Det påstådda skottet mot Lisbeth Palme rymmer hela gåtan

Går det att komprimera hela Palmegåtan till en enkel sats, ett enkelt påstående? Går det att komprimera tiotusentals utredningssidor? Ja, det går, om all undervegetation rensas undan och de avgörande viktiga händelserna får stå fram som frilagda milstolpar.

OK, from sounds to things:

Den påstådda beskjutningen av Lisbeth Palme är en sådan avgörande viktig ingrediens. Om det kan visas att Lisbeth Palme aldrig blev påskjuten vid Dekorima, ja då är gärdet upprivet. I så fall är blir bl a de fyra laboratoriernas granskningar skrämmande falska spel för galleriet.

Vad säger att Lisbeth Palme skulle ha blivit påskjuten? Ja, det enda konkreta är de båda uppvisade skadade plaggen, mockapälsen och T-shirten, men om dessa plagg inte kan kopplas till Dekorima så har de förstås inget värde, eller rättare sagt ett tungt negativt värde.

Det finns andrahandsuppgifter från kommissarie Lars Christianson och sjukvårdskunniga Lena Östeman om att obetydliga spår var synliga på Lisbeth Palmes rygg, men mot dessa uppgifter står dermatologen Åke Nilzéns undersökning och baddning av Lisbeths rygg, bevittnad och bekräftad av advokaten Claës:Palme: ingen skada påträffades, och ”T-shirten” visade sig vara en ren vit oskadad blus.

Viktigt är också att konstatera att Lisbeth Palme själv ingenting nämnde om eventuell skottskada; hade så skett skulle Nilzén givetvis ha föranstaltat om rättsintyg.

Till detta kommer problemet: kappa eller päls. Har kappan burits under hela kvällen och natten blir påskjutningen ett rent påhitt av polisutredarna, och har ett kapp-/pälsbyte faktiskt ägt rum blir detta byte synnerligen anmärkningsvärt; jag behöver inte förklara närmare. Ulf Karlssons dramatiska och avslöjande kappbild går inte att bortförklara.

Sammantaget: Lisbeth Palme blev aldrig påskjuten vid Dekorima, hela den otroligt cyniska rundgången mellan fyra välmeriterade laboratorier blir till en enda lång falsk cynism. Den påstådda påskjutningen skulle visa att Olof Palme sköts av en okänd ensam gärningsman, men påståendet blev i stället en bumerang mot falskspelande poliser och åklagare. Och annan överhet.

Det mörka skojet med påskjuten päls och T-shirt blir en kuslig sammanfattning av hela detta grymt arrangerade mord.  Sven Anér

12 kommentarer:

 1. Jag kan visa, utifrån värdering av tekniska bevis, att åtminstone en av de s k mordkulorna (Palmekulan) är utplacerad och med intill visshet gränsande sannolikhet inte har avlossats på Sveavägen.
  Och är den ena inte avlossad där så är sannolikheten lika liten att den andra kulan avlossats där också. Och stärker indciekedjan att "Lisbetkulan" är ett Bluffskott.

  Därmed faller också beviskedjan som kopplar spår i Olofs och Lisbets kläder till mordkulorna, liksom härledningen av mordvapnet.
  Och klargör att dessa kulor placerats ut av personer med kontroll och beslutskapacitet över bevismaterialet i utredningen.

  Utöver det så påstår Anders Jallai (författare till "Spionen på FRA" och "Landsförrädaren" att han fått information från en källa i utredningen. Han skriver på sin Facebooksida att han fått besked om att kulorna var utplacerade.

  Vilket också stämmer med slutsatsen av tekniska data och vittnesuppgifter angående dessa kulor.

  Jag kommer inom kort att lägga upp de här bevisen på min blogg Plasthimmel. Där Kriminaltekniker Vincent Langes egna vittnesuppgifter väger tungt.

  För den som inte vet vem Lange är så är det alltså den kriminaltekniker som ansvarade för den tekniska analysen av bevismaterial efter mordet.

  SvaraRadera
 2. Jeg tror ikke rigtig, at jeg har forstået det her rigtigt. Hvad er alt det her med kappen, og skudskaden på Lisbet Palmes ryg.
  Kan nogen forklare det for mig? Skal det forstås sådan, at Lisbet Palme på en eller anden måde skulle være medsammensvoren i mordet på sin mand, Olof Palme?
  I så fald synes jeg, at det er en meget, meget alvorlig anklage at rette mod Lisbet Palme. Jeg tror på, at hun er oprigtig knust over mordet på hendes mand, Olof Palme. Hvorfor trække hende igennem alt det her - har hun ikke allerede lidt(suffered) nok.
  Please - venligst forklar det her for mig.

