Boken är snart färdigtryckt!

18.3.2012. Det går bra att beställa redan nu; gör det! Sätt in 139 kronor på pg 75 05 55-5, så har du boken i brevlådan någon dag efter månadsskiftet mars/april. Denna bok får fungera som ersättning för de rättsprocesser i Palmeärendet som aldrig kommer till stånd. Vill du beställa flera exemplar, eller vill du också beställa DE SAMMANSVURNA eller Affären Anti Avsan? Slå då en signal till 018-15 12 79, så kan vi komma överens om ett pris. Och när du har läst: berätta då för dina goda vänner om vad du tycker! Jag har skrivit att den svenska rättsstaten vilar på en knivsegg. Jag står fast vid den bilden. En oroväckande bild.  Så beställ!

Texten här nedan följer med boken till myndigheter, politiker och tidningars kultursidor:


16.3.2012.

Till Läsarna av

Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme.

Detta är en dokumentär bok. Mina uppgifter är enligt min mening korrekta. Hur visar jag det?

Mitt svar är det här. Jag har, i varje fråga av någon väsentlighet i Palmeärendet, vänt mig till den person som per definition är den mest insatta, nämligen förundersökningsledaren i det fortfarande pågående Palmemålet, vice RÅ Kerstin Skarp.

De är Kerstin Skarp som har hela saken i sina händer. Ingenting kan ske, ingenting får ske utan hennes kännedom. Vad har jag då fått för besked från Kerstin Skarp de senaste åren?  Jag tar som allmängiltigt exempel det senaste brev jag fått från Kerstin Skarp, den 14 mars 2012, sedan jag bl a ”önskat ämbetets kommentar till bilden och bildtexten här intill”.

Bilden föreställde den mockapäls och den T-shirt som utgör en så viktig del av bokens budskap. Kerstin Skarp svarar:

Angående inkomna skrivelser

Ni har under tiden 8-13 mars 2012 inkommit med fem skrivelser rörande förundersökningen avseende Olof Palme.

I skrivelserna framför ni synpunkter och kommentarer rörande förundersökningen.

Jag kan endast ånyo uppge att jag inte kommenterar synpunkter gällande förundersökningen.

Beträffande er begäran om att åklagarmyndigheten ska vara behjälplig med att få fram handlingar som förvaras hos polisen vill jag framhålla att det är den myndighet som förvarar en handling som ansvarar för denna också.

Med vänliga hälsningar, Kerstin Skarp

Detta är alltså ett nollsvar, ett ickesvar. Jag har, på säkert ett trettiotal brev under den gångna hösten och vintern, aldrig fått någon annan sorts svar, ett svar i sak. Aldrig.

Hur gör en dokumentär författare då? Jag hade kunnat sätta mig i gungstolen och konstaterat att det inte går att komma längre. Men jag valde i stället att skriva denna bok, med dess mycket klara utpekanden av ett antal personer, ett antal händelser.

Hade min bok sett annorlunda ut om jag fått ett svar i sak från Kerstin Skarp? Ja. Jag hade kunnat ställa detta svar mot mina egna forskningsresultat, och en debatt hade kunnat uppstå. Inte bara en debatt, kanske, utan rent av en rättslig process, för första gången i Palmeärendet, sedan högsta domstolen vägrade RÅ ny prövning av Christer Pettersson-målet, 1998-99. Sedan dess har ärendet mordet på statsminister Olof Palme inte en enda gång hänskjutits till laglig prövning.

Men något sådant svar i sak har jag således aldrig fått. Jag anser mig dock, under föreliggande omständigheter, ha min fulla rätt att presentera de mörka sanningar detta ärende innehåller, är mättat med.

Till mina journalistkolleger som får denna bok till läsning ger jag det självklara rådet: gå in i materialet, så som vi journalister alltid måste arbeta. Skaffa dig egen förstahandskunskap, ta fram dokumenten, tala med sakkunniga och inblandade, kontrollera alla sakuppgifterna från denne envise Sven Anér!

