering, och genomförande.Men man kan ju hoppas, att Svenskt Rättsväsende har fått NOG, och sätter ner FOTEN, och klart redovisar, att detta mord, och dess planering, inte tillhör ett Demokratiskt Samhälle, som Sverige vill förknippas med.Det är upp till Svenskt Rättsväsende, att rehabilisera sig,och visa att det är en Rättsstat, som på inga villkor accepterar att någon av dess medlemmar blir kränkt på detta sätt,som det blivit uppenbart i detta fallet.

   Radera
 8. En ganska viktig fråga bara....Sven Aner önskar ju bli stämd för förtal av antingen Avsan eller familjen Palme om jag inte minns fel. Varken Avsan eller familjen Palme vägrar tydligen stämma honom, men familjen Palme kommer nu att stämma filmen "Callgirls" skapare. Kan då faan inte fatta logiken. Är det viktigare att skydda en död före nu levande människor? Vill nån ur familjen Palme besvara min fråga angående denna ologiska handling?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har nog inte så mycket att göra om någon är död eller levande. Om Anti Avsan skulle stämma Anér så skulle han sannolikt förlora. Avsan är domare och känner därmed till lagen. Reglerna för förtal säger att den som utpekar någon såsom brottsling eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för missaktning döms till förtal. Det kan vara att någon som tycker illa om en person och sprider "skit" om denne med det enda syftet att andra ska tycka illa om personen. Det spelar ingen roll i det här sammanhanget om det är sant eller inte. Men det kan vara försvarligt med hänsyn till omständigheterna att lämna uppgift i saken (ev. även en skyldighet) och om man vet att det är sant eller har skälig grund för att anta det är sant så döms man inte för förtal. Anér anser att Avsan är skyldig och motiverar varför och detta läses av ett relativt begränsat antal läsare. Sedan så skulle det uppmärksammas ännu mer om en stämning sker. När det gäller filmen Callgirl så känner många till den. Man kommer med ursäkter om att det inte föreställer Olof Palme när tydligen folk förknippar personen i filmen med honom. Det är inte försvarbart.

   Radera
 9. Intressant läsning men jag förstår fortfarande inte logiken. En annan fråga som dök upp nu, är varför filmen "Callgirl" fått ett större genomslag i media än Sven Aners utpekanden av Avsan och Lisbet. Jag har knappt läst en rad om detta i den "vanliga" pressen. Detta borde ju rimligtvis slagits med stora löpsedlar, precis som Mårten Palmes stämning av "callgirl". Håll med om att nånting ite stämmer riktigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte det finns någon ansvarig utgivare som vill rasera sin journalistiska karriär på att föra vidare Sven Anérs helt grundlösa fantasier.

   Radera
  2. Media är ju köpta det har man ju insett länge.
   Att vi skulle vara någon Demokrati, glöm det.
   Pengarna och kapitalet styr det mesta.
   SvågerPolitiken försvarar regeringarna med järnhand, så inga utomstående kan komma in som vill ha reda på sanningen om saker och ting.
   Olämpliga plockas bort, med hjälp av hållhakar som man gjorde med Sigvard Marjasin när han började bli lite för het på gröten med sina egna utredningar bakom palmemordet.
   Det där med kvittona var en jätte gammal grej som då plockades fram haha.

   Radera
  3. Ytterligare ett fantastiskt inlägg av en av Anérs fantasifulla kompisar.

   Ett inlägg som visar på hur vårdslöst fakta hanteras på denna blogg.

   Sanningen om Marjasin var att han gjorde narr av alla personer som trodde diverse konspirationsteorier, som exempelvis det sk polisspåret. Marjasin var ju helt inställd på att det var en Petterssontyp som låg bakom mordet, alltså teorin om den ensamma galningen.

   Tvärtemot så var det den nya granskningskommissionen efter Marjasin som tog tag i och tittade närmare på diverse konspirationsteorier.

   Dessutom kritiserade denna granskningskommission palmeutredningen för att ha utrett dessa spår som t.ex. polisspåret, palmehatet och högerextremister alldeles för dåligt.

   Men hur man hanterar fakta är ju som bekant helt oviktigt för Anér och hans mytomankompisar.   Radera
  4. Jaså det var alltså inte så att Marjasin vart avsatt när han höll vi kan säga ett förhör med Ulf Lingärde, där Lingärde pekade ut helt andra personer än Christer Pettersson.
   Ulf Lingärde var bla in på det sk Polisspåret.

