Jag tar paus några veckor

Jag tar paus några veckor eftersom jag arbetar på en ny bok om Palmeutredningen. Jag återkommer i mars.

38 kommentarer:

 1. Ja,Lycka till ! Jag väntar med spänning på att få läsa mera. sanningen måste komma fram . För deras samvetens skull som är de skyldiga.. Hälsning från en "läsare" i Södra Sverige

  SvaraRadera
 2. Hej Sven boken jag beställde av dig har jag läst färdig!! den var bra, spännande o du avsljöar Polisen usla arbete med Holmer o Ölvebro i spetsen. Dom vet mycket väl vem som döda Palme men den 1 körde maniskt med PKK-spåret.o den andra med CHRISTER P han hade inget med mordet att göra...tänk om alla poliser, åklagare vore som dig då skulle mördaren åka dit. LYCKA TILL MED DEN NYA BOKEN
  MVH
  ULF G i NORRKÖPING

  SvaraRadera
 3. Om nu Anti Avsan är oskyldig? varför går han ej ut o talar om vad han gjorde den 28 feb 86 på kvällen? men Anti är knäpptyst...det säger nästan allt om den här hemska historien. sanningen får ej komma fram säger POLISEN O MYNDIGHETER!! det blir för känsligt o väldigt obehagligt för oss då... ÖLVEBRO sätter hellre dit en missbrukare som är helt oskyldig till mordet, men det skiter ÖLVEBRO I!!!

  ULF G I NORRKÖPING

  SvaraRadera
 4. Hej! Förslag om vitbok från riksdagen nmed strafffrihet för de inblandade i fallet.

  Om slutsatserna är riktiga på denna blogg, så är ett förslag att riksdagen som är den högsta juridiska instanden väl i Sverige, utger en vitbok i vilken riksdagen erkänner att anställda inom polisväsendet har organiserat mordet och att anställda i rättsväseendet hindrat att sanningen kommit fram. I en sådan vitbok kan riksdagen be svenska folket om förlåtelse för detta.

  Man kan ge amnesti åt alla inblandade.
  Man behöver varken peka ut personerna eller straffa dem. Effekten borde bli att riksdagen därmed blir rentvådd för att vidare tysta ner detta. Var och en av oss människor behöver få förlåtelse från Gud för sina synder. Det viktigaste för de inblandade är att de får förlåtelse av Gud för sina synder vilket man får om man ber till Gud om det tack vare att Jesus Kristus dog för våra synder och att Gud uppväckte honom från de de döda efter tre dagar. Att inblandade sätts i fängelse förändrar inte det som skett.
  Det borde ha en preventiv funktion fast de inte blir straffade. En sådan preventiv effekt genom vitbok utan straff är viktig därför att om den person som har det högsta ämbetet i Sverige kan drabbas av en sådan sak, och att det tystas ned av rättssystemet så kan teoretiskt sett vilken människa som helst i Sverige drabbas av samma sak. Vitbok med erkännande med bön om förlåtelse av svenska folket har en preventiv effekt även om de inblandade inte straffas.
  Skrivet av en tillfällig inhoppare som inte har ambitionen att engagera mig mer än detta inlägg.
  jag har sänt ett mail till expressen i dag i vilket jag föreslår i mailet att kunniga journalister eller experter utredar detta upplägg i en debattartikel.Observera att jag inte har någon koppling alls d v s varken känner eller är släkt eller har träffat någon av de inblandade.

  Jag som är anonym passar bollen till någon annan som har möjlighet att fånga den och spela den vidare.

  SvaraRadera
 5. Blanda inte in tomtar och troll i det här.
  Vi lever i Sverige år 2012, det är länge sedan folk i detta land förlitade sig
  på något så oerhört enfaldigt som övernaturliga väsen.

  SvaraRadera
 6. Varför skriva om GUD? när vi ska jaga Anti Avsan för nåt hermskt han gjorde 28 feb86!! hade det varit ett vanligt mord hade Avsan torskat efter ett tag... men nu visste många inom POLISEN att PALME skulle mördas av Avsan så man slarva med avspärningarna allt för att Avsan ska komma undan!!!... POLISEN har även skrämnt o hotat vittnen allt för sanningen inte ska komma fram!!! helt sjukt.

