Detta är Lisbeth-Gate!

När Lisbeth Palme vid Olofs sida går Sveavägen ner mot Dekorima är hon medveten om att Olof inom ett par minuter skall vara död.

Allt är förberett. Gärningsman utsedd, två poliser och två ambulansbesättningar instruerade. Lisbeth Palme har lagt sin reservkappa i kommissarie Christiansons bil, hemlig mötesplats för ambulans och polisbil uppe vid Odengatan är utvald. Det stora mordet kan explodera.

Men Ulf Karlsson tar bilden vid sjukhuset: Lisbeth Palme, springer i ny kappa ut ur en polisbil. Lisbeth Palme följer aldrig med Olofs ambulans till Sabbatsberg.

Lisbeth Palme är förhandsinstruerad om sin roll: att följa Olof till Dekorima. Det sedan veckor och månader planerade mordet på Olof är nära kopplat till Lisbeth Palme. Polis och åklagare tiger.


Detta är Lisbeth-Gate!

16 kommentarer:

 1. Hej,
  det känns onekligen rimligt att beakta dina slutsatser angående gärningsmannen/konspirationsteorin när man tagit del av materialet.
  Men !
  Vad håller du för troligt angående motivet ?
  Varför ville man undanröja Palme ?
  - Simpelt hämndbegär/hat ?
  - Såg Säpo av någon anledning hans internationella politiska vågspel som ett nationellt hot (en oroande omorientering av utrikespolitiken ?)
  - Uppstod av någon anledning panik över den stundande Moskvaresan av samma anledning ?
  - Ubåtarna, vapenaffärerna ?
  - Är de utpekade kretsarna inom polisen bara utförare i samarbete/på uppdrag av Usa/Cia eller handlade de självsvådligt ?
  Vad är motivet till mordet ?

  Mvh/
  F

  SvaraRadera
 2. Sven, man blir lite orolig att du håller på att spåra ut.

  Har du något mer att stödja dig på - vad gäller ditt scenario om Lisbeths inblandning, kappbytet, mötet på odengatan osv - än det påstådda fotografiet?

  Är du säker på att det är Lisbeth på bilden? Förklaringen att det skulle vara någon annan är ju betydligt mer sannolik än alernativet du skisserar.

  Det verkar långsökt, vad skulle vitsen med kappbytet vara, varför skulle hde planera att ta med en kappa till en polisbil, ljuga och säga att hon åkt ambulans hela vägen?

  I den här intervjun säger ambulansföraren i den andra ambulansen att Lisbeth åkte med till Sabbatsberg och blev där omhändertagen av sköterskor.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3364&artikel=4374157

  SvaraRadera
 3. Nej, nej. Det här håller på att gå totalt överstyr. Det finns inte en möjlighet att Lisbeth Palme skulle vara inblandad. Det skulle ju kräva att hon hatade sin gubbe så till den milda grad att hon var beredd att mörda honom själv. Tror vi inte på.

  För att en sådan här operation skall fungera krävs det så få inblandade som möjligt, och dessutom inblandade som kan hålla tyst. Vare sig Lisbeth eller eventuell ambulanspersonal faller inom den kategorin.

  Man skall inte leta efter onaturliga orsaker om det kan finnas en full naturlig förklaring till eventuella händelser. Bilden kan ju vara på någon annan än Lisbeth Palme. Byte av kappa kan ju bero på att men såg att den var skadad och ville säkra upp bevis osv. Att hon skulle ha bytt kappa för att man skulle preparera den så att hon skulle få ett alibi verkar inte bara bara långsökt det verkar dessutom vara att krångla till det i onödan. Ingen skulle väl ändå tro att hon var inblandad.

  Jag har följt ditt nyhetsbrev från början och jag har läst din senaste bok Sven. I den svingar du värre än Bosse Högberg i sin glans dagar. Beundransvärt att någon fortfarande orkar med att engagera sig så till den milda grad i frågan. Ingen verkar ju att orka engagera dig i någonting överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 4. Apropå konspirationer och konspirationsteorier, så är det så som Sven Anér tidigare påpekat; tror man på konspirationer så blir man betraktad som lite knäpp...
  Detta är märkligt, då vår historia är kantad av konspirationer allt från mordet på Julius Ceasar till angivandet av Jesus.