   Radera
  5. Dags att mogna och plocka ned Anér och Lingärde från de höga piedestaler som du har satt dem på.

   Kan tänka mig att det var mentalt tufft för honom som sosse att vara misstänkt för ekonomiska oegentligheter. Hade förmodligen tufft att hålla tankarna på rätt ställe.

   Dessutom var han en katastrof som ordförande för kommissionen och det fungerade inte alls. Så de fick börja om på ny kula efter det Lars Eric Ericsson tog över.

   Nä, Marjasin snöade in på Pettersson och menade att en konspiration bestående av t.ex. poliser var helt orealistisk. Det förklarade han bl.a. i en intervju med Lars Borgnäs.

   Visst är Pettersson säkerligen oskyldig och visst finns det säkerligen en konspiration bakom mordet.

   Men inte av den magnitud som många av Er fantiserar ihop här på denna fantasifulla blogg.

   Radera
 10. Kanske var det skådespelare :)
  "Ser du inte att det är Palme som ligger där" sa väl "Lisbeth" ? ;)
  "Palme" var som en kvinna och några skott användes inte......
  Riktiga paret Palme får strax en specialtaxi in till luntmakargatan och ingången bakom skandiahuset. Olof Palme göms i Holmer älskarinnas bil och förs ut från landet. Han är förklarad död men lever... Lisbet hänger med upp till Odenplan och får vidare skjuts in till Sabbatsberg
  Sannolikt? Det blir bara värre och värre... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir nog bara värre och värre med dina hjärnspöken, som du drabbats av.Ta en grogg till.och kom sedan igen , när du nyktrat till.En "Busgrogg" på 1 liter renat och en halvliter coca-cola,behöver du, för att sedan nyktra till, framåt Midsommar.Botten upp, och skål min vän.

   Radera
 11. Idag hörde jag Avsan på radion och det är så man vill spy.
  Var han da Costas flickvän?
  Stämmer det att det var han som såg Da Costa sista gången i livet?
  Var Avsan vid dekorima minuterna före mordet?
  Hänvisa inte nu till någon jävla svågerpolitiks rövhåls utredning som inte tar fram sanningen.

  Jag spyr på höra Avsan så länge det inte blir någon utredning som är värd namnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det du önskar är ingen utredning. Det du vill ha är ett justitiemord!

   Dessutom försöker du dra in honom i da Costa-fallet också.

   Ditt sk rättspatos får mig att känna att jag vill spy.

   Radera
  2. Ingen rök utan eld.
   Jag vet inte sanningen bakom allt som sägs, det jag vet är att ingen utredning värd namnet har gjorts.
   Görs en riktig utredning kan ju den ta bort alla nuvarande misstankar som finns.
   Lägg papperen på bordet.

   Radera
  3. Med din briljanta argumentation så kan man i stort sett anklaga vem som helst för vad som helst.

   Men andra ord: Du är som klippt och skuren för denna blogg.......

   Radera
 12. Från LAC_bandet;
  ---"23:42 och 0"
  Maria Degerman (ambulans): ..fru sitter där inne i rummet med en sköterska nu
  ”Fru” är i det här fallet Lisbeth Palme.
  ... och hon har nog suttit där några minuter.
  Det skulle betyda att när pressfotograf Ulf Karlsson tar det här fotot 23:42 så sitter Lisbeth hos en sköterska, helt klart är att någon ljuger, men vem? Ulf Karlsson lyser med sin frånvaro av någon anledning, varför?

  LAC-bandet har sina frågetecken, men att det skulle vara så pass manipulerat att det sträcker sig till att mörklägga ett fotografi och att konspirationen även skulle innefatta Maria Degerman har ja mycket svårt att tro.

