Svar till Stig-Åke Persson, 16.11:

Tack för din viktiga och intressanta synpunkt: att låta en skara utvalda personer ta sig an palmesaken. Men i så fall ska de inte förses med munkavle!

6 kommentarer:

 1. Stig-Åke Persson17 november 2010 16:36

  Givetvis inte. Allt måste ju bygga på på en total frigörelse av all känd dokumentation. För svaret på denna gåta finns troligtvis i utredningen. Eventuella vittnesmål som skulle kunna träda fram har väl inte så mycket att frukta. Eller? Tänk att få ett avslut på denna historia. Sverige som nation skulle troligtvis vinna på det. Men vem skulle våga?

  SvaraRadera
 2. http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=9121&Itemid=98

  SvaraRadera
 3. http://aangirfan.blogspot.com/2010/11/sexy-sweden.html

  SvaraRadera
 4. Håller verkligen med Sven-Åke. Nu har det snart gått 25 år, i mars hade det varit perfekt tajming att släppa dokumenten, på samma sätt som ändå skulle ha skett om inte lagen om upphävd preskriptions tid hade antagits.

  Man borde, om inte annat av historiska skäl, öpnna arkiven och lämna ut alla förhör, dokument naturligvis efter det att eventuella fortsatt sekretessbelagda uppgifter mörkats i dokumenten.

  Har sagt det förut, dags för en Release-the-files kampanj.

  SvaraRadera
 5. Att släppa utredningen i sin helhet har ju omöjliggjorts genom förändringen i lagen om preskription.
  Men om Palme-utredningen anser att Christer Pettersson är gärningsmannen borde man väl kunna begära ut allt material som inte rör honom?
  Ett nej på den frågan borde ju i så fall betyda att Christer Pettersson inte är aktuell längre?

  SvaraRadera
 6. Vizst. Förundersökningen i Palmeärendet, som enbart omfattar de förfalskade beskyllningarna mot Christer Pettersson, har alltid varit djupt egendomlig. RÅ och rikskrim försökte i maj 1989 ge oss journalister intrycket av att här förelåg en enormt omfattande och enormt noggrann förundersökningsrapport. Sanningen var den motsatta. Dels inbegrep denna rapport endast delar av Christer Pettersson-avsnittet, dels fanns inga andra, verklighetsnära avsnitt medtagna. Det ligger mycket i ”Tomas” resonemang, men jag tror knappast att det är genomförbart. Det jag själv, och så många av bloggbesökarna, i dag strävar efter är att allt ska loss, vartenda papper. En sådan lösning skulle naturligtvis heller inte ”Tomas” motsätta sig.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"