Det falska skottet raserar korthuset

3.4.2012. Då Lisbeth Palme klockan 23.42 på mordkvällen i polisbil hade anlänt till Sabbatsberg togs hon under den första tiden på sjukhuset om hand av den anställda sjukvårdskunniga Lena Östeman och av poliskommissarien Lars Christianson.

Båda dessa har för polis uppgivit att de på Lisbeth Palmes rygg sett tydliga spår av beskjutning, ”längsgående fåror” och liknande. Men varken Östeman eller Christianson reagerar. Ingen av dem ser till att ”skadorna” blir omsedda eller att ett rättsintyg arrangeras.

Därmed har korthuset raserats. Det är helt otänkbart att dessa båda tjänstemän i ett normalfall skulle ha negligerat en klar skottskada, vilken alltid måste följas av ett rättsintyg. Det har aldrig funnits någon skottskada. Här visas det helt orimliga i myten om Lisbeth Palmes påstådda påskjutning, varefter hela den falska mordaffären kan rullas upp.

Det handlar inte om att detta skott ut i luften ”glömdes bort”, det handlar om yrkesfolk i genomtänkt, förberedd maskopi.

Sven Anér

78 kommentarer:

 1. Det finns ingen skottskada, som i en domstol kan presenteras,rent juridiskt sett, eftersom det inte finns något rättsintyg på det.Det kan nog insatta jurister, bekräfta att det förhåller sig så.Vad man sedan spekulerar om är av noll och inget värde.Rent juridiskt sett finns inte denna skottskada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men juridiken , det är väl hela rättsmaskineriet som åsyftas ? har varit mycket intresserade av att det skulle finnas en skottskada ? Mycket arbete har lagts ner på att "förverkliga" denna skottskada. Fråga er själva varför ????

   Radera
 2. Hm. Harkling.. Hur kommer det sig,att Lisbeth Palme går med på att det finns diskussioner om huruvida HON blev beskjuten eller ej ? Varför förnekar hon inte att hon skulle varit skjuten ? Verkar lite konstigt..Harkling..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tjänar det till att slåss mot väderkvarnar!?

   Radera
  2. Det kanske fanns ett behov hos några andra att fru P. skulle övertygas om att hon blivit beskjuten ? Om man uppfattar att någon riktar ett vapen mot en och trycker på avtryckaren så det smäller tror man väl att man blivit beskjuten ? Startpistolen som hittades i området runt m.platsen av ett ungdomsgäng och lämnades in till polis vid m.platsen är intressantare än man kan tro.

   Radera
  3. En startpistol!?

   Tydligen har den blivit ett "startskott" för helt vansinniga och paranoida spekulationer.

   Radera
  4. Varför så mycket jobb ( om nu denna redogörelse av Aner är korrekt ) på att "bevisa" skottet ? Visst är det underligt. Är det för att förstärka upprördheten över ett mord, typ: mördaren sköt inte bara statsministern utan försökte också skada hans fru. Om ett skott avlossades, varför måste kappan "märkas". Kulan kan väl ha gått precis bredvid och hamnat lååångt därifrån. Finns det vittnesuppgifter om ett skott mot fru Palme ?
   Har någon tankar om detta ? Enligt Anér är ju många högt placerade människor inblandade i detta.

   Radera
 3. På tal om annat.

  I Mikael Hylins film "Jag såg mordet på Palme" så kommer han fram till att all knarkspaning runt "träsket" avbryts strax innan mordet.
  Kan det sättas i samband med Polisspåret? Någon som vet?

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Sedan 1998 har Sven Anér och jag haft tankar och utbyte av teorier om vad som hände på mordplatsen. Men när han gick från polisspåret över till Lisbet Palmes medverkan i komplotten så har han inte bara journalistiskt utan också moraliskt tappat kontrollen över det som handlar om mordet på FN:s fredsmäklare och Sveriges statsminister Olof Palme. Läs gärna min recension av Svens bok Dominoeffekten www.leopoldreport.com/LITT3.html och gå sedan vidare till min Palme-site www.leopoldreport.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om att Sven fullständigt har spårat ur, framför allt sedan han började inrikta sig på fru Palmes påstådda skuld till gärningen.

   Har även tagit del av din teori och den är väl definitivt inte sämre än någon annan. Utan den tillhör väl snarare en av de mer sannolika som man har tagit del av.

   Har dock svårt att tro att mordet skulle kunna skett utan någon som helst svensk inblandning. SÄPO gjorde tydligen bedömningen att det fanns en hotbild mot Oliver Tambo och hans följe vid detta tillfället, vilket de inte hade gjort tidigare vid tidigare besök.

   Att de personer som utgjorde denna hotbild stannat kvar i Stockholm drygt en vecka till låter väl inte helt orimligt. Lägger man där till svenska högerextrema polisers och militärers ideliga besök i Sydafrika åren innan mordet. Så kan väl Svens polisspår åtminstone ingå som en del av komplotten, samtidigt som det kan vara en tillgång för komplotten att det finns en viss lokal inblandning.

   Radera
  2. svenska polisen döda Palme 28 feb 86 o polisen vill inte lösa mordet!!! skandal. Mördaren själv har ju avancerat i samhället... brott lönar sig tydligen...

   MVH
   ULF G NORRKÖPING

   Radera
 5. Hej alle I deltagere her på bloggen.

  Venligst læs og gerne kommentér på mine indlæg, som jeg har lagt ind i debatten i går den 5. april 2012 - de ligger under debat-tråden fra marts 2012 "färgbilder av Lisbet(h) Palmes kappe och t-shirt". Jeg hører gerne jeres meninger og kommentarer.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att han vill peka på PKK´s Bokkafé på David Bagares gata.

   Radera
  2. Hvem er "han"? "den engelsktalende"? Skulle han være kurder?
   Hvad mener du i så fald selv om dette - kurdersporet er der vist ikke ret mange, der tror på mere.
   Tror du selv, at han er en reel person/ en mand, som man kan tage på alvor? Eller er det bare fantasier/gætterier, han kommer ud med?