  Själv tror jag på Maria Degerman!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer alltså är bilden inte tagen bevisligen 23.42.och 0.
   Att tidningar säljer bilder till andra medier är vanligt förekommande. Att Ulf Karlsson om han nu ägde copyrighten själv på bilden velat tjäna sig en hacka på att sälja in den till media är heller inte otänkbart. Om han har uppgivit falsk fakta om bilden så förklarar det att han sedan håller truten om de faktiska förhållandena om bilden. Han bör ju vara rädd om sitt rykte som bildleverantör till media.
   Att någon polisman sänder bilden till Sven A ser ju mer ut som om denne vill plantera ett desinformationsspår, och då är det bara så att Sven A har blivit lurad till att publicera denna desinformation. Det tyder på att Sven A är i grund rätt ute att det ligger en konspiration bakom där polis är inblandad. F.ö
   om Lisbet P skulle ha lust att ta livet av sin make, så borde det kunna ske under betydligt enklare former än detta enormt komplicerade scenario som då skulle iscensättas. tex. Hon går ut för att ta en kvällspromenad med Olof samtidigt som dörren öppnas tränger sig en maskerad man in med pistol med ljuddämpare. skjuter Olof binder Lisbet stänger dörren och går lugnt därifrån. Allt iscensatt av Lisbet, men vem skulle kunna bevisa det? Att Lisbet skulle iscensatt scenariot med biobesök och Tunnelgatan skulle ju vara en helt vansinnig plan där möjligheten på förhand skulle inge 100 möjligheter att misslyckas. Det är helt enkelt inte trovärdigt. Förpassa bilden från en oseriös fotograf, från en polis som vill plantera ett desinformation-spår där den hör hemma,nämligen papperskorgen. Polisens syfte kan också varit att misskreditera Sven A för att få han att framstå som icke trovärdig eftersom han är rätt ute för övrigt. Till slut Sven A är skarp men i det här fallet blev han som sagt med största sannolikhet lurad.Sannolikt är han helt rätt ute att det ligger en konspiration bakom och den konspirationen är en grupp polismän som samarbetade med Sydafrikanska agenter. Allt tyder på det.Även spåret med de två flickorna som frågar efter klockan är desinformation.Det är helt enkelt för bra för att vara sant.Vilket är det tydligaste tecken på ett desinformationsspår, i syfte av gärningsmännen att förleda hela utredningen åt fel håll.Så fungerar samarbete mellan underrättelse organisationer när mord i deras och rikets tjänst har begåtts.

   Radera
 13. Parallellerna med utredningen av mordet på John F Kennedy är återigen tydliga: Åke Röst tycks vara den svenska versionen av FBI:s Zach Shelton som tipsade privatdetektiven Joe West att kontakta yrkesförbrytaren James Files; Sven Anér är den svenska motsvarigheten till Joe West, med den skillnaden att Sven ännu inte har dött under mystiska omständigheter. Man kanske ska säga att Sven Anér motsvarar både Joe West, och de som tog över efter honom, Bob Vernon och Wim Dankbaar.

  SvaraRadera
 14. Men herregud...har aldrig tanken dykt upp i ditt sinne att LP efter det att hon tillsammans med sin make anlänt till sjukhuset helt enkelt efter en stund hoppat in i polisbilen för att ge vittnesuppgifter och i samma ögonblick råkade bilden tas kl. 23.42. Vart kommer då kappan ifrån? Kan ju vara så enkelt att sjukhuset lånat henne en sådan (det var ju trots allt ändå LP) eller att man i polisbilen tillsammans med filtar och div. annan räddningsutrustning också faktiskt hade en kappa. Det är ju bara att fråga LP vad som hände uppe vid sjukhuset fram tills dess att de första fotograferna anlände.

  Ett annat mer otroligare scenario skulle ju kunna vara det att hon kommer till sjukhuset för andra gången samma kväll? Det är väl i allafall troligare än att hon skulle ha hoppat ur mbulansen och in i polisbilen på väg upp till sjukhuset! Första gången med ambulansen (som ej är bilddokumenterat), därefter en andra gång (bildkokumentet) efter det att hon vid första tillfället blivit tillsagd att följa med ned till polisstationen för att lämna de allra första vittnesuppgifterna? Där har man då naturligtvis tagit hand om hennes mockakappa med skottskadan på varpå man lånat henne en annan kappa. Ett annat scenario skulle kunna vara att man tom. har åkt hem till paret Palmes lägenhet, på väg till sjukhuset från polisstationen (den andra gången) för att hämta en ny kappa då mockakappan togs i förvar?

  Ett annat scenario skulle ju kunna var att hon efter det att hon tillsammans med sin make anlänt till sjukhuset helt enkelt efter en stund hoppat i polisbilen att ge vittnesuppgifter och i samma ögonblick råkade bilden tas kl. 23.42.

