Kan inte AB berätta om Lisbeth-bilden?


10.8.2013. För Staffan Heimerson, AB:

Staffan – Vid vårt förra sammanträffande, som tyvärr inte ledde någon vart, nämnde jag för dig att jag inte förstår AB:s inställning till den så viktiga Lisbeth-bilden, se skriftens mittuppslag.

Storyn är i yttersta korthet denna:

Pressfotografen Ulf Karlsson arbetade under mordkvällen som ”blåljusfotograf” åt AB, ett stående uppdrag. När han tagit Lisbethbilden på Sabb kl 23.41 for han ner till AB och lämnade rullen.°

° Nej: taxi hämtade!

Ulf såg alltså inte själv bilden, vare sig som negativ eller kopierad bild. Men när jag talar om saken på dagens och 00-talets AB får jag endast negativa besked: vi hade aldrig hyrt Karlsson den här kvällen, vi fick aldrig rullen, vi har inte sett eller rört rullen eller bilden, vi vet ingenting.

Hur har bilden då dagen därpå reläats till G-P och av G-P publicerats 2.3-86? G-P vet i dag ingenting och vill inte forska. Ulf Karlsson vet heller ingenting mer än att han tagit bilden och gett AB rullen. Ulf har inte tillfrågats om bilden, han har aldrig sålt den, och han har inte fått betalt för G-P:s införande den 2 mars 1986 av bilden!

Lisbeth-bilden dyker sen upp till ytan först hösten 2000, då rikskrim (jag tror Åke Röst) ringer mig och frågar om jag vill ha några intressanta bilder från Sabbs akutmottagning? Jag köper den, och andra bilder, för ca 60:- styck.

Detta är presshistoria, Staffan, om än hittills helt outredd. Ligger rikskrim ute och kränger en bild, som de inte har någon rätt till, till G-P? Och inte vilken bild som helst, utan den bild som vänder upp och ner på hela mordstrukturen?

Saken är mogen för grävande journalistik, Staffan!

Läs min skrift, skriv! Skriften är efterfrågad innan den är tryckt, och det finns ett sug från mina f d PALME-nytt-prenumeranter. Ingen uppgift i boken, alla tidigare kända för myndigheterna, har någonsin dementerats: inte Lisbeth-bilden, inte mina anklagelser mot Anti Avsan, inte min totala avhyvling av den av rikskrim totalfejkade Christer Pettersson-storyn, inte min notering av Olofs förfalskade patientjournal – ingenting är dementerat, endast förtegat, bortvispat. Är Palmeaffären alldeles för stor för att kunna refereras? Hör av dig, Staffan! Sven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs sidan "Om kommentarer"