   Radera
 6. Iøvrigt forstår jeg ikke, at I svenskere er så passive - at I ikke i medier, på gader og stræder etc. lægger et MEGET hårdere pres på politiet og politikerne og kræver, at I vil have sandheden om mordet på jeres statsminister at vide. VÅGN OP "svenska folket".

  En jeg har stor respekt for er Lars Borgnäs - han peger netop på spor i udredningen af mordet på Olof Palme, som ikke er blevet udredt. Her tænker jeg mest på feks. den tråd, som peger på svenske højre-extremes mulighed for at være en del af konspirationen omkring palmemordet. Han (Lars Borgnäs) har været meget aktiv i medierne, og netop prøvet at vække polisen/politikerne op og få dem til at udrede de spor, som ikke er blevet udredt. Jeg bliver "arg", når jeg på svensk fjernsyn ser svenske kriminalfolk, der ligner små skoledrenge, fuldstændig udtryksløse i ansigtet og ikke kan komme op med et fornuftigt svar på noget som helst. Ja, de sidder nærmest bare og kigger ned i bordet.

  Jeg har læst mange, mange sider om Palme-mordet, og jeg får hele tiden en følelse af, at der er noget skjult/fordækt/disguised - sager som politikerne ikke vil have frem. Måske fordi det kunne skade det svenske samfund. Og hvad med SÂPO og deres troværdighed. Papirer som forsvinder/aldrig er kommet frem i lyset etc. Det at de selv får lov at bestemme, hvor meget af deres materiale de vil frigive etc. Det at SÂPO skal udrede sig selv...hvordan kan det nogensinde være acceptabelt.

  Skid på/strunt i politiske og internationale interesser - mordet på Olof Palme skal klares op. Som dansker kan jeg bare sidde og være "förvånad" over, hvordan hele denne udredning har været håndteret. Det svenske politi har lavet flere fejl gennem årene - først på mordnatten, siden bruger de 10 år på KUN at fokusere på den enlige gerningsmand. Jeg håber aldrig, at noget lignende ville kunne ske i Danmark.

  Det her handler ikke om politik - det handler om et ulægt sår i det svenske samfund. Det handler mest af alt om retfærdighed for Olof Palme og hans familie. Og at det svenske folk får sandheden at vide. Hvor ondt den så end må gøre.

  Hvor er den handlekraft hos svenskerne, som Olof Palme altid udviste, hvor er engagementet henne?

  Ja som dansker kan jeg bare forundres over, hvordan hele denne sag er blevet håndteret - på flere planer så uprofessionelt. Og svenskernes passivitet/likgiltighet. Det er jeres statsminister, der er blevet skudt for fanden - ja undskyld mit sprog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att en stor del av den svenska befolkningen är övertygade om att det var Christer Pettersson som gjorde det. Därmed har man passiviserat en stor del av befolkningen.

   Sedan har massmedia varit lydiga redskap, där det bara är SVT & SR (public service) som kommer ut med hedern i behåll, just där den ovan nämnda Lars Borgnäs var en av frontfigurerna.

   Kvällspressen insats i detta har varit att raggga upp Petterssons gamla missbrukarkompisar och leta bevis den vägen.

   TV3:s insats var att pajasen Gert Fylking genom sin barndomsvänskap försökte få Christer Pettersson att erkänna eller t.o.m. att insinuera ihop att denna även hade erkänt.

   Nästan lika pinsam var väl TV4:s insats, där de hade en journalist som drev helt den vansinniga teorin om att Pettersson sköt Palme av misstag utan att han istället skulle ha mördat sin droghandlare Sigge Cedergren. Det påstods vara lika rent utseendemässigt.

   Tidningarna har väl även de god troget letat bevis mot Pettersson. Undantaget var väl den nedlagda tidningen Arbetet som drev det sk polisspåret.

   Stor del av media har varit lamslagna av Pettersson och även svenska folket på köpet.

   Radera
  2. Jag citerar lite ur Lena Anderssons "Förnuft och högmod", kapitlet "Elementär induktion" :

   "Gåtan skulle kunna bero på att mordet definitionsmässigt är omöjligt att klara upp med det grundantagande som utredningen har vilat på: att Lisbeth Palme berättat allt så som det skedde, att hon var ett bra vittne, att hon velat se mordet löst. Låt oss göra tankeexperimentet att det förhåller sig tvärt om i alla tre avseenden........."

   Radera
  3. Till dansken kan man väl bara säga, att svensken dels är ett ganska auktoritetsbundet folk i gemen, samt att man är ganska bra på att delta i allmän mobbing! Dom där med "polisspåret", ja, men det har väl aldrig varit något att bry sig om..Det hör jag...det är inte bara ensamma galningar som skjuter kontroversiella statsministrar, det är också ensamma galningar, som driver "egna spaningar".
   Men sen måste det vara människor högre upp i hierarkierna, som värnar om dessa uppfattningar och som vet betydligt mer om den nationella statskupp, som man nog drastiskt skulle kunna tala om..Svenska folket har också invaggats i tron från både socialdemokrati och allianshåll att det endast existerar EN samhällsekonomisk väg, som grund för landets välfärd. Detta systemskifte ägde rum i början av 80-talet. OP var troligen en stötesten i utvecklingen av det stora nyliberala experiment, som drivits i Sverige, och som folket först nu börjar förstå vidden av. Peter Antman har skrivit om nedmonteringen av den svenska modellen. Intressant. Kan inte Lisbet Palme också ha blivit hotad till medlöperi och tystnad? Hennes roll i saken är ju inte klarlagd för att bevisen tyder på att sakfrågorna runt henne förfalskats.Det är inte lätt för ett folk som invaggats i trygghet, att vakna upp med en helt ny världsbild över en natt. Tråkigt nog!! Men medierna borde haka på nu, om inte förr!!!

