Polisspåret i stor tidning!

Aftonbladets Staffan Heimerson: Har rikspolischefen tvingat Leif GW Persson till tystnad?

1.8.2011. Aftonbladet i dag:

Mord, illdåd, förklaringar.

Nej, detta är inte ord om massakern i Norge och Anders Behring Breivik och dennes mentala hälsa.

I stället om mordet på Olof Palme för 25 år sedan.

Kan det vara sant? Skulle muren kring Palmemordet vara på väg att falla? Ja, läs själva. Jag interfolierar texten av Staffan Heimerson (en ung journalist, bara 75 år) med mina egna löpande kommentarer. Läs och begrunda! Är fan äntligen lös?

Ouppklarat – men nu i händerna på kriminaloraklet, den mumlande TV-stjärnan Leif GW Persson, Sverige Sherlock Holmes.

Han deklarerade nyligen (i Expressen den 20 juli), ”att jag och mina medarbetare kanske kan lösa ett 25-tal mord under några år.” Han tillade: ”Att klara av Palmemordet vore önskedrömmen.”

Persson är på det. Han följer polisspåret. Eller…?

Nej, jag tror inte det. Jag tror att någon eller något har stoppat honom i den jakten.

Livet tar ibland underliga vägar. I går skrev jag, på bloggen, ett ”ovanligt” brev till Tidningsutgivarna om bristen på recensioner av min dokumentär DE SAMMANSVURNA och om Leif GW Persson och Jan Guillou, som jag döper till Bill och Bull. Dagen efter spricker ärendet ut i Aftonbladet! Jag har de senaste månaderna varit i kontakt med Staffan Heimerson, som jag känner från journalistiska kontakter ute på fältet från 1955 och framåt, men jag har inte kunnat vara säker på att något skulle få hända i Aftonbladet; tidningen har varit snål mot mig. Mycket snål med spaltutrymme.

Men nu har uppenbarligen någonting hänt. På AB:s redaktion? Ja. Men också, verkar det, inom tidsandan. Har den svenska allmänheten tröttnat på all mumlande tystnad? Kanske.

Polisspåret hade hos en skara journalister – stjärnreportern Sven Anér, den nyligen avlidne TV-journalisten Lars Krantz och samhällsjournalisten Lars Borgnäs – funnits som en arbetshypotes redan någon vecka efter mordet den 28 februari 1986.

Krantz hade yttrat: ”Det är nåt skit med Palmeutredningen” och kompletterat med uppgiften att han personligen vid tiden för mordet hade rest med buss 47 och då på Birger Jarlsgatan sett poliser vars utseenden han kände väl.

De tre journalisterna kom hånfullt att karakteriseras som privatspanare.

Privatspanare drabbades av ett löjets skimmer. Lars Krantz var min arbetskamrat från TV 1, och det var han som satte mig på spåret. Vid en smörgås på Lidingöbro Värdshus. Våra vägar hann väl skiljas, men den betydelse Krantz hade i starten har jag aldrig underskattat.

Men det var privatspanare, inte polisen, som kom på att utredningsledaren Han Holmér alls inte, som han uppgett vid mordtillfället hade befunnit sig på Scandic Hotel i Borlänge. Anér, en cool man i sina bästa år (fyller 90 om två veckor) är övertygad om att Holmér befann sig i Stockholmsområdet.

Och skrev en bok i ämnet, ”Affären Borlänge”.

Människor utrustade med walkie-talkies hade vid ”rätt” tidpunkt funnits vid mordplatsen. Holmér ska av sin chaufför ha blivit körd till olika adresser i Stockholm. Han hade järnhand över första vaktdistriktet (varifrån den ökända basebolligan opererade). Han passerade mordplatsen bara någon minut efter mordet utan att ge sig till känna. ”Min teori”, säger Anér, ”är att någon falang lejt Holmér.”

Heimerson skär sig med machetekniv rätt genom slyt som kväver denna affär.

I en artikel i Svenska Dagbladet lade Anér 1990 fram en samlad bild av de poliser som hade både högerextrema åsikter och vapenintresse. I en bok har han med namn pekat ut mördaren som en polis som senare skaffat sig juridisk utbildning och blivit först rådman och senare moderat riksdagsman.

Det sensationella är inte utpekandet. Det sensationella är att den utpekade inte protesterat eller stämt Anér för förtal.

Mannen är, vilket mina bloggläsare vet, Anti Avsan.

