Sabbatsberg kränktes upprepade gånger denna mordnatt!

2.5.2013. Socialstyrelsen, dnr 8-2-23202/2013, och Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt, dnr I 5341.
Det har, i detta allvarliga ärende, känts angeläget att understryka att den två gånger förfalskade patientjournalen inte har utgjort den enda kränkningen av Sabbatsbergs och den svenska sjukvårdens integritet.
Jag tar här upp ytterligare två exempel, men det finns fler!
Nr 1: Lisbeth Palmes påstådda skottskada.
Lisbeth Palme blev aldrig påskjuten vid Dekorima. Uppgiften har aldrig på ett trovärdigt sätt bekräftats, och det påstådda händelseförloppet är efterhandskonstruerat.
Sålunda skulle en kula ha nära följt hennes rygg, men i så fall skulle denna ha blivit mycket allvarligt skadad. Någon skada har inte kunnat beläggas. Sena vittnesmål om påstådda rispor på huden kommer från ett sjukvårdsbiträde och en polisman, på Sabbatsberg, men den dermatolog som i ett väntrum på sjukhuset ”baddade en lätt rodnad” (professor Åke Nilzén) såg inget spår av ett skott och slog inget larm.
Något rättsintyg utfärdades heller aldrig, vilket bl a juristkommissionen bedömer som mycket märkligt och som, enligt kommissionen, kan påverka den fortsatta bedömningen även av mordet på Olof Palme.
En genomskjuten mockakappa sändes efter mordet för granskning till Bundeskriminalamt i Wiesbaden, men när Lisbeth Palme, efter att ha övergivit Olofs ambulans och i en poliskommissariebil ha fortsatt till Sabbatsberg, anländer hon i mörk tygkappa med slejf och kapuschong, helt oskadad, vilket framgår av bifogade fotografi, taget av pressfotografen Ulf Karlsson och publicerat i Göteborgs-Posten den 2 mars 1986 samt något senare i Aktuell Rapport.
Hela detta kontroversiella skeende är aldrig utrett av polisens Palmeutredning eller av RÅ. Orsaken till att Lisbeth Palme påstås ha blivit påskjuten torde bl a ha varit att mordets arrangörer velat understryka att mördaren varit en okänd gärningsman, som önskat undslippa Lisbeth Palme som vittne.
Nr 2: Sollentunaambulansen.
Här återfinns återigen Sabbatsbergs sjukhus i mordhändelsernas centrum. Polisutredarna, PU, har hela tiden hävdat att en ambulans, som varit på hemväg från Sankt Görans sjukhus till sin hemstation, Sollentuna, av en slump kommit fram till Dekorima och där vinkats in till den skjutne Olof Palme.
Påståendet är inte sant. Sollentunaambulansen var i förväg vidtalad att stå på pass, och när dess färd mot sjukhuset inleddes, till en början med Lisbeth Palme som medpassagerare, gick färden i en anmärkningsvärd omväg över Vasastan. Ungefär vid Odengatan lämnade Lisbeth Palme Sollentunaambulansen och gick över till en kommissariebil.
Omedelbart efter dödsskottet vid Dekorima hade en ambulans från Sabbatsberg speciellt tillkallats. Denna syns ha rullat ut på sjukhusområdet men aldrig lämnat detta; ambulansen kom aldrig fram till Dekorima.
Sammantagna utgör dessa båda exempel, som nämnt, två skrämmande bevis på grov kränkning av sjukvårdens ansvar, heder och integritet. I vilken utsträckning, om någon, sjukhusledningen varit medveten om det som kom att inträffa kan jag inte avgöra.
PU har ingenting gjort för att nå till botten beträffande dessa ytterligt kontroversiella mordminuter.
Jag är angelägen understryka att samtliga ovanstående uppgifter är av mig lämnade under strikt sanningsansvar samt att jag givetvis är beredd, om så blir aktuellt, att svara inför domstol.
Med fortsatt angelägen och oroad hälsning,
Sven Anér, Karlsrogatan 85 A, 752 39 Uppsala. 018-15 12 79.

7 kommentarer:

 1. Kan inte Sven föreställa sig att bilden möjligen kom med av misstag, att det inte föreställer Lisbet. Jag har läst invändningen att om det var någon annan så skulle hon känna igen sig och höra av sig. Det gäller då att den kvinnan har sett bilden. Hon kanske inte läste tidningen som bilden publicerades i. Hon kanske inte är intresserad av Palmemordet och läser inte Sven Anérs blogg, om hon nu lever. OM det var Lisbet så ville väl polisen ha de skottskadade kläderna. Men jag tror inte de skulle göra så utan i så fall åtminstone vänta tills att hon var på sjukhuset. Jo, hon blev beskjuten, men skottet missade. Man behöver väl inte bygga upp en hel konspirationsteori för sådant som att Lisbet var pryd och hade lite divafasoner, att en ambulans råkade komma förbi och att någon kanske råkade skriva fel klockslag. I en konspiration så vill man förstås ha så få inblandade som möjligt eftersom det är större risk att någon säger något om flera är med. I och med att det inte gick att planera detta mord i detalj ens när mördaren följde efter från Grand, så är det inte sannolikt med en stor konspiration. En liten konspiration underlättar dock i en sådan situation.

  SvaraRadera
 2. Den bilden som påstås vara Lisbeth Palme är Anita Gradin.
  Efter att regeringen samlats på Rosenbad ger sig fem personer i två polisbilar till Sabbatsberg.
  Det är statssekreterare Ulf Dahlsten, Vice statsminister Ingvar Carlsson, pressekreterare Kjell Lindström, finansminister Kjell-Olof Feldt och Invandrarminister Anita Gradin. Ingvar Carlsson och Anita Gradin åker i samma polisbil.På den omtalade bilden är det Anita Gradin man ser som klivit ur polisbilen och på väg in till Sabbatsberg - inte Lisbet Palme. Det är Ingvar Carlsson man ser i baksätet till höger,i blå rock och en gråvit halsduk på sig. Halsduken är vitare på bilden än i verkligheten pga överexponering av fotoblixt. Ingvar har stuckit ut foten på väg ur bilens baksäte.
  Efter ca 50 minuter återvänder de till Rosenbad. Alla utom Ulf Dahlsten. När de kommer åter till Rosenbad möts de av ett pressuppbåd. Det finns på SVT:s arkiv.Först upp för trapporna är Ingvar Carlsson i sin mörkt blåa rock och gråvita halsduk, tätt följd av Lindström, därefter Feldt, sist kommer Anita Gradin,ni känner igen henne på frisyren och kappan från den omtalade bilden.
  Så var det med den saken, den av Sven Anérs omtalade kappa som skulle ha manipulerats på BKA i Wiesbaden.

  SvaraRadera
 3. Förlåt sist kommer Feldt, Gradin kommer upp för trapporna som tredje person.

  SvaraRadera
 4. Vilket j...la Bullshit för att använda Victor Gunnarsson uttryck det syns mer än väl att det är Lisbeth Palme som lämnar Polisbilen och det är oxå anledningen till att ingen ger sig till känna om att dom är på denna bild.
  Hur svårt kan det vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bullshit?
   Syns mer än väl att det är Lisbeth palme?
   Jag skulle lätt kunna plocka fram 200 galanta damer som passar in på den bilden.Lätt

   Radera
 5. Ibland vill man varken veta eller tro på något som motsäger det man helst vill tro.

  SvaraRadera
 6. Det finns en bild nar Lisbeth och Marten lamnar Sabbatsberg i baksatet av en polisbil. Nagon som vet vart den bilden finns? Om man studerar kappan pa den bilden och jamfor den med den pastadda Lisbeth ankommande till Sabbatsberg matchar de kusligt bra. Vem har den bilden? Lagg ut dom sida vid sida. Jag tycker det ar ett bra bevis och den kanske haller en granskning av experter. Bilden kan ju vara bevis att det faktiskt ar Lisbeth och det skulle kanske andra en hel del?

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"