   Radera
 7. Sørgeligt Sverige! Tragisk!

  Selv har jeg aldrig troet på Christer Pettersson som Olof Palmes morder. Der er mere der taler imod, at han skulle være morderen, end der taler for. Jeg har mine informationer fra flere kilder - men en bog jeg varmt kan anbefale er Lars Borgnäs` bog :"En iskall vind drog genom Sverige".

  Trods Christer Petterssons årelange alkohol- og narkotika(knark)misbrug, tror jeg dog ikke, at man skal undervurdere, at han var en intelligent og udspekuleret person. Han vidste, hvordan han skulle misbruge/udnytte medierne(han er vel blevet betalt for diverse interviews etc. - pengene brugte han vel til at financiere sit knark-misbrug) Faktisk har jeg set en dokumentarfilm med ham, hvor planen om et interview ikke bliver til noget - Christer Pettersson nægter simpelt hen at deltage i programmet, da han finder ud af, at han ikke får penge for det.
  I Lars Borgnäs´bog "en iskall vind drog genom Sverige" side 262 kan man også læse om en aldeles rasende Christer Pettersson, som nægter at lade sig interviewe som aftalt, da han finder ud af, at han ikke får penge får det. Christer Pettersson render simpelthen sin vej i vrede.
  Det jeg prøver at sige er, at den mand, og vel også alle som færdedes i samme miljø som ham(her tænker jeg på dem som vidnede mod Christer Pettersson), var vel beredte til at fortælle hvad som helst bare de fik penge for det. Det alene sår tvivl om vidneudsagnene, synes jeg.

  Jeg synes, at Christer Pettersson var en kompliceret mand, som var svær at finde ud af. Det ene øjeblik ville han benægte mordet, det næste øjeblik ville han næsten tilnærmelsesvist tilstå. Han vidste, hvordan han skulle køre rundt med/manipulere medierne. Og de åd det vel rådt - de ville jo gerne sælge aviser.

  Jeg har læst lidt om Christer Petterssons baggrund. I hans unge dage var han faktisk elev på en teaterskole, og skulle faktisk være blev rost for at have været en af de mest talentfulde elever, de har haft. Dog blev han aldrig færdig på teaterskoeln pga. ja I ved alle hans problemer med kriminalitet, spritten etc. Så skuespillertalentet havde han måske endnu trods det åre-lange knark-misbrug. En scene jeg tænker på med Christer Pettersson er en kommentar han kom med i et interview i svensk fjernsyn efter at han bleb frikendt for mordet på Olof Palme. Han sidder med en flaske champagne og blomster og siger:"Jeg tror, at hvis det havde været mig der havde myrdet Olof Palme, så havde jeg næsten skulle kunnet holde masken.". For det første synes jeg, at det var en mærkelig kommentar at komme med. Og siden i eftertiden har jeg spekuleret på, hvad han mente med det. Var det en delvis tilståelse eller var det bare hans evige leg med pressen. Var det øjeblikkets opmærksomhed han nød. Har nogen af jer en mening om det.

  Mine egen teori om mordet er, at Olof Palme blev myrdet af højre-extremistiske elementer i Sverige, eventuelt i samarbejde med udenlandske aktører/agenter.
  Anders Leopolds hjemmeside er i denne sammenhæng også interessant at læse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du och jag verkar ligga nära angående mordet på vår statsminister.

   Man kan stapla massor av argument på varandra som talar emot att Pettersson är mördaren och svårligen hitta ett enda talar för att han är mördaren. Hur som helst så är jag övertygad om att en stor del av den svenska befolkningen tror att Pettersson var den skyldige. Det har även skrivits en hel del böcker som agiterar för Petterssons skuld.

   Har även läst Borgnäs böcker angående mordet och tycker att de är mycket läsvärda. Fann även att Gunnar Walls böcker och bröderna Poutiainens bok "Inuti labyrinten" var mycket intressanta. Samt Granskningskommissionens rapport. De ligger även en massa intressant material på Youtube.

   Radera
 8. Jag tror att Tom Floberg från Göteborg är skyldig.

  SvaraRadera
 9. Og hvorfor tror du så, at Tom Floberg er den skyldige?
  Jeg mener, du må da argumentere for hvorfor. Jeg spørger også, fordi jeg ikke ved ret meget om denne Tom Floberg - kan du fortælle mig lidt om hans baggrund? Det er først her på bloggen, at jeg er stødt på navnet Tom Floberg. Hvor har du dine kilder fra? Jeg har prøvet at søge på navnet "Tom Floberg" på internettet, men der kom ikke noget særligt frem.

  Nævner Sven Anér denne Tom Floberg i nogle af sine bøger?
  Hvis Tom Floberg er skyldig, hvad mener du så om Anti Avsan - var han en medsammensvoren?

  Tak for at svare tilbage...

  SvaraRadera
 10. Tom Floberg var delägare i restaurang Oxen tror jag.

  SvaraRadera
 11. Ja, og hvad har det så med mordet at gøre...?

  SvaraRadera
 12. Det vet vi verkligen inte, men det var där Christer Pettersson brukade vistas (även mordkvällen)och där även Sigge Cedergren sägs vara delägare.

  SvaraRadera
 13. Ja, men nu tror jeg altså ikke på, at Christer Petttersson havde noget med mordet på Olof Palme at gøre. Og hvordan Tom Floberg i jeres sammenhæng kommer ind i billedet forstår jeg ikke...ihvertfald hvad mordsagen angår. Og det der med at Christer Pettersson forveksklede Olof Palme(jeg siger ikke, at det er jeres teori) med Sigge Cedergren og skød Olof Palme ved en fejltagelse.....det tror jeg overhovedet ikke på. Det er en af de mere vanvittige teorier.

  Hvor kan man blive træt af at læse om mordet på Olof Palme. Det er bare den samme grød, der bliver rørt rundt i hele tiden...jo mere man læser, jo flere spørgsmål, jo færre/mindre svar får man....det er ren frustration!