  MVH
  ULF G NORRKÖPING

  SvaraRadera
 7. en stilla undran bara har reienfeldt kollat upp vem denna Avsan är? tveksamt va? jag litar på dom 2 finska flickor som peka ut Avsan som dekorimamannen vad ska dom ljuga för?

  MVH
  ULF G NORRKÖPING

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig Ulf, nu för tiden går TV-program som Efterlyst och Veckans Brott ut till tittarna och vill att vittnen ska höra av sig för att berätta om diverse saker dom har observerat i olika brott. Men när det kommer till Palmemordet då blir alla vittnen sågade om dom hör av sig såvida dom inte passar in på Christer Pettersson.
  Mördaren finns säkert i den här folksamlingen.
  Kolla in dockan (Olof Palme) ca 40 sekunder in i filmen.
  https://www.youtube.com/watch?v=1fklH2AZwHI

  SvaraRadera
 9. Vad tycker ni om förslaget i kommentaren ovan om straff-frihet med vitbok från riksdagen.Har ni några kommentarer?

  SvaraRadera
 10. Det är för orimligt för att kommentera.
  /RD

  SvaraRadera
 11. Snälla Anti Avsan är det du som skriver? jag kan tycka det mellan graderna? MVH ULF G NORRKÖPING

  SvaraRadera
 12. Nej, det kan jag garantera att det inte är. Under förutsättning att teorierna på denna blogg huvusakligen är sanna så finns det två sidor i detta ärende.Dels det personliga ansvaret för de som handlat fel och dels systemfelen inom rättssystemet. Jag tror de flesta håller med i att det sistnända är ett problem vid sidan av det personliga ansvaret, om den officiella bilden av rättssystemen inte är sanna. Vitbok har föreslagits beträffande romerna behandling under lång tid i Sverige. Likaså användes ordet tror jag om barnhemsbarnen och deras upprättelse från officiellt håll i Sverige. Som jag uppfattar det har ordet vitbok den betydelsen att man vill grundligt avslöja och belysa en längre tids problematik i syfte att det ska bli bättre. Som jag uppfattat det så har inte ansvariga i vitboken pekats ut med namn och straffats när det gäller romerna och barnhemsbarnen. Under förutsättning att teorierna är huvudsakligen är rätta på denna blogg så är tanken att vitbok är ett sätt att avslöja det systemfel som verkar ha funnits. och att det därigenom ska bli en självsanering i rättssystemet i syfte att sådant inte händer igen.

  SvaraRadera
 13. I dag är det 26 år sen PALME blev mördad av Anti Avsan o denna Avsan är fri än idag o Avsan lever ett bra liv o tjänar bra o har säkert ingen ångest för vad han gjorde den 28 FEB 86. man brukar säga att brott ej lönar sig men i det här fallet så har det gjort det. Avsan har avancerat från polis!!! till riksdagsledamot för MODERATERNA.

  SvaraRadera
 14. Stig Engström klev ut från Skandiahuset 23.18 och gick ut mot den där reklampelaren,enligt egen utsago, trots att han hade bråttom , för att komma hem.I själva verket steg han ut, tillsammans med mördaren,som dröjde sig kvar vid den där reklampelaren, samtidigt som han , den där Engström, ställde sig vid det där dekorimahörnet,i 2-3 minuter, för att fly in i gränden,enligt direktiv, samtidigt som den där mördaren lösgjorde sig från den där reklampelaren och gick efter Palme för att skjuta honom.Det handlar om Logistik med WT män, och det handlar om att vilseleda från det verkliga skeendet.etc. etc. Men vem var denna person som ställde sig vid den där reklampelaren, och sedan gick fram och skjöt Olof Palme? Det kanske finns vittnesmål som kan verifiera det senariot som jag ser? Inge Morelius?och ev. taxikillen Delsborn?Tyvärr är det nog så, att detta mordet är ett Statsbeslut,och därför kommer vi, som söker sanningen, att aldrig någonsin få det absoluta rätta svaret på detta mord.Sanningen finns redan, men den kommer aldrig att delges det Svenska folket.Ursäkta mina funderingar.

