Varför släpper ni Leif GW?

8.7.2011. Till Dagens Nyheter, Expressen, Svenska Dagbladet, Aftonbladet. G-P och Sydsvenskan - chefredaktörer och nyhetschefer!

I anslutning till de recensionsexemplar av min senaste bok, ”Palmemordet: DE SAMMANSVURNA”, vilka översänts, lämnar jag nedanstående information.

Rikspolisstyrelsens anställde chefskriminolog och professor Leif G W Persson deklarerade den 1 mars i år, och även i andra sammanhang, att mordet på Olof Palme utfördes i samband med en konspiration med poliser, militärer och säkerhetspersoner.

Detta meddelande, som välter hela den hittillsvarande Palmeutredningen över ända, har väckt endast obetydligt medialt intresse. Jag skriver nu till de fem instanser som kan betecknas som närmast utpekade av Persson, och jag begär deras omedelbara kommentar. Men jag skulle också sätta stort värde på motsvarande kommentarer från de sex tidningarnas sida, tidningar med omfattande resurser, personella, ekonomiska och administrativa, att på ett utförligare sätt än vad jag själv kunnat prestera ge den fullständiga bilden av Persson - RPS – den blinda hönan som kanske hittat ett korn.

Som nyhetsuppslag, researchuppslag har detta ärende allt. Aktuellt, dramatiskt, kopplat till bråd död, hög politik, själva rättssamhällets vara eller inte vara.

Det skulle kännas förmätet av mig att ge mina adressater den kompletta uppdragslistan, men jag kanske vågar lämna några förslag:

Höra Anti Avsan?

Tala med justitieministern?

Begära fram Avsans, Annelis och Ankis förhörsprotokoll?

Precisera samtliga 130 oredovisade walkie-talkie-tips?

Detta vore en god start. Skulle tidningarna, under denna kvalificerade genomgång, finna att jag under mitt arbete med denna affär gjort mig skyldig till tvivelaktig journalistik vore jag tacksamför sådan info; hittills har jag inte nåtts av sådana uppgifter.

Framför allt, DN, Expressen, SvD, AB, G-P och SDS; gör något! Det är de stora medierna som öppnar de låsta dörrarna. Ensamma, fria journalister och författare kan slå larmen, men slutresultaten, genomslagen verkar dröja tills ärendet blivit stor mediasak.

Ur ren krass nyhets- och försäljningssynvinkel har Palmemordet allt, det behöver jag inte berätta för sakkunskapen. Jag ser framför mig CNN:s återkommande larmsignal ”BREAKING NEWS” – BREAK då NEWS!, stora svenska tidningar! Eller gå för en gångs skull in och dementera min 25-åriga och mycket klara journalistik!

Kanske en notis på Kultur om ”DE SAMMANSVURNA” kunde bli ett steg på vägen mot en guided tour genom Palmemordets kusliga irrgångar och villospår.

Min blogg och min telefon tar ideligen emot frågor från besökare och uppringare: varför tiger varenda tidning, utom de små och mycket radikala? Ja, vad tycker ni att jag ska svara på det?

Oroad och engagerad fråga från en person som i långt över 60 år har ägnat sig åt författeri, journalistik och TV-produktion, men som i dag inte känner igen sig på ett slagfält där ingen slåss men alla tiger.

Det handlar inte om mig, om det är jag som skrämmer. Det handlar om mediers hatälskling Leif GW Persson, som annars alltid får de stora rubrikerna för sina mycket bestämda omdömen om ”idioter” och ”blinda hönor” som omger honom, nedanför elfenbenstornet.

Varför inte den avslöjande intervjun med Leif GW i soffa? Han har hittills inte gett minsta bakgrund till sitt uttalande om denna komplott med poliser, militärer och säkerhetspersoner inblandade. Ett mer explosivt uttalande är svårt att tänka sig. Persson fiskar upp hela det svenska rättssamhället i sin sänkhåv och uttalar sitt allomfattande anatema, men svenska medier, annars på alerten inför varje guldkorn från hr Persson, tiger. Forskar inte, researchar inte, frågar inte, utan låter Persson ostörd breda ut sig i tidningars spalter om andra gamla svenska mord! Inte om det gamla mordet på en statsminister.

Fokusera på Leif GW. Be honom precisera! Vilka poliser (!), vilka militärer (!!), vilka säkerhetspersoner(!!!)?  Det kan kännas skakande att här ute på landet vakna till en ny dag som till synes ende journalist i Leif GW:s, polisers, militärers och säkerhetspersoners spår.

Kollegial, oroad hälsning!

Sven Anér, 210814-5075, Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66-´.

2 kommentarer:

  1. Helt rätt, samhället tar mer skada av att sanningen om Palmemordet döljs än om den skulle presenteras och rätt personer skulle ställas inför rätta, de som lever idag. Hur anser du att mordet gick till? Var det Avsan som sköt och Östling som meddelade honom i kom-radion innan och som de två damerna i sådant fall hörde?

    Vilka tror du mer är direkt inblandade i själva arrangemanget av Palmemordet och dess utförande?

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet Sven!
    Vi är fler här ute som vill ha svar.

    SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"