Går DN in i Palmefältet med full kraft?

6.5.2013. Till Peter Wolodarski, DN. Jag hann aldrig få något svar från dig under min ensidiga korrespondens, men jag inser nu att svaret kom i och med Lena Anderssons lysande, sprudlande kolumn, så stort och elegant placerad på din ledarsida!
Det är möjligt, Peter, kanske rent av troligt, att Palmesaken, delvis genom ett par ödets nycker, just nu far med överljudsfart in i den svenska historieboken och vållar krav på omskrivning av encyklopedier. För läget är i dag det här: Socialstyrelsen respektive Stockholms läns landsting under sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldts personliga ledning och engagemang, har samtidigt, men ovetande om varandra, skapat var sitt officiella undersökningsärende, där Olof Palmes av, antagligen, polisen dubbelförfalskade patientjournal läggs under luppen. Under två auktoritativa luppar.
Därmed har, för första gången, två höga svenska myndigheter klivit över gränsen till polisers och åklagares ensamrevir. För första gången på över 27 år. Som bevakare av denna pyrande Palmeskandal under dessa 27 år har jag fått erfara att ingen av mina propåer till myndigheter någonsin släppts in till revirets ensamhärskare; varje liten myndighet har alltid skräckslaget svarat att ”det här måste vi skicka till rikskrim, det är deras angelägenhet, den vet vi ingenting om…”
Men nu. Samtidigt den 3 maj hittade jag, i farstuns nyinstallerade postskåp, de brev som jag sänder dig i kopia, från socialstyrelsen och från sjukvårdslandstingsrådet! Jag såg Pandoras ask öppna sig. Kommer den att öppna sig? Du är en av de beslutsfattare som i högsta grad kan påverka de närmaste dagarnas händelseutvecklig, Peter!
Nu gör jag så här: jag föreslår att du tar dig någon halvtimma och går in på min synnerligen utförliga och informativa blogg, rikligt kompletterad i dag måndag för några timmar sen. Där finns hela storyn publicerad, inför tusentals besökare av www.svenanerpalmemordet.blogspot.com.
Storyn är unik, den får sin slutliga stämpel sedan socialstyrelsen och Filippa gett sina omdömen, men den har redan nu stor, aktuell tyngd. Ta storyn, DN, medan den bubblar i grytan och kan, som jag skriver, vända hela Palmeärendet ner och upp!
./. Brev från socialstyrelsen 2013-04-26, 8-2-232022013, samt från Stockholms läns landsting 25 april 2013, I-5341.
Din tillgivne Sven Anér, Karlsrogatan 85 A. 752 39 Uppsala. 018-15 12 79.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs sidan "Om kommentarer"