Ljuva 20-tal…


Sven Anér
minns tiden mellan krigen
Kan mina memoarers framsida få se ut ungefär så här? Tillsammans med en bild av den blivande författaren som innefotografen i Stockholm den gången, GOODWIN, såg mig i trendriktig sjömanskostym, klar till drabbning
Det har, som avbrott till min just nu mycket intensiva Palmeforskning, varit ett par angenäma månader av avkoppling, att låta minnena komma ut tillsammans med kompisen Själen, som har fått uppdraget att dämpa alltför gyllene nostalgi.
Många scenskiften: Ingarös Forsvik och skärgårdens Fagerudd – där jag var så nära att drunkna – paradiset Ådö i Båven, och alla de utländska sommarloven, just innan det stora kriget fällde alla bommar.
Alltid i centrum: de båda hemstäderna Stockholm, med sitt älskade Söder, och Uppsala med sitt Stora Torg.
Jag cyklar, rider, springer och hoppar höjd, men jag ser också med klar förundran på de vuxnas framtoning. Jag kryper, tillsammans med Själen, in i den ännu tämligen oförstörde gossens tankar och idiosynkrasier – ett modeord den gången – och jag anser mig kunna konstatera att alla är orättvisa samt att stora inte går att begripa sig på. Kan somna med en tår mot örngottet, men vaknar oföränderligt glad och vaken inför ännu en dag då skolan kallar.
Det blir ett par ganska skarpa porträtt av några närstående, där dock min syster Kerstin får självlysa mot läsaren, liksom min älsklingsfaster Olga, älskad sannerligen inte bara för de gröna prinsessbakelserna eller de smygrökta 2 ½-öres Bridge med de långa ihåliga cigarrettmunstyckena.
Jag försöker hålla reda på vad saker och ting kostade: spårvagn 15 öre, med övergång 20 öre, 2 öre för gårdagens småfranska och ½ öre för den ljuva Aroma-kolan i kiosken vid Södra Bantorget, de gångerna jag disponerade likvida medel.
Antagligen var jag en någorlunda lycklig – och lyckad - Södergrabb, med den inneboende nyfikenhet och äventyrslusta som brukar tillskrivas ungarna från Götgatan och Mosebacke. Uppkäftiga men innerst inne med ädelt sinne. Lite som Anderssonskans Kalle, om än med andra sociala skyddsnät.
Somrarna med några kvardröjande sörmländska statarbarn fick ge en säkert nödvändig kontur till det övre medelklasslivet hemma på Götgatan, där Elsa och Hildur kom att spela viktiga roller då det gällde mitt och min syster Kerstins inte bara lekamliga utan även andliga välbefinnande.
”Ljuva 20-tal” utkommer enligt planerna i början av det nya året, illustrerad med minnenas bilder

44 kommentarer:

 1. Jeg kjenner til Familien Avsan....ta kontakt med meg om du ønsker.

  SvaraRadera
 2. Hej sven
  Titta på Debatt på kanal 1 den 1/12 kl08.00 din nemesis Avsan är med där

  Mvh Håkan

  SvaraRadera
 3. Sven kräver svar från diverse myndigheter men själv svarar han inte på några frågor eller är öppen för andra tankegångar? Kärnfrågan i hans utpekande är om kvinnorna har pekat ut Avsan? Finns ingen stans något som helst belägg för att de har pekat ut honom utan Sven stödjer sig endast på tredjehandsuppgifter? En god vän som på en båt pratar med en annan journalist OA? Långsökt. Varför får han inga svar? Därför att det absurt från början det begriper man ganska snabbt. Har jag fel tycker jag Sven ska redogöra på bloggen varför han VET att AA är mannen som kvinnorna pekat ut. Annars sjunker hans trovärdighet avsevärt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför håller Polisen 8 förhör med kvinnorna om det inte finns någon sanning i deras uppgifter och varför förhör man Avsan om detta?
   Varför görs en husrannsakan hos en av kvinnorna?
   Var det inte så att Ölvebro jävlades med dessa kvinnor.
   Men den största frågan är ju varför törs inte Polisen visa förhöret alltså lägga papperen på bordet. Det är som vanligt med PalmeMordet sanningen ska inte komma fram om Polisens inblandning i Mordet.
   Walkietalkie männen på stan hade lätt kunnat identiferas för FRA spelar in allt som sägs i Radio, men det sägs ju att dom 2 högsta cheferna för FRA var inblandade i Mordet så dessa inspelningar är säkert borta, precis lika borta som Palmes Anteckningsbok.
   Men vi skyller väl på Krille i vanlig ordning.

