Ny bok av Sven Anér: "Ljuva 20-tal"

Jag har en ny bok under produktion, med arbetsnamnet ”Ljuva 20-tal”. Jag hade upptäckt att jag hade många klara minnen kvar från mellankrigstiden, som ju börjar ligga ganska långt bort. In på det nya året bör boken ligga klar för försäljning, med anslående bild på omslaget av författaren vid 7 års ålder i sjömanskostym med de tre vita ränderna, en tveksam dekor för små gossar eftersom ränderna förhärligade blodiga marina segrar.
Boken kommer att visa den lille Svens allmänna förundran inför de storas liv här i världen. En spännande släkthistoria rullas upp, utan att facit ännu kan skrivas, och av min far, finansmannen Josef Anér, ger jag ett nyanserat porträtt med ljusa och mörka dagrar, medan min syster Kerstin, politikern och radiokvinnan och mycket annat, får vad jag vill kalla för ett äreminne.
Fyra utlandssomrar under det spända 30-talet, medan krigspsykos pyrde, skildras från läroverksgrabbens tämligen observanta horisont, och även hans år av skolgång hemma i Stockholm, på det älskade Söder, och vid det dåvarande läroverket i Uppsala redovisas i tämligen optimistiska färger.
Sociala frågor som Ådalskravallerna 1931, statarlivet vid en sörmländsk herrgård samt klasskillnad och titelbortläggning intresserade denne lille Sven, som klarögd vandrade Götgatan i Stockholm och Drottninggatan i Uppsala, vilken döptes till ”Draget” av den tidens skolungdom.
I boken samtalar jag mellan varven med ”Själen”, som tar ned mig på jorden då jag låter nostalgin få övertaget. Det har känts viktigt att skriva denna bok, som motvikt mot all tung forskning i Palmemordets värld.
Utkommer i januari nästa år, är alltså meningen.
Sven Anér, en 91-årig tillbakablick

16 kommentarer:

 1. Ett utdrag ur boken dom sammansvurna där det förövrigt finns mycket fakta.
  och det är mycket mera som är underligt.Lingärde hade alltså år1995 lmnat in en PM till granskningskommissionen, och det är denna PM som nuär föremål för Marjasins "hörning".Men ingen utomstående kände till hörningen i samband med att den faktsikt avhölls, alltså 1995.Det var först 1997 som jag begärde och fick ut texten men naturligtvis har den varit känd för överhetten t ex justitiedepartementet.
  Och justitiedepartementet måste ha skakats.En säpo -intendent mullvad i palmerummet? En annan Säpo-man, Näss var den som lanserade PKK-spåret?
  Hur reagerade departementet, regeringen? jo genom att peta Marjasin, "entledigad på egen begäran av regeringen den 6 juni 1996.
  När jag nu sitter vid min ordbehandlare den 26 april 2010 kommer gamla tankar in - och nya.Varför egentligen måste Marjasin gå?Deklippta kvittona? Men dessa kvittoaffärer gällde ju tämligen små belopp, subjektiva bedömningar av företagna representationer- sparkas en hög ämbetsman på så små indicier, sedan en domstol i efterhandförkunnat att inget straffbart förekommit? Eller har det rört sig om trakasserier på högsta nivå?
  Det är ofta lämpligt, nödvändigt att, i synnerhet i en så stor affär som denna, rensa bort utanverket, att gå till kärnan.Och vad är kärnan i Palmeaffären? Kärnan är utan tvekan obehörig myndighetsinblandning, för att uttrycka det milt.Regeringen, Säpo.Var Marjasin farlig, och det var därför han fick gå?
  Jag tror att det förhöll sig så.

  Svensk regering tog Marjasin för den här kommissionen för man hade en hållhake på Sigvard marjasin alltså dessa kvittoaffärer dom används sedan när marjasin börjar göra sitt jobb för bra och det är denna hörningen med Ulf Lingärde sim får Regeringen att peta Marjasin.
  Precis samma sak med SD och den här 2.5år gamla videon som är på tapeten nu, det är ingen slump att den råkar komma just nu, hållhakar och såna här grejer är vanligt förekommande i Politiken.

  skrivelsen i fråga har beteckningen Ai.318-93 och kan av mina adressater rekvireras från rikskriminalpolisen, Palmeenheten varefter handlingen översänds kostnadsfritt.jag föreslår att mina adressater införskaffar Ai.318-93 i den här riktats anklagelser mot fyra höga svenska ämbetsmän som ansvariga för den aktuella Mordplaneringen.
  Dessa fyra är: chefen för svenska marinen Bengt Schuback, förutvararade chefen för SÄPO Per-Gunnar Vinge, samt cheferna för försvarets radioanstalt FRA Lars Ljunggren resp Bengt Wallroth.