”Ingenting hände”, noterade Anér. Senare polisanmälde Anér sig själv – jag har gjort mig skyldig till förtal – för att få proppen att lossna. Anér har till statsminister Reinfeldt, rikspolisstyrelsens ledning, dess Palmeenhet och vice riksåklagaren lämnat in en skrivelse i vilken han anmodar den svenska rättsstaten att utreda huruvida ett högmålsbrott (med termen åsyftas brott mot landets inre säkerhet i syfte att omstörta statsskicket) är begånget. Med bifogade handlingar hävdar han: Rättsstaten döljer ett begånget brott.

Svar – största möjliga tystnad. För polisspåret har gällt: varken se eller höra.

Det känns närmast skakande att läsa Heimersons formuleringar, där han med raska hopp tar sig över alla murar, sticker hål på alla tabun och djupa hemligheter. I den självklara glädjen över att en islossning kanske har kommit (jag blandar mina metaforer) insmyger sig även tanken: Varför fick vi vänta i så där en 15 000 dagar innan detta fick förvandlas till dagstidningstext? Jag ser bakåt på mina 25 Palmeår och blir, nej inte förstämd men undrande, djupt undrande.

Men plötsligt i början av året blev det buller och bång. Tystnaden bruten. Polisspåret skapade svarta rubriker.

Förklaringen berättde något om tidens kändisfixering. Ty in på scenen hade skridit ingen mindre än Herr Polisprofessorn själv. Plötsligt bekände sig Leif GW Persson som anhängare till polisspåret. Med sin blandning av sarkasm och arrogans poserade polisprofessorn i TV-sända rekonstruktioner.

Persson gjorde polisspåret till sin egen upptäckt. Han adopterade den gamla tesen (eller helt enkelt knyckte den) En av privatspanarna var kritisk; ”Det är märkligt att Persson nu öppnar för en teori som han motarbetat i två decennier. Man undrar ju vad professor Persson gjort i 25 år.”

Som jag beskrivit tidigare på bloggen svarade Leif GW, när han av den kvinnliga TV-intervjuaren erinrades om att det var journalister som hittade polisspåret ,nästan omedelbart efter mordet ”att även en blind höna kan hitta ett korn”. Ett närmast sagolikt klavertramp, även för att gälla Persson.

Persson gick ut med förslaget om att en ny polisutredning måtte komma till stånd. Han sa att han skulle ta upp frågan med rikspolischefen Bengt Svensson.

Det gjorde Persson. Samtalet mellan Persson och rikspolischefen den 1 mars finns inloggat.

Men ingen får veta om kriminologen Perssons plötsliga intresse för det i 25 år ältade polisspåret väckte rikspolischefens intresse eller – värre – om Svensson kommenderat fram största möjliga tystnad.

”Leif GW:s ärende, polismännens konspiration, den värsta beskyllning som kan riktas mot en rättsstat”, sa Anér, ”har försvunnit in i en av rikspolisens hemligaste pärmar.”

Rikspolischef Svensson har något att förklara. Kriminolog Persson något att bevisa.

Mitt tips. Fortsättning följer icke.

Staffan Heimerson.

Bara ett par slutkommentarer från min sida. ”Fortsättning följer icke” – jo jag tror en fortsättning måste komma. I Aftonbladet, till att börja med. Visserligen ska kolumnister leva sitt eget liv i spalterna, är det sagt, men en text av detta slag kan inte bara arkiveras. Och vad gör alla andra, hittills tysta medier? De kan inte gärna låtsas som om det regnar och ägna sig åt sommarvädret.

Polisspåret har hittills fått vara några egensinniga journalisters kusligt fredade revir. Men nu är stängslet rivet, av AB och Staffan Heimerson.

Polisspåret lyser nu i eldskrift.

Sven Anér

42 kommentarer:

 1. Gratulerar Sven Anér!

  Har läst dig under alla år. Både Palme-Nytt och dina böcker. Naturligtvis kommer inte mördaren att dömas. Men vad gör det, när allt fler inser du varit på rätt spår hela tiden. Sämre eftermäle kan man få. Tror du är storsint nog att förlåta Bill och Bull. Dom får trösta sig med sina miljoner...

  Mvh!

  SvaraRadera
 2. Jaha så ett annat känt sanningsrörelseknep. "Ryggdunkaren" dyker upp som skall ge fantasierna trovärdighet. Idag vet vi vilka som är haverister och vilka som seriöst tar sig an saken. Ryggdunkaren lurar igen. Snarast är effekten den motsatta. DVS att sänka trovärdigheten.

  Allt fler ser inte att polisspåret enligt Proetärens försvinnade läsarskara och Svens bloggläsare är hett. Tvärt om det är andra kanske något besläktade spår som tilldrar sig intresset. Det seriösa intresset.

  Det som är hett är snarast Walls seriösa bok och Jallais skönlitterära närmanden... Kanske kommer också en annan antagonists verk ut snart. Tänker på journalistkollegan Borgnäs.

