Jag är ute på Youtube!

20.5.2012. Vid 16-tiden på söndagen lade producenterna för nyhetssajten ”Vaken” ut det 58 minuter långa livesändningen på Internet/Youtube där jag avslöjar de märkliga skeenden som är knutna till mordet på Olof Palme.
Det var ju ett märkligt sammanträffande att förre JK Göran Lambertz just någon vecka efter inspelningen av programmet skulle gå ut med den dramatiska text i Upsala Nya Tidning – som finns här på bloggen - där han avfärdade strängt taget all den polisutredning som i över 26 år bedrivits kring Olof Palmes död.
Men saker och ting händer i vågor. Långa tider dödstyst, så exploderar det. Youtube-programmet  kommer att länkas till min blogg.
Det är ingen överdrift att säga att hela Palmeärendet just nu är koncentrerat till förre JK Göran Lambertz och till mig. Men svårt att spå vad den nära framtiden kommer att medföra.
Nu händer i alla fall saker. Kvinnor för fred i Uppsala skriver till Göran Lambertz och begär besked rörande hans mångåriga nedtystande av Palmedebatten.
Sven Anér

29 kommentarer:

 1. Håller på dig SVEN ANER du vill LÖSA!!! mordet men det vill inte PALMEGRUPPEN...o man vet ju varför... Mördaren fanns ju inom POLISEN!!!! nu vet hela SVERIGE var han jobbar....Fredriks jobbar kompis!!!... sjukt eller hur?

  SvaraRadera
 2. HAN är ANTI AVSAN en notorisk PALME HATARE tillsammans med sina kollegor i BASEBOLLIGAN...Dom mördade OLOF PALME 28 feb 1986...Hans Holmer visste om att det var Avsan som sköt Palme

  SvaraRadera
 3. BASEBOLLIGAN var riktiga nassar på sin tid avskydde allt som hade att göra med SOSSARNA o framförallt deras ledare OLOF PALME. Det hatet "dom" hade mot Palme var vidrigt.. Basebolligan gick ofta övergränsen när dom grepp någon..misshandel var vardagsmat för Basebolligan . Basebolligan jublade när Palme vart mördad av dom själv skåla på krogen gjorde dom ochså...Både Holmer o Ölvebro vet att det var Basebolligan som "FIXA" Palme

  SvaraRadera
 4. Anti Avsan, Tomas Plitz,Leif Thell,Stefan Svensson,Thomas Eksätter, Per Jörlin dom låg bakom mordet på Palme, säkert mera folk är inblandat...tyvärr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och Carl-Gustaf Ôstling.

   Radera
 5. Underligt at der aldrig er nogen(så vidt jeg ved), som har bekræftet de finske kvinders vidneudsagn, altså set dem på mordpladsen i samtale med morderen lige inden mordet...........!?

  SvaraRadera
 6. Angående vittnen till finskornas möte med Dekorima-mannen, skrev Westdeutscher Rundfunk redan 1994 så här på sidan 37 (av 56) i manuskriptet till sin radiosändning om mordet: "I sammanhanget finns det andra vittnen, som stödjer Katjas och Pirjos iakttagelser. Inte bara Inge Morelius i bilen mitt emot, utan också ett par, som spatserade förbi brottsplatsen en minut tidigare, såg, hur Katja och Pirjo stod jämte en man framför ”Dekorima”. Då de passerade, hörde paret några lösrivna ord, som inte lät svenska. Men detta par intresserar ej Hans Ölvebro."

  Denna synnerligen viktiga enskildhet (detalj) hade fallit den gode Sven ur minnet, då jag nämnde den i telefon.Möjligen utspann sig vår konversation i fjol. Mera vet jag tyvärr ej om dessa vittnen. De måste dock finnas omtalade någonstans i polisens papper, eftersom tyskarnas efterforskare tog med deras iakttagelse i sändningen. Känner någon det förbispatserande paret? Skulle de själva vilja meddela sig här?

  Delar av Westdeutscher Rundfunks fängslande manuskript har jag lagt ut på min sida om illgärningen, tillsammans med stoff ur andra källor. Händelsen vid färgaffären kom mig att tänka på de stora livsfrågorna, vilket avspeglas i resten av min blog. Sådant förväntas inte en svensk fundera på. Mina slutsatser torde förläna mig fula epitet... Nå, den intresserade kan studera de 13 första inläggen, offentliggjorda förra månaden; de behandlar alla Palme.

  Här följer länken till Del 5, där finskornas möte med skytten omtalas: http://palmemordet.blogspot.se/2012/04/del-5-ursakta-vad-ar-klockan.html

  SvaraRadera
 7. Har läst förhör där Morelius säger att han bara har sett vittnet Björkman och hans kamrater innan mordet. Alltså inga finska flickor.