Det är först när ni går in i denna djungel med egen machetekniv som ni kan få känseln. Känslan av ond bråd död, omgiven av ond falskhet på högsta tänkbara svenska – och utländska? – nivå.

Boken gick till Scandbook i Falun för tryckning den 1 mars i år, 2012, och jag har under de första två veckorna som gått inte mötts av tillstymmelse till sena dementier.  Tvärtom – en djupdykning i de gamla pärmarna med vittnesmål från biografen Grand och Dekorima har gett mig ytterligare belägg för den djupa oro jag i 26 år har känt inför ondskans och falskhetens fakta.

Har jag då också rätt att så direkt och reservationslöst attackera Olofs maka? Mitt svar blir ja. Vi bygger i Sverige, som i andra demokratiska länder, på den förfördelades oavvisliga rätt att ställa den anklagande inför rätta. Lisbeth Palme har, alltsedan mordet, haft den möjligheten men inte utnyttjat den.

Centralt, på bokens omslag och inne i texten, talar mysteriet kring Lisbeth Palmes båda kappor till läsaren. Två kappor, vid vad som skulle ha verkat vara en normal biokväll? Varför två kappor? Hur och var kunde de bytas? Om en brun mockapäls hade beskjutits vid Dekorima, hur kan Lisbeth Palme då, sedan hon övergett Olofs ambulans, anlända till Sabbatsbergsakuten i mörk tygkappa med slejf och kapuschong?

Just dessa frågor ställde jag i november i fjol vid ett möte på Tuna bygdegård med folket från gamla Olands härad i Uppland, men när de inspelade dvd-skivorna från det mötet skulle distribueras saboterades de av en anonym organisation som ägnade sig åt olovlig telefonavlyssning och olovlig brevöppning – prat, har ett antal polismyndigheter sagt mig, det där tror vi inte på, det har ni nog hittat på, och förresten har vi viktigare saker att syssla med än med några dvd-skivor som sägs ha gått sönder. Ärendet vandrar, när detta skrivs, på återväg till den polismyndighet som så länge vanskött denna affär, tre handgripligt skadade dvd-skivor med titeln ”Lisbeth Palme – mordets stora gåta”.

Men som sagt, gå in i ärendet! Det svenska rättssamhället balanserar i dag på en knivsegg – vill du som journalist gå in i en räddningsaktion? Innan det är för sent?  Sven Anér      

35 kommentarer:

 1. Robert Gustafsson har nyligen BEKRÄFTAT för Filip och Fredrik, att polisens förhörsprotokoll med honom inte stämmer överens med verkligheten:

  http://www.youtube.com/watch?v=jJ4NpND5QEo

  SvaraRadera
 2. På bilden ser det ut som att personerna är på väg att sätta sig i bilen och åka därifrån.
  Jag har för mig att det var nån som kom med en kappa till Lisbeth på sjukhuset.

  SvaraRadera
 3. Kan någon svara mig på en enkel fråga? Är det 100% bekräftat/bevisat att bilden utanför akutmottagningen verkligen föreställer Lisbet Palme? Jag har försökt leta efter svar på frågan men kan inte komma till någon slutsats som entydigt anger att det är på det viset. För det måste väl vara där som allting utgår ifrån, ifall kappbytet skall frågasättas överhuvudtaget? Att det verkligen är hon? Någon som kan bringa klarhet i fall det verkligen är Lisbet?
  /Erik