  Det är då viktigt att skilja på: 1. Konspirationer och 2. Konspirationsteorier.

  Konspirationer har alltid funnits (se exempel ovan)och kan i sin tur delas in i tre grupper.

  1. Det konspirationer som upptäcks innan de satts i verket. (T.ex. diverse planerade "terroristbrott")
  2. De som upptäcks i samband med, eller efter utförandet (T.ex. U.S.A;s krigsprovokation vid Tonkinbukten)
  3. De som aldrig upptäcks...

  Det är till kategori tre som vi troligtvis kan härleda både 9/11 och Palmemordet, och det är kring denna kategori som konspirationsteorierna hör.

  Kör hårt Sven Anér, du har alldeles säkert rätt i det du skriver om Palmemordet, och det gör att åtminstone jag inte har något förtroende för den svenska staten eller polisen.

  SvaraRadera
 5. Det måste ju vara mycket besvärande för Anti Avsan (och för det svenska rättsväsendet) att när man söker på Anti Avsan på google, så får man bara upp hans namn i samband med Palmemordet!

  SvaraRadera
 6. Lennart Sundstad10 oktober 2011 19:13

  Jurist Hans Liljeson belyser ett antal märkliga detaljer kring fru Palme i sin bok "Palmemordets hemliga scenario DUBBELSPEL OCH STATSKUPP". En av dessa dementeras av vittnen i domstol: Hon gick inte i armkrok med maken i skottögonblicket, ej heller drogs hon med i hans fall. På 151 sidor kompletterar han Dina utredningar, Sven.

  Liljesons omtumlande slutsats - ett skenmord - är omruskande och låter väl så otrolig, men i övrigt lyfter han fram viktiga enskildheter.

  Dessutom: Misstog sig verkligen fotografen på kvinnan, som steg ur polisbilen vid Sabbatsbergs Sjukhus?

  I stället för att klandra Dig, borde vittnen träda fram och flera bidra till fallets lösande!

  SvaraRadera
 7. Olof Palme sköts av en VÄLTRÄNAD, SKJUTSKICKLIG SKYTT modell PRICKSKYTT.
  Mordet var ett beställningsarbete, en ren avrättning.
  Chrille P. var nedgången och kunde knappt hållla i ett vapen, än mindre skjuta. Och var knappast
  tillräckligt klar i huvudet för att planera och genomföra det perfekta mordet.
  Bra på att hålla käften var han ju inte heller.
  Och saknade i stort sett vänner och kontakter.
  Men kände Tingström i fängelset och var något
  bekant med brännvinsadvokaten från Waffen-SS dvs. Edquist-Borgenstierna.
  Chrilles P:s liv handlade faktiskt mest om att fixa lite stålar till brännvin och ibland knark.

  SvaraRadera
 8. I motsats till Chrille P. var Tingström och
  Edquist-Borgenstierna Palmehatare och rättshaverister. Tingström beundrade IRA,
  RAF ( Baader-Meinhoff ) mm. och brännvinsadvokaten/Waffen-SS Edquist-Borgeinstierna var insyltad med extremhöger och TUNGT kriminella av den mer organiserade slaget.
  Och ibland föll Chrille P. in i deras jargong.

  SvaraRadera
 9. HARRI MIKKALINNAS bild av Chrille P. är nog ganska riktig.

  SvaraRadera
 10. Svar till Lennart Sundestad
  Som du riktigt påpekar så gick Lisbet inte i armkrok med sin make.
  Man har använt den förklaringen för att det osannolika touchande ryggskottet ska bli möjligt.
  När den förklaringen inte höll tog man till "vridningsförklaringen", d v s att Lisbet skulle ha vridit på sig när hon såg sin make ramla i backen. Och hunnit böja sig lite när skottet kom.
  Men får man tro vittnena så kan hon näppeligen ha hunnit med detta då skotten kom i mycket tätt följd, maximalt 2 sekunder mellan smällarna.
  Det betyder att andra skottet föll ungefär samtidigt som Palme träffade marken. Lisbet kan inte ha hunnit vrida och böja på sig förrän efteråt.