  Det är fruktansvärt billigt och falskt av dig att låstas som att GW och Borgnäs ansluter sig till ditt "polisspår.

  Där står du ensam med Proletärens Minell idag.

  Tvärt om tar dessa avstånd från dig och dina stollerier ,som inte utvecklats på 20 år, på samma sätt som alla tog avstånd från Krantz dementa tvångstankar. Effekten är att alla uppgifter kring det vida persongalleri du presenterar smutsas och att seriös forskning kring det hindras. Det är din nuvarande insats dvs att bidra till att det inte är lätt att gräva i detta seriöst.

  Vem tjänar på det?

  Ställ dig frågan om vilka som kunde beordra Knarkspan att avbryta sin pågående spaning och på vilka grunder. Varför följdes officiellt inte Sigge på sin "hemfärd" av dem?

  SvaraRadera
 3. Nu har en av Henry Kenamets vänner och vapenbröder mördat 90 människor i Norge.
  Hoppas att Henry är nöjd och mår bra.
  Och sover gott.
  Det påminner mig om Oktoberfest 1980
  där den ensamme mördaren visst hette
  Dr.h.c. Franz Josef Strauss, som enligt
  Carl Bildt hade "många kontakter".
  Breivik är ett barn av, ett Frankensteins
  monster skapat av Gladio/Stay Behind.
  Balterna och ukrainarna gömmer sig bakom sina språk.

  SvaraRadera
 4. Stort tack till Dig Sven Anér som aldrig gett upp i jakten på sanningen. Däremot lägger ditt arbete en skammens skugga över övriga journalister och svensk media som aldrig ville/vågade/orkade fortsätta.
  Vem/vilka som är skyldiga till att Palme mördades står nu helt klart, och detta tillsammans med mörkläggningen vid Estoniakatastrofen gör att Sverige alltmer påminner om en fascistdiktatur.

  SvaraRadera
 5. Tja du Anonym 3 augusti 2011 16:43, Inget står klart om man inte ser verklighet som sanningsrörelsens teorier om NWO etc. I det fallet har ju Sven valt tvivelaktigt sällskap även i Estoniasaken i form av den certifierade käppskallen och engagerade sanningsrörelseaktivisten Björkman som kan utämna sig själ till expert på både det ena och det andra. Egentligen är han expert på att få flytande likkistor godkända under bekvämlighetsflagg vilket kostat många människor livet... efter Estonia märk väl.

  Nä Sven är inte nära någon sanning och inte heller i gott sällskap... däremot kan det vara så att han fungerar som en propp för utredning av de faktiska konstigheterna i Palmesaken såväl som Estoniasaken. Genom att mata haveristerna kväser man de seriösa.

  När det gäller Estonia är det väl faktiskt så att en helt annan journalist fått fram bevis på den smuggling som pågick och som kan förklara endel konstiga turer inet Sven och hans kvasiexpert Björkman.

  SvaraRadera
 6. Även jag vill tacka Dig för ett aldrig uppgivet intresse att söka sanningen om hur det gick till då OP så skändligen mördades. Har läst Din bok "De Sammansvurna" och blivit vederbörligen berörd och chockad även om jag från första början varit tämligen klar över vilka som planerat och orkestrerat mordet ifråga (svårt att se någon annan förklaring på det totala utredningsfjaskot än att det hela var ett statsdirigerat mord - Palme skulle elimineras, när han inte försvann från scenen utan omvaldes som statsminister 1985). Därför vill jag gärna fästa Din uppmärksamhet på den s k Leopoldrapporten, där det tydligt - och trovärdigt - framgår att CIA varit djupt involverat i mordet, och som arbetat med att vilseföra (via FBI) PU genom att plantera "spår" som successivt visar sig inte leda till någonting. Mönstret är det som vanligen tillämpats av det stora landet i väster vid mord på statsmän som inte ställer in sig i kören av "dem som är med oss".

  SvaraRadera
 7. Svar till "Anonym". Roligt att du tar upp Sigge. Du har kanske en förklaring till vilken Roger som ringde honom kvart över 11 på kvällen när Roger Östlund enligt alla hörda vittnen inte var på plats vid Grand förrän ca 23.30.

  Kan man ändra i avlyssningsprotokoll, som är strikt bevisning, kan man kanske ha befogenhet att kalla hem k-span också eller vad säjer du?

  SvaraRadera
 8. Tomas,granskar man detta med spaningen mot Sigge förstår man att transporterna mellan t ex Oxen och hemmet var särskilt intressanta och att man säkert hade folk både till fots och i bilar i området för att hitta gömmor och kunna fånga upp dennes leverantörer. Inte avbröt man utan "starka" skäl. För övrigt har man trollat en del med olika kvällar för att få det att stämma med tider och vittnesmål mot CP på ett knepigt sätt. Östlund beskriver uppenbart en anna kväll.