  SvaraRadera
 4. Det hela är mystiskt. OP hade spelat tennis på förmiddagen och då blivit körd dit av sin privatchaufför och livvakt som sedan också bevakade matchen/OP. Vad för ytterkläder OP hade i bilen är oklart. Jag tvivlar att OP ofta var ute och promenerade vintertid. Har man tjänstebil/privatchaufför/livvakt är det ju enklare att bli körd. Efter tennisen kördes OP tillbaka till jobbet. På kvällen ville tydligen LP gå på bio och OP gick med. Privatchauffören/livvakten hade tydligen ledigt men man undrar varför OP/LP inte tog taxi till bion? OK, det är inte långt till T-banestion Gamla Stan, så dit gick OP/LP. 5 minuter. Man undrar vad för ytterrock OP bar? Och sedan var det inte långt från T-banestation Rådmansgatan till bion. 5 minuter! Det behövs inga riktiga vinterkläder att klara 5 minuters rask promenad i vinterstockholm. Vinterkläder inne i bion är ett spektakel. Man kan inte hänga av dem utanför salongen utan måste ha med sig dem in i salongen. Efter bion hade det varit enklast att ta taxi hem, men LP ville annorlunda! Ut och promenera i vinternatten! Men inte till T-banestation Rådmansgatan utan till T-banestation Hötorget som ligger nästan lika nära – 7 minuters promenad. LP ville titta i skyltfönster på vägen. Det hela låter ju krystat. Och 15 meter framför nergången till T-banestation Hötorget skjuts OP av en person som tydligen står och väntar på OP/LP. Enligt min enkla bedömning var det LP som ledde OP fram till brottsplatsen (via biobesöket) och därför är LP del av konspirationen att mörda OP. LP fick byta ytterkläder under dramat så att det skulle se ut att även hon (eller kappan) beskjutits. Sven Anér är på rätt spår ... och det gillar inte mördarna. De är ju fortfarande fria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den version jeg har hørt er, at det var Olof Palme, som ønskede at spadsere hjem - han ønskede at strække benene efter en lang arbejdsdag. Hvorfor skulle Olof Palme ikke som alle andre have behov for lidt frisk luft og en gå-tur. Iøvrigt var han en sportslig type. Iøvrigt spadserede han ofte til sit kontor på Rosenbad.
   Og så stort et problem er det vel ikke at have "ytterklæder" med i en biograf. Latterlig argumentation.

   Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at man trænger til at komme ud og røre sig, tage en spadseretur og trække noget frisk luft. Selv en kold vinter-aften.

   Hvis du kendte dine kilder ville du vide, at det ikke var ualmindeligt , at Olof Palme gik ud uden livvagter - på gå-ben. Også i dagene før mordet.

   Jeg tror, at han er blevet overvåget, og at morderen og hans medsamsvorne bare har indventet det rette øjeblik.

   Din argumentation er dum og dårlig. Hele denne teori er skrup-skør. Det var da utroligt, som man kan fejlfortolke små (u)betydelige detaljer.

   Jamen, jeg er rystet....!

   Radera
  2. At jeg så synes, at Olof Palme tog for mange risici/risker, er en helt anden sag..specielt med tanke på, hvilken omstridt politisk personlighed han var. Men han havde vel også et behov for nogle gange bare at have et privatliv, føle sig som et frit og "almindeligt" menneske.

   Radera
 5. Väldigt vad Ni krånglar till Ert resonemang.

  Kanske inte konstigt att Lisbeth vill byta ut de kläder som precis hade blivit genomskjutna och/eller kanske ville polisen ha dem för säkra spår etc.

  Efter bioföreställningen så diskuterade makarna Palme med Mårten och hans dåvarande flickvän, om de skulle gå hem till Mårtens lägenhet och dricka te eller om de skulle ta en promenad direkt hem till bostaden i Gamla stan.

  Som bekant valde Olof och Lisbeth det senare alternativet. En promenad som under de rådande förhållandena borde ta i runda slängar en halvtimme, samtidigt som det var -8 grader ute.

  Bättre att Ni ägnar Er åt att kritisera henne för de primadonna-fasoner som ägnade åt under polisutredningen, än att framföra Era vilda fantasier om att hon skulle vara delaktig i sin makes död.

  Åklagare Solveig Riberdahl berättade t.ex. att hon under hela sin åklagartid inte haft någon målsägande som har varit så krånglig att ha och göra med, som krävde en sådan särbehandling. Ett symptom på socialdemokratins hyckleri och att de kände sig som ett med makten. De flöt liksom ovanpå, kände sig förmer och krävde en egen sk. gräddfil.