  SvaraRadera
 11. Svar till Tomas.
  Jag håller med dig fullständigt.Det finns inte en chans på milliarden att detta PÅSTÅDDA skott skulle ha kunnat träffa Lisbet på ett sådant sätt, under de två sekunder, som det redovisas att skotten skulle ha kommit under detta tidsintervall.Detta är en ren efterkonstruktion,vilket förvandlade Lisbet till målsägare,i stället för att vara ett vittne,vilket rent tekniskt och juridiskt sett befriade henne från att vittna under ed.Det står helt klart att Lisbet Palme döljer saker i detta ärende, och inte så litet heller.Jag fattar inte vad det är för starka krafter, som inte vill utreda detta mord på ett objektivt sätt.Den största "Pajasen" i denna "Kurrajömma lek" är väl ändå Hans Ölvebro? En rent provocerande Amatör, med sina obstinata uttalanden, och avfärdanden, när någon vettig människa försökt att få svar på berättigade frågeställningar.Det är nog så, tyvärr, att det är rent faschistiska "Element" som trängt in i det svenska demokratiska samhället, och för närvarande regerar det.Och det är därför som denne Sanningssökande Sven Aner blir behandlad som han blir av dessa maktens arroganta människor,Jag tycker att han är fantastiskt stark, som , vid sina år, orkar att strida mot denna övermakten.Ställ upp och stöd honom,alla Sveriges Folk,Jag har personlig kännedom om Palmemordet, men på ett perifert sätt, utan att på något sätt vara inblandad i det.Sven Aners funderingar delar jag till fullo, då jag jämför dem med vad jag personligen iakttagit.

  SvaraRadera
 12. Instämmer till fullo i föregående kommentar. Hoppas också verkligen att Svens mod skall kunna sporra eventuella flera vittnen att våga berätta, åtminstone ta kontakt med Sven Anér och genom honom få hjälp att gå vidare. Min erfarenhet är att Palmemordets hemligheter är högst levande vad gäller kulturen bl.a. inom rättsväsendet, men även politiskt. Så länge sanningen inte är tillåten tycks motsatsen, lögnen vara något accepterat och närmast normalt. Detta tigande är fruktansvärt! Vart tog den fria, upplysande pressen vägen? Tack för bloggen, och hoppas att de som vet något om de sista pusselbitarna också hittar hit! Vi behöver de viktiga sanningarna,inte minst denna som ändrade hela samhällsklimatet i Sverige, även om vissa vill påstå att inget skulle ha varit annorlunda.

  SvaraRadera
 13. På listan över "Stockholms försvarsskytteförening" finns en person, som mycket liknar den fantombild man upprättade efter ett vittnesmål. Personen har ett namn som ingen annan. Bilder på denne finns på nätet, och även artiklar som förstärker misstankar om att någon inblandning kan finnas. I övrigt tror jag att mordet på Olof Palme är något som vi nu levande aldrig kommer få någon vetskap om. Man lägger locket på i "nationens intresse". Men i en avlägsen framtid kanske...
  Sven Anér, du är en modig man som söker sanningen. Den sanning som alla vi svenskar bör ha rätt att få veta, hur den än ser ut.

  SvaraRadera
 14. Fantombilden bygger på vittnesuppgifter av en man som sågs vid Smala Gränd mer än 10 minuter efter mordet. Och som högst sannolikt inte har det minsta med mordet att göra.
  Däremot finns det ett vittnesmål rörande en polisman (P) från "A-turen" och SFSF, strax innan mordet och två vittesmål efter mordet.
  23.17 iakttas han med walkie-talkie ca 50 meter från mordplatsen.(Samtidigt som Avsan identifieras av två flickor vid Dekorima)
  23.22.15 (kalkylerad tid efter vittnesmål från Claes Brewitz och "Matti") ses samma polisman i trappen upp från Tunnelgatan.
  23.25 iakttas samma polisman vid Eriksbersgatans hållplats bortom Birger Jarlsgatan av två oberoende vittnen.
  Han måste alltså ha passerat mordplatsen när mordet skedde för att kunna ta sig från Sveavägen till busshållsplatsen vid Eriksbergsgatan.
  Så SFSF är definitivt rätt :)

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att belöningen på 50 miljoner för den som bidrar till att mordet blir löst borde tas bort. Polisen kommer alltid att hävda att man är ute efter pengarna om man har något seriöst att komma med, vilket gör att de lättare kan avfärda tips som oväsentliga.

  SvaraRadera
 16. Thomas Piltz sköt Palme.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"