  I förundersökningsmateialets hemliga delar skall finnas uppgifter om poliser från Knarkspan åtminstone i fordon vid mordplatsen strax innan skotten enligt en trovärdig källa. Även bland annat AK har gjort iakttagelser som kan kopplas till civila poliser i området som uppträtt ganska öppet. Här finns att gräva i för den som har tillgång till det som finns under förundersökningssekretessen. Var det Holmers order eller t ex SSI folk som beordrade bort Knarkspan?

  SvaraRadera
 9. Holmér/SSI. Det ser ut som om det inte var någon skillnad..:)

  SvaraRadera
 10. Åh jo men visst Tomas, det var en stoor skillnad! Holmer var ratad som Säpochef av bland annat Palme och därmed säkert som aktiv inom SSI men hade naturligtvis med den bakgrunden kunskaper och kontakter. Däremot hade han alldelse säkert kvar sina uppdag inom krigsorganisationen och var chef över knarkspanarna. Efter vad som Jallai fått fram av källor högt upp inom både Säpo och SSI så var det en av flera grupper inom krigsorganisationen dvs "Barbrogruppen" som var aktiv med spaning mot OP och ansvariga för mordets upprinnelse och ev planering. Att denna fullständigt okända grupp skulle kunna styra och ställa över en knarkspaning är osannorlikt om det inte gick via t ex Holmer eller någon denne bemyndigat eller en chef inom SÄPO/SSI med personkontakter in i organisationen. Kan vara både och då både Holmer och de SSI/SÄPO poliser inklusive Donald Forsberg som var aktiv i området varit aktiva i flera olika märkliga villospår.

  Då det är höga funktionärer inom både Säpo och SSI som läcker uppgifterna är det mindre troligt att det var dessa som organisationer som ligger bakom kan man gissa.

  Att som Sven driva att det var extremistiska namngivna poliser som stod bakom mordet och att dessa två aktörer (bakgården inom SSI och Holmer et consortes) och hela det etablerade politiska ledarskapet sedan skulle skyddat dem är dock lite långsökt. Däremot kan ju enstaka deltagare ha drivits av sina egna motiv och agendor och utnyttjat situationen.

  SvaraRadera
 11. Vi har idag ett antal privatspanares påståenden kring vad som hände.

  Understött med tunga källor står Jallais avslöjandet ut. Här finns storyn med detaljer kring förspelet, händelseförloppet och inte minst efterspelet tungt uppbackade med källor coh logik som få kan förneka. Enda desperata redskapet blir det som en pajasen Ebbe Carlsson fäktade med mot Säpo. Dvs Att Säpo skulle vara infiltrerat av skumma och inblandade på nåtot dunkelt vis. Tunna argument som faller som höstlöv till marken nu som då.

  Vi får inte bara nyckar utan också en trovärig förklaring till varför man hållit det inne även om man kan ana att det kommer att komma ännu mera....

  Bland de övriga finns inte tillstymelse till samma uppbackning, inre logik eller helhetsblick men det betyder inte att allt de fått fram är snömos och skräp. En eller flera av karaktärerna i Svens Polisspår kan finns i soppan även om han missförstått sambanden och GW:s uttalanden om GM och att man skall leta nära OP kan ju stämma rätt bra. Även Elmqvists uppgifter kring VG och uppgifter om aktiviteter i högerkretsar WACL, EAP mfl skulle kunna passa in på mer eller mindre väntade sätt om man gick in med öppet sinne istället fö skygglappar.

  Andra däremot kan man nog vid det här laget avfärda helt som ovederhäftiga. Jag tänker på Cp spåret som matats av illustra figurer i underrättelsevärldens tassemarker. Mötescenariot, PKK, KGB, Exiljugoslaver, Sydafrika, Irak och rena fantasispår som Krantz självmordsscenarion och galningen som ljuger ihop det sk Diamantspåret med helt fantastiska påståenden som spretar i alla riktningar.

  Kanske borde Sven och några till försöka ta en mer ödmjuk hållning i nuvarande läge med minst ena foten i tokträsket och därmed unvika att sjunka i dyn?