  De står på sina kongresser sjunger och pratar om rättvisa, solidaritet och jämlikhet. Men när det kommer till kritan så beter sig som makteliten i de sk. klasslösa samhällena som levde på den andra sidan om den mur som föll så ljuvligt, för drygt två decennier sedan.

  SvaraRadera
 6. Frågan som bör ställas är om OP hade ytterkläder som passade för en långpromenad i -8°C kyla hem till Gamla Stan. Jag tror OP hade en sommarrock och frös och ville snabbt ner i T-banan ... och Hötorgets T-station, ok, man/OP bråkar inte med LP mitt i natten på Sveavägen. Och det var fatalt! LPs senare omklädningstrick är dumt banalt. OP var sannolikt inte klädd att vandra runt i vinterkylan. LP ledde OP till slakt. Sven Anér är på rätt spår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hvis I vil kan I et eller andet sted her på internettet se billeder af Olof Palmes blodtilsølede - hvad for mig ligner en vinterfrakke. Iøvrigt bar han en pelshue på mordnatten.

   Sommertøj - nej nu stopper I...!

   Radera
 7. Hur som helst så valde de en långpromenad före te:et, eftersom om de hade gått hem till Mårten för att dricka te, så hade det inte blivit tid för en långpromenad. Det hade blivit alldeles för sent, eftersom klockan var strax efter 23.

  Varför skulle Olof tagit på sig en sommarrock? Hur som helst så tyder allt på att han hade för väderleken en helt relevant klädsel. Går man ut i -8 grader kyls kroppen ner på någon minut, så om man promenerar i 10 minuter eller en halvtimme, så torde det oavsett erfordra samma typ av klädsel.

  Deras promenadtempo var nog allt annat än raskt. Eftersom den sista personen (Nicolai Fauzzi) som de mötte innan skotten föll han avlägga en sträcka som var ungefär dubbelt så lång som makarna Palme, mellan mötet och tills det att skotten avlossades. Med tanke på deras långsamma tempo, så tyder det väl på att de var allt annat än några frusna makar som ute och traskade.

  Dessutom säger vittnena från mordplatsen att fru Palme var chockad och for omkring som en yr höna. Ut ifrån de vittnesmålen är jag helt övertygad om att hon var lika lite delaktig i mordet som Christer Pettersson.

  Ditt resonemang bygger på väldigt lösa antaganden eller snarare rena önsketänkanden. Hade vårt rättsväsende dömt folk på så lösa grunder, hade det utfört justitiemord efter den sk. löpandebandsprincipen.

  Rikta in Er snarare på att kritisera henne för de divafasoner hon uppvisade under utredningsarbetet.

  SvaraRadera
 8. OP hade inte varit ute och promenerat med fru LP i Stockholms innerstad sedan slutet på 60-talet (rätta mig gärna om jag har fel), så denna vinternattspromenad var ett undantag ... fatalt sådant. Och inte många kände till den. Sven Anér gör att gott arbete att klargöra det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej nu stopper I...hvad jeg har læst ville ægteparret Palme af og til gå ud i byen sammen - feks. til en restaurant(bla. 2-3 dage før mordet) - hvor de iøvrigt efter sigende stødte ind i en "mystisk" mandsperson - se gerne på youtube: Lars Borgnäs´ dokumentarfilm "mannen, mordet, mysteriet". Desuden blev de(parret Olof og Lisbet Palme) set sammen på "skidor" ved "Djurgården" en uge før mordet. Det var iøvrigt ikke ualmindeligt, at Olof Palme bevægede sig uden livvagter i det, der blev kaldt "den gyldne triangel" - altså Stockholms inderstad. Læs jeres kilder ordentligt først, før I kommer med jeres stupide meninger.