   Radera
  2. Vilka vi......!?!?

   Radera
  3. Vi är alla dom som vill offra en oskyldig människa för Mordet och den personen heter Krister Pettersson.
   Vi är alltså Beatrice Ask,Regeringen,Säpo.Polisen för att nämna några som går under VI.
   Samt rikskriminalpolisen som även förfalskat Palmes intagningskort till sabbatsberg.

   Radera
  4. Jag glömde att Carl Bildt även ingår i VI åtminstone när det gäller allt ljög om Estonia och det här ljuget om att Bogvisiret skulle ha lossnat..

   Radera
 4. Kort efter att bilderna på sprängladdningarna dykt upp kring årsskiftet 1998-99 raderades hela TV4s Estoniaarkiv. Samtidigt bröt någon sig in på den tyska TV-journalisten Jutta Rabes kontor och undersökte hennes Estonia-material. Enligt uppgift ska även estniska TVs Estoniaarkiv ha förstörts. Vidare har det framkommit att radarstationen på finska Utö, som övervakar all fartygstrafik i området, blivit av med inspelningen av Estonias sista färd. Den försvann i oktober 1994 och har sedan dess aldrig återfunnits.

  Börjar ni granska det som FRA har spelat in från 1986 samma tid som Palme Mördades så kommer ni inte hitta nånting av samma anledning som det ni kan läsa här ovanför.
  Hallelulia för Svenskt rättsväsende och Demokrati.

  SvaraRadera
 5. I mitt sökande efter Sanningen om detta Mord, har jag funnit ett Samband med detta och Estoniakatastrofen.Det är så förbryllande,och så förunderligt, att jag inte vågar att delge PU detta.
  Eftersom Jag har noll förtroende för denna Palmeutredning, som vad jag Misstänker går ut i Rikspressen,med deras hjälp , och Fiskar efter Vittnesmål,som kan vara farliga, och därigenom ges de möjligheten att dementera, med rent falska utsagor,och konstruerade påhitt,vad dessa vittnen kommer med,med relevanta avslöjanden.Jag uppfattar denna Palmeutredning som en ren Katastrof,I rent Rättsstatlig Mening.

  Är det någon som håller med mig? och vill utveckla?Ni får ursäkta mig, men jag mår riktigt Illa av denna "Kurragömmalek"som PU "drivit" och drivit med det Svenska Folket under alla dessa År.De(PU) har dragit Skam över Sverige, det som är mitt Fosterland.Och det förlåter jag dem icke.

  SvaraRadera
 6. Det här är riktat till Sven Anér. Kan du ta bort alla inlägg där hela namnet Tom Floberg finns. Nu skriver även jag ut namnet men jag förutsätter att detta tas bort snart. Jag är rädd för han känner mig och är hämndlysten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är inte alls GM , finns inget som pekar på det.

   Radera
  2. ALLT pekar på det. Känner du Tom?

   Radera
 7. Om jag inte minns fel så är väl Pettersson friad? Därmed betraktas han väl som oskyldig?!?!

  Vad har Ask och Bildt med det att göra!? Den friande dommen visar väl att vårt rättsväsende står fritt från eventuellt klåfingriga politiker. Till skillnad från Putins, Janukovic och Lukasjenkos rättssystem som tydligen många på den här bloggen förespråkar.