  SvaraRadera
 12. Svar till de två ovanstående "Anonym"
  Anérs slutsats är ju rätt logisk med tanke på polisutredningens egna slutsatser, d v s att den observerade "Dekorimamannen" minuterna innan mordet är gärningsman. Så länge polisutredningen inte nyanserar detta så är AA den som är mest intressant som gärningsman.
  Det är inte att stå med ena foten i tokträsket. Det är att dra logiska slutsatser av tillgängliga fakta.
  Lägger man där till Dahlgrens vittnesmål om Holmérs sightseeing i Sthlm city fredagen 28/2-86, så tycker jag tokstämpeln mer passar medlemmar av polisutredningen.
  Lägger man där till vittnesmål från "Jerker", Krantz m fl angående polismännen P o T,de falska kulorna m m så räcker det inte med stämpel. Tatuering är då mer lämplig.
  Vad gäller Jallai o AGAG, så finns det ett spöke som knyter ihop både Holmér, Ebbe Carlsson och Lingärdes aktiviteter (varur Jallais teser springer).
  Det spöket heter Birger Elmér.
  Jag tycker Anér ska granska det spöket i sin nästa bok.

  SvaraRadera
 13. Grattis på 90-årsdagen! Nu löser vi mordet innan du fyller 100!

  SvaraRadera
 14. Förstår du inte bristen i Aners "logiska utpekande" Tomas och den avgrunsdjupa revan när man skall förklara varför en extremistisk polisskonspiration skulle dels mörkläggas ev de styrande politiska krafterna och polisledningen samt därefter belöna GM med en fin karriär. Nä min herre det är tokträsk inte logik.

  Som sagt en avgrunds att klättra över rent logiskt och bevismässigt.

  När du anför Jerker, Krantz, påstått falska kulor etc är du helt enkelt ute och fantiserar och ljuger. Lika mycket som Donalds isstagsteori. Krantz trovärdighet är väl förresten så nära tokträsket man kan komma?

  Visst är detta en soppa där få har redskapen att skilja myter från intressant material. När det gäller underrättelseällor har dock Jallai gjort sin läxa och köper nog inget som kommer från en enstaka källa utan uppbackning eller tror att intervjuobjekten säger allt. Det han gjort och gjör är att han dokumenterar innan det är för sent. Kanske är det så att han lovat att hålla på vissa saker också. Vem vet? Sven har tyvärr inte kommit en tum framåt på mången god dag och invändningarna är många men hoppas över av Sven.

  Att försöka hoppa på Jallai trovärdighet är dock ett fruktlöst arbete.

  Förresten grattis Sven. Hör gärna av dig privat om du vill h en konstruktiv dialog..

  SvaraRadera
 15. Grattis Sven! May you stay forever young.

  SvaraRadera
 16. Svar till Anonym: Jerker, Krantz mfl är verkliga och deras vittnesmål finns i polisutredningen.

  Att kulorna är utplacerade tror jag Palmeutredningen anser också numera. Och fakta kring kulorna talar för att de är utplacerade.

  Inget av detta talar heller emot Jallais teorier. Jallai är f ö också av den åsikten att kulorna är utplacerade.
  Så om du ska anklaga någon för lögner så finns Jallai på Facebook.

  Jag köper inte allt Anér skriver heller. Men han gör i a f ett journalistiskt arbete. Jallai skriver romaner.

  SvaraRadera
 17. Tomas det är uppenbarligen inte en framkomlig väg att diskutera med dig när du anför er rikskänd rättshaverist och tokskalle som Krantz som en tillförlitlig källa. Varken Sven eller Krantz har någonsin gjort något "fett" journalistiskt arbete. Tvärt om har de båda visat sig ha vistats i tveksamma sällskap. Inte heller har de historik motsvarande Jallais tidigare detektivarbete när det gäller DC3:an och Spionen på FRA.

  Jag tycker nog att du skall studera Jallais vetenskapliga arbete som är direkt kopplat till det skönlitterära och hans dokumentation av vad olika personer inom underrättelsevärlden kan ha att säga i dett fall noggrannt. Det är inte saker som går att går runt lätt... Den tunna indiciekedjan finskornas vittnesmål... tredje parts påstådda identifiering och det logiska hoppet till att utpeka denne som GM är inga starka kort.

  Studerar du noga vad Jallais källor säger så ser du kanske dock att det kan vara möjligt att den utpekade eller annat polisman kan stämma med vad de säger om spaningsgrupperna där det kan ha lånats in kompetens för olika uppgifter fast då inte i förståelsen polisspår utan i relation till staybehindspår och spaning mot samt kanske mord av OP. Skillanden i analys och uppbackning är stor där mellan Jallai och Aner.

  T ex Frånstedt säger det han säger och sedan får man ta det därifrån. Att det är en tung och trovärdig källa går knappast att förbigå.

  Att kulorna skulle vara utplacerade är både logiskt haltande och tekniskt uteslutet.På något stadium då Jallai saknade faktaunderlag var han inne på den linjen Jag är inte säker på att han har kvar den ståndpunkten. Fråga själv vet jag.