  I sammanfattningen till boken "Affären Anti Avsan" skriver Er husgud Sven Anér att "Jag säger inte att Anti Avsan sköt det dödande skottet". Nu låter det dock helt annorlunda....

  Men det är väl inte så noga vad man vräker ur sig om folk. Rikta helt horribla beskyllningar till en änka och en moderat riksdagsman. Man behöver inte vara ett geni för att förstå hur hemskt det måste vara att bli utsatt för sådana absurda beskyllningar. Ingen rök utan eld....etc

  Dessutom har en bevisföring som lyder. Bara för att de inte nekar så är de skyldiga. Att de skulle gå ut och förneka eller stämma honom vore väl lika intelligent som att försöka släcka bränder med bensin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skriver horribla beskyllningar mot Anti Avsan. Varför pekar finska tjejerna ut honom för då? Dom riskerar sina egna liv att "Peka ut Avsan...men Ölvebro han skiter i vem som döda Palme skandal!!!

   Radera
  2. Hvad jeg ved, så har de finske kvinder aldrig peget ud Anti Avsan...det var journalisten Olle Alsén, som kom på sporet af denne Anti Avsan. Desuden passer de finske kvinders beskrivelse af dekorima-mandens tøj, i langt de fleste tilfælde, ikke med de øvrige vidneudsagn, om hvordan morderen var klædt.

   Radera
 8. Jag tror en av anledningarna till att Avsan är så inaktiv i riksdagen är för att han sitter och skriver skit på bloggar som rör palmemordet (och sig själv) stora dela av sin tid.

  SvaraRadera
 9. Kan inte säga annat än att intervjun på Vaken.se var mycket bra, för att inte säga hyperintressant, så ett stort tack till Herr Anér och "vaken-teamet."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte säker på att alla de oskyldiga som hängs ut är lika roade som du.

   Dessutom återanvänder herr Anér vittnesmål som vittnet själv Lars Krantz har tagit tillbaks.

   Sven Anér var visserligen en av grundarna av miljöpartiet och de förespråkar ju ökad återanvändning.

   Visste dock inte att de gick så långt att det även gällde vittnesmål. T.o.m. vittnesmål som vittnet själv fråga bakade ifrån.

   Radera
 10. Vilka oskyldiga är det som hängs ut? Nu har du väl allt snurrat till det? Alla som nämns i videon har varit i närheten av brottsplatsen under natten och har massor av frågor att besvara. Tills de är besvarade så är de sannerligen misstänkta. Du låter som om att du VET vilka som är oskyldiga. Hur kan du veta det?

  SvaraRadera
 11. Så må alle, som var lige i nærheden og så mordet vel betragtes som mulige skyldige - det bliver lige pludselig til en hel masse mennesker. Og sådan kunne man fortsætte.......!

  SvaraRadera
 12. Sven ! När det gäller Ambulanskillarnas vägval till Sjukhuset, så är ju en av dessa inte en stockholmare,utan finns enl. uppgift i Halmstad el.så. Han har ju också en utpräglad halmstaddialekt,och det får man inte så lätt.. De visste väl inte var de skulle köra enklast ; jag tycker det inte är så konstigt. Fråga killen i Halmstad,om han bor kvar,om vilken kappa Lisbeth hade och om vägen till Sjukhuset. Men varför Amb.mannen tror,enl en tidning,att det var Christer P. som dödade Olof Palme, det fattar vi inte. Men han blev kanske tvingad av viss myndighet att säga så.... Det är ju mycket lurt i detta fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har den här ambulanskillen framträtt i media ? I så fall, var ?
   Tack

   Radera
 13. Sven när kommer du att svara på några av alla våra frågar i debatten här?

  SvaraRadera
 14. Mitt råd till Sven Aner är att han i sin rubrik byter ut "Youtube" mot "hal is".

  SvaraRadera
 15. What happened to Sven Anér, he is so silent, is he on summer vacation?

  SvaraRadera
 16. Når jeg fortæller folk, at Sven Anér tror, at Lisbet Palme er indblandet i mordet, så synes de, at det er morsomt. De siger, at det er ligesom, at der findes dem, som tror, at der aldrig har været mennesker på månen.

  SvaraRadera
 17. Jag tror att det bästa sättet att hitta rätt in i de material som utredningen har samlat på sig genom åren är att gå tillbaka till mordplatsen, läsa de första vittnesuppgifterna som i många fall vittnar om något annat än de "mediabilden" visar.
  En fråga jag inte fått svar på av att plöja igenom diverse TV program och böcker, som är mycket viktig är denna;
  Är de styrkt att kulan som hittades på mordplatsen har passerat Palmes kropp?
  Med tanke på att polisen med metalldetektorer sökt igenom platsen direkt efter mordet utan att hitta kulan, den hittas mer en ett dygn efteråt av en privatperson någon meter från mordplatsen... Så som jag fattat de.
  De är mystiskt... Och kanske helt avgörande I hur man ska komma vidare med utredningen om de nu går att göra…
  Kan du Sven redogöra för vad du vet om kulorna i ett inlägg baserat på fakta från utredningen?

  Mvh
  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du læst Lars Borgnäs´ bog:"En iskall vind drog genom Sverige"? Han går netop tilbage og kigger på de første vidnesuppgifter. Før de blev påvirket af, hvad medierne skrev. Lars Borgnäs kommer også ind på det her med våbnet/vapnet og ammunitionen. Hans film "mannen, mordet, mysteriet", som kan ses på you tube, er også meget spændende og interessant. Ved ikke om du allerede har set den?

   Radera
  2. Jag har sett dokumentären och jag tycker den är bra för den upplyser om de politiska läget i Sverige vid tiden för mordet på ett sätt som stärker teorin om landsförädarspåret och som en följd av de även stärker idéerna om att de kan ha varit ett planerat mord av folk i polisiära/militära kretsar.
   De är väldigt svårt att tänka bort detta och jag är förvånad att utredningen lyckats… ;)
   Men, något svar på om de är bevisat att kulan som hittades vid mordplatsen är den kula som penetrerat Palmes kropp finns inte i dokumentären. Boken du nämner kanske tar upp detta, har ej läst den men jag ska när jag hittat ett ex. Den är "out of print" verkar de som..De får bli antikvariat.net :)

   Radera
  3. Kan du ikke låne bogen på biblioteket?

   Lars Borgnäs skriver om kuglerne på side/sidorna 210-211(i bogen "en iskall vind drog genom Sverige):

   "Att det var rätt kulor har ifrågasatts, dels för att de inte hittades av polisens tekniker trots att de låg så nära mordplatsen. När en sådan kula lämnar revolvermynningen är utgångshastigheten över 400 meter i sekunden, och även om den bromsas när den går genom en kropp og kläder borde den ha hamnet uppe vid Kungsgatan eller ännu längre bort, har man resonerat.
   Polisens tekniska undersökningar, bland annat utförda med hjälp av kolleger i Västtyskland, visade dock att det fanns blyrester i makarna Palmes kläder som stämdë överens med blysammansättningen i de upphittade kulorna. Dette höjer sannolikheten för att det är "rätt" kulor. Âven om bevisningen inte er hundraprocentig finns det ingenting som styrker något annat."

   På sidorna 215-216 besøger han en vapenexpert Frank Nicolosi - den kunnigaste vapenexpert ved New York-polisen.

   Lars Borgnäs skriver:

   "Vi besökte honom på polishuset i Westchester County en bit utanför New York....Innan jag lämnade polishuset i Westchester County frågade jag Nicolosi - som inte kände till några detaljer kring palmemordet - hur han skulle reagera om en kula av det här slaget hittades mindre än 10 meter från ett mordoffer. Jeg ville testa honom på utredarnas antagande att de upphittade kulorna är de rätta."
   "Det är inte så märkligt", sa Nicolosi utan att tveka. "En kula kan bete sig på det besynnerligste sätt. Den kan bromsas rejält när den går genom en kropp. Så det är fullt möjligt. Jag skulle inte på något sätt utesluta att det är rätt kula."

   Radera
  4. Men læs Lars Borgnäs bog. Den er både spændende, grundig(grundlig/noggrann) og interessant. Håber(hoppas) at det lykkes dig at få fat(tag) i den. Den giver(ger) en noget at tænke over.

   Radera
  5. Tack för informationen, ja jag ska hitta boken och läsa den. Antikvariat.net eller biblioteket.

   Radera
 18. Ett litet tillägg;
  "Anki" borde inte undgått Anti Avsan i bild. Så vad säger hon?
  Var det han? Internet visar de Polisen inte visade enkomt till henne, hans ansikte.
  Har "Anki" hört av sig till utredningen efter de att Antis bild publicerats på Internet? Har "Anki" tystnat...?
  http://www.pitea-tidningen.se/inc/imagehandler.ashx?id=5954252&height=312&width=468&quality=75

  Mvh
  Lars

  SvaraRadera
 19. Om Anti Avsan skulle ha varit Dekorimamannen så hade förstås finskorna lagt märke till honom. Han var nog inte ens på Sveavägen. Vem som var den lilla Dekorimamannen vet jag inte. Grandmannen och mannen på fantombilden tycks vara Tom Floberg. Näsan på fantombilden stämmer inte. Törnemans teckning är bättre.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"