Göran Persson: ”Jag önskar sålunda din omedelbara kommentar”!

15.4.2012. Jag är fortfarande skakad av rikskriminalens besked ovan. Ska de börja se på kappärendet? Jag går tillbaka till PALME-nytt-boken för år 2000 och slår upp brev nr 7, sidan 2, ett tolv år gammalt men i dag hyperaktuellt dokument. Göran Persson svarade aldrig, vilket förstås är symptomatiskt och stilenligt.

Så här skrev jag:

PALME-nytt 25.5.2000

EXTRA! EXTRA!

LISBETH PALME övergav Olofs ambulans! Polisen hjälpte henne byta kappa i smyg! PALME-nytt har bildbeviset i storformat inuti tidningen!

Lisbeth Palme blev aldrig beskjuten – bara kappan! Nu MÅSTE mordet lösas!

Öppet brev till statsminister Göran Persson!

25.5.2000. Jag överlämnar nr 7 av PALME-nytt för år 2000, och jag anhåller om omedelbara kommentarer.

Jag påstår, i detta nummer,

att Lisbeth Palme aldrig blev beskjuten vid Dekorima kl 23.21 den 28 februari 1986,

att den ambulans med vilken paret Palme for från Dekorima någonstans i Vasastan, förmodligen utmed Odengatan, hejdades av en polisbil,

att Lisbeth Palme då övergav ambulansen, gick över till polisbilen, tog av sin mockakappa samt tog på en annan kappa av helt annat utseende (se den inlagda stora bilden i tidningen),

att Lisbeth Palme sålunda, i polisbilen och efter ambulansen, anlände till Sabbatsbergs akutintag.

Händelseförloppet strider bland annat mot parlamentarikerkommissionens officiella beskrivning (betänkandet sidan 36) där det sägs att ”omkring kl 23.30 lämnade ambulansen Sveavägen och for till Sabbatsbergs sjukhus. Lisbeth Palme följde med.” Jag förutsätter nu att statsministern i regeringen omedelbart låter utreda om det verkligen förhåller sig så som jag hävdar, nämligen att Lisbeth Palme, iförd sin mockakappa, aldrig besköts vid Dekorima, utan att i stället denna mockakappa i efterhand preparerades med ett pistolskott samt sändes till Bundeskriminalamt i Wiesbaden, som om Lisbeth Palme, iförd mockakappan, blivit beskjuten vid Dekorima.

De vidare konsekvenserna av vad jag nu anför i detta nummer 7/2000 av mitt nyhetsbrev PALME-nytt ter sig enorma. Bl a måste hela den under fjorton år pågående så kallade Palmeutredningen ha förlöpt under diametralt felaktiga premisser, varjämte förhandlingarna i Stockholms tingsrätt och Svea hovrätt fått ett totalt missvisande förlopp. Ärendet Christer Pettersson hade i detta läge aldrig aktualiserats.

Jag önskar sålunda din omedelbara kommentar.

Sven Anér, 740 10 Almunge.

Så långt mitt enligt min mening ytterst alarmerande brev till Göran Persson, statsminister.

Som så ofta: under utskriften av många år gamla debattinlägg häpnar jag över texter som hela tiden funnits, ingivna till den svenska överheten och arkiverade ad acta. utan någon som helst utredning.

Den skrivelse till Göran Persson, som jag nu återger, har ju den totala dramatiken, den totala relevansen för den svenska rättsstaten, men den blev aldrig behandlad av Rosenbad, inte av Rosenbads trogna livvakter bland svenska medier.

Jag kan berätta att jag denna söndag gått med en irriterande känsla av att felet i denna kappdebatt är mitt eget, inte regeringars eller åklagares eller polisers. Ett Norrmalmstorgssyndrom. Budbäraren blir den skyldige.

Som bloggbesökaren ser var detta brev till Göran Persson redan då det skrevs mycket relevant och nästan fullständigt; viktiga kompletteringar har tillkommit i ”Mordets dunkel tätnar”, men hela det ärendet finns där nedtecknat, spretande ut mot det svenska samhället, som jag med allt större tvekan vill kalla ett rättssamhälle.

Nu gäller det vad rikskriminalen kan hitta på för förmildrande omständigheter. Jag har ägnat detta veckoslut, med dess virvlande aprilväder, åt att på förhand söka räkna ut var den polisiära stöten kommer att sättas in mot den ickepolisiäre Sven Anér. Brevet till Göran Persson tar upp nära nog alla hårda och odementerade argument som finns med i debatten, inte minst efter min senaste bok – vad nytt kan finnas? Eller hittar rikskrim hittills okända händelser och vittnesmål, precis som polis och RÅ gjorde när de gick upp till Högsta domstolen med påstått nya, hopgnetade argument för syndabocken Christer Petterssons fällande?

Vi får se. Rikskriminalens initiativ denna vår är som sagt sensationellt, och det kan leda åt två diametralt skilda håll: in i den eviga tystnaden, eller in genom en bräsch i den kvartsekelgamla tystnadens mur. Framtiden, den förhoppningsvis ganska nära framtiden, får avgöra.

Var med mig då! Kommentera, debattera – i en ödesfråga!

Sven Anér


Kan Göran Persson tvingas redovisa även Palmeärendet inför KU?

Folkpartisten Allan Widman meddelar i dag, 15.4, att han vill att två svenska statsråd från 2005, statministern Göran Persson och försvarsministern Leni Björklund, kallas till KU för att redovisa sitt handlande i Saudiaffären. Ärendet, säger Widman, har visserligen tidigare behandlats i KU, men redovisningen var då inte komplett varför klarare besked kan redovisas efter dagens omfattande Saudi-debatt.

Intressant, verkligen! Och unikt? Det vet jag inte, men i varje fall ovanligt. Och går det att hitta en parallell i Palmeärendet? Ja, sannerligen. År 2000 nonchalerade Göran Persson som statsminister dramatiska informationer i Palmeärendet. År 2012 har en ny debatt rivstartat, byggd på argument från såväl år 2000 som 2012. Argument för att kalla in Göran Persson även till detta ärende? Det känns som en frisk fläkt om statsråd inte utan vidare kan känna sig säkra i alla sina viktiga beslut eller underlåtelser samma dag de avgår. Sven Anér

SVD Annonsbeställning

16.4.2012. Jag beställer annons med nedanstående utseende, att införas på första kulturannonssidan måndagen den 23 april, med utseende ungefär som bifogat prov.

Jag önskar korrektur och prisuppgift som fax till

Sven Anér, Karlsrogatan 85 A, 752 39 Uppsala, fax/telefon 018 15 12 79.

Kollegial hälsning


Tar SvD min annons?


Mordets dunkel

tätnar kring

Lisbeth Palme –

ny avslöjande bok

av SVEN ANÉR

Pg 75 05 55-5, 139:-


Hoppas att annonsen går att placera! SA.