  De som driver sådana fantasifulla teser använder ofta tredjehandsuppgifter .,myter och halvsanningar på samma sätt som t ex de som använder Fauzzis andra kraftigt förändrade vittensmål för att "bevisa" någon slags mötescenario där det påstås fattas ett antal sekunder.

  Kunniga brotssutredare skulle aldrig göra sådana misstag.

  SvaraRadera
 18. Tror också på polisspåret. Men tror ändå inte att "exekutionsgruppen" agerade autonomt. Därtill behövs resurser och uppbackning samt ett tillräckligt - autonomt - motiv, något som jag inte tror kan ha varit förhanden (enbart enkelt hat räcker nog inte). Mördarna måste ha agerat på uppmaning/order från någon annan organisation, som i sin tur stod under lydnadsplikt från "högsta ort", som hade mycket att vinna på att OP eliminerades. Att misstankarna då måste riktas västerut säger sig nästan självt - OP hade ju under flera år irriterat supermakten genom sina insikter i/åsikter om det storpolitiska spelet. Att under sådana förhållanden avslöja "sanningen" skulle ha lett till mycket allvarliga konsekvenser för Sveriges förhållanden till främmande makt - i detta fall främst USA. Mördarna måste ha kunnat agera med full garanti att inte bli avslöjade, vilket måste ha krävt antingen att operation OP-eliminering kunde ske helt som en "covert operation" utan "sanktion från Sverige (som då ställdes inför fait accompli) eller med någon form av samförstånd med de yttersy ansbariga. Det senare tror jag inte på, så min slutsats blir att OP-mordet var en överraskning för högsta ort i Sverge. Man blev tvungen att acceptera faktum efteråt och tiga still, alternativt att hitta någon enskild galning enligt mönster från JF Kennedy m fl spektakulära politiska mord.

  SvaraRadera
 19. Hmm man blir allt rejält tveksam till din storpolitiska analysförmåga när det väller fram denna typ av åsikter.

  "Att misstankarna då måste riktas västerut säger sig nästan självt - OP hade ju under flera år irriterat supermakten genom sina insikter i/åsikter om det storpolitiska spelet"

  Kan inte se att det förlåg några aktuta kontroverser som tog sig konkreta uttryck i t ex media som stödjer detta eller att där fanns någon konflikteskalering att notera som skulle led till att västintressen skulle bryta sit modus mot allierade.

  Snarast var det inrikes det stormat och OP hade trot det vunnit valet. Frustrationen fanns kanske bland de som var förlorarna där. Israel borde väl också vara högt på listan De verkar ju beredda att mörda inte bara svenskar utan även sina egna även om inget konkret väl pekar ut dem i detta mord.

  SvaraRadera
 20. Först: Att lita till vad som publicera(t)s i MSM (= Main Stream Media)går inte. Var operationen OP-eliminering verkligen effektivt "covert" så säger det sig självt att MSM inte kunnat rapportera om det "som hände i det som syntes hända". Nej - men att Israel med sin tämligen blodtörstiga, nuvarande administration kunde vara ett spår är naturligtvis en möjlighet En kombination av Mossad och CIA är också ganska sannolik (man bör inte glömma att OP var den förste statsman som inför världens alla TV-kameror omfamnade Yassir Arafat och vilka känslor det kunde ha uppväckt hos Israels administration). Men läs också gärna Leopoldrapporten!

  SvaraRadera
 21. Vill gärna tillägga till ovanstående inlägg, att jag inte kan tro att svenska toppolitiker med någon makt skulle - autonomt - vilja mörda eller sanktionera mord på någon av sina demokratiska motständare. Något sådant är vad man skulle vilja kalla "osvenskt" ( sannolikheten att i ett sådant fall kunna hemlighålla det hela är nog mycket nära noll). Men att samma poliker i efterhand måst anpassa sig till realiteterna (kanske i omtanke om Sveriges säkerhet) och därför måst blockera en mycket obehaglig sanning - nämligen den att vissa mäktiga krafter med alla resurser till sitt förfogande är i stånd att eliminera t o m en demokratiskt vald statsman i ett väl respekterat, västligt sinnat land - alltså inte bara blodbesudlade diktatorer (något som alltid ger höga föregivet demokratiska poäng i MSM). Jag är således ganska säker på att såväl regering som riksdag ganska väl vet om "hur det verkligen gick till den 28/2 1986. Därför kommer ingenting att ske för att lyfta slöjan. (ytterligare bränsle på brasan: Dagen efter mordet beordrades delegaterna i något möte i Kreml att resa sig upp och iaktta en tyst minut pga att OP hade blivit mördad. Samtidigt nämndes utan vidare kommentarer att det varit CIA som låg bakom. Intressant eller hur? MSM har inte alls(vare sig i Sverige eller internationellt) kommenterat denna händelse - förmodligen därför att Sovjetunionen dåförtiden var "the villian in world politics" och därför inte kunde anses trovärdig).