  SvaraRadera
 8. Satans Jävla vittnen.
  Satans jävla falska vittnen.
  kolla in den här länken jag kommer bifoga längre ner där sitter Silbersky, Beatrice, Claes Borgström mfl och försöker få krille att erkänna ett Mord han aldrig har begått, trots att han blivit frikänd som du själv skriver, håll med om att det är sjukt.

  Vem har trixat och fixat till dessa Satans Jävla falska vittnen, jo Svensk Polis.

  http://www.youtube.com/watch?v=TS2XMr09cB4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Claes Borgström är ju Expert att sätta dit oskyldiga.
   Walkie talkie observationerna försökte han vifta bort med att det var mobiltelefoner opps såna fanns inte 1986 Claes Borgström.

   Radera
  2. Vilken Beatrice?

   Helt relevanta frågor.

   Silbersky säger väl att den friande dommen var korrekt.

   GW Persson har var uttryckligen sagt att han tror helt oreserverat på Petterssons oskuld.

   När tänker du söka bot mot din paranoia!?

   Radera
  3. Det var inte Beatrice på filmen jag skrev fel där.
   Du verkar däremot va paranoid, Silbersky säger att Krille ljuger indirekt säger han ju att Krille är skyldig och det är ju det allt det här handlarom få Krille att erkänna, trots den friande domen.

   Du får först söka för din paranoia.

   Radera
 9. En Mycket Märklig sak läste jag nyss....Familjen Palme kommer enligt Aftonbladet 2012-12-07 att anmäla filmen Callgirl för förtal! Det i sig är väl inget märkligt MEN varför har man inte anmält Sven Aner för förtal?????????????????????? EN STOR JÄVLA HUND ÄR BEGRAVEN HÄR!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha eller ännu värre varför anmälde dom inte Lars Krantz när han skrev att Palme var bisexuell och hade legat med Ebbe Carlsson och det var då Palme fick hiv.

   Radera
 10. Man stämmer inte idioter, eftersom de inte är straffbara och inte kan utkrävas ansvar för vad de gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom verkliga idioterna är alla dom som fört utredningen av PalmeMordet åt fel håll mot bla krille, dessa kan inte heller krävas på ansvar för vad dom gjort.
   ALla höjdare som var med och planlade mordet räknas oxå in även RikskriminalPolisen som förfalskat Palmes intagningskort till sabbatsberg räknas med

