"Anonym" svår att kommentera

30.7.2011.

Jag läser ”Anonyms” båda inlägg från 26 och 28.7, men jag hittar varken stringens eller struktur, varför det blir svårt att kommentera.

Påståendet att Leif GW Persson skulle arbeta med en annan ”personkrets” än övriga anhängare av polisspåret förstår jag inte (26.7), och uppgiften att den av mig publicerade Lisbeth Palme-bilden ”ej är av LP” stämmer inte.  Bilden föreställer Lisbeth Palme, något som aldrig har förnekats på officiellt håll. Däremot är bilden undertryckt genom årtiondena, men det är en annan sak.

”Anonym”, gör så här istället:

Framträd med eget namn, till att börja med. Ta därefter kontakt med Anti Avsan, vilket inte torde vara svårt för dig, och föreslå din meningsfrände att han stämmer undertecknad Sven Anér för grovt förtal – Avsan är utbildad jurist och har nog inga svårigheter med formuleringarna: ”… Härmed anmäler jag…” …”grovt förtal…” ”…omedelbar handläggning…”.

Då skulle Affären Anti Avsan hamna i ett juridiskt hanterbart läge, berätta det för Avsan!

Du skriver för övrigt på ett sätt som nära påminner om den ”hot mail”-korrespondens som bland andra Gösta Söderström och jag utsattes för 2005-07. Du förnekar, felaktigt, vissa centrala förhållanden i denna svarta affär, varefter du bygger dina resonemang på dessa dina osanna uppgifter. Metoden är densamma, i Avsan-supporterns hot mail och nu vid dina bloggbesök. Samma sätt att tänka, samma sätt att skriva.

En annan ”Anonym” bloggbesökare, 22 juli, frågar ”vem det var som motarbetat sanningen i 25 år?”. Jag har inte det fullständiga svaret, men jag har många gånger framhållit att mordets upptakt kan finnas utanför landets gränser. Om det endast gällt för den svenska regeringen att avslöja ett helsvenskt brott skulle ett sådant avslöjande ha kommit för mycket länge sedan. Är tystnaden framkommenderad utifrån? Ja, jag tror det.

Sven Anér

4 kommentarer:

 1. Sven lille att blåljuga och hitta på hjälper dig inte. Sedan skall andra motbevisa dina lögner. Billig djävla demagogi min herre.

  Varför inte kolla med t ex Gradin själv? Skrämmande att du har så dålig källkritik. Men det är inga nyheter. Redan för många år sedan kom brottet mellan dig och mig samt även t ex Anders på Leopoldreport för att du är så ohederlig med källor.

  Förresten vem är det som kliver ur polisbilen på bilden?

  Kan du inte se hur hoten som kom till dig är raljanta och lite humoristiska...(till och med mina inlägg upplever du som hotlika... för fan Sven... skärp dig.. men att de fått dig att snöa in på detta som "sanningen" kanske med mening. Minns själv hur misstänksam du var vid våra kontakter i början. Uppriktigt sagt kändes det märkligt.

  När det gäller omständigheterna har du visst en del annan fakta klara (tyvärr blandade med uppgifter av ren Björkmanklass) men har fått helheten lite om bakfoten genom mixen.

  Vilken idiot som helst förstår att en stämmning från Avsan inte skulle förändra något i sak annat än att du skulle bli dömd och få uppmärksamhet samt kunna fortsätta och följdstämma hit och dit. Se bara på dina eviga offentliga brev till olika myndigheter och privatpersoner.

  Om du har bevis för det du påstår så lägg fram dem istället. Hittills är det bara spekulationer och fantasi som stämmer dåligt med t ex vittnesmålen från själva gärningen.

  Vill du kontakta mig för att faktiskt få till stånd ett utbyte så är jag den person som är släkt med teatersläkten om du minns våra första kontakter.

  SvaraRadera
 2. Ulf Karlsson har bekräftet att han tog bilden c:a 23:40.Anita Grandin anlände till Sabbatsberg kl 01:15.Det skall det finnas dokumentation på. Den som har den , kan väl lägga ut den på aner:s blogg, så att det sedan kan bli tyst på dessa "dokumentationsfria "påståenden, som jag uppfattar som rent "sandlådekiv".Fram med dokumentationen,så blir det tyst sedan.För det är väl sanningen alla vill ha reda på?

  SvaraRadera
 3. Problemet är väl att fotografen i själva verket bekräftade att det var Anita som också framgår tydligt av bilden och av hennes egen utsaga. Så enkelt var det med det... problemet var att en redigerare på en tidning gjorde ett misstag och lade ut bilden med en felaktig hänvisning vilket tsartat skrönan. Tänk att ingen av de som påstått motsatsen någonsin kunnat styrka sina påståenden. Det kommer det inte att göra vare sig nu eller någonsin. Så var det med det och därmed har den som lämnar uppgiften värdet noll när det gäller trovärdighet... men så jobbar alltid denne typ av oseriösa konspirationsteoretiker. Påstå något och kräv att andra bevisar motsatsen.... nä så korkade är vi inte utanför sanningsrörelsens analer tyvärr!

  SvaraRadera
 4. Lisbet Palme åkte för övrigt med ambulansen till sjukhuset.... dettta framgår väldigt tydligt av ett stort antal vittnesmål och offentliga handlingar.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"