  SvaraRadera
 22. Kan man tänka sig, att typ Josefsson skulle kunna ta upp denna sak?

  SvaraRadera
 23. Så fort man använder berepp som Main Stream Media får jag en allergichock. Nej nej nej inte blanda oss med sanningshaveristerna nu...

  Dessa svepande omdömen om samhällets generella uselhet och att saker är sanna för att de inte kommer från MSM är en rutten logik. Vill man förstå den komplexa sak som mörkläggningen av MOP är och spelet kring detta måste man vara mycket mera konkret i sina förklaringar och avtäcka nätverken på ett trovärdigt sätt.

  SvaraRadera
 24. Det är ju lite svårt att svara på kommentarer när alla som svarar på inlägg ens kan lägga till en pseudonym att hänvisa till. Jag har skummat igenom invändningar mot det jag skrivit.

  Och där framstår de utplacerade kulorna som centrala. Och kulorna har viss bärighet i Anérs sk "polisspår", eftersom de, med intill verklighet liggande sannolikhet, har svenskt ursprung. De ingick nämligen i en sats kulor som exporterades till Sverige och där man knutit kulor från Mockfjärdsrånet (och därmed det sk Luleåvapnet och dess kulor) till kulorna på Sveavägen.

  Att kulorna är utplacerade, (som även Jallai konstaterat), råder få tvivel. I bevisningen av detta framstår den svenska poliskåren som, endera helt inkompetent, eller väldigt mån om att undanhålla fakta.

  Med vänlig hälsning

  Tomas Blom
  Gärdesvägen 9
  646 50 Björnlunda

  SvaraRadera
 25. Nej Tomas ... det finns absolut ingenting som indikerar att kulorna är "utplacerade" snarast tvärt om. Det är en fullständigt befängd ide tagen från skönlitteraturens värld. För att placera ut kulor måste man producera trovärdiga kulor av samma sammansättning (det finns spår på kläderna) man måste dessutom omärkligt samla in de riktiga kulorna. Det vi i verkligheten kan konstatera är att intresset att ens hitta kulorna verkar ha varit lågt. När väl kulorna hittades har man inom utredningen slagit knut på sig för att få till en felaktik skottordnin samt att begränsa sökandet till långpipiga vapen. De konstigheter som anförs ang tvättningen av kulorna är inte alls konstig. Holmer beställde enbart kaliberbestämmning (som redan gjorts av hans illustra entourage) och för att göra korrekta mätningar rengörs kulan. Så vitt det går att bedömma tekniskt så stämmer både skick och fyndplatser med händelseförlopp och skador.

  Om du läser att Jallai anser att kulorna är utplacerade så läser du som fan läser bibeln. Han har i en diskussionn framfört Langes intresse för en uppgift som med energi bibringades honom kring att en annan typ av kula upphittats längre bort och de fakto "runt hörnet" Har du tänkt tanken att infon läckt till ange var planterad desinformation kanske till och med av någon som fruktade vad som kunde uäsas av kulorna som hittades av privatpersoner. I vilket fall tog faktiskt Lange tilbaka uppgiften men i en rättshavererad konspirationsteoretiskers värld blir väl sådant ännu mera övertygande om att han tystats.

  Jag är ganska säker på att Jallai inte anser at kulorna är utplacerade men däremot missanalyserade. Han har goda kunskapare kring sig när det gäller sådant han själv inte har koll på.

  SvaraRadera
 26. Hur är det - har Anti Avsan blivit identifierad på mordplatsen eller inte? Hur bortförklaras de finska flickornas vittnesmål? Var är dessa viktiga vittnen nu?

  SvaraRadera
 27. Anonym 18 augusti 2011 12:44

  Vittnesmålen kom ju mycket lågt efter mordet vilket gör tt man nog skall vara försiktig med tidsangivelser tex. Det som gör uppgiften om oidentifierade mäns närvaro på platsen en stund innan mordet är ju att Flickorna inte använder kända uppgifter (GM:s signalement) för att fabulera utan att de är övertygade om vad de sett.

  Däremot har de inte identifierat någon utan det är i sin tur andra som gissat utifrån kringinformation i vittnesmålen.

  Att förhören med den utpekade är under förundersökningssekretess är fullständigt normakt då det inte lett vidare men framställs gärna som onormalt för attmystifiera. Visst är det irriterande att det är så men det är knappast uppseendeväckande.

