Kommentar önskas till Leif GW:s ”konspiration”?!

8.7.2911. Likalydande skrivelser till:

Justitieministern

RÅ.

Rikspolisstyrelsen,

Säkerhetspolisen samt

Högkvarteret.

Vid månadsskiftet februari-mars i år meddelade RPS-anställde kriminologiprofessorn Leif GW Persson, med något varierande formuleringar, att

mordet på Olof Palme begicks inom en komplott med poliser,  (RPS, RÅ, justitieministern!), militärer (Högkvarteret!) och personer inom säkerhetstjänsten (säkerhetspolisen!).

På detta uttalande följde att Persson kallades till RPS-chefen, men vad som då avhandlade har av okänd anledning sekretessbelagts.

Jag anmodar nu mina adressater att gå in i detta ärende och agera i anledning av Perssons yttrande. Om det skulle förhålla sig så som Persson säger måste ju detta innebära att hela Christer Pettersson-affären omedelbart framstår som på sin tid arrangerad av RÅ och RPS, eftersom den ”ensamme gärningsmannen” Christer Pettersson omöjligt kan ha disponerat över de omfattande resurser som mordet på Olof Palme faktiskt måste ha krävt: personal, ca 20 man, walkie-talkie-nät och apparater, tillgång till sambandscentral med mera, som självfallet legat utanför Christer Petterssons räckvidd.

Alltså: har Persson lämnat felaktig information? I så fall bör detta utredas och kungöras.

Har Persson rätt? I så fall är hela gärdet upprivet, all tidigare utredning förvisad till soptippen och hela Palmeärendet i behov av totalt omtänkande.

Som startpunkt för ett nytt utredande föreslår jag att Persson och inte minst rikspolischefen hörs, så att klarhet vinns om hur Perssons sensationella uttalande handlagts på högsta ort.

I en av sina TV-kommentarer till sitt uttalande sade Persson beträffande de s k ”privatspanarna”, sedan han av vederbörande TV-reporter uppmärksammats på att detta ju just är det polisspår som flera reportrar och författare sedan länge följt (bl a jag själv i boken ”Polisspåret” 1988),  att ”även en blind höna kan finna ett korn”, vilket är en märklig kommentar. Innebär kommentaren att Persson för sin del från första stund efter mordet vetat att detta bottnade i ett polisspår? Följdfrågan måste i så fall bli:

Varför slog inte Persson det stora larmet redan på 1980-talet? Varför såg han inte till, eller i varje fall föreslog, att Anti Avsan, baseballman från VD 1:s beryktade piketstyrka, hördes i botten, inte endast en gång upplysningsvis?

Jag hoppas att mina adressater inser att Perssons uttalande vänder upp och ner på all hittillsvarande utredning i Palmeärendet, bl a eftersom det så klart visar att hela Christer Pettersson-arrangemanget hela tiden varit ett kusligt påhitt från de utredande myndigheterna själva.

Den av mig i två böcker utpekade rådmannen vid Stockholms tingsrätt och moderate ledamoten av Sveriges riksdag Anti Avsan bör sålunda enligt min bestämda mening höras på nytt, bl a om den hotfulla ”hot mail”-serie som Avsan, huvudsakligen under fingerade namn, publicerade från år 2005 och framåt, med onda uddar riktade mot bl a mig och mina närmaste anförvanter.

I en apologi, som han författar på nätet i annans namn, påstår Avsan att han aldrig blivit anmäld under sin tid som piketpolis samt att han aldrig författat mail i annans namn; båda påståendena grundfalska och kan bl a hos Stockholmspolisens arkiv studeras av mina adressater.

Då jag 1987-88 presenterade mina uppgifter om ett polisspår i Palmeärendet möttes jag huvudsakligen av tystnad, blandad med ironi. När Persson nu, exakt 25 år efter mordet, deklarerar samma uppfattning blir reaktionen från officiellt håll endast räddhågsen tystnad.

Så jag begär mina fem adressaters svar (vilka kommer att läggas ut på min blogg som i dag besökts av över 30 000 engagerade personer!): talar Persson sanning?

Djupt oroad hälsning,

Sven Anér, Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66.
./. bilaga: Anmälan mot piketpolisen  Anti Avsan för ”mened samt grovt förtal”. Utlämnad av Stockholmspolisens arkiv.

9 kommentarer:

 1. Käre Sven, om man i en ständig monolog upprepar samma entoniga visa utan dialog med andra och därvid läser saker som fan läser bibeln blir man med automatik lämnad i tystnad till slut. Ge dig en enda gång i dialog med andra som kan vara kunniga och insatta. Vid det här laget är det en lång resa tillbaka om du inte skall sluta i historiens ljus som ett åtlöje i stil med den stackars Krantz. Du är på god väg med bitvis förvirrade inlägg i en ständigt pågående mässa långt från dialog och sans.

  SvaraRadera
 2. Jadu Anonym 15 juli - se det var ett paradexempel på härskarteknik det! Kan du inte bemöta Sven på annat sätt, t.ex. med andra fakta, motbilder, annan mordteori etc, så håll flabban, tack.

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är jag lite bekant med Sven sedan långt tillbaka och man får nog vara blind för att inte se att han snöat in... att han aldrig bemöter invändningar eller felaktiga påståenden samt att har uppvisar alla teckan på att hamna i samma låda som den avlide LK med sina löjeväckande attacker mot olika väderkvarna han anser sig se med olika offentliga brev.