  SvaraRadera
 14. Sven Anér kan du, hvis du da læser/deltager i debatten her fortælle mig, hvem Tom Floberg er, og på hvilken måde han skulle være tænkbar som Olof Palmes morder....
  På forhånd tak for et svar.

  SvaraRadera
 15. Gissar att det också finns vissa, som skriver här, som vill flytta fokus från SAs slutsatser och frågeställningar. Det är ju en öppen blogg! Så det är klart att villospår blandas med nya tips... Då blir det rörigt, men litet intressant också med avseende på vad som förs fram.

  SvaraRadera
 16. Vore väl en välgärning att flytta fokus SA:s slutsatser och frågeställningar eftersom de just är ett enda stort villospår. Så teorin om Tom Flobergs, Calle Schewens eller Klabbarparns skuld till mordet på vår statsminister inte är mer orealistisk än att Lisbet ligger bakom mordet.

  Det som är problemet i debatten mot att Pettersson är mördaren är att när man driver den så buntas man ihop med en hel del obskyra individer. Då får man stå på samma barrikader som bl.a. en hel sovjetkommunister och även sådana som beskyller makan för dådet.

  Då är lätt hänt att gemene man upplever den andra sidan som mycket mer trovärdig och sansad och att man drar slutsatsen om att det var nog Pettersson i alla fall.

  SvaraRadera
 17. Ja det må ikke være nemt at være kriminal-polis og skulle sidde og vurdere, havd der er troværdige og relevante udsagn, og hvilke der ikke er det.

  Hvis der lægges vildspor ud på bloggen her, så må polisen vel også have en interesse i det(medmindre de selv står bag og prøver at modarbejde at mordet opklares).

  De sidder jo alligevel og triller tommelfingre inde på Palme-udredningen, så hvorfor læser de ikke lidt med på bloggen her.

  Jeg fik iøvrigt aldrig jeres mening om denne "engelsk-skrivende" mand, som var inde på bloggen her på et tidspunkt(for 1-2 måneder siden) og skrev, at han var nær gerningstedet på mordnatten + alt muligt andet "vrøvl". Han afsluttede med, at "han allerede havde afsløret for meget." Hvad mener I, var han troværdig eller "idiot".

  Eller hvis du stadig læser med på bloggen DU, som åbenbart KUN kan skrive på engelsk, så giv dig til kende....

  SvaraRadera
 18. Varför är det så jobbigt att berätta för oss alla vem som dödade Olof Palme ? Mycket konstigt. Så lång tid har gått nu,så det gör varken till eller från att vi får veta sanningen. Sverige har väl redan "skakats i grundförtroendet" för myndigheterna, genom att vi inte klart kan säga VEM som höll i vapnet.Eller kan det vara så underligt,att Olof Palme själv tog sitt liv ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gå in i rosenbad där finns mördaren...

   Radera
 19. Den sidste sætning håber jer er ironisk sagt...men ellers så giver jeg dig ret i dit synspunkt.

  SvaraRadera
 20. Det KAN ha varit Palme själv som utlöste skottet på något sätt. OM det var planerat en tid tillbaka,kan någon ha funderat ut hur det gick till.Det finns ju intelligenta personer med högre IQ än vi andra (ursäkta),som är i stånd till nästan vad som helst.Inte vet jag.Men tills sanningen kommer fram ordentligt,får folk finna sig alla upptänkliga spekulationer och fantasier o.s.v. Kanske mördaren flydde upp till Nalen ; kanske han eller hon hade nyckel dit..Det finns ju skumt folk i kretsar man minst anar ;remember Knutby..

  SvaraRadera
 21. Jeg tror vidst, at alle vidne-udsagn fra mord-stedet taler imod, at Palme skulle have begået selvmord. Det lyder fuldstændigt vanvitttigt det du skriver...ja men jeg gider ikke engang at kommentere på det, det lyder jo så dumt. Sig mig findes der egentlig ret mange normalt -tænkende mennesker på denne blog.........??

  Hvad er forøvrigt Nalen...nu er jeg jo ikke ligefrem kendt med/i Stockholm. Bor selv i København.

  SvaraRadera
 22. Jag känner Tom personligen men har ingen kontakt med honom nu. Han har nog inte internet men någon av hans kompisar kanske läser detta så jag föredrar att vara anonym. Tom är hämndlysten. Han har en trevlig sida också. Om någon anar vem jag är så skriv inte namnet. Varför jag misstänker Tom är för att han hade motiv och möjlighet att utföra mordet och kommit med antydningar om sin skuld. Nu önskar jag att jag lyssnade bättre på hans pladder i fyllan om Palmemordet. Tom hatade Palme p.g.a den politik som fördes. Han har erkänt mordet hos polisen men tagit tillbaka det. Tom är en skicklig skytt (enligt honom själv). Han lärde sig redan i Norrland när han växte upp. Tom blev militär och var med i Vietnamkriget och Beirut. Han har polisbehörighet. Främst har han arbetat som egen företagare som bilmekaniker och haft restauranger. Tom flyttade från Norrland till Stockholmstrakten. Bland sådana som han lärde känna fanns både poliser och kriminella. Christer Pettersson (som inte var inblandad i mordet enligt Tom) fanns bland dessa. GW verkar vara nära sanningen. Att Lisbet skulle vara inblandad har jag inget minne av att han skulle ha sagt. Varför skulle han bespara henne livet? Efter mordet flydde Tom till Spanien. Enligt honom själv berodde detta på att poliser misshandlade honom och han hämnades. Flertalet av poliserna där på den tiden var ganska brutala. Efter 10 år kom han tillbaka. De senaste åren har han bott på Guldheden i Göteborg. Om någon vill få information ifrån honom så är det troligen lättast när han satt sig på någon pub eller restaurang efter arbetet. Sist såg jag att han fanns på restaurangen på södra Guldheden.