   Radera
 9. Klart att bilden visar att Lisbeth är på väg in i bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker inte att det är klart att bilden visar att hon är på väg in i bilen, tvärtom kommer hon springande, kanske från den andra ambulansen som inte syns på bilden.
   För av LPs kroppsspråk att dömma, framåtlutad, armen utsträckt samt vänster ben tar kraft tyder på en skyndsam, jäktad rörelse framåt, hon är riktad mot akutintaget för att snabbt komma förbi polisbilen och in för att efterhöra OPs tillstånd. Figuren i Pbilen tyder också på att han ska ta sig ut, håller upp dörren (handleden vinklad neråt) böjer sig fram och ställer ner foten.
   Om LP skulle ha lämnat akuten och få skjuts därifrån borde hon synts framifrån och troligtvis haft någon som visat vilken bil hon skulle åka i samt hon borde haft ett mer stillsamt kroppsspråk rakare med hängande axlar kanske. Figuren i Pbilen borde ha varit mer upprätt för att dra in foten samt dra igen dörren med en rakare handled.
   KR

   Radera
  2. Lisbeths blick och huvud är riktad mot polisbilens dörr, hela hennes kropp är riktad mot polisbilen. Det finns ingen akutdörr dit hon är på väg bara en bildörr.

   Jag tror inte att en polisbil stoppar en ambulans som är på väg med en skjuten person i och vill att en passagerare ska kliva ut och följa med.

   Jag tycker annars Sven Anér har gjort ett mycket bra jobb när det kommer till Hans Holmér och Borlängehotellet. Sen vet jag inte hur mycket han ligger i avslöjandet av Dekorimamannen och "dom 2 finska flickorna", men helt klart är att "dom finska flickorna" har pratat med GM strax innan dödsskjutningen.

   Radera
 10. Olof och Lisbeth var hur som helst under den föregående helgen ute och åkte skidor tillsammans på Djurgården. En kväll några dagar innan mordet var de ute på en restaurang och de promenerade dit. Lisbeth sa att under den måltiden dök det en man som verkade spionera på dem och hon upplevde det som obehagligt.

  Vid både tillfällena var de utan livvakter och om de har gått den promenaden som de skulle ha gjort på mordkvällen tidigare, känner jag inte till.

  SvaraRadera
 11. Klart att OP/LP hade chuafför/livvakt med sig vid skidåkning på Djurgården eftersom de körde paret och skidutrustningen dit från Gamla Stan och tillbaka med bil. Samma vid restaurangbesöket. Chauffören väntade utanför och livvakten bevakade inne. Man vet ju aldrig vilka galningar som gömmer sig bakom Djurgårdens ekar eller på krogen.

  SvaraRadera
 12. De fick varken skjuts eller hade livvakter vid de tillfällena.

  Det var ju det som var så anmärkningsvärt. För där kunde medlemmar i en konspiration exempelvis se att det inte var alldeles ovanligt att Olof Palme rörde sig utan livvakter. Att det förhöll sig på det viset kan även journalisterna Lars Borgnäs och Tomas Bresky intyga. Vilka tillhör den kategorin journalister som har granskat detta ärende på ett seriöst sätt.

  Dessutom hade Olof Palme en överenskommelse med SÄPO om han skulle få slippa personskydd i den sk triangeln. Vilken bestod av riksdagen, regeringskansliet och bostaden.

  SvaraRadera
 13. Klart att det inte behövs livvaktsskydd i triangeln eftersom OP bodde (utan garage/egen bil!) 300 meter från sitt kontor med Riksdagen halvvägs. Och Slottet ligger nära och bevakas av Högvakten, dvs hela området är osäkert för yrkesmördare. Men det är långt till skidbackarna på Djurgården! Tog OP/LP T-banan dit, t.ex. till Stadion eller Tekniska Högskolan, och släpade med sig skidor och stavar? Även klart det finns restauranger nära OP/LP:s bostad litet utanför triangeln, dit man kan slinka till utan livvakt, och det gjorde nog paret ofta. Det är fin PR att ha statsministern i matsalen!