  Vittnesmålet indikerar ju att den utpekade kan vara den flickorna stötte på kanske ett par minuter före mordet men knappast att denne är identisk med GM utan snarare tvärt om om denne inte bytt kläder vilket iofs sker rutinmässigt vid t ex skuggning för att minska upptäcktsrisken. Däremot ställer det frågor kring vad det var som försigick oavsett om det var riktat mot OP eller någon annan hemlig operation.

  Dekorimamannen kan oavsett vem det var ha varit delaktig i det som skedde vilket skulle innebära att det var organiserat och minst 3 inblandade och troligen fler men inget är klarlagt.!

  SvaraRadera
 28. Lyssnade på LGWP:s sommarprat igår. Fäste mig vid att LGWP meddelade att han skrivit en bok, som inte kommer att publiceras, "därför att en publicering skulle skada nu levande människor". Man blir naturligtvis nyfiken, därför att boken ifråga sades handla om ett uppmärksammat, hittills ouppklarat mordfall. Klart att man omedelbart tänker på OP-mordet. Man kan osökt tänka sig att LGWP velat komma med en lösning på OP-fallet, men att han s a s "i sista minuten" fått kalla fötter för ev konsekvenser av en sådan publicering. Kan möjligen LGWP:s möte med rikspolischefen ha något att göra med beslutet att inte "någonsin" publicera det LGWP dock ändå skrivit en hel bok om? Var hotet kanske riktat mot LGWP själv, månne? "We can send in the schakals if You do not do as we say" är ett televiserat yttrande från en f d säkerhetsagent från något land. Spekulationer? Javisst, men ändå "food for thought".

  SvaraRadera
 29. Grattis i efterskott Sven!

  Jag är en av alla dem som tror att du har rätt.

  /Olof Ekesäter

  SvaraRadera
 30. Kände Hans Holmer till Chrille P. för att
  ´Skinnpajshasses´ kompis Ebbe Carlsons KOMPIS Kurt Hson-Nilson och hans medarbetare hade god koll på klientelet på Spelklubben Oxen,
  vars ägare var en viss Kurt Hson himself?

  SvaraRadera
 31. Ungerske DEMOKRATEN ZOLTAN BRUCKNER bor i Lerum.
  Eller var det PILKORSARE det hette?
  BLÅ KORSET?

  SvaraRadera
 32. GW och Myrdal är alkoholister modell riksfyllo.
  Myrdal tog steget 1943...
  Få står ut med dem i verkligheten.

  SvaraRadera
 33. Ebbe Carlssons gillade unifomer.
  Och de män som bar dem...

  SvaraRadera
 34. Till Zoltan B. i Lerum:
  Varför finns du?

  SvaraRadera
 35. Ebbe Carlsson hann bränna alla besvärande papper.
  Undrar just varför?

  SvaraRadera
 36. Brännvinsadvokat Nr. 1=Edquist-Borgenstierna från Waffen-SS och Spelklubben Oxen.
  Brännvinsadvokat Nr. 2=kompis till Martin Goes, Sverigedemokrat och medlem av Götiska Förbundet liksom han!

  SvaraRadera
 37. Martin Goes och brännvinsadvokaten uteslöts

  ur Götiska Förbundet för flera år sedan pga. medlemskap i
  SD!

  SvaraRadera
 38. Den store Hans Villius var en liten stropp som gjorde enkel drängtjäst åt det svenska
  historikeretablissemanget i allmänhet och den
  klart hjärnskadade Weibullskolan i synnerhet.
  Och som byggde på så föråldrad vittnespsykologi och hade så höga beviskrav att ingen historia fanns kvar! Att ingenting kunde bevisas ha hänt!
  Påminner väl om brännvinsadvokat No. 1 och 2. och om vissa nazistdomstolar i Förbundsrepubliken..

  SvaraRadera
 39. Och låt oss inte glömma "människor" som Gunther,
  Kristina, Martin och Gabriela Bechtold.

  SvaraRadera
 40. Låt oss lugnt konstatera följande:
  Chrille P. var aldrig på mordplatsen eller ens i närheten. Några kurder dök heller aldrig upp.
  Lisbet Palme såg inte mördarens ansikte-och det gjorde ingen annan heller.
  Ingen såg mördaren gå eller springa förbi eller springa uppför trapporna.

  SvaraRadera
 41. WACL i allmänhet och svenska WACL i synnerhet
  låg i ALL KORTHET BAKOM MORDET PÅ OLOF PALME.
  VAD SÄGER HENRY OM SVENSKA WACL MED ALLA SVERIGEESTER SOM ARVO HORM? Om Estniska huset

  Wallingatan i Stockholm?
  OCH VAD SÄGER ZOLTAN I LERUM?

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"