Bibliotekstjänst: ”Har hon blivit beskjuten?”

3.9.2012. Bibliotekstjänst, som bl a är samorganisation för de svenska kommunbiblioteken, har publicerat sin recension av min senaste bok, ”Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme”
Det är en mycket positiv anmälan, av Tore Larsson, och bl a har BTJ inte ryggat för att notera den centrala position som just Lisbeth Palme intar i boken.
Recensionen lyder:
Sven Anér har skrivit flera böcker om mordet på Olof Palme. Nu utkommer han med Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme. Anér har funnit ett foto på Lisbeth Palme då hon kommer till sjukhuset med en polisbil. Det har alltid officiellt hetat att fru Palme medföljde ambulansen till sjukhuset. Anér ifrågasätter även hennes klädsel då man ser att hon har en kappa och ingen mockapäls: Har hon blivit beskjuten och har pälsen bara ingått i konspirationen och preparerats med kulhål? Anér ser en konspiration som iscensatts av de inblandade och att Lisbeth Palme varit delaktig i denna konspiration. Var det en tillfällighet att Sollentunaambulansen var först på plats? Varför körde ambulansen en omväg till sjukhuset eller ingick detta i konspirationen? Det är några frågor som diskuteras. Vidare anser sig Anér veta vem som skjutit Olof Palme. Boken är välskriven och lättläst och vänder sig till den intresserade.
Tore Larsson
Beställningar har börjat komma in till Sven Anér Förlag, och det blir spännande att se hur köpintresset kommer att utfalla i fortsättningen. Det är förklarligt om bibliotekens inköpare nu frågar sig: Vad är det för en bok? Den har vi inte sett anmäld?
Men detta är vad som sker när normal recensionspraxis bryts, i fallet Palme. Därmed får böckers kultur en allvarlig törn, och naturligtvis måste även allmänheten stå handfallen: Vad är det för en bok?
En mycket bra bok, om jag får säga det själv. Betala in 139 kronor på plusgiro 75 05 55-5, så har du den i brevlådan om ett par dar. Märk inbetalningskortet ”Mordets dunkel”!
Sven Anér – som känner en lätt bris i seglen. Fast i förtalsmålet mot Robert Aschberg befinner jag mig på långkryss, sedan tre månader tillbaka, inget händer i sak. Men jag får kanske inte begära allt. Och min anmälan till rikskrim av mig själv? Ja, där väntar jag också. SA.

1 kommentar:

  1. Jag frågade efter denna bok på ett Bibliotek. Har ännu inte fått svar,det har gått flera månader nu.... Konstigt. De har ju de andra böckerna om Palmemordet,o.s.v. ??

    SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"