  Många mycket insatta har sakligt kritiserat honom upprepat genom åren utan att Sven haft något som helst försvar. Han bara matar på oförtrutet som inga invändningar fanns. Han har utan minsta tvekan skapat den sitaution han nu befinner sig i där ingen vettig tar honom på allvar längre helt på egen hand. Det är tragiskt. Inget annat.

  Själva grundtanken att en grupp högerextrema och våldsbenägna poliser skulle dels mörda OP men ochså kunna styra hela det politiska etablissemanget och polisledningen och utredarna i 25 år är ganska bisarr.

  betyder inte att några avuppgifterna är ointressanta bara att de är satta i fel sammanhang och insatta i en betänkligt haltande logik.

  Det är väl ingen tillfällighet att några ur den lilla spillran av "revolutionära" bland Proletärens läsare är de enda som köper sådana världsbilder.

  De som hävdar Proletariatets diktatur som modell och som betraktar allt till höger om sig själva som faschister kan kanske uppfatta det som trovärdigt men 99% av oss inser nog att deras världsbild är lite skev.

  SvaraRadera
 4. @Anonym 15 juli kl 14.18 och Anonym 16 juli kl 16.43: (Gissar att det är samma person som skrivit bägge dessa inlägg). Själv är jag Anonym 16 juli kl 15.37 som konstaterar att Sanningen alltid kommer fram förr eller senare - om Krugermordet, om Palmemordet, om Estonia, om Arla Gryning m.m. Du bidrar i dina kommentarer själv inte ett uns till att försöka påskynda att få fram Sanningen. Men det gör Sven Anér till synes outtröttlig trots att han in absurdum motarbetas (av t.ex. dig) och görs till rättshavererad ickeperson av de krafter som inte vill att Sanningen kommer fram. Ett öde som mer eller mindre drabbar alla som liksom Sven åtminstone försöker att ta reda på Sanningen om vad som egentligen hänt. Än så länge har ju Anders Jallai och Leif GW Persson inte blivit uthängda som stofiler trots att de rotar i ungefär samma dynga som Sven Anér och Lars Krantz m.fl. gjort i massor av år. Men det är väl kanske med din hjälp snart dags att förnedra dem också? Skäms om du nu har den förmågan!

  SvaraRadera
 5. Kasta inte skit på Sven Anér. Det finns ingen som ens ligger i närheten av hans ansträngningar att vinna klarhet. Visst, han behöver inte ha rätt i allt. Må den som vet bättre träda fram och berätta hur det verkligen ligger till.

  SvaraRadera
 6. Men käre vän... Sven har gjort ett avsevärt arbete och har mycket gediget material men tyvärr är det ganska allmännt känt och uppenbart att han målat in sig i en hopplös återvändsgränd där allt som inte stämmer med hans teorie förbigås med tystnad... och det är en hel del det. Visst var det så att det fanns (som alltid) poliser i centrala delarna av Stockholm med begränsat intresse av att gripa OP:s mördare pga sina egna preferenser. Kanske också "individer" balnd dem som kan tänkas ha spelat en eventuell roll i någon slags konspiration. Likaså är den plötsliga frånvaron av den ganska stora pågående operationen mot oxen mycket märklig liksom den helt förbigågna SSI-operationen i närområdet.

  Ganska många detaljer i Svens väv går dock dåligt ihop i helheten och andra fakta som framgått av debatten i många år nu.

  Som sagt är också t ex förklaringen till alla mörkläggningsturer i utredningen mycket problematisk för dessa "Polisspår" som gränsar till Krantz huvudlösa famlanden. Det går helt enkelt inte ihop. Det måste finnas en djupare anledning till de uppenbara mörkläggningarna och oviljan att utreda vissa saker. Den politiska motivationen ligger nog mycket närmare mittfåran än några högerromaniska extremister för att få en sådan uppslutning.

  Om Sven ville inse att han trots alla saker han grävt fram kanske saknar avgörande bitar och förståelse kring vad som hände kunde debatten bli konstruktiv. Nu håller han sig dock till haveristens entoniga enkelriktade sång och den öppnar inga öron och väntar sig egentligen inga svar. Det är djupt tragiskt om Sven skall sluta sina dagar så. Det smärtar mig för att jag hoppas han är klokare än så.

  SvaraRadera
 7. Även om Sven har snöat in och därmed havererat i sina tankegångar kan man dock ge honom cred för ett annars gediget arbete. Tyvärr finns det folk på nätet som fantiserar fritt. Svårt att begripa hur folk låter sig duperas av t ex den so anonymt kallar sig "utredaren". Han fantiserar utifrån googlingar och har vid olika tillfällen utgett sig för att vara olika saker inte minst inom det militära för att skapa trovärdighet. Den med minsta facit eller förmåga att själv googla märker snabbt hur dåligt påhittat det är och hur okunnigt han använder olika begrepp.

  SvaraRadera
 8. Nu har en av Henry Kenamets norska vänner mördat 80 människor.
  Henry skulle ju mörda mig.
  Hoppas det känns bra. Trevlig sommar.

  SvaraRadera
 9. Hej alla engagerade!
  Den enda bok, av Sven Anér, som jag rekommenderar är Polisspåret!
  Den garanterat rätta lösningen till Palmemordet finns på: http://palmemordetlost.webblogg.se
  Vänligen

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"