   Radera
 11. Du som skriver att Tom Floberg är skyldig. Dina tidigaste inlägg så satt han på oxen med CP och söp så CP kunde ej vara gärningsmannen var din slutsats. Senare så hade han en Magnum och kunde vara inblandad. Efter ytterligare mutation så är du helt plötsligt säker på att han är gärningsmannen.Du skrev du att han har varit och krigat i Vietnam.En googling säger mig att Tom är född 1955 och kriget slutade 1975. Han var alltså 20år då ? Denna historien rimmar illa och det kanske snarare är du som är hämndlysten ? Jag känner varken Tom eller dig men kan lägga ihop 1+1.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta att jag svarar en månad senare men jag brukar inte läsa inläggen här. Jag googlade Toms namn. Hämndlysten för vad? Han har inte gjort något mot mig som är värt att hämnas vad jag vet. Eller du kanske menar någon annan som har skrivit här. Visst, vi har inte alltid tyckt samma och vi är rätt så olika men så är det mellan många vänner. Jag tycker du ska ringa 0704940535 och fråga honom om krig och CP eller åka över till Guldheden om du bor inom rimligt avstånd. Nämn bara inte om inläggen här och jag rekommenderar att du inte frågar honom om mordet. Jag har samvetskval för att jag har inte har sagt något på många år. Det har varit för jobbigt att hålla inne med det. Samtidigt är jag rädd för att berätta och därför är jag lite kryptisk. Jag är så rädd för att han eller någon som är lojal mot honom ser sådant som jag och andra har skrivit och åker över och skjuter mig eller något annat. Jag ser mig alltid om när jag är ute. Han har tidigare gett mig så många antydningar att jag trots min tidigare brist på kunskap om mordet misstänkte honom, ja faktiskt innerst inne förstod att det var han fast slog ifrån mig det. Jag har aldrig skrivit att Tom söp med Christer på Oxen. Om du har läst det någonstans så var det inte jag som skrev det. Tom ARBETADE på klubben och var ägare. Han lagade mat. Jag har inget minne av att Tom skulle ha sagt att han drack den kvällen. I så fall var det någon annan som skrivit det. Jag vet inte var det kommer ifrån att jag själv skulle ha dragit slutsatsen att CP inte kan vara skyldig eftersom Tom skulle ha supit med honom. Däremot så har Tom givit CP alibi utan att ha berättat det för polisen. Men Tom sa aldrig att han själv fanns där hela kvällen. Att CP fanns där kan någon annan ha berättat för Tom. Att CP satt på klubben och drack har han knappast berättat endast för mig. Däremot så anser jag av flera orsaker att CP inte var inblandad i mordet. Jag något vagt minne av att jag har skrivit att han krigat. Kriget i Vietnam slutade 1975 ja. Genomsnittsåldern där sägs ha varit 19 år. Tom var med precis i slutet och det hände inte ett smack, förutom på en bar. Det var i princip fred då men det fanns soldater kvar. Men även om det inte händer något är man på sin vakt och det är ändå påfrestande. I Beirut hände det desto mer. Det här vågar jag berätta för han pladdrar på om sitt tidigare liv inför många. Men jag vet inte riktigt vad han har sagt till mig som han inte nämnt för andra. Tom har erkänt sig skyldig hos polisen men tagit tillbaka det. Han är en skicklig skytt enligt honom själv och lärde sig redan som barn att skjuta och jaga. Han har varit militär, säkerhetschef, kock, bilmekaniker, m.m.

   Radera
 12. Någon insatt som har namnet på personen som Granskningskommisionen skriver om enl nedan?:

  31. Man som liknar Christer P och som vägrat medverka i utredningen.
  I mars 1989 tipsade en kvinna om att hennes f.d. sambo kunde vara
  inblandad i mordet på Olof Palme. Sambon hade kommit hem först
  tidigt på morgonen efter mordet. Han hade då berättat att han suttit på
  en restaurang nära mordplatsen. Han var, enligt kvinnan, ”alldeles vit”
  och väldigt nervös. Ett par månader efter mordet blev han allt mer
  SOU 1999:88 Gärningsmannaprofilen 931
  konstig och aggressiv. Han började också att dricka alkohol. Kvinnan
  hade, när hon lämnade sitt tips, nyligen sett en bild på Christer P, som
  hon fann nästan identisk lik sin sambo. Han hade vid tiden för mordet
  en grön militärrock som gick nedanför stussen. Han hade före jul 1986
  plastikopererat näsan utan synbar orsak. Sambon var, enligt kvinnan, ca
  180 cm lång, kraftigt byggd och hade en släpande gång. – I augusti
  1989 hördes sambon. Han ville inte medverka vid förhör utan biträde,
  på grund av tidigare dåliga erfarenheter. Ett ombud meddelade därefter
  att mannen inte tänkte medverka vid något förhör. Chefsåklagaren
  Anders Helin beslöt i september att ärendet skulle vila eftersom en
  annan person stod under åtal för mordet, dvs. på grund av att målet mot
  Christer P pågick. I maj 1990 kallade PU på nytt sambon till förhör.
  Ombudet meddelade även denna gång att hans klient inte avsåg att
  medverka. Efter viss utredning förhördes i maj 1991 en person på ett
  storföretag, där mannen tidigare varit anställd. Denne person berättade
  sedermera att företaget under mordkvällen haft fest på restaurangen i
  ABF-huset på Sveavägen. Därefter hördes andra personer på företaget,
  men ingen kunde bekräfta att mannen varit festdeltagare. – I maj 1995
  skickade PU ett brev till mannen, där denne ombads att ta sitt tidigare
  beslut att inte medverka under omprövning. Han avhördes emellertid
  inte. I december 1995 tog Anders Helin på nytt del av ärendet. Han
  beslöt att det skulle läggas ad acta.


  SvaraRadera
 13. Mirko Vuksic avses.

  SvaraRadera
 14. "Till skillnad från Putins, Janukovic och Lukasjenkos rättssystem som tydligen många på den här bloggen förespråkar."

  Och det är sagt i ett land där man har dömt en oskyldig för åtta mord.

  För att få ett perspektiv till ovanstående, kolla upp länken i slutet.

  They are just some of the victims of wholesale torture taking place inside the U.S. prison system that we uncovered during a four-month investigation for BBC Channel 4 . It’s terrible to watch some of the videos and realise that you’re not only seeing torture in action but, in the most extreme cases, you are witnessing young men dying.

  Läs hela artikeln på den här länken och titta på de filmer som finns där:
  http://www.informationclearinghouse.info/article8451.htm

  SvaraRadera
 15. Deckarläsare ibland10 december 2012 14:37

  Så mördaren kunde inte vara lik Olof Palme då då ? k Men kortväxt,tystlåten boende i närheten.. Hade planerat detta tidigare, men 1977 kände han sig avslöjad (utan anledning) , och beslöt att senarelägga det hela.. Christer P. kanske fick nys om detta, och betedde sig därför konstigt, varvid han blev utpekad. Konstigt att inte många håller sig till verkligheten .... Därmed inte sagt, att dessa rader är sanna ; de är bara en hypotes bland alla andra.

  SvaraRadera
 16. kanske kanske konstigt konstigt 1977 ? om man har något att säga kanske det är bättre att göra det än att komma och gagga kryptiskt varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk er själva Fru Palme pekar Christer P sen tror ingen på henne!!!? Varför ska FRU PALME ljuga för? Jag säger inte att det var Christer men Jag LITAR!!!! på FRU PALME!!!!

   Radera
  2. Ett något motsägelsefullt inlägg!?

   Radera
  3. Svar till 14.26. Christer vart ju dömd!!! i tingsrätten men friad i hovrätten... o som sagt jag har ingen aning om Christer är mördaren men Fru Palme borde ju veta vem möradaren är, LP har ju ochså pekat ut Christer men det räcker ju inte.

   Radera
  4. Om inte jag minns fel så pekade Lisbeth ut en annan person i den första vittneskonfrontationen.
   Man har mördat hennes make, alltså högre makter tror ni Lisbeth skulle våga göra nåt som inte Polisen ville? knappast.
   Polisen ville Lisbeth skulle peka ut krille och det gör hon efter lite hjälp från Polisen.
   Samt så förfalskar Polisen dom påstådda vittnena.
   Det finns inga som helst bevis mot Krister Pettersson, han är totalt oskyldig.

   Radera
 17. Jag lider med Familjen Palme att år efter år få läsa, höra massor rykten, vilka som mörda deras Make/ Pappa. Enligt vissa så var det Christer, Anti Avsan, Säpo, Militären, Sydafrika? För min del så tror jag att det var en viss klick inom den svenska polisen dock ej ANTI A!!! AA var med på debatt för några veckor sedan!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var HH som gavs uppdraget att Planera detta mord, det var HH som skapade den där Fantombilden, det var HH som skapade bilden av den där "Skuggan",som han spelade ut som 2 shackpjäser.Det var HH som som hade direkta kontakter med "Basbolligan" på Norrmalmspolisen, det var HH som gavs falskt alibi,Det var HH som manipulerade LP till att lämna falska uppgifter om Mördarens utseende,Det var HH som Fick Mårten Palme att frångå sina ursprungliga vittnesuppgifter från Grand, med mannen med de stålbågade glasögonen,Det var HH som hade informella möten med LP,EC,CL?,Åmansson, AGL.Det var HH som gick ut med att Mordvapnet var en S&W, hur kunde han veta det? vid den tidpunkten?Det var HH som utnyttjade Sanna Törnemans teckning, för att få ut ett felaktigt signalement på "Mördaren".Se HH uttalanden ang.hans kontakter med Wiesbaden på SVT Play, där han sitter och inbillar det Svenska Folket, att denna Bundeskriminal Amt, har lagt ner 4 timmar på denna Fantombild,när det tar dem, normalt en timme att ta fram en sådan "Fantombild". Där sitter denne HH och vill manipulera och lura det Svenska Folket, att denna "Fantombild" skulle vara extra trovärdig.HH är en empatilös och kall maktfullkomlig Dåre. Och Det finns en planeringshistorik kring detta,som PU känner till.Ni som reflekterar över det här, kan så klart fylla på med hur många frågeställningar som helst, ang. HH, och jag tycker att ni skall göra det.Själv har jag åtskilliga frågeställningar kvar,ang. HH. Jag ser klart att detta mord var minutiöst planlagt, och absolut ingen ensam Galnings verk.Även om de, som är inblandade, med en Dåres envishet, försöker att göra det som gällande.