110 kommentarer:

 1. Jag tror inte att lösningen på Mordet på Olof Palme kommer "släppas loss" under evinnerlig tid.
  Min teori, som du säkert tagit in, handlar om tysta krig i skuggan av det "kalla" kriget sedan snart 60 år.
  Ett krig för det goda, som tyvärr också drabbat civilbefolkningen. Där det för svensk del inte bara handlar om Olof Palme. Berndt Carlsson och John-Olle är andra möjliga och kända offer i det här kriget.

  Där Sverige som neutral stat helt enkelt inte, med bibehållen trovärdighet, kan avslöja sin delaktighet.
  Ett krig som troligen accelererades under 80-talet p g a detaljerad underrättelseinformation om Sovjetunionens kommande sammanbrott.

  SvaraRadera
 2. Det verkar finnas mycket TRO.... Väldigt mycket.. Själv gissar jag,att mordet är löst allaredan,men att några vill inte att andra ska få veta. Frågan är då, hur det är möjligt att dölja.. Alternativet är ju förstås då,att intelligensnivån hos allmänheten har sjunkit,även hos mig ..

  SvaraRadera
 3. Energi och fantasi är två helt outtömliga källor hos vår kära Sven Anér.

  Vore kul att höra honom förklara hur han tror det gick till när Anti Avsan och fru Palme sydde ihop denna fantastiska komplott.

  SvaraRadera
 4. Men Olof var ju hembjuden på te men ville ändå promenera hem... Heter inte det fri vilja? Det är makalöst hur man kan fantisera ihop och göra allt så komplicerat

  SvaraRadera
 5. Själv har jag svårt att förstå att OP överhuvudtaget går med på att promenera ute på stan efter bion i kylan! OP har ju privatchaffis/bil och funkar inte det är det bara att ta taxi. Så varför går OP med på att traska ut i kylan efter bion? Det är 25-30 minuters promenad tillbaka till hemmet i Gamla Stan. LP ville titta i skyltfönster på Sveavägens norra sida midnattstid! Är det normalt? Naturligtvis inte. LP hade väl blivit instruerad på något vis. Jag kan tänka mig att OP var drogad redan i bion, påverkad på något sätt att hänga med och inte ville bråka ... och det slutade med avrättning. Att familjen P var informerad att något var på G verkar uppenbart. LPs konstiga förklaringar gör henne misstänkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skullle Olof Palme være "drogad" allerede på bion, og som en "zombie"(min fortolkning) have fuldt med ud i den kolde vinternat. Nej det bliver mere og mere fantastisk. Hvem er de mennesker, som sidder og skriver sådan noget nonsens. Helt ærlig..det kan godt være at jeg er noget diskriminerende nu...men det kunne være interessant, at vide, hvad I er for nogle typer, som sidder og digter sådan noget her op.

   Radera
  2. Personligen har jag promenerat i lägre temperatur än så och även tittat i skyltfönster.

   Inte gick jag runt och kände mig onormal för det!

   Radera
 6. Det er ufatteligt, hvad folk kan få ud af selv de mindste detaljer - alt bliver analyseret og (over)fortolket. jeg forstår stadig ikke noget af alt det her, og Lisbet Palmes rolle som medvirkende aktør i mordsagen - det giver ingen mening for mig.

  Som vor kendte danske forfatter H.C. Andersen sagde det:"en fjer(fjäder) bliver nemt til 5 høns". Jeg ved ikke, om I har et tilsvarende ordsprog i Sverige for det samme. Men tingene kan hurtigt overdrives og køre ud af kontrol. Pludselig er man langt fra sandheden.

  Er jeg iøvrigt den eneste, der finder Sven Anérs bøger "besværlige" læse. Ikke at jeg ikke forstår, hvad han skriver, selvfølgelig. Men her og der bliver der fyldt ud med lange breve, som han har skrevet til forskellige politikere/myndigheder, hvilket jeg finder irriterende/kedsommeligt/forstyrrende. Er det bare mig, der har det sådan. Han formår ikke rigtig at, som vi også siger på dansk, at "fænge" mig med sine bøger.

  Men samlet set, så synes jeg klart, at man overfortolker nogle detaljer i denne sag, hvilket jeg også har redegjort for flere andre steder på bloggen.
  Har I overvejet, om tingene nogle gange kan have helt naturlig forklaring?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste faktiskt Svens bok som han skrev på 80-talet med stor behållning. Tror den hette något med polisspåret.

   Men sedan har han fullständigt flippat ur.

   Affären Anti Avsan var minst sagt en tragiskt läsning, där han insinuerar om hur Anti Avsan sitter och skickar hotmejl. Samt att han även kastar om bokstäverna i sitt eget namn och kallar sig för Anita Svan t.ex i dessa mejl.

   Radera
 7. Det var inte så att Olof gick med på att promenera i kylan. Hur de skulle ta sig hem diskuterades i 2-3 minuter. Det var OP som bestämde att de skulle promenera till Gamla stan enligt ett förhör av Mårten Palme. Att LP ville titta i skyltfönster tycker jag inte är konstigt. Det skulle jag själv ha velat i hennes situation, särskilt i Dekorimas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle nog kunna vara mycket avgörande 2-3 minuter får man lov att säga. En sammansvetsad grupp kan hinna med en hel del på den korta stunden. Men är det inte skumt att Palme inte valde drottninggatan istället?

   Radera
 8. Endelig nogen, som kan komme med en fornuftig udtalelse - jeg kan ikke være mere enig med dig.

  SvaraRadera
 9. En märklig sak hos de flesta som kommenterar mordet på Olof Palme är att det är väldigt lätt att acceptera offervillighet hos en påstådd förövare men samtidigt helt uteslutet att dra samma slutsats när det gäller offret. Och de indicier som pekar på att det faktiskt var så, sorteras bort.
  Alla fakta som finns runt Personen Olof Palme indikerar starkt att han både var orädd och "offervillig". En människa som underordnade sig själv i förhållande till de politiska mål han strävade efter.

  Om man låter objektiviteten styra alla utsagor o fakta som omger mordplatsen så skapar det faktiskt en bild av Palme som går i hop med den djupa objektiva bilden av honom själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att han kan ha varit så orädd i något sammanhang så att han insåg att han gått över gränsen denna gång och därför var villig att riskera 'offra' sig? Känns ytterst tveksamt, för det låter också som du menar då att någon/några hade värsta hållhaken på honom. Förklara gärna närmare

   Radera
  2. Ja tak, siger jeg også Tomas. Forklar gerne hvad det helt præcist er, at du mener med din ovennævnte udtalelse.

   Radera
  3. En av Palmes politiska drivkrafter var hans kamp för den lilla statens självständighet gentemot "supermakterna". Den politiken gällde också den lilla staten Sverige.
   Om nu Palme föredrog att knalla omkring på stan utan livvakt, så berodde det på att han hade försäkrat sig om att det som hände Statsministern skulle vara dokumenterat och kunna användas för att säkra och förstärka statens självständighet. Ungefär som han uttryckte det till Elmér: Du sköter underrättelsetjänsten så sköter jag politiken.