  SvaraRadera
 15. De finska flickorna har inte pekat ut Avsan. Finskan som kände igen honom sa att det var kort och finskt men hon mindes inte namnet. Hon påstod inte heller att mannen var polis utan arbetslös. Han kanske talade svenska för det mesta men finska med finsktalande. Det fanns nog flertalet finsktalande män som besökte gymet. Man vet inte om den 170 cm korta Dekorimamannen har med mordet att göra. Men om han är vittne och det finns förhör är detta nog hemligstämplat. Sannolik gärningsman Tom F.

  SvaraRadera
 16. Vem är Tom F?

  SvaraRadera
 17. Allt ang polisspåret är intressant.
  För att nå ut till så många som möjligt så föreslår jag att man skickar 10sms till dom man känner med länkar till Sven Anérs blogg, www.politiskamord.com mm. och ber att alla vidarbefodrar detta sms till 10st andra osv.
  Försöka få till en folkstorm eller dylikt.

  Efter 26 år av ingenting är det hög tid att det händer nåt!

  Att en ensam galning som C.P skulle ha gjort det och samtidigt göra sig av med alla bevis är högst otroligt.
  Däremot kan man komma undan med mord om man planerar det in i detalj. Sätter rätt personer på de rätta platserna osv.

  SvaraRadera
 18. Jodå ! Som Christer Pettersson sa i Radion, när han fick frågan,"Vem tror Du att det var ?" Då svarade han :"Ja,Gud lär väl veta vem det var,eller hur ?"

  SvaraRadera
 19. Jag skulle vilja veta om det har varit något förhör med Holmers älskarinna. Vad hette hon? Varför lämnade hon dörren öppen?? Någon som vet nåt om det?

  SvaraRadera
 20. MrX Till Ulf angående om Reinfeldt kollat upp den du syftar på, så undrar jag om du läst boken: NATIONENS INTRESSE? Stod det inte i den att Reinfeldts svärfar, ev var med i den officersgrupp, som höll på bli föremål för någon granskning gällande Palme mordet, ev bla pga starkt Palme hat eller något dyligt?

  SvaraRadera
 21. Nix tror inte på straffrihet i detta läge, tror en lösning på detta mord kan vara närmare än vad vi tror? Har en känsla av att det kanske kommer några några nya ledtrådar innom kort, om de inte redan kommit & frågan är om de kommer att skaka oss i våra grundvalar som någon väl sagt?

  SvaraRadera
 22. MrX En fråga till alla som luskat i detta länge & undrat varför en lösning aldrig kommit, samt varför vissa spår aldrig tycks blivit grundligt utredda, har ni betänkt vad Lag (1976:661) Om immunitet & privilegier i vissa fall, samt de lagar som anknyter till denna, hypotetiskt skulle kunna medför för utredningshinder?

  SvaraRadera
 23. MrX Nästa rimliga fråga borde väl då följdakligen bli, vad deltog Palme i för möten från några veckor före mordet, tills dagen då han mördades, där någon några kunnde ånjutit immunitet, betänk då att även dessa personers personal, livvakter & många andra rund dessa kan hypotetiskt omfattas av immunitet?

  Nästa steg blir väl att fundera på vars bodde dessa personer, hotellrum, eller hade de tillgång till lägenheter, eller kan de träffat eller umgåtts med någon som hade tillgång till rum, lägenheter eller företag nära mordplattsen?

  Hade någon av dessa, tillgång till några fordon vid tillfället, i så fall vilka, har dessa undersökts, finns de kvar & i så fall vars? osv

  Nästa fråga blir, om inte Palme deltog i några möten där dylika personer deltog, skedde möten med dylika personer på andra ställen, tex innom myndigheter, med politiker eller hos företag med internationella kontakter?

  Lite att klura på ett tag, eller? ;-)

  Hoppas någon kan klargöra något kring det jag tagit upp!

  SvaraRadera
 24. Nej, men tydligare tack. Kan ej denna lag.

  SvaraRadera
 25. MrX Skall förtydliga mig lite! Jag har en hypotes, som jag undrar om man kan få hjälp med att testa! Jag vill inte lägga ut för mycket kring denna, för då låser man sig för lätt mot ett enda mål & riskerar få skygglappar, så man missar målet.

  Men för att uppnå något så måste vi försöka göra detta under någorlunda organiserade fomer & för att spara tid, bör inte var & en sitta och läsa in sig på massor av uppgifter.

  Många har levt med detta problem sedan mordet skedde & många har likt Holmer riktat in sig på en enda teori.

  Detta skall vi se som en tillgång & skall utnyttjas så mycket det bara går & det är lika viktigt att kunna avfärda något som att bevisas något, för då kan vi gemensamt få ner problemet från att vara en enorm Autoban till en framkomlig väg

  Men finns intresset?

  Finns det folk här som har en bra överblick på de bästa länkarna för att samla trovärdig information?

  Finns här folk som har personliga kontaktnät, med andra som klurar kring en lösning kring detta?

  Finns här folk som personligen känner författare till de olika böcker som skrivits, eller vet hur vi enklast får kontakt med dem för att be om hjälp & för att kunna ställa frågor?

  Ha en bra dag!

  Mvh MrX

  SvaraRadera
 26. Absolut. Shoot man!
  Men låt det vara någorlunda fakta-baserat.

  SvaraRadera
 27. MrX Inte en gnutta energi skall läggas på Christer Pettersson, han har jag totalt raderat från kartan över mord misstänkta. Men vi måste vara beredda på att detta kommer kräva en del nya efterforskningar & fakta insamlande av annat

  Jag erkänner direkt att detta är inget jag på något vis ens i närheten, kan klara själv & det är nog något vi alla måste förstå våra begränsningar till?

  Men tillsammans kan vi flytta berg om så behövs!

  Detta kommer inte vara något som är gjort i en handvändning.

  Det första som måste göras är att kolla hur stort intresse som finns att börja på ett helt nytt vis?

  För att göra detta möjligt så behöver nog alla fixa i vart fall ett nick name, för att vi lättare kan komunisera & få en struktur?

  Vad mer kan behövas än ett nick name? kanske huvudtes. om man är duktig på något, tex bygga en ny hemsida, ev med bra intigretets skydd, skapa lättletade databaser, har läst mycket om någon speciell tes, eller läst om massor om många olika teser & har en bred kunskaps- databas, eller dyligt?

  Sedan behöver vi tipps på trovärdiga aktörer, även om någon anser att denne ev kan vara inne på fel spår, så kan personen vara ambitiös & sitta med fakta vi kommer att behöva, endera för att styrka teorier, eller för att kunna stryka villospår

  Är absolut inte ute efter att konkurera med någon annan, utan är en som person en som uppskattar andras engagemang, kunskaper & gillar att samarbeta med andra

  SvaraRadera
 28. Vill även fråga Sven om det är ok med samarbete & om det är ok att vi försöker organisera oss & gemensamt försöker strukturera upp något nytt via hans sida, för att försöka finna en lösning på mordet av vår Statsminister?

  Mvh MrX

  SvaraRadera
 29. Ja, man undrar ju litet vilka ni är! Ni kanske ska lägga upp en egen bloggsida, och presentera er öppet?

  SvaraRadera
 30. MrX till Anonym Mar 8, 2012 04:19 AM Ja det är väl ingen omöjlig lösning, men många likt dig själv, tycker uppenbarligen det är bättre med att skriva under Anonym & det måste man kunna aceptera, men vist blir dialogerna en aning enklare att föra & följa om vi har ett "smeknamn" i vart fall, men även sånt går ju att skippa, var bara en ide?

  Tror att samarbete ger styrka & att vi snabbare skulle gemensamt kunde göra framsteg om vi alla hjälptes åt, men var kanske dumt tänkt?

  Skall klura på en annan lösning med några bekanta som nog har bra kunskap om skapandet av hemsidor & annat, när jag skall på födelsedagsparty i deras hemstad i helgen.