  För vad skulle LP ha kunnat bidraga med inne på sjukhuset i detta tidiga skede då personalen hade fullt upp med OP liggandes på operationsbordet? Inget och det förstod hon nog själv också redan på väg upp till sjukhuset tillsammans med sin döende make.

  Hur som helst så tycker inte jag att "detta fotografi" på något sätt är tillräckligt med tanke på vad jag exempliferat med ovan, eller att den skulle vara den s.a.s avgjörande pusselbiten som tillsamans med allt det andra i denna "röra", är nog för att få ihop det så att man pekar ut en mördare med namn, särskilt inte i en titel på en bok.

  SvaraRadera
 15. Ulf Karlsson säger att han hörde om händelsen på polisradion, han säger då att han körde upp till Sabbatsberg. Varför då? Han vet ju då inte att det är Palme. Naturliga är väl som pressfotograf att han beger sig till mordplatsen. Vilket han också mycket riktigt gör, för han tar en hel del bilder på mordplatsen, som bland annat bröderna Poutianen fick ta del av i ett tidigt skede i utredningen. Var finns dom bilderna idag?Precis som han vägrar att kommentera bilden på Sabbatsberg, visar han heller inte bilderna från mordplatsen. Sannolikt för att de skulle visa att han inte befinner sig vid Sabbatsberg kl 23.42. Bilden från Sabbatsberg distribuerades av nyhetsbyrån Förenade landsortstidningar, FLT och publicerades av bland annat GP. Bilden påstods av FLT föreställa Lisbet Palme anländer till Sabbatsberg efter mordet.Om så vore fallet fanns det naturligtvis ett stort kommersiellt värde i bilden, både för FLT och Ulf Karlsson.Och där har ni den enkla förklaringen till att det är en bluff. Det är sannolikt inte Lisbet Palme på bilden iaf inte som anländer till Sabbatsberg kl23.42 för då befinner sig Ulf Karlsson på mordplatsen. Och naturligtvis håller han inne numera på bilderna från mordplatsen som skulle avslöja tidsfelet i Sabbatsbergsbilden, som han också vägrar att kommentera, för inte vill han bli rökt som bildnasare till press och TV. Så var det med den saken. Och Sven Anér blev helt enkelt lurad och ingen skam över honom för den skull.Tvärt om.

  SvaraRadera
 16. vad är det som visar att personen på bilden är Lisbet Palme? Svar: Absolut ingenting.
  Vad är det som säger att kvinnan på bilden med absolut säkerhet har åkt med den polisbilen, som någon håller på att kliva ur eller in. Svar: Absolut Ingenting.
  Den enda som påstår att det är Lisbet Palme är han som lämnat över bilden till en bild distributör, (FLT) En frilansfotograf som försörjer sig på att sälja bilder till media. En person som ständigt lyssnar på polisradion av den anledningen. En enda bild som är het kan inbringa motsvarande en hel årslön.Och resten med lite analytisk förmåga kan ni räkna ut själva antar jag. På förhand skulle lätt en sådan här bild tänkas publiceras i ett 40 tal tidningar. I dagens penningvärde motsvarar det ca 140.000 kr i intäkt att dela med bilddistributören
  Tänk så ekonomiskt lönsamt och lockande det kan vara ibland att vara lite oseriös frilansfotograf som arbetar utan garantilön att vid rätt tillfälle ta tillfället i akt och lägga till en text som inte är helt med sanning överensstämmande. Och när sedan hela saken uppdagas av en skarp-synt Anér, helt enkelt bara förneka bilden. Om det någon som tycker att detta ovanstående inte är trovärdigt, men däremot mer trovärdigt att Lisbet Palme ingick i en konspiration med en samling poliser i syfte att mörda sin man och hennes barn far. Kan jag bara beklaga ert intellekt och logiska tänkande.

  SvaraRadera
 17. Jag är övertygad om att kvinnan på bilden inte är Lisbet Palme. Och sedan denna bok om Lisbet Palme, där Anér påstår att Lisbet skulle ha känt till att hennes make skulle mördas. Hur långt får en människa gå innan andra har rätt att säga till. Anér visar själv att han kommit på kant med verkligheten. Skall eftervärldens dom över Anér, när den dagen kommer, att det var en person som gav ordet rättshaverist ett ansikte.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"