  SvaraRadera
 23. Mener du så også, at denne Tom passer på den fysiske beskrivelse, der er givet af gerningsmanden af de første vidner efter mordet. Dvs. alder, (hårfarve), højde, beklædning etc.

  Hvis Tom er den skyldige tror du så, at han handlede på egen hånd eller som del af en konspiration.

  Iøvrigt tak for din "meget" grundige og detaljerede beskrivelse.

  SvaraRadera
 24. Jaså,det är dumt att skriva att Olof Palme kan ha begått självmord ; jaha ! Intressant att Du menar det.. När man ordnar så att någon annan tar ens liv och själv planerar i detalj och vill detta, då ÄR det faktiskt ett slags självmord. Det finns ju många som har gjort så. Eftersom just jag inte har kännedom om Palmes frånfälle eller tiden före,o.s.v. kan just jag inte veta något. Bara "studera" Medias Info,och att jag har träffat två vittnen,och träffat en som deltog i räddningsarbetet. Om Du fortfarande vill påstå att jag och fler med mig är vanvittiga och icke-normaltänkande ,så är det faktiskt Din sak. Men då måste Du också anmäla min arbetsgivare som anställde mig i ett 30 tal år.. Anmäla retroaktivt att de hade en sån som mig .. Eller hur ?

  SvaraRadera
 25. Jeg synes stadigvæk, at du er en idiot, hvis du mener, at Palme skulle have begået selvmord. Så er jeg ligeglad med alle de tænkelige måder, han kumme have arrangeret det på.
  Hvordan din arbejdsgiver kommer ind i billedet her, forstår jeg ikke. Hvad skulle jeg anmelde ham
  og dig for...bede om at I blev indlagt på et sindsygehospital.
  Der er mange kloge og fornuftige indslag her på bloggen...men med typer som dig, kan jeg godt forstå, at mordsagen begynder at blive en kompliceret ting.
  Utroligt så personligt du tager det...nej den der med selvmordstoerioen køber jeg ikke.
  Faktisk synes, jeg at det er mangel på respekt for Olof Palme at skrive de dumheder, du skriver.

  Så fortæl dog, hvad de 2 vidner + deltageren i redningsarbejdet fortalte dig...de må jo have haft noget interessant at fortælle, som kan underbygge din selvmordsteori. Hvis du ikke har noget at bygge din teori på, så hold hellere din mund.

  SvaraRadera
 26. Intressant. NU förstår jag varför sanningen inte kommit fram ännu. Med sådant skriveri och direkt Nätmobbning,som ovanstående utlänning levererade 12 april,,så är det mycket förståeligt att Myndigheterna väntar. Eller bara informerar adekvata.

  SvaraRadera
 27. Er det nu min skyld, at Palmemordet ikke er opklaret...det er jo latterligt...det er da jeres eget inkompetente politi og regerings skyld. Gennem 26 år.

  Kig på alt kildematerialet - findes der nogen indikationer, der tyder på, at Olof Palme skulle have begået selvmord. De fleste mennesker, som har sat sig ordentligt ind i mordet(ikke selvmordet) ville vide, at der er tale om et koldt, brutalt, professionelt gennemført mord. Det perfekte mord må man næsten sige.

  Jeg bliver irriteret, når folk bare slynger noget nonsens ud - nu kan jeg bedre forstå, hvorfor I er ved at falde over jeres egne ben for at komme med den ene utrolige konspirationsteori efter den anden. Hvorfor konspirationsteorierne i den grad bliver holdt i live.

  Måske I selv er ude om jeres situation - dumme svenskere - fra toppen til bundet af samfundet(med få undtagelser - nemlig dem som forstår at læse og fortolke kildematerialet ordentligt - men dem er der jo ikke nogen, der gider at høre på - ihvertfald ikke så meget, at der bliver handlet på det).

  Nej, sidste ovennævnte bemærkning er da bare for DUM.
  Det er vist ikke ligefrem studenterhuen, der trykker, hva´.

  Sådan en situation som I har i Sverige med et uløst statsministermord - jeg håber aldrig nogensinde ,at det ville være muligt eller acceptabelt i noget andet demokratisk samfund på denne jord. I har klovnet gevaldigt i det - lige fra starten af.

  Skam jer Sverige! Et eller andet sted der ude sidder der en morder og griner godt i skægget over jer.

  SvaraRadera
 28. Vis Olof Palme den retfærdighed at finde hans morder.
  Ikke kun fordi han var Sveriges statsminister. Men mest af alt, fordi han var et menneske, som du og jeg, som fik frataget livet alt for tidligt. Vis hans fanilie den retfærdighed at finde hans morder. Hvorfor skal hans mordsag behandles anderledes end alle andres, bare fordi han var landets statsminister/en måske til tider kontroversiel politiker. Vi taler helt banalt om et lige så værdifuldt menneske,som du og jeg, der har fået frataget livet alt for tidligt, og som har krav på samme retfærdighed fra det svenske politi/retssystem som alle andre.

  Jeg forstår ikke hvorfor, at opklaringen af mordet på Olof Palme skulle være/køres anderledes/mindre professionelt end andre mordsager.

  Jeg håber, at jeg i min levetid vil se Olof Palmes morder blive stillet for retten og ligesom alle andre skulle tage sin straf for helt banalt at have taget et andet menneskes liv. Livet er værdifuldt, hvert enkelt menneske er vædifuldt - det gælder også for Olof Palme. Så må Olof Palmes morder blive fundet - hvis han da stadig er i live.

  Retfærdighed for Olof Palme.

  Og skam jer I der beskylder Olof Palme for selv at have foranlediget sin død.

  SvaraRadera
 29. Till vår danske vän

  En av nackdelarna med att ett mord inte klaras upp eller att det inte görs på tillfredsställande sätt. Är att det lämnar fältet fritt för teorier, där den ena är vansinnigare än andra.

