Den otrolige Leif GW!

Ett uttalande i stil med det som nu följer har veterligen aldrig tidigare kommit från någon annan högre tjänstemans läppar. Endast Leif GW Persson, professor, statstjänsteman och mumlande grå eminens inom den högsta och hemligaste ordensgraden, kan låta undslippa sig sådant vrövl. Men GW kan han.

Inget medium har fäst sig vid detta samtal mellan GW och SVT, men er blogg har lagt ner arbete (tack, Charlotte!) på att ta fram den ordagranna texten. Så här ser den ut, läs och häpna:

TV1 Brottsplats den 28 februari 2012 kl 21-22. Leif Persson utfrågas av Camilla Kvartoft på 26-årsdagen av mordet på Olof Palme.

CK: Förra året på 25-årsdagen av mordet slog du fast att det var en konspiration bakom mordet.

GW: Slog fast, ja det är min idé att det är så. För att såna politiska personer som Palme brukar mördas av politiska skäl av folk med nån sorts säkerhetsbakgrund, poliser, militär osv. Och i bakgrunden finns en konspiration.

CK: Svenska?

GW: Svenska ja, vi ska inte överdriva Palmes internationella betydelse, även om det skulle kunna vara så.

CK: Vem mördade Olof Palme?

GW: Ja, om jag visste det. Det är en 50-miljonersfråga, belöningen är ju 50 miljoner. Snart slutar jag vid polisen, och då får jag dessutom ta emot pengarna. Jag avvaktar med svaret. Men jag tror att det är i de kretsarna vi kommer att hitta gärningsmännen. För jag tror det är mer än en som varit med.

Fick alltså denne muttrande och mumlande GW sagt. Faktiskt lite grann mullrande också. Uttalandet ber jag er alla bloggbesökare själva analysera vid skärmen. Vad säger han egentligen? Att han redan nu vet att han kommer att få de 50 000 000 kronor som jag och ni och vi alla gnetat ihop till med våra skattepengar. Dessa 50 miljoner ska alltså GW ha, berättar han för oss i vår licensbetalda television, inget snack om saken.

Han namnger i dag ingen specifik person, men håvar in ett antal personer, hämtade från hans egen yrkesgrupp.

Jag erinrar mig en sann anekdot från min första arbetsplats, DN. En medarbetare med ebb i kassan skrev några svar på ett barnkorsord och smusslade med svaren högt upp i korgen, varefter lille Pelle och lilla Anna och vad han kallade sig för mycket riktigt fick 30 kronor i vinst, som W 6 nog fick glädje av.

Parallellen med GW? En mycket nära parallell. Det finns nämligen en regel som säger att en tidnings medarbetare inte får delta i av tidningen arrangerade tävlingar, och i logikens namn borde inte heller en anställd vid polisen kamma hem belöningar som är utfästa för allmänheten, inte för slantsugna och högt stabsplacerade personer som professor GW.

En fråga bara, innan ni analyserar själva: Var har GW sin info från? Från rikspolisstyrelsen med förgreningar? Skulle han inte i så fall ha slagit larm för så där 25, 26 år sen? Och vad har GW för hållhake på sina jobbarbasar, t ex på RPS-chefen Svenson med ett s? Och på Reinfeldt, Fredrik?

Sven Anér

9 kommentarer:

 1. Luktar lite J Edgar Hoover om det här, FBI-hövdingen alla inklusive Kennedyklanen var busrädda för. GW, Sveriges JEH? Hoover var en samvetslös typ som genom sin plats överst i den amerikanska informationspyramiden kunda skrämmas ordentligt som det passade honom själv. Och sannolikt också samlat in lite stålar för egen del också under årens lopp. Vi får väl ett slags svar om/när GW kvitterar ut 50 mille i pension.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren ligger lite vid sidan av men. Ulf lingärde har ju emallanåt agerat på ett likartat sätt som LGWP dvs att komma med antydningar om att han vet mer om mordet än han vill eeelr kan säga. Lingärde avled emellertid någongång under 2001. Är det någon som vet något om dödsorsken?

  SvaraRadera
 3. Tror inte ett ögonblick på GW's tirader. Det där var bara för att höja debatt-temperaturen i Palme ärendet.
  Han har ju själv aktivt hjälpt till att mörka o desinformera.
  GW vet, enligt min ringa mening, det mesta kring Palmemordet. Och har gjort det sedan dag 1.

  SvaraRadera
 4. GW Persson har inte lösningen av Palmemordet, han har också sagt att han inte är intresserad av pengarna som sägs finnas för den som kommer med lösningen på mordet. Han har en teori om i vilka kretsar av personer som gärningsmannen torde finnas och i de kretsarna känner han ju till många personer efter sina 40 år.

  SvaraRadera
 5. Den vassaste kniven ligger där i lådan och tycker högt och ljudligt att ingen är så vass som han minsann. Nähe, nä. J Edgar Hoover i USA höll sig också svävande på hög höjd över alla de små varelserna han övervakade. Mer om GW i dagens Aftonblad:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14522452.ab

  SvaraRadera
 6. Dagens Svenska Rättsamhälle är en fullständig katastrof.En fullständigt arrogant, och föraktfull maktdemonstration,visar de,dessa maktens män, där de vill klargöra för det Svenska folket, att de gör precis vad de vill, och avfärdar vanliga hederliga svenskars vittnesmål,om det inte passar deras,sedan år tillbaka, regisserade icensatta mord på Olof Palme.Snacka om att det skulle skaka Sverige i dess Grundvalar om sanningen om detta skulle komma fram.Varje Svensk medborgare måste engagera sig i detta, och kräva Rättssamhället åter.Det konstruerade åtalet mot Christer Pettersson säger allt.
  Där sitter Svenskt Rättsväsende och ger full tilltro till nästan bara lättledda, och lättmutade missbrukare,och för fram dem i en rättegång, medan vanliga hederliga vittnen skalas bort, och ej bereds möjlighet att få framföra sina vittnesuppgifter. etc. etc. etc. etc.Vilken skam.

  SvaraRadera
 7. Jag tror Sven vet lika lita om GWs slantbegär som GW vet om Palmemordet. Säljer man filmrättigheter till USA med fler och inkasserar mer än det dubbla som vinstlotten i Palmegåtan ger så torde vi redan ha fått ett ganska konkret svar från GW.

  SvaraRadera
 8. Godt og rigtig sagt -.af dig den 19. marts klokken 04:08. Selv om det er det, vi alle sammen har vidst hele tiden. Velformuleret og godt skrevet.
  Jeg kan lide, at du skriver, at enhver svensker burde reagere på denne farce, der kører i det svenske retssystem. Det er jo det jeg har prøvet at sige før.
  Hvis I bare forholder jer passive - ja så kører møllen, som den hele tiden har gjort. Det går bare rundt og rundt - der kommer aldrig nogen afslutning eller ende på det her.

  SvaraRadera
 9. Försupne girigbuken GW har väl aldrig tackat nej till PENGAR?

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"