  Man hade lätt kunnat identifiera walkie talkie männen när detta vart kännt då FRA spelar in allt men det går ju inte när FRA:s högsta chefer är inblandade i Mordet och troligen har sett till att dessa inspelningar har råkat försvinna precis som palmes Antecknignsbok inlåst i ett kassaskåp på hans kontor råkade försvinna.
  Men vi skyller på krille det är han som har gjort det.

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot att läsa din kommande bok.

  SvaraRadera
 3. Tror inte vi får veta namnet på den som skjöt Olof Palme. Någon förhindrar detta. Men vem som gör det, tycker vi inte ska vara sekretess på. Eller hur ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att någon förhindrar detta, detta mords lösning, står helt klart,när man inser att denna mordutredning inte har som uppgift att lösa detta, utan tvärtom har som direktiv, uppifrån,att sanningen aldrig får komma fram.Jag är övertygad om att det finns en hel del personer i samhällets toppskikt, som känner till hur det har gått till, men inte vågar berätta.Men några av dem,kommer slutligen att efterlämna,en redogörelse, för sin själsfrids skull, när de gått ur tiden.

   Radera
  2. Namnet är redan avslöjat här (T. F.).

   Radera
  3. Du som nattetid "avslöjar" Tom Floberg. Har du inte tipsat polisen om du är så säker??

   Radera
  4. Det har jag gjort. Jag fick alltför dåligt samvete så till slut talade jag om det för polisen. Jag skulle rekommendera att hans namn inte nämns på bloggen vilket jag har sett när jag har googlat hans namn. Han är en hygglig och trevlig man men inte om man går emot honom.

   Radera
  5. Vad sa polisen då?

   Radera
 4. Var det planerat redan 1977 ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du någon information, som du vill delge oss på denna blogg, varför du ställer frågan om att detta mord, redan 1977, planerades?Jag skulle tro att du är en pensionerad SÄPO anställd,eller någon i underrättelsetjänsten, som har hört en del.Ursäkta mig, om jag har fel.

   Radera
 5. Är T.F. förhörd? Om så - vad gav det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär vara sekretessbelagt. Det finns inga förhör från förr i och med att han stack utomlands efter mordet och så vitt jag vet inte fanns i straffregistret. Om någon vill lära känna honom så sitter han mest och dricker på Guldheden i Göteborg. Vill någon se honom i nyktert tillstånd så gäller det att ta sig till hans bilverkstad. Han är inte farlig bara man är varlig. Sviker någon honom så ger han igen.

   Radera
 6. Vem är T.F.? Förhören på den dåtid det begav sig tvivlar jag mycket på. Det ska väl bättre Polisväsende till för att det ska bli en utväg ur detta plågsamma ,orättfärdiga döljande av ett mord på en av våra folkvalda.Skamligt att låta Sverige plågas av ovisshet !

  SvaraRadera
 7. T.M. = Tom Floberg

  SvaraRadera
 8. De som inte förstår eller rättare sagt förstod C.P.:s personlighet och hur han betedde sig före och efter Palmemordet kan man nog inte tro på att ha en sann bild av verkligheten. Vad gjorde t.ex. C.P. sommaren 1977,och var han i de kvarteren det handlar om ? Var han en Stalker ?

  SvaraRadera
 9. Löjligt hålla på diskutera dessa walkietalkie män om dessa var Poliser eller inte.
  Varför släppte inte FRA ut deras inspelningar som dom gör i etern för spåra spioner bla.
  PalmeMordet och Estonia är samma sak ur en synvinkel.
  carl Bildt gick ut med att Bogvisiret hade lossnat utan att ens en utredning hade kommit igång som kunde påvisa att det fanns någon sanning i detta, den versionen står väl fast än idag.Men det finns tidiga Sonarbilder från vraket, troligen släppta av misstag tror en del där man kan se att Bogvisiret ligger vid vraket alltså inte flera kilometer därifrån som är den officiella förklaringen.
  Samma sak med PalmeMordet krille är fortfarande mördaren, Polisen har hela tiden velat hålla fast vid krille som mördaren, man har ju bla hjälpt Lisbeth peka ut Krille och sen har man trixat och fifflat med bevisen mot krille, i själva verket finns det inga bevis alls att krille skulle vara mördaren och börjar man granska PalmeMordet så ser man ganska snart att misstankarna riktas mot helt andra håll än en gammal knarkare.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"