   Radera
  2. För detta jobb belönas sen HH med ett fint jobb inom F.N trots att han blir avsatt.
   Man känner igen mönstret med alla som är inblandade, alla har jobben kvar inom bla Polisen trots mord misshandel osv någon har blivit domare osv osv.
   Man skyddar dessa personer som varit med

   Radera
  3. Jo FN säkert inblandat i mordet....så du platsar väl in i bland Sven Aner och hans mest fantasifulla polare.

   Radera
  4. har jag sagt att FN är inblandat i Mordet?
   Gå till optikern.
   HH:s chaufför dör mystiskt i alkoholförgiftning efter att han sagt att han kört HH under mordnatten.
   Jag har läst nånstans att Polismän ibland besökte HH:s chaufför och då hade man med sig sprit man ville bjuda på men såvitt jag förstått allt rätt så drack inte chauffören så mycket för han just var chaufför.

   Radera
  5. Vilka slutsatser du gör,kan bara tolkas som du är en människa som inte för en dag, viljat sätta dig in i den problematik, som detta Mord uppvisar.
   Du underkänner Sven Aner, och hans "Polare", men du har inte en Milliondels kunskap om detta, i förhållande till Sven Aner.Ändå går du ut på denna Blogg, och "Imporentrunkar". Frid med dig,gå ut och mata Duvorna i Parken,i stället.Hej då "Seriöse vän".

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  7. Fel! Jag har inte en miljontedels av den fantasi som Aner och hans polare har.

   Aner och hans polare skämmer ut oss som försöker bedriva en seriös diskussion, samtidigt som vi hävdar Petterssons oskuld!

   Radera
 18. Det som ÄR kryptiskt, det är att Sven Aner säger,att Anti Avsan är skyldig.. Vilket bevis finns det på det ? Det som är kryptiskt ,det är allt annat som inte alls stämmer. 1977 hände något i just det området, men det är väl för många år tillbaka för händelsen,för att kollas upp. Somliga orkar tydligen bara analysera samma år 1986.Vad Sven Aner är ute efter förstår vi inte. Han kanske är Säpo eller något ? Det där tel.samtalet från Italien som kom strax efter mordet till Sabb.verkar intressant.. Vi börjar tröttna,och väntar nu på Myndigheternas "avslöjanden" om sanningen , i Media; då ska vi andra också tala om det vi anade.... God jul ! Läs Bibeln istället för lögnaktiga böcker.

  SvaraRadera
 19. Vad hände i det området 1977? Vad är det för samtal från Italien som du reflekterar till, som enl. dig kom strax efter mordet? Har aldrig hört talas om det.

  PS:Betr. din Gudsuppfattning: Jag har också en Gudsuppfattning, att den som ber om hjälp i sin Förtvivlan,ledsagas av GUD till att finna sanningen, och därmed får GUDS Beskydd..DS.
  PS: 2:Vad anar ni?DS: 2

  SvaraRadera
 20. Vad är det för samtal från Italien, du pratar om? Är du seriös, redovisar du det här.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"