  Flera av inläggen på denna blogg är väl ett gott exempel på det. Där man ena stunden lägger skulden på fru Palme och nästa stund kan hävda att det var ett självmord.

  Att bara bemöta dem innebär bara att du borrar dig djupare och djupare ned i denna intellektuella kloak.

  Den teori om mordet som du själv har lanserat duger väl gott och känns rimlig.

  Sen tror jag inte på det är unikt för svenskar att det inte är mer debatt kring mordet i vårt land. Snarare har teorin om Pettersson fått väldig draghjälp av media och lagts fram som på ett synnerligen trovärdig sätt.

  Det är först när man går djupare in på det som man upptäcker svagheterna i Pettersson teorin. Det är inte lätt att begära det av gemene man i något land.

  Se på USA vad det gäller Kennedymordet.

  Dessutom visade Svea hovrätt stor integritet där samtliga ledamöter friade Pettersson, trots rådande klimat.

  SvaraRadera
 30. Psykiatristud.13 april 2012 12:08

  DEt är INGEN här som påstått ATT Olof Palme begick suicid. INGEN alls. Men ibland måste tydligen människor skriva medvetet felaktigt, på ett sådant sätt,att saker och ting avslöjas. Mordet på Olof Palme blev tydligen löst ganska snart efteråt, men det begicks väl av en person,som ingen ville röja. Fortsätt ni,särskilt förvetna som skriver på ickesvenska,att orera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Og hvordan kan du så med så stor sikkerhed sige, at mordet på Olof Palme er "löst". Hvem er du egentlig du "psykiatristud."? Du har måske insider-viden om, hvem morderen er, siden at du kan udtale dig så sikkert. "Psykiatristud."...ha.ha!
   Bare dit sprogbrug afslører dig...

   Radera
  2. Til den psykiatristud.:Det kunne være, at Sven Anér og dig skulle tage hinanden i hånden. I ville sikkert udgøre et godt makkerpar. I er lige skøre i hovedet begge to. Så kan I sidde og konspirere og udfærdige jeres fantastiske konspirationsteorier sammen.

   Radera
 31. Så rolig nu, ordentlig tone. Jeg føler mig lige så berørt af mordet på Olof Palme, som forhåbentlig mange i Sverige gør det. Jeg prøver bare at motivere jer til ikke at glemme, lad ikke tiden få lov at lade Palme-udredningen dø ud. Fortæl jeres børn og børnebørn - om ikke andet må man håbe, at om 50-100 år, at papirer, vidnesbyrd eller andet dukker frem, som kan "kaste nyt lys" over mordsagen, som vi siger på dansk.

  Måske jeg skulle trække mig fra denne debat - det fører ligesom ikke nogen steder hen. Måske I bare skulle få lov at "sejle jeres egen sø" derovre i Sverige.

  Og til dig som kalder dig psykiatristud. - for det første er det noget af en påstand at komme med, at mordet allerede skulle være løst, og at man bare dækker over gerningsmanden. Jeg siger ikke, at det er utænkeligt - men du skriver det med næsten for stor sikkerhed - det er noget af en påstand at komme med.
  Og for det andet, hvis du gerne vil arbejde inden for psykiatrien, så tal ordentligt til folk eller find en anden uddannelse(du er direkte "ohyfsad".) Hvis du er træt af at læse mine lange indlæg - så lad være.

  Til jer andre hæderlige svenskere, der interesserer sig for mordet på Olof Palme kan jeg anbefale 2 bøger på dansk. De er skrevet af danskeren Paul Smith. Den ene hedder "Opklaringen af et meget omtalt mord". Den anden hedder "Mordet på olof Palme - den endelige opklaring". Jeg ved ikke, om de er oversat til svensk. Om ikke andet kan de købes på www.arnoldbusck.dk. Jeg siger ikke, at de indeholder sandheden om /løsningen på hele mordgåden. Men de er værd at læse og giver én noget at tænke over.

  Men held og lykke Sverige...jeg håber, at det vil lykkes for jer at opklare mordet på Olof Palme. Om ikke andet så for Olof Palmes egen skyld - han var et godt og ordentligt menneske af personlighed, integritet og kaliber. Desværre én af få, som hans slags, som man ser i en generation - hvilket gør hans død endnu mere tragisk.

  SvaraRadera
 32. Känner någon till Mats Frank, alias Frank Främling ? Han verkar helt okänd, men påstår sig ha insikt i Palmemordet i form av en relation med någon vapenentusiast, Lars Hedström. Kanske knäpp, i likhet med Lars Krantz, men han påstår sig ha blivit offer (ytterligare ett i så fall) för myndigheterna som vill mörklägga.
  Se vidare :

  http://www.nogg.se/startPage.asp?idHomepage=97672

  SvaraRadera
 33. Ja, jag känner honom...men tyvärr kan jag inte avslöja mer...av personliga säkerhetsskäl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar. Ligger det något i det han skriver ö.h.t. ? Om det är säkrare, kan vi kommunicera via sajten i mitt inlägg ovan. Jag menar, kontakta honom kan jag göra själv, men jag undrar om han verkligen är ytterligare ett offer för konsiprationen, knäckt socialt & psykiskt, eller en Lars Krantz ?

   Radera
 34. Låt oss inte bli paranoida och börja tro på självmord och helt "ovidkommande" personer. Låt oss heller inte tro på att Lisbeth ska vara inblandad (även om hennes beteende strax eftermordet och under hela utredningen har varit minst sagt märklig) Jag vill ställa en fråga till dig, Sven. När makarna Palme passerar Dekorima så släpper Lisbeth armkroken och hamnar ett par steg före Olof. Skulle detta kunna vara en "signal" till mördaren (Om hon nu var inblandad) Jag leker bara med tanken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häll inte bensin över öppna lågor!

   Radera
  2. Som sagt, jag leker bara med tanken. Jag tycker att det är märkligt att hon släppte armkroken precis vid Dekorima.