  SvaraRadera
 3. Det går inte att förklara, för att påståendena är så fullständigt vansinniga.

  Sådana här stolligheter förekommer i en hel del andra större händelser runtom i världen. Som exempelvis att George W. Bush låg bakom 9/11.

  Att fru Palme har uppträtt som en primadonna i den här utredningen och med all säkerhet har pekat ut fel gärningsman, är en helt annan sak. Att Christer Pettersson därigenom har blivit utsatt för ett av de största rättsövergreppen i den svenska historien.

  SvaraRadera
 4. Finskorna säger ju att dom bara hörde ett skott och dom var ju i närheten.
  Jag tror aldrig man hittade den verkliga kulan,
  Undra om den fortfarande kan finnas kvar på platsen inborrad i nån vägg eller dylikt.
  Rykten jag har hört säger att Palme sköts med en upp borrad Amerikansk startpistol av revolver modell som var kopparfärgad, det skulle i såna fall kunna förklara det finskorna säger att det glänste om vapnet som dekorimamannen hade innanför Västen.
  Jag tror inte det var en svart revolver som Hans Holmer höll upp i vart fall.
  sen vem som verkligen sköt vet jag inte.

  SvaraRadera
 5. Nu har jeg ikke fået læst Sven Anérs nyeste bog endnu. Jeg ved ikke om mit spørgsmål er lidt naivt, men er det ikke bare et spørgsmål om at gå tilbage til de tidligste/allerførste vidneudsagn. Hvad sagde vidnerne dengang. Siger de noget, om de har oberserveret, om der blev affyret et eller to skud. Hvis altså svensk politi i det kaos, der herskede dengang i forvejen, gjorde sig den ulejlighed at notere dette ned. Mere enkelt kan det vel ikke være.
  Og man kan vel ikke, hvad skuddene angår bygge sagen på de finske "flickors"vidneudsagn alene(at der kun skulle have været et skud).
  Eller kom skuddene så hurtigt efter hinanden, så at de kan have lydt som et skud, selvom der var to skud?? Selv har jeg ikke forstand på våben. Eller nåede folk ikke at opfatte det, fordi det hele foregik så hurtigt og uventet?
  Hvad jeg har læst var det bare et spørgsmål om millimeter, og Lisbet Palme var selv blevet ramt af et dræbende skud. Skræmmende hvis det er sandt.

  SvaraRadera
 6. Godt nok er Sverige et demokratisk land - men stadig kan jeg ikke forstå, at Sven Anér kan få lov at slippe af sted med de utroligheder, han skriver. Nu tænker jeg særligt på hans nyeste bog om Lisbet Palme.
  Det er en meget, meget alvorlig anklage at beskylde et andet menneske for meddelagtighed i mord (jeg håber, at du selv læser det her Sven).
  Men måske er det derfor, at man bare ignorerer,hvad Sven Anér skriver....fordi det er så dumt, så dumt, at det ikke engang er værd at kommentere på....

  SvaraRadera
 7. "Demokraten" Zoltan Bruckner lever tyvärr fortfarande och bor i Lerum.

  SvaraRadera
 8. Hvem er Zoltan Bruckner og hvordan passer han ind i ovenstående sammenhæng? Kunne du ikke være venlig at forklare dig lidt bedre, hvad du mener.

  SvaraRadera
 9. Zoltan Bruckner is a member of the IHR ( The Institute of Historical Revision ) in
  California and has attented their conferences and writes on their homesite.
  He came to Sweden from Hungary in 1956 and is
  according to himself the son of a man who first
  worked for the Germans and then for the US.
  And the question is what he himself did during WWII.
  And he´s very likely a historical revisionist because he
  wants a REVISION of his OWN history. And the history of his father...
  My point is that Bruckner and Anti Avsan seems
  to share the same political ideas.

  SvaraRadera
 10. The people who mursered Olof Palme are more or less the same people as those who murdered Jane Horney
  and Hannie Schaft.
  Gladio/Stay Behind and their predecessors like SOE etc.

  SvaraRadera
 11. lisbeth har vittnat falskt hela tiden medvetet och r inblandad i mordet och hon vet vem mördaren r sätt subban i lögndetektor och mordet kommer bli uppklarat

  SvaraRadera
 12. Är benägen att tro på signaturen anonym 17 januari.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"