  SvaraRadera
 14. Från första början vi fick veta att Olof Palme var död,fick jag en känsla av,att Lisbeth Palme antingen (ursäkta om jag har fel..)var inblandad,eller hade lurats och manipulerat Olof att de skulle promenera just till den platsen. Något känns fel med Lisbeth Palme,fortfarande känns det så.. Sen,att hon inte ville medverka i brottsundersökningen på ett adekvat sätt,då känns det ännu mer fel,oavsett vilka argument hon själv hade och kanske har. Hälsning från Halland

  SvaraRadera
 15. Du som har en känsla av att Lisbet var inblandad. Lisbet var knappast inblandad i mordet eller lurade Olof. Argument finns sedan tidigare så det tänker jag inte repetera. Hon visste inte vad som skulle hända. Men det är väl möjligt att det främst var hon som ville promenera, gå över vägen och titta i skyltfönster. Att hon inte ville medverka i utredningen var bl. a att hon upplevde att uppgifter läckte ut. Hon ville inte ha uppmärksamheten. Sedan så var hon ju van vid att vara statsministerhustru och ha något att säga till om. Divafasoner var det väl någon kallade det. När de gick omkring ute så brukade hon inte se sig om för att hon inte gillade uppmärksamheten. Att återvända till brottsplatsen där hon upplevde ett sådant trauma borde vara obehagligt. Hon kan även ha skuldkänslor utan att vara skyldig. Det är ju inget ovanligt. Hon kanske tycker att de borde ha tagit en taxi eller att hon skulle ha sett sig om. Gärningsmannen kom inte tätt inpå dem förrän de kom till reklampelaren 15 m från Dekorima. Därifrån gick han alldeles bakom dem. Makarna Palme tittade in i Dekorimas skyltfönster och då måste även gärningsmannen stanna upp och försöka göra sig osynlig. Då borde de ha stått nästan emot varandra. När de började gå igen kom gärningsmannen bakom Olof och sköt honom i ryggen och sedan Lisbet ifall att hon skulle se hur han såg ut.

  SvaraRadera
 16. Lisbeth Palme upplevde, att "uppgifter läckte ut " skrev en person. Jamen,det gör väl inget om det var "sanningen som läckte ut" ? Det är ju det bästa för alla.Förstår inte alls,varför mordet på Olof Palme är annorlunda än andra mord ; han var ju en människa som alla andra. Sen,skuldkänslor får man inte hur som helst,det finns alltid något bakom dem. Inget roligt att skriva här,eftersom man tydligen blir korrigerad av besserwisser utan orsak. Kanske är det också därför detta hittills är olöst,eller "olöst".. Därför att folk blir påhoppade och undervisade om,att "så här SKA det vara,och inte som Du tror ".

  SvaraRadera
 17. Jag antar att det är jag som är besserwisser. Nej, jag vet inte hur det var även om jag uttrycker mig säkert. Det var inte min avsikt stt korrigera någon. Däremot så tog jag en person med god intuitiv förmåga seriöst och kom med olika teorier till varför den här känslan kunde finnas. Beteendet som Lisbet hade efter mordet tyder inte på att hon var förberedd på mordet. Skuldkänslor för något kan man få utan att vara skyldig. Det finns folk som får skuldkänslor för att ha överlevt en katastrof t. ex. Lisbet kan ha tänkt: Det är mitt fel för jag ville titta i skyltfönster när vi borde ha tagit en taxi. Jag vet inte om hon har tänkt så, men det är ju inte omöjligt. Lisbet tyckte nog inte det var så trevligt att allt hon sa och gjorde genast läckte ut till allmänheten. Men jag tycker att hon borde ha varit mer medgörlig. Det är dock inte alltid bra om folk får reda på allt. Jag skulle tro att fallet är olöst för att poliserna klantade sig redan från början, Palmegruppen klantade sig därefter, folk inte såg gärningsmannens ansikte (de som såg gärningsmannen springa iväg) och för att det fanns alltför många olika teorier om vem som var gärningsmannen och motivet till mordet. Jag tror jag känner gärningsmannen, men jag har gått efter vittnena när jag har tolkat hur mordet gick till. