Ahlenius: ”Palme och ESTONIA, en nystart!”

16.5.2012. Jag har nu den viktiga delen av Inga-Britt Ahlenius uttalande framför mig på skrivbordet, det som hon fällde vid radiosamtalet med Ulf Elfving den 6 maj:
Ahlenius: Jag tror att det är viktigt att polisutredningen efter mordet på Olof Palme får en nystart i form av en utredning också av andra aspekter, och jag tror inte att ESTONIA fått sin lösning heller och kan kräva en utredning.
Ulf Elfving, som annars är en skicklig utfrågare i dessa ämnen, ställde den här gången tyvärr inga följdfrågor.
Men Inga-Britt Ahlenius är å andra sidan inte direkt enkel att fråga ut. Hon håller tyst långa månader, men begär så plötsligt plats vid en mikrofon.
Naturligtvis har hon mycket att berätta. Hela det långa millennieslutet med Marjasin, kvittona, med Ulf Lingärdes rapportering av de 17 (!) höga svenskar som stått beredda att sälja ut sitt land. Och så vidare. Rimligen har Ahlenius mycket att säga som ännu inte blivit sagt, i detta halvdunkel av lögner och halvsanningar och sanningar som ännu inte får presenteras öppet.
Och det kanske underligaste av allt är att det i dag finns åtminstone två personer med erkänd bastant knytning till rättsstatens övre etage: Inga-Britt Ahlenius och Leif GW Persson. Men inte ens detta förhållande, att bräschen i praktiken drivit ett hål i muren, tycks leda till ens en början av offentligen medgiven öppenhet, medgivet erkännande. Vad ska fordras?
Tvärtom har ett möjligen påtänkt hål omedelbart tejpats i gen, när Lisbeth Palme och Ingvar Carlsson, nu på sistone, förklarat att Palmemördaren och räddaren ur nöden är och alltid har varit Christer Pettersson! Lisbeth Palmes fortsatta ställningstagande förvånar inte, men att Ingvar Carlsson solidariserar sig, in i det sista, med grov statlig kriminalitet? Vi är flera som har genomskådat och krossat den stora samhällslögnen om Christer Pettersson, bland andra jag själv och Gunnar Wall.
Christer Pettersson! Där blir känslan hisnande. Vilken har varit IC:s anledning? Försenad rädsla? När ingen, absolut ingen det minsta genomtänkt person längre håller kvar vid statens egen hopsnickrade lögn om Christer Pettersson? Var IC själv en av dem som höll i hammaren?
Nu ska alltså Leif GW möjligen träda fram till jul i år, på SVTs säkra(?) plattform, och det blir mycket intressant att få erfara vad GW har för planer med sitt framträdande? Casha in 50 mille som han lät meddela senaste 28 februari? Ingenting är omöjligt. Vad jag är mest nyfiken på är vad GW ska sätta för startdatum på sina Palmemordserfarenheter. Som jag skriver på annan plats på bloggen: 1986? Eller 1985?
Hur gör du när du hämtar slantarna, GW? Tar med en koffert upp i kassan?
Ärendet är så groteskt att jag får tvinga mig att sitta rätt i stolen och erinra mig att en person, som jag ganska väl kände, avrättades av en piketpolis på öppen gata mitt i Stockholms city, dit de som ville hedra honom snabbt skyndade sig i vinternatten. Detta är stor, naken tragedi, fri från det makabra ljugande och kattrakande som följde i det fega skottets spår.
Sven Anér

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs sidan "Om kommentarer"