   Utöver det så är det troligt att Palme utnyttjade Sydafrikas diplomatiska inkompetens till sin fördel.

   Radera
 10. ????????????????????.....!

  SvaraRadera
 11. Jag vet vem det är Olof Palmes mördare!

  SvaraRadera
 12. Han tyckte det var farligt ätt sitta i fönstret på Rosenbad - "Man vet inte vad som finns därute". Men att promenera hem senare var ok eller ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den är bra, något större hot kan ju OP inte ha känt. Så det är bara trams som vi kan lägga till handlingarna.

   Radera
  2. Det var väl fotografen John Wahlbärj som mer eller mindre lade orden i munnen på honom.....?!

   Radera
 13. Men att Olof Palme går hem utan livvakter måste väl ändå tolkas som att det inte fanns något hot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone inte officiellt!?

   Radera
  2. Om vi ponerar över situationen, du hade fått chansen att fråga Olof Palme ett par steg in i den sista promenaden, en promenad utan livvakter?
   Du känner dig inte hotad och är du inte rädd Olof över att gå så här genom staden kl 23:15 en fredagskväll utan livvakter? Vad tror du svaret blivit?

   Radera
  3. Hade han svarat fritt från hjärtat. Så hade han sagt något i still med att "nej, det är säkert ingen fara" typ.

   Personligen är jag mer misstänksam och kan inte förstå det. Eftersom han var så innerligt hatad av så många människor, det hade bara räckt att han hade mött en knivbeväpnad och drogad person. Eller helt enkelt råkat ut för en grov misshandel, han var ju en tanig person på 172 cm och hade inte haft så mycket att sätta emot.

   Han var tydligen inte speciellt orolig av sig, eftersom han gick utan skydd i den sk "tringeln". Dessutom var han och Lisbet ute och åt på onsdagskvällen och helgen före åkte de skidor på Djurgården.

   Radera
  4. Under Antiapartheid-konferensen veckan innan var Palme skyddad som aldrig innan. Och veckan efter inte alls. Kan det förklaras med Statsministerns nyckfullhet? Varför var det så viktigt att ha fullt och överfullt skydd ena veckan för att nästa vecka bytas till Ingenting?

   Radera
 14. Olof Palme har engang udtalt, at han havde arvet den svaghed fra sin mor, "at han aldrig blev fysisk bange".
  Olof Palme talte mere, end om nogen anden om frihed og demokrati. Måske han ikke ville ligge under for vold, modstandere af demokratiet etc..han ville have lov at færde/gå frit i sit eget land. Hvor naivt det end i bagklogskabens lys må se ud.

  SvaraRadera
 15. Lisbeth Palme kan vara "inblandad ovetande" i det,så tillvida, att någon sa till henne,att de skulle gå till just den platsen.. Som ju sedan länge var en mörk undanskymd plats,där det är relativt lätt att fly undan. Möjligen var platsen preparerad med teknisk utrustning av nåt slag,t.ex. placerad på fönstren,kanske i annat syfte. Tror inte att sanningen kommer fram på denna Hemsida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man tror att det är sanningen så är det nog bäddat för besvikelse.

   Då känns det här hetare. Så tidigt, så klarsynt.

   http://www.youtube.com/watch?v=oAitWRX318E

   Radera
  2. Jeg tror ikke på, at Lisbet Palme er så dum...det er interessant at se, at som tiden/årene går, jo mere og mere fantasifulde bliver konspirationsteorierne.

   Radera
 16. Det är för för väl att det finns människor som ni ,som "vet" och tror så mycket som ni.. Svart eller vitt,inget annat finns,ingen fantasi och ingen felskrivning.. Det är då för väl.Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog ingen på denna blogg som vet eller ens påstår sig veta.

   Det handlar nog snarare om tro och ibland t.o.m. övertygelse. Något som grundar sig på ett engagemang.

   Vad hade världen varit utan engagerade människor!?

   Radera
 17. Man kan også lade fantasien gå for vidt...alt for vidt.

  SvaraRadera
 18. Antagligen kommer det också fortsätta att vara väldigt oklart om hur säkerhetshoten såg ut i Sverige direkt efter denna händelse på 80-talet. Kan nog vara lika bra det

  SvaraRadera
 19. Om din ovanstående påståenden Sven Anér - du är helt sjuk i huvudet.

  Anita Svan. Heil!

  SvaraRadera
 20. Hekt klart är att man dölkjer sanningen för folket.
  Hur kan man ha en belöning på 50miljoner och sedab ha sekretess på många uppgifter som skulle kunna hjälpa till att klara upp Mordet.
  Dubbelmoralen igen, det ska se bra ut utåt men verkligenheten är en annan sak som bara inte får komma fram.
  Jag tror Ingvar Heimler mördades för det han la ut om Palme Mordet det här med mötesscenariot, jag tror dom fick kalla fötter då för år 2000 hade precis datorn kommit till folkhemmet och alla dessa som var med och organiserade Palme Mordet vart skraja, men sedan gick det inte få hejd på nät skrivandet.
  Varför har ingen utrett dessa Glasögon som hittades på Mordplatsen där avståndet mellan pupillerna var väldigt stort ca 9cm.
  Hans Holmer litar jag inte ett dugg på att dom skulle ha tillhört en 44 årig Sydafrikan.

  SvaraRadera
 21. Hur kan man kalla Sven Aner dum i huvet osv?
  Motbevisa det han säger då.
  Varför uttalar sin inte Anti Awsan i såna fallom det nu inte skulle vara sant.
  Jag tror mer på dom fisnka flickorna i det här fallet och ni som påstår komma med en sån grej efter så många år då är det påhittat till er skulle jag vilja säga ni är sjuka i huvet.
  Om man vet Mordet inte gått till som sagts i media hur sugen är man då att gå till Polisen?
  Om man dessutom tror Polisen är inblandad skulle du gå till Polisen själv?
  Hagamannen tog man på samma sätt man fick ett tips på en fest att han kunde vara gärningsmannen och en envis Poliskvinna stod på sig och kollade upp tipset och vips så var han fast.
  Finska flickorna vart kända efter en kryssning, ungefär på precis samma sätt som Hagamannen åkte fast.

  Hur kan man säga Sven Aner är sjuk i huvet när ingenting i denna Palme utredning stämmer.
  den som fortfarande tror krille är mördaren är däremot verkligt sjuk i huvet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anti Avsan mörda Palme är det så svårt att fatta det? Avsan är klockrent skyldig, i dag jobbar han för Fredrik Reienfeldt!!!!

   Radera
 22. Kanske var man inte det minsta orolig för att Palme själv skulle bjuda på motstånd utan istället vanligt folk runtomkring.