   Radera
  3. Gå till dig och fråga. Varför släpper människor sin armkrog när de är ute promenerar? Kanske var det bekvämt längre? Ombyte förnöjer?

   Känns det inte frågan som hårklyveri!?

   Radera
  4. Tror du har rätt att det inte är självmord. Om man till exempel skulle jämföra med Ivar Kreuger, så verkar han istället ha visat flera tecken på att ha gett upp dagarna innan.

   Radera
  5. Bäste Anonym Apr 15, 2012 04:22 AM: Om du sätter dig in i omständigheterna kring Ivar Kreugers död så finns det rätt gott om bevis att Kreuger blev mördad. Rättsläkaren Erik Karlmark som utförde obduktionen, konstaterade att Ivar Kreuger stuckits med en tunn pik i ryggraden i höjd med halsen. Erik Karlmark fastslog i sin obduktionsrapport: - Ivar Kreuger blev mördad.
   Kreugermordet är måhända det första ouppklarade traumat knutet till Makten i modern tid. Därefter följer bl.a. Sveriges förhållande till främmande makt under Andra Världskriget, DC3:an- och Catalinanedsjutningarna av främmande makt på 50-talet, "neutraliteten" under det Kalla Kriget, mordet på Olof Palme, Främmande makt/makters ubåter i den svenska skärgården, Estoniakatastrofen, och nyligen Natos Herculesplans förödande kollision med Kebnekaise. Förr eller senare kommer sanningen fram som alltid. Möjligen inte för oss, men för våra barn en gång i tiden.

   Radera
  6. Sanning är ju ofta bara något som finns i betraktarens ögon, vilket är en svaghet... Ifall det inte finns teknisk bevisning förstås som är pålitlig så håller jag med om att ev händelser kan komma i en annan dager. Men detta endast då det inte finns ytterligare bevisning vilket kan betraktas som teknisk, som tyder på motsatt händelseförlopp. Det svåraste för alla är naturligtvis att undvika att vinkla

   Radera
  7. Ja, bara för man inte tror att palmemordet var en enskild galnings dåd. Så behöver man väl inte svälja alla andra stolligheter också!?

   Radera
  8. När det gäller Palmemordet så måste man vrida och vända på varenda detalj. Vissa påståenden kan vara helt galna, men kan inte avfärdas förens det verkligen är utrett på ett sakligt och riktigt sätt!

   Radera
  9. Nästan alla detaljer är väl redan utredda. Varför ska man uppfinna hjulet, om och om igen .....?

   Det som är dåligt utrett enligt granskningskommissionen är bl.a. det sk palmehatet bland högerextremister. Det är nog den vägen vi ska vandra.

   Radera
  10. Oavsett Lisbets beteende före mordet, så gör hennes beteende och handlingar efter mordet, att var och en som är något sånär insatt i händelserna måste börja fundera.
   Jag tror säkert att Sven och jag har olika uppfattning om delar av händelseförloppet. Konstigt vore annars. Men funderingarna kommer oberoende av varandra ur samma källa.
   De springande punkterna är kappbytet, de uppenbart falska bevisen för beskjutningen som skickades till Tyskland och hustrun som lämnar sin döende/döde make i ambulansen för att istället anlända efter ambulansen i en polisbil.
   Till det kommer de bevis jag förhoppningsvis kan lägga upp på bloggen Plasthimmel de närmaste dagarna. Tekniska resonemang som i princip säkerställer att de sk mordkulorna var utplacerade i efterhand.'
   Vilket i sin tur säkerställer att kulspåren i makarna Palmes kläder också är fabricerade i efterhand.
   Vilket i sin tur styrker det Sven Anér försöker komma fram till: Att Lisbet Palme undanhåller saker som skulle kunna bidra till mordets uppklarande.

   Radera
  11. Blysammansättningen på de upphittade kulorna var den samma som blyresterna på makarna Palmes kläder.

   Dåligt samarbete mellan Lisbet och mördaren, som höll på att ta livet av henne. Skulle hon ge sig in på något liknande igen, så får hon och han öva tillsammans lite bättre innan eller så får hon byta samarbetspartner.

   Har ni någon teori om hur hon och Anti Avsan skulle har träffats innan och planlagt det hela? Skulle vara kul att ta del av er förklaring. Kan inte upphöra att förundras över Er enorma fantasi och kreativitet.

   Radera
  12. Jag håller med dig, Tomas. Kulorna är fortfarande ett frågetecken (i alla fall för mig) så jag vågar inte säga bu eller bä om deras äkthet. Vad tror du om armkroken som jag nämnde? Visst kan det ha en fullt naturlig förklaring, men eftersom att hon släppte armkroken vid den blivande mordplatsen och inte innan, så tycker jag att man kan föra en öppen diskussion om det.

   Radera
  13. Till AnonymApr 16, 2012 07:21 AM.

   Du anlägger cirkelbevisning: "Eftersom kulorna är äkta så är också spåren äkta. Och eftersom spåren är äkta så måste kulorna vara det."

   Rent tekniskt så är det ju så att om kulorna visar sig vara falska så faller ju klädspåren omgående.

   Och det du skriver om Lisbet o Avsan är Rent Trams (för att travestera en gammal KU-räv)
   Det finns ingenting i utredningen eller andra fakta eller möjliga slutledningar som kopplar ihop Lisbet Palme med Anti Avsan som konspiratörer.

   Till AnonymApr 16, 2012 07:46 AM:
   "Armkroken" var ju den första förklaringen till "turskottet". Men sedan ett antal vittnen menat att paret Palme inte alls gick armkrok vid skotten så bytte man förklaringsmodell(se GW t ex i Palmespecialen i SVT's Veckans brott 2011). Numera förklaras detta skott med att LP vred sig i skottögonblicket.

   För mig är detta kuriosa, eftersom det finns tekniskt underlag att på "intill visshet gränsande sannolikhet", som det så fint heter, förklara kulorna som falska.

