Debatt i Tuna om Palmemordet

Ett antal fortfarande olösta frågor kring mordet 1986 på Olof Palme kommer att belysas och debatteras vid ett allmänt möte den

19 november kl 13 på Tuna Bygdegård (nära Alunda).

Den öppna debatten har de senaste åren varit mycket begränsad, men i tysthet har nya undersökningar skett och nya utredningar initierats, över hela linjen. Framför allt är det minutskeendet vid Dekorima och Sabbatsberg, alltså den korta tiden från det att paret Palme lämnar biografen Grand, kl ca 23.15 denna fredagskväll den 28 februari 1986, och går Sveavägen ner mot Dekorima, där mordet sker kl 23.28.

En ambulans för Olof Palme till Sabbatsbergs sjukhus kl 23.36, medan Lisbeth Palme, i annan kappa än vid Dekorima, inte anländer till Sabbatsbergs sjukhusintag förrän 6 minuter senare, enligt en aldrig ifrågasatt bild tagen av pressfotografen Ulf Karlsson kl 23.42, nedan.Denna bild publicerades av Göteborgs-Posten redan den 2 mars 1986, dock utan förklaring till att Lisbeth Palme anländer i polisbil, efter att flera minuter tidigare ha övergivit Olofs ambulans. Polisen har inte kommenterat bakgrunden till bilden, men har aldrig ifrågasatt den.

Tacksam för förhandsinfo, välkommen till mötet! Entré 30 kronor. Kaffe.

Sven Anér, Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66.

4 kommentarer:

 1. Mordet skedde väl ändå c.kl.23.21,alltså c.7 minuter tidigare än här anges.

  SvaraRadera
 2. Om detta är LP, är det anmärkningsvärt. Det är många tvivelaktiga saker kring LP.
  Varför gjordes det t.ex ingen rekonstruktion av mordet med LP?

  Kämpa på Sven! Jag kommer att rekommendera din blogg till familj och vänner.

  SvaraRadera
 3. Även om jag tror som du Sven, att MORDET är en konspiration, så måste jag hålla med ett tidigare inlägg till bilden. Det ser faktiskt ut som om hon är på väg TILL bilen inte från den! Kan det inte vara så att tidningen misstagit sig angående tiden, eller finns det vittnen eller bilder som kan styrka att hon gav sig av från sab på ett annat sätt?

  SvaraRadera
 4. Pelle, jag håller med. Lisbeth är helt klar på väg til bilen. Det verkar att bilden har tagit senare, till exempel när Lisbeth gick hem. Då är det inte konstigt att hon har en annan jacka eftersom polisen har tagit pälsen för undersökning.

  Varför skulle man egentligen fejka att gärningsmannen skulle ville döda Lisbeth med?

  Jo, det kan ha varit Avsan och det stämmer att Lisbeth har agerat på ett tvivelaktigt sätt efter mordet men hela historien med att byta bilar och pälsen verkar långsökt.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"