  SvaraRadera
 23. Ska man nu lita på denna blogg, så tycks hela skalan av skyddsmekanismer funnits med från början. Från aggresivitet till att låtsas om att ingenting veta (ända sedan 86). I internetvärlden vet vi ju nu att det inte finns några direkta begränsningar alls vad gäller skrivande. Så därför kan det vara hög tid för några myndigheter att börja bry sig mer och lämna sitt närapå halvslumrande tillstånd. Helt enkelt hur man vill förhålla sig till information som finns på nätet. Är det bra? Är det skadligt? Internet har ju inte existerat så länge än men vuxit explosionsartat, så det går då delvis att förstå att det kan vara svårt att hänga med

  SvaraRadera
 24. Vad då lita på denna blogg?
  Det vet vem som helst som är lite insatt i Palme utredningen att ingenting har gått rätt till.
  Bara hur Polisen bestämt har försökt få fast krister pettersson är ju skrämmande.
  Finskorna pekade inte ut nån krister petterson utan en helt annan person, varför har folket inte fått reda på detta?
  Varför har detta hållits tyst?
  Man döljer sanningen bakom mordet så enkelt är det och om det nu vore krister pettersson varför är mycket inforamtion fortfarande sekretess belagd?
  Konstigt ha en förundersökning kvar efter 26år när Polisen redan har hittat mördaren allt¨så krister pettersson.
  Men folket går inte att lura längre, inte vad gäller Palme Mordet och att det skulle vara krille.Det går inte lura Svenska folket att estonia sjunk för hon tappat Bogvisiret.
  Jag tror inte många tror på ubåtskränkningarna heller att det var Ryssar, det var nato som var här för att få folket på sin sida och bli mer rysk fientliga efter att u137 gick på grund.
  Klart regeringen vill begränsa vad som skrivs på nätet då man inte har rent mjöl i påsen.
  ta bara det här med Håkan Ingwald är det nån som inte tror det var en äkta kidnappning Svar nej det går inte lura folket så lätt längre.

  SvaraRadera
 25. Angående de utplacerade kulorna har jag nu publicerat den tekniska framställning som jag menar diskvalificerar de upphittade kulorna som äkta:

  http://plasthimmel.wordpress.com/2012/04/21/upprinnelsen-till-och-genomforandet-av-mordet-pa-olof-palme-del-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blyresterna var i alla fall samma på kulorna som på paret Palmes kläder.

   De säkerhetspolisiära och militära grupperingarna som jag tror ligger bakom mordet, hade enligt uppgift god tillgång till "oreggade" vapen.

   Tror knappast de krånglar med att lägga ut falska kulor.

   Radera
  2. Man kan inte hitta på en teori först och sen avfärda de fakta som inte stämmer med teorin.
   Du får gärna kommentera på Plasthimmel och försöka hitta motargument mot de tekniska fakta som påvisar att kulorna var utplacerade.

   Tror gör man i Kyrkan.

   Radera
 26. Den sista halvminuten på Palmes sista intervju kan vara intressant. Kanske ter det sig bara mystiskt nu för att man vet vad som hände sen

  SvaraRadera
 27. Jag tror inte Revoelvern var svart som Hans Holmer håller upp.
  Finskorna säger dom såg nåt som glänste det gör inte svart revoelver.men sen om det är mördaren som finskorna pratade med vet jag ju inte.
  Men rykten jag har hört säger att Mordvapnet var en revolver, uppborrad startpistol amerikansk sådan och koppar färgad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var troligen inte mördaren som flickorna träffade, för signalementet stämde inte överens med mördarens.

   Kul att veta vilken kontakter du eftersom du har tillgång till sådana rykten.

   Radera
  2. Det stämmer in på limousinförare Jan Nilssons signalement, läderjacka, m.m. + att han såg ingen annan lämna platsen då han bara åkte förbi och inte såg någon annan än GM lämna platsen.

   Radera
  3. Det måste varit tidigare som flickorna var där eftersom "musikläraren" aldrig såg dem, fast han hade uppsikt över mordplatsen i flera minuter.

   I princip alla andra vittnen hävdade att mördaren hade en 3/4:s eller knälång rock eller kappa.

   Sen vet vi inte heller om flickorna har rört i hop det eller helt enkelt minns fel.

   Radera
 28. På den tiden var Nalen ett religiöst Rehab för missbrukare,om vi inte misstar oss. Vi vet inte vem som hade Huvudansvaret,eller om de inskrivna hade "frigång" hur som helst dygnet om. Man kan inte förlita sig på, att alla som kallas sig för Kristna verkligen är det.. Vill bara göra er uppmärksamma på,att mordet skedde troligen i närheten av Nalen.

  SvaraRadera
 29. Den kontakten som talat om för mig vilket Mordvapen det var kommer jag aldrig någonsin att avslöja, om vi nu leker med tanken att jag skulle få reda på hur Mordet gick till så skulle jag behålla det för mig själv.
  Jag vet självklart inte till 100% att det hon/han sagt stämmer men min magkänsla säger mig att det kan va sant.
  Men att det inte är krister Pettersson som är mördaren är jag helt övertygad om.

  SvaraRadera
 30. Svar på oreggade vapen, ja det stämmer och många av dessa så kallade oreggade vapen var säkert startpistoler då dessa inte krävdes licens.
  Det ryktet jag har hört var att det var en revolver startpistol som var uppborrad och kopparfärgad det stämmer i alla fall bra överens med finskornas beskrivning att det glänste om vapnet men sen vem som sköt och om det var detta vapen uttalar jag mig inte om.
  Skumt är ju i alla fall att Hans Holmer höll upp 2 svarta smith och wesson.
  Hans Holmer var inte i Borlänge under Mordnatten heller.
  Jag litar inte ett smack på Hans Holmers utredningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte att de krafter som ligger bakom mordet som någon del av en eller flera säkerhetstjänster. Håller på med sånt som att borra i startpistoler. Enligt en kontakt som den forne utrikesministern Sten Andersson hade i SÄPO så kunde de lätt få tillgång till "oreggade" vapen.

   Sen har granskningskommissionen hittat bevis för att Holmer var i Borlänge.

   Radera
  2. Holmer var INTE i Borlänge på mordnatten.
   Han åkte förbi mordplatsen med sin privatchaufför minuterna efter mordet.
   Det har chauffören bekräftat.
   Holmer, Ebbe Carlsson och Viktor Gunnarsson; där har ni tre personer som satt inne med sanningen.

   Radera
 31. Det kanske just det dom håller på och gör så såna som dig ska aväfärda det (borra i startpistoler)Det finns inget perfekt Mord inte heller Palme Mordet många misstags har gjrots men att det inte klarats upp beror på att bla Polisen inte vill klara upp Mordet.
  Sen tror jag att det går att bara byta magasinet till en startpistol så är den skjutklar.
  Ja jag tror mer på alla andra än jag tror på Polisen angånede Palme Mordet och jag tror mer på Hans Holmers Chaufför som redogjort exakt vad han gjorde när Palme Mördades och det var att skjutsa runt Hans Holmer i Stockholm.
  På det Hotellet där Hans Holmer påstås sig ha checkat in finns inte hans namn registrerat.
  Ska väl tilläggas att Chauffören dör en mystisk död i alkholförgiftning.
  Jag skulle gärna vilja veta mer om dessa glasögon som hittades på mordplatsen och om det finns någon person som har ganska brett mellan ögon, alltså ovanligt brett ca 9cm.
  Svenska Folket orkar i tregel inte höra nå mer om Palme Mordet så den som skrivit dessa hot mail till Sven Aner är på nåt sätt inblandad kring mordet, ingen annan hade orkat hålla på och jag tror detsamma om ni som avfärdar det mesta som sägs här som inte blivit sagt i media vad är eran roll i det hela?
  Jag börja nästan fundera på om man inte trodde Palme var en Rysk Spion och det vart order från högsta ort att han skulle fixas men det är bara en tanker jag har men ganska intresant då kunde man i såna fall hänvisa till rikets säkerhetshet och då är ju allt möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man hade varit inblandad i mordet så skulle det vara det sista man gjorde. Att skicka hotmail till Sven Anér.

   Världen är väl full av stollar som skulle tänka sig att driva med Er husgud Sven Anér.

   Läs granskningskommissionens utlåtande om Holmers övernattning, vilket är övertygande.

   Radera
 32. haha Granskningskommissionen tillåt mig att skratta.
  Jag skrattar även av haverikommissionen från estonia som inte heller har ett rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den senaste/sista granskningskommissionen tycker jag gjorde gediget arbete. En rapport som jag har läst med stor behållning. Det tidigare är väl mera tveksamma och om Estonia har jag inte heller tagit del av.

   Men lider man av fullständig paranoia så litar man ju inte något utom det som styrker ens egna idiotier.

   Radera
 33. Men trots allt så styrker Jan Nilsson ”dom finska flickornas” signalement.
  Om man läser Jan Nilssons förhör så stämmer signalementet rätt så bra inpå vad dom 2 finska flickorna säger om signalementet:
  http://www.itdemokrati.nu/page36w.html

  Signalement:
  Man ca 180 cm, ca 25-30 år, ordinär kroppsbyggnad, mörkhårig.
  Han var klädd i en brun skinnjacka, ej ljus ej mörk, mörk svensk!

  Det är alltså inte bara dom ”2 finska flickorna” som nämner skinnjacka.
  Det kan inte vara någon annan än GM Jan Nilsson såg då han bara passerade mordplatsen. Han hann inte förväxla GM med någon annan som många andra vittnen gjorde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vittnet Nieminen sa att det hon mindes mest och som hon tyckte var mest ögonfallande. Var den långa rocken som fladdrade nere vid knäna.

   Förmodligen måste de varit där tidigare för annars skulle väl musikläraren sett vilket han inte har gjort.

   Radera
 34. Släpp in en grupp granskare från ett helt annat land så ska ni se att det blir andra bullar gör det även med Estonia men NEJ det vill inte Svenska Regeringen.
  Varför?
  Jo för både vad gäller Palme och Estonia så ska inte sanningen komam fram.
  När man inte ens kan lite på Polisen i fallet Palme och vi vet inte hur mycket inblandad regeringen var heller då kan man inte lita på en granskningskommission heller tillsatt av regeringen som inte vill sanningen ska komma fram detta är oxå anledningen till att mycket fortfarande är sekretess belagt och efter 26år så kallar man det för förundersökning haha tillåt mig att garva.

  SvaraRadera
 35. SÅ jävla lågt och löjligt hävda dom finska flickorna inte skulle vara trovärdiga, nu nämner ju nån att nån att jan Nilsson styrker flickornas beskrivning.
  Varför går vissa här ut med sånt skit?
  Varför vill inte ni att sanningen ska komma fram?
  Nån man däremot inte kan lita på i det här fallet är Polisen dom så kallade Baseboll Poliserna.

  Att Finska Flickorna inte skulle vara trovärdiga för det gått så många år är ju rent jävla trams, när man märker mycket inte stämmer som skrivs i media och det Polisen säger skulle ni själva ha gått till Polisen då?
  Sen hävdar man dom inte är trovärdiga för det kom fram uppgifter på en kryssning oxå rent jävla trams hur tog man Hagamannen jo efter tips från en fest eller nån på festen började snacka om att den här Hagamannen betett sig konstigt och Poliskvinnan på festen stod på sig och vips så var Hagamannen fast.
  Man kan aldrig någonsin hävda något är trams eller inte trovärdigt hur många år det än gått och om det kommer fram på en fest eller vid lunchen.

  SvaraRadera
 36. Varför avfärdade inte Palme gruppen Håkans Ingwalds försvinnande som trams där det kommit fram uppgifter att Håkan sagt till släktingar att händer det honom något så är det för vad han vet om Palme Mordet.
  Ni som säger allt är trams och kallar oss andra paranoida som inte tror det är krister pettersson som är mördaren, kan ni förklara för mig varför Palme gruppen utredder sådant som Håkan Ingwald?
  Ni hävdar ju det är krister pettersson då borde väl den sjukt långa förundersökningen läggas ner och allt material om palme bli offentligt.

  SvaraRadera
 37. Jag brukar fråga folk jag möter om dom vet något om Palme Mordet och en form av a lagare kan man väl säga sa på en gång det var extremister inom Polisen som gjorde det, och det var inte helt taget från luften då han har släktingar som jobbar inom Polisen.Han sa även att Holmer åkte hem från Borlänge till Stockholm.
  En annan jag mötte hade tydligen jobbat i Stockholm under den här tiden men med vad avslöjar jag inte, han sa att dom flesta inom Säpo bara garvade åt det här att det skulle vara krister Pettersson, alla visste hur det låg till, denna person frågade jag vad han visste om Ulf Lingärde då sa han på en gång helt spontant jaså Uffe ja hans död var lite konstig.Den Gubben märktes att han visste mer än vad han ville tala om.Han avfärdade totalt att det skulle vara krister Pettersson.
  Men sen har det funnits personer jag pratat med som hatat Palme och gemernsamt för dessa personer är att Polisen är inte inblandad och det måste vara Pettersson som är mördaren.
  Palmehatet lever fortfarande och det bidrar till att Mordet inte klaras upp.
  Sanningen kommer sippra fram lite i taget och ju mer åren går så komemr det nån gång bringa mer klarhet i denna soppa.

  SvaraRadera
 38. Victor Gunnarsson bekräftade att Anti Avsan var mördaren.http://youtu.be/E69Ei1bsLTk

  SvaraRadera
 39. Interessant indslag...og hvor troværdig er han så denne Ivan von Birchan? Ved godt at nogle af hans oplysninger er bekræftede til at være rigtige, blandt andet at han advarede om mordet på Olof Palme før det skete. Og at han siger, at han selv blev tilbudt 2 millioner US Dollars for at udføre mordet. Men betyder det, at han er 100 % troværdig. Er han ikke bange for repressalier/trusler/"hot" på svensk. Jeg mener han taler meget frimodigt/uppriktig og længe om følsomme/"känslige" sager....ja jeg er bare nysgerrig. Er der andre her på siden der "kender" denne Ivan von Birchan?

  SvaraRadera
 40. ja Anti Awsan har i alla fall inget godkännt Alibi för den här kvällen.
  Tänk vad mycket bevis det finsn som pekar att det är Polisen som är inblandad ändå vill dessa få det till att det är krister pettersson trots att det finns emr bevis som pekar på Polisens inblandning, vad härligt det är med Demokrati där Polisen försöker sätta dit en Oskyldig människa huraaa för demokratin i Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man hörde honom hos Bresky och Borgnäs lät han riktigt spännande.

   I de senaste klippen på Youtube och när man läser granskningskommissionens utlåtande om hans utsagor och bakgrund etc. så framstår han som en pajas.

   Radera
 41. En anden ting jeg undrer mig over er: Tom Floberg bliver flere steder her på debat/blog-siden nævnt som Olof Palmes mulige morder. Er det samme person, som bliver ved med at skrive dette? Eller er I flere, der mener at Tom Floberg er Olof Palmes morder?
  Hvor kommer navnet Tom Floberg fra - fra en bog om Palmemordet(evt. skrevet af Sven Anér)?, fra et tv-program, en avis-artikel/"tidning" eller hvor har I fået navnet fra? Hvis han var politimand i Stockholm ved tiden for Palmemordet, hvor har I så den viden fra? Jeg har aldrig selv stødt på det navn i noget af al den litteratur, som jeg har læst om Palmemordet. Eller i alt hvad jeg har læst på internettet - kun på denne blog-side. Denne viden om Tom Floberg må da komme et eller andet sted fra. Er det bare sådan noget der er gået fra mund til mund. Nogen kender nogen, som kender nogen, som kender...Tom Floberg?
  Hvis ingen kan svare på det, skal jeg så betragte det som misinformation/et vildspor/ en der prøver at få fokus væk fra, hvem den virkelige morder er.
  Jeg har stilt spørgsmålet før, og da fik jeg ikke noget svar.
  Hvad er "källan" til "kunskapen" om denne Tom Floberg? Det er mit spørgsmål.

  SvaraRadera
 42. Kanske härifrån:
  Petra Hoffblad säger:
  10 november 2011 kl. 1:09 | Svara

  Christer Pettersson har alibi. Han satt på en restaurang (minns inte namnet) före, under och efter mordet enligt restaurangägaren Tom Floberg. Christer var väldigt full. Tom ville inte bli inblandad och sa därför inget till polisen. Det här har även Christer av någon anledning hållit tyst om. Tom ägde (och äger fortfarande) visserligen en stor, svart magnumrevolver så det hade varit lätt för Christer att låna den. Men jag tror ändå inte att det var han med avseende på hans alkoholkonsumtion, personlighet och ovana vid vapen. Men det är möjligt att han vet något om mordet. Tom bodde i Solna men numera i Göteborg. Han har varit med i kriget i Vietnam och i Beirut. Han rörde sig bland kriminella. Han har polisbehörighet.

  http://lennartwaara.wordpress.com/2011/02/23/leif-gw-persson-och-palme-mordet-fler-stolle-teorier/

  SvaraRadera
 43. Ja, men derfra og så til at gøre ham til Olof Palmes morder. Skulle han ikke også passe sin restaurant. Ja nu ved jeg ikke, hvad tid restauranten lukkede, men han har været nødt til at forlade restauranten for at udføre mordet. Hvad siger hans medarbejdere på restauranten? Hvis han var på restauranten og passede sit arbejde, så kunne han jo ikke samtidig rende rundt i Stockholm og skygge Olof Palme. Ja jeg kender jo ikke detaljerne, så måske er det bare noget "dravel/stuntprat" jeg kommer med. Han ville vel ihvertfald have været nødt til at have haft nogen medhjælpere til at guide ham til at udføre mordet, eller hvad? Ja og så kan det jo være løgn alt, hvad han siger. Personalet på restauranten tør ikke udtale sig om sandheden? - at Tom Floberg ikke var på sit arbejde på restauranten ved tiden for mordet den aften.

  Der må vel også findes nogle flere indicier, når nogen så sikkert mener, at kunne sige, at han er Olof Palmes morder.

  Jeg kan forstå, at hans revolver åbenbart så aldrig har været undersøgt af svensk politi. Har han nogensinde været forhørt af svensk politi om sin gøren og laden/aktiviteter på mordnatten. Har han et alibi?

  Så når Tom Floberg siger, at han så Christer Pettersson på en restaurant under mordet, så lyver han altså og prøver på den måde at skaffe sig et alibi? Og Christer Pettersson er bange og tør ikke udtale sig - hvis han da overhovedet kan huske, hvad der skete på mordnatten. Eller har han forstået truslen i Tom Flobergs "falske" alibi efterfølgende?

  Ja, undskyld det blev lidt langt, men tak for dit indlæg.

  SvaraRadera
 44. Ja, Christer Pettersson er jo død nu...

  SvaraRadera
 45. Något stämmer inte
  Om det var mötessenario varför hade GM då inte mask enligt vittnen?
  Detta är en uppenbar risk, om det inte fanns nån mer att förväxlas med förståss. Vanligt folk skulle kunnat tagit kort.
  Någon som tror GM tex kan ha rakat sig strax innan?

  SvaraRadera
 46. Som for eksempel en vis hr. Victor Gunnarsson...jvf. "www.leopoldreport.com". Underligt at denne Victor Gunnarsson er helt blevet glemt bort. Det er mit indtryk at flere mener, at han vidste et eller andet om mordet på Olof Palme.................!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen visste inte herr Gunnarsson ett dugg mer om mordet än vad du och jag gör. Snarare tvärtom.....

   Han hade ett starkt alibi vid tidpunkten för mordet.

   Han hade oturen att vara på fel plats vid fel tidpunkt och med fel bakgrund....

   Radera
 47. Det alibi han havde, har jeg hørt, var ikke tilstrækkeligt. Det skulle dreje sig om, at han havde snakket med 2 drenge ved tiden omkring mordet. Tre kvinder på Café Mon Cheri snakkede med ham før mordet, han talte hadefuldt om Palme. Han havde en propfuld taske med sig på cafeen. Var det noget med et kamera, han havde vist for de 2 drenge/unge mænd, som han ikke havde med sig på mordnatten. Hvis det er det alibi, du tænker på, så skulle det efter, hvad jeg ved, kunne afvises som ikke at være holdbart. Desværre husker jeg ikke detaljerne, bare at alibiet ikke skulle holde.
  Men det kan du som sagt læser mere om på Anders Leopolds hjemmeside, og nogen af de kilder han henviser til, hvis du altså anser dem som troværdige.

  Iøvrigt havde Victor Gunnarsson andre indicier imod sig, men det kan du som sagt selv læse mere om.

  Jeg ved godt at der er nogen som bare afviser Victor Gunnarsson som lidt af et "fjols"/en lidt speciel person/type, hvis du forstår, hvad jeg mener...

  SvaraRadera
 48. Få spår utreddes lika noggrant som just de beträffande Gunnarsson.

  Granskningskommissionen var kritisk mot mycket när det gällde mordutredningen, men när det gällde Gunnarsson var kritiken av motsatt art. Nämligen den att man lade ned allt för stora resurser på att utreda honom, ställt i relation till hur mycket substans det fanns i det uppslaget.

  Gunnarsson var tydligen en mytoman med en riklig fantasi. Verkade inte vara den personen som skulle orka mentalt att bära på en sådan gärning.

  Mördaren finns nog att finna i de spåren som granskningskommissionen tyckte hade utretts på ett undermåligt vis.

  SvaraRadera
 49. Har læst forskellige forfattere, som giver hvert deres vidt forskellige syn på Victor Gunnarsson. Nogen tror, at han er morderen. Andre mener, at han bare var en klovn/clown/pajas. Det er svært, hvem man skal tro på, hvis begge forfattere argumenterer godt for deres sag og lyder lige overbevisende(övertygad).
  Men interessant, hvad du nævner om Granskningskommisionens udtalelse. Denne har jeg desværre aldrig haft mulighed for at læse. Findes "Granskningskommisionens betänkende" i bog/papirform (og hvordan får man så fat i den?) eller findes den kun på internettet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kommer länken till granskningskommissionens betänkande:

   http://www.sweden.gov.se/sb/d/108/a/1244

   Radera
 50. Den ger jag knappt ett ruttet lingon för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara för att de inte har kommit fram till den fantastiska slutsatsen. Att Anti Avsan och Lisbet Palme har gjort gemensam sak och mördat hennes make, tillika landets statsminister.

   Radera
  2. Hvorfor er der nogle, som bare sluger Sven Anérs meninger og holdninger råt, som bare overtager dem, som deres egne meninger og holdninger.

   Ja I har jo ret til at være enig med Sven Anér. Men alligevel tænker I ikke også selv. For mig at se er dette jo - ihvertfald, når man inddrager Lisbet Palme - en fuldstændig vanvittig teori.

   Det er lige så vanvittigt som, at nogle siger, at det var et bestilt selvmord på Olof Palmes eget intiativ. Ja der findes mange mærkelige teorier derude....

   Om Anti Avsan ved jeg ikke, hvor meget han er involveret - men Lisbet Palme - nej det tror jeg ikke på. Det er horrible påstande.

   Radera
 51. Ja, nu er I jo allesammen anonyme, så det er svært at finde ud af, hvem der mener hvad......!

  SvaraRadera
 52. Förklara varför Lizbeth kom fram till sabbatsberg i en Polisbil med en annan kappa?
  Hur kan man peka ut Krister Pettersson?
  Har nåt enda vittne sett pettersson på platsen?
  en annan person är ju däremot utpekad och har setts på platsen.
  Kulorna som hittades fanns ju tydligen inga rester av vävnad inte heller var dom deformerade.
  Förklara detta den som kan.
  Förklara alla dessa walkie talkie män under mordnatten?
  Hur kan vi ha så många fråegtecken kvar efter 26år?
  Mordet ska inte klaras upp så är det bara.
  Men det är ju skrämmande detta med Krister Pettersson, försöka sätta dit en oskyldig människa, jag ryser när jag tänker på det.
  Eftersom många säger Polisen är inblandad borde en utomstående grupp från ett annat land titta på mordet.
  Lika som man vill ha en oberoende granskning av Lundin Oil.
  Eftersom man har en pågående förundersökning efter 26år och man inte kommer nån vart så låt en utomstående grupp ta tag i mordet, så vi kommer nånstans.
  26år lång förundersökning undra om det är rekord?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om att Christer Pettersson utsattes för ett rättsövergrepp och även att alla walkie talkie iakttagelser borde ha utretts bättre.

   Men du kan nog inte hitta någon person som ger dig den "sanning" som du vill ha att Lisbet Palme är inblandad, ens utomlands.

   Ska du hitta någon sådan individ så får du förmodligen gå utanför vårt solsystem eller ännu hellre utanför vår galax.

   Radera
 53. Og hvordan sættes sådan noget i gang? Skal dette ikke godkendes af svensk politi eller fra højeste politiske sted? Tror I nogen sinde, at det svenske politi eller den svenske regering vil gå med til det? Det hele virker rimeligt korrupt allerede, så jeg tror, at det bare er ønsketænkning. Men en god idé ville det da være.

  SvaraRadera
 54. Trovärdiga Vittnen?

  Vem/vilka avgör vilka Vittnen som är trovärdiga.

  Såvitt jag känner till är det bara Lizbeth som säger hon sett Krister på Mordplatsen men kan verkligen detta verkligen stämma?
  Det borde i såna fall finnas fler som lagt märke till krille och hans konstiga stil.

  Hur kan Polisen döma ut dom 2 finska flickorna iaktagelse av den så kallade dekorimamannen?

  Det finns ingen logik alls i Polisen avgörande i vilka vittnen som är trovärdiga.

  Polisen (Hans Ölvebro) skyller bla på att det gått så lång tid innan finskorna berättade det här och att det skedde på en kryssning.
  Men flickorna såg väl vad som skrevs i Media och det kan ju va så att dom Visste vem dekorimamannen var, inte skulle då jag gå till Polisen i vart fall.
  Lika lite som man vill att Lundin Oil ska utredda sig själva i Sudan.
  Hagamannen åkte fast efter tips på en fest till en kvinnlig Polis, så man kan aldrig säga ett tips inte är trovärdigt hur än det kommer fram till Polisens kännedom.
  Hagamannen var dessutom svår att få fast då han var en så kallade vanlig Swensson och aldrig åkt fast för något tidigare.
  Hade Krister Pettersson varit mördaren och det bara varit en ensam galning så borde Polisen tagit honom för länge sen precis som man gjorde med Anna Lindhs mördare.
  Fanns det inga övervaknings kameror 1986?
  Har Polisen överhuvudtaget kollat detta?
  Jag kan inte påstå jag litar på Polisen i fallet Olof Palmes mördare, det finns alldeles för många enkla frågetecken som inte borde få finnas kvar, ta bla Lizbeths kappa och bytte av bil under Mordnatten.
  Eller det hans Holmers Chaufför sagt innan han dog mystiskt.
  Ja det finns säkert tusentals enkla frågetecken kring PalmeMordet som inte borde få finnas där inte med tanke på vad denna förundersökning efter 26år har kostat skattebetalarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hagamannen och Anna Lindhs mördare kunde bindas till dåden med hjälp av DNA. Vilket inte är aktuellt när det gäller statsministermordet.

   De finska flickorna har inte namngivit eller pekat ut någon speciell person. Det har bara sagt att han var finne med ett kort för- och efternamn.