   Ungefär som Tage Danielsson sade om Harrisburg: Eftersom sannolikheten för en olycka plötsligt hoppat från 0% till 100% så kan det nog nästan vara sant. (d v s det som inte inträffade):)

   Radera
 35. I ett Radioprogram en tid efter mordet,säger Christer Pettersson : "Ja, Gud lär väl veta ,vem som gjorde det, eller hur ?" Var mordet på Olof Palme ett angrepp på religiositeten i Sverige ; att människor inte skulle få för sig att tro på en högre makt,t.ex.Gud ?

  SvaraRadera
 36. Mycket konstig fråga. Men kanske andra kan svara på det. Vad hade Gud och Olof Palme med varandra att göre?, ja jeg vet inte. Låter lite schizofren.

  SvaraRadera
 37. Vad blev egentligen av den vansinniga psykiatristud. Eller är vederbörande själv blivit ett fall för pskykiatrin?

  SvaraRadera
 38. De hade nu fyra gemensamma hemligheter. N.N. var formellt vänlig och välklädd i sandfärgad byxdress med blus under. Hon föste undan en grå slinga som hamnat utanför. N.N. hade kastats in i mötet,som om N.N. behövde hålla henne i handen. Vilket inte var konstigt med tanke på det vilda förslag hon skulle ge det socialdemokraternas adliga pressekreterare. N.N. tänkte nämligen förorda att N.N. knöts tillpartiet som kuttersmycke nu när han blivit en sådan publikmagnet. Hans folklighet och hans hm hm skulle kunna smitta av sig och ge goodwill-vinster.

  SvaraRadera
 39. Til Thomas(indlæg 16. april 07:03.)

  Ja ,så kan jeg ikke lade være med at blande mig i debatten igen.

  Med internt kendskab til sundhedsvæsenet må jeg bare spørge: Skulle man man have sat den fuldstændigt chokerede Lisbet Palme ind i en ambulance - sammen med hendes mand- som havde tøjet massivt gennemvædet af blod, fuldstændig ligbleg i ansigtet(og til resten af kroppen), som følge af det massive blodtab, og sikkert med et tomt stirrende blik i øjnene, eftersom han allerede var død. Efter min mening ville det have været fuldstændig uanstændigt/u-etisk at udsætte Lisbet Palme for dette, om hun så sad på forsædet i ambulancen. Det kan være meget traumatisk for en pårørende, hvis man ikke har været udsat for sådan noget før. Og i ambulancen har de sikkert haft travlt med at forgæves at forsøge at genoplive den allerede døde Olof Palme - hvad glæde ville hun have haft af at overvære alt det postyr. Hele situationen ville sikkert have kunnet virke ret voldsomt på hende. Tænk endvidere på at have et hysterisk kvindemenneske med i ambulancen, specielt i den beskrevne situation( hvor kort køreturen så end var?). Jeg kan ikke se noget forkert/u-etisk i at Lisbet Palme blev kørt til hospitalet i politibil, sådan som omstændighederne var. Jeg forstår ikke, at man lægger så meget vægt på den detalje. Som jeg forstår det, var hun meget chokeret på gerningsstedet, hvis jeg har forstået det ret. Der burde egentlig også allerede på mordpladsen have været noget sundhedsfagligt personale, som tog sig af hendes psykiske tilstand - hvis jeg har fortolket det ret. Men alting gik vel så hurtigt og var så kaotisk. Hvad man ellers mener om Lisbet Palme, så synes jeg, at det er syndt for hende - jeg kan ikke engang forestille mig, hvilken dybt traumatisk oplevelse, hun har været igennem. Så gør det vel lige i situationen ikke den store forskel, om man er psykolog eller ej...i den situation er vi alle bare mennesker.

  Ret gerne på mig/kommntér, hvis I mener, at jeg tager fejl.

  SvaraRadera
 40. Lik förbannat åkte hon ambulans kära du. Inte politibil.
  Det är ett vedertaget faktum. Ingen forskare kommer fram till något annat.
  Tror du inte på dem ( författare såsom Gunnar Wall eller Lars Borgnäs) så kan du
  ju alltid läsa Granskningskommisionens betänkande. lisbet åkte ambulans! Sluta diskutera det nu. Tack.

  SvaraRadera
 41. Ja undskyld..uha da da...jeg kan se, at der vist er en vinkel af Palme-mordet, jeg skal sætte mig lidt mere ind i dér. Har egentlig aldrig tænkt over eller lagt så meget vægt på den del af scenariet....jeg har kun udgivet mit synspunkt med baggrund i, hvad der står på bloggen her. Jeg har nok gennem tiden mere tænkt over, hvem morderen kunne være, beskrivelsen af ham, flugtvejen, hvem kunne have et motiv etc...end de andre små (ubetydelige) detaljer -som ovennævnte med ambulancen.
  Jeg kender godt og har også de bøger du beskriver...har bare ikke haft så meget tid til at læse i dem på det sidste. Men jeg skal da nok læse ordentlig på lektien, inden at jeg udtaler mig næste gang. Jeg har skam stor respekt for både Lars Borgnäs og Gunnar Wall.
  Jeg kan kun beklage misforståelsen.
  Men det vil jo sige, at Sven Anér rent udsagt lyver/vildleder folk - eller hvad? Men hvad er der så egentlig at diskutere på siden her - hvis det hele bare er en stor løgn.

  Og så ville jeg da sætte pris på, hvis folk lige holdt en ordentlig tone på siden her. Du skal ikke kalde mig "käre du".

  Men når nu du er så klog/vidende, så kan du måske fortælle mig, hvordan jeg får fat i "Granskningskommisionens betänkande" - jeg spørger af oprigtig interesse. Tack. Og undskyld!

  SvaraRadera
 42. Här är den:
  www.sweden.gov.se/sb/d/108/a/1244

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan Granskningskommissisionens betänkende ikke fås i bog/papirform?

   Radera
 43. Hallå idioten!

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"