  Kanske är det smartare som du säger att direkt bygga en hemsida & själva inbjuda vissa speciella till att medverka, under skydd mot insyn & i krypterade versioner?

  Skall klura på saken & tackar dig för tippset, för tror att en viss ny infallsvinkel bör prövas & det under strukturerade & organiserade former?

  Men som sagt tack för tippset & önskar dig en trevlig helg, likt alla andra!

  Mvh MrX

  SvaraRadera
 31. Jag tror/ litar ändå på dom 2 finska flickorna som pekar ut Avsan. varför ska du ljuga o säga Avsan namn? hade dom nåt otalt med Avsan då eller? jag tror ännu i dag att man kan lösa mordet bara vilja finns!! men min fråga finns den? jag är mycket tveksam. jag menar vittnen har hotats skrämts till tystnad när man inte pekar´ut CHRISTER P. Vittnen har sett personer med WALKIETALKIE runt mordplatsen en tillfälligt eller? MVH ULF G NORRKÖPING

  SvaraRadera
 32. De två "finska flickorna" har inte pekat ut Avsan. Det är bara den ena flickan som kände igen "dekorimamannen". Det hon mindes var att mannen hade både ett kort för- och efternamn. Det är Olle Ahlsén som drar in Avsan i det här.

  Journalisten Lars Borgnäs har varit i kontakt med en av flickorna och han hävdar att det inte är Avsan som de pekar ut. Jag rekommenderar även att du tar del Granskningskommissionens rapport angående spåret, "dekorimamannen".

  SvaraRadera
 33. Ni som har en åsikt om vad som hände den dag OP sägs ha mördats; vad VET ni egentligen? Själv har jag ingen åsikt ännu eftersom polisen döljer för många fakta fakta, däremot kan jag spekulera om möjliga händelseförlopp, bakomliggande faktorer som kan ha lett till alla möjliga handlingar samt, utan hämningar och förutfattade meningar, lägga ett pussel med de pusselbitar jag TROR kan vara sanna.

  Först; Obduktionsprotokollet hemligstämplades på Lisbet Palmes begäran, om jag gissar rätt ( jag har en uppgift att så är fallet).
  Detta plus uppgifter att Lisbet bytte kappa under resan till Sabbatsbergs sjukhus samt kom fram i polisbil(!) ger upphov till varningsklockor som ekar fortfarande att det är något konstigt redan här. Dessutom, var två ambulanser inblandade och uppgifter går isär vilken ambulans som hämtade OP och vem som lämnade den döde man som obducerades och som var skjuten i ryggen på nära håll med ett dödande skott, såvida han inte redan var död då någon sköt honom.
  Min fråga huruvida OP mördades eller skenmördades/teatermördades baseras på uppgifter att OP stod på Chiles,Sydafrikas samt CIA:s dödslista vilket betyder att världens mest drivna yrkesmördare hade ett synnerligen kraftigt motiv, belöning, att invänta ett bra tillfälle att skjuta OP.

  Antag att OP fick hjälp av ett antal medaktörer att iscensätta skenmordet som skedde för att rädda livet över huvudtaget! Antag att OP hade skrapat ihop en hygglig förmögenhet att betala dem bra som medverkade; då är det ett, teoretiskt sett, troligt scenario att enda sättet att rädda OP från mördarna var att lura dem att han var död, precis som djur gör i naturen. Antag att några inom polisen kände till denna räddningsaktion! Hemligstämplat obduktionsprotokoll borgar för att några medaktörer kunde göra till sanning att den levande OP var död därför att man skaffat fram ett lik sim var lik (förlåt!) OP. Och sedan kan dessa sabotera mordutredningen och låta medaktörer finnas med i Palmegruppen samt, på sydafrikanskt manér några ha i uppgift att sprida villospår och kaoset är faktum.

  ARGUS

  SvaraRadera
 34. Vidare kan pusslet få alla bitar på plats i en rad rekonstruktioner. Som vid flyplanshaverier; först är man öppen för alla möjligheter och man samlar in alla fakta man kan komma över. Sedan utkristalliseras olika teorier och någon är hetast och man försöker få den att bli bekräftad i efterhand. OFTA visar det sig att de första valen är ÅTERVÄNDSGRÄNDER; gå tillbaka till RUTA ETT!
  OK; antag att OP mördades!
  Vi VET av samstämmiga vittnen att tre personer stod och pratade/resonerade/grälade alldeles innan skotten föll. Två möjliga gärningsmän finns, sett rent vetenskapligt, nämligen Lisbet och tredje mannen som kallas dekorimamannen.
  Vi VET inget om Dekorimamannen (i alla falla alldeles för lite) däremot vet vi mycket om Lisbet. Och, nota bene, det vore inte första gången i världshistorien en hustru mördar sin man, eller hur? Varför sa praktiskt taget alla att Krantz var galen som lanserade tanken att Lisbet sköt OP? Jag tar det mer som ett tecken på att Krantz var farlig för förövarna/mördaren/mörderskan och därför försökte göra honom till en medborgare med lika låg trovärdighet som en psykiskt sjuk person. Livet är ofta så att när en person säger obehagliga sanningar och när sakargumenten tryter så tar man till smutskastning och förtal mot personen. Det sker ofta också, liksom att en hustru tar livet av sin man.
  Vilka bevis har vi på att Lisbet inte sköt OP?
  Svar: Inga!

  Partikulärlösning 2.
  ARGUS

  SvaraRadera
 35. Antag att Lisbet blev kontaktad av mördaren/mördarna om det var Dekorimamannen som sköt! Antag att hon ställdes inför ultimatumet att ljuga om mördarens utseende annars mördar man andra i familjen! Vilken människa skulle orka stå emot ett sådant hot? Är det orimligt att tänka sig att vem som helst då skulle välja att göra mördarna till viljes? Jag vet att om jag vore Lisbet i den situationen, skulle göra allt för att rädda mina barn och släktingar.
  Kanske hon i förtroende yppade detta till en enda polisman som såg som enda möjligheten att rädda hennes familj att peka ut en medborgare som valts med stor omsorg, Christer P. Då skulle hon knipa käft efter att ha vittnat, vilket hon gjort.

  Partikulärdellösning 3.
  ARGUS

  SvaraRadera
 36. Det kan även ha varit ett självmord med medhjälp av familjemedlem. Krantz påstod att OP årligen genomgick undersökning på AIDS-kliniken på Roslagstulls sjukhus. Han trodde, Krantz, att OP hade AIDS. Liksom att Ebbe och Holmér hade det och dog i det. Om Krantz hade rätt, vilket är teoretiskt möjligt, särskilt med tanke på allt arbete Krantz kagt ner på att lyfta stenar i palmemordet. OP ville inte gå till eftervärlden som en man som dog i AIDS. Och därför hade han motiv att begå självmord som skulle bli mer ärofyllt än att dö i AIDS. Då kan det kanske vara en möjlighet att sonen som var lik Gärdestad sköt sin egen far på dennes önskan för att rädda familjehedern? Och att den som väntade var sonen=dekorimamannen.

  PArtikulärlösning 4
  ARGUS

  SvaraRadera
 37. OK, antag att det var en fiende till OP som sköt! Vilka fiender hade han? Hoppsan! Många hatade honom.
  Chile, Sydafrika och CIA. Israel? Scientologerna? Iran-Contras-maffian? ITT som sålde vapen till Iran/Irak? De som dragits med i den mobb som kommit fram till att OP var landsförrädare och som finns inom polisen och militären och högerextremisterna? Fälldin? Leif GW+ Guillou?
  Alla som förlorade på att investera i diamnter som påstods växa? Polischefer och tjänstemän inom rättsväsendet som lobbat och visste att de inte lyckades genomdriva att Palme skulle hjälpa dem få sina besparingar åter genom att ösa ur skattekistan SAMT ATT INGVAR CARLSSON däremot var villig! Det är ett mycket starkt motiv till att stora delar av plis och rättsapparaten hade stora ekonomiska och mycket viktiga (LIVSBEPARINGAR!) incitament att ända OP:s liv.

  Partikulärlösningar 5-15
  Haverikommissionären ARGUS

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"