   Radera
 55. Jag menar att dom Finska flickorna är trovärdiga.
  Förklara för mig hur man kan säga någon har kort för och efternamn om man inte vet vad personen i fråga heter, jag börjar nästan och skratta nu, driver du med mig?
  Fast man ska komma ihåg dom finska flickorna såg aldrig vem som sköt.
  Som du själv säger DNA elelr andra upphittade saker på en mordplats är av stor vikt.
  Jag tror att Glasögonen som hittades på Mordplatsen kan ha tillhört mördaren och det går lätt att sålla bort bla Krister pettersson och en del andra som inte bär glasögon.
  Samt så vore det ganska lätt sålla ut personer som har ca 9cm mellan Pupillerna det kan inte va särskilt många.
  Men glasögonen har det inte heller prats mycket om i media jag bara undrar varför och var finns dessa glasögon idag?
  Glasögonen är början på lösningen på mordet.
  Bra mycket viktigare än ett mordvapen som aldrig hittas, man måste gå till botten med dom bevisen man har.
  http://svtplay.se/v/1466655/glasogon_hittade_nara_mordplatsen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att man kan roa dig. Så fall får du skratta flickorna. För det var nämligen så de uttryckte sig. Varpå Olle Alsén undrade om det var den mycket omtalade mannen (inga namn). Så det var herr Alsén som drog in honom i detta fallet.

   Det var knappast mördaren som flickorna träffade, eftersom signalementet på honom och mördaren skiljer sig kraftigt åt.

   Det verkar vara ett proffs som utförde mordet och sådana personer tappar inga glasögon i sådan lägen. Tror jag i alla fall....

   Radera
 56. Det Hans Holmer har sagt om Glasögonen litar jag inte ett dugg på han är inte trovärdig enligt min åsikt.
  Den personen som bar glasögonen 1986 behöver inte ha glasögon idag då vi har linser och man även kan operera sig idag.
  Vore kul veta var glasögonen är idag, kanske nån här kan svara på det.

  SvaraRadera
 57. Javisst Birchan är ju lika trovärdig som Cenneth Neilberg....

  SvaraRadera
 58. Birchan struntar jag totalt i.
  Han har inte varit chef för säkerhetsPolisen.
  GW säger säkerhetsPolisen var inblandad i mordet.
  Jag vet inte om Birchans chaufför sagt att han kört förbi honom när Palme låg skjuten på gatan.
  Svenska Polisen och säkerhetsPolisen borde inte få ha hand om förundersökningen när så mycket tydligen pekar på dess inbandning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. GW säger sig TRO att de är inblandade....

   Radera
 59. Svar
  1. Hvorfor skriver du "hej"....det var sgu da noget mærkeligt noget at skrive. Prøv at komme med noghet lidt mere intelligent........!

   Radera
 60. Lizbeth har mycket att förklara bla det här med Kapporna och hur hon färdades.
  Det gick inte rätt till när hon pekade ut Krister pettersson heller.
  Ingvar heimler som mördades år 2000 redogör varför inte en av sönernas vittnesmål stämmer.

  Finns det nånting som stämmer i denna soppa om mordet?
  En sak vet jag dock det är inte krister petersson som är mördaren.
  Undra vilka som ville ha fast krister pettersson.

  SvaraRadera
 61. Rykten jag har läst på nätet sägs att även Bofors VD dog mystiskt för han hade tänkt avslöja det han visste om PalmeMordet
  http://blogg.aftonbladet.se/2157/2006/11/156111

  Här är en lista på många som dött kring palmemordet.Men cncer tycker då inte jag har nåt med palmemordet att göra.
  http://www.scribd.com/doc/62282243/Doda-kring-Palmemordet

  SvaraRadera
 62. Så länge man håller på sekretessen och inte håller förhör med personer där det finns stora frågetecken fortfarande efter 26år.

  Så kommer jag aldrig rösta på vare sig Socialdemokrater eller Moderater.

  Vi lever inte i en Demokrati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att du har det valet att du faktiskt slipper rösta på socialdemokraterna eller moderaterna, innebär väl just precis att du lever i en demokrati......!?

   Tänk om sekretessen är till för att skydda vår demokrati....!?

   Radera
 63. På vilket sätt skulle Demokratin kunna skyddas genom att det är Sekretess belagda uppgifter angående mordet?
  Mordet är inte löst och Polisen har hela tiden hävdat det är krille, vad är då problemet med att släppa på sekretessen?
  Jag hajar det inte.
  Det är knappt nån i dagens Sverige som tror det är krille och nästan alla man pratar med tror mordet döljs, att både polis och Regering vet hur det har gått till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saker och ting som direkt eller indirekt berör rikets säkerhet. Samtidigt som de inte vill visa alla korten för en eventuell framtida misstänkt gärningsman.

   Vore nog bra trots allt om de inte hade tagit bort preskriptionstiden, så vi hade fått bort hemligstämpeln på stora delar av utredningen.
   Chansen att få en mördare fälld är ändå i praktiken minimal.

   Tror tyvärr tvärtemot dig att många svenskar tror att Pettersson är mördaren, även om den möjligheten/risken inte finns i min sinnevärld.

   Radera
 64. Ingen jag pratat med tror det är krille.
  Jag tror inte det är den så kallade Dekorimamannen som sköt heller.
  Jag har min teori hur det gick till och vem som sköt men det är inget jag vill gå ut med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hvorfor så skrive det, hvis du ikke vil ud med din teori? Er det bare en teori eller har du insider-viden om mordet??

   Og hvad med de vidner, som har set dekorima-manden skyde, som så hans revolver og ild/røgflammen, der kom ud? - jvf bla. Lars Borgnäs.

   Var der blevet skudt fra for eksempel et vindue eller et tag ville skudvinklen ind i ryggen på Palme havde været anderledes - men jeg ved jo ikke hvad din såkaldte teori er.

   Jeg vil nu medgive, at jeg tror heller ikke at det er Krille.

   Radera
 65. i ett normalt Mordfall så brukar ju polisen lätta på uppgifter som tidigare varit hemliga när dom typ går ut i efterlyst, det gör man ju för man inte har kommit nån vart i utredningen och behöver tips.
  Men i fallet PalmeMordet så gör man tvärtom och hävdar nå j....la trams om rikets säkerhet efter 26år nä säg vad man vill dölja egentligen?

  SvaraRadera
 66. Jag undrar om Sven har koll på vilka smutskastning byråer vi har i sverige och hur de arbetar? De behöver exponeras. Det är inte bara i palmemordet det här gäller. Vi har x antal soldater i afghanistan under förevändning av terrordådet 2001 i New-york som skylls på CIA proxy al qaeda. Tre hus och två flygplan och en media som ägnar sig åt smutskastning av alla som påkallar en ny utreding över hur tre hus kan falla i fritt fall när över 1600 arkitekter, fysiker osv bevisat att så ej är möjligt. Hur ser den psykologiska krigföringen ut som vi utsätts för via pravda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte säker på att alla flickor i Afghanistan som får gå i skolan eller kvinnor som slipper dö i samband med förlossningen pga att de får ta del av västerländsk läkekonst i skydd av bl.a. svenska soldater, håller med dig om det.....

   Populistiskt kommunistdravel är väl det bästa man kan säga om sånt snack....

   Radera

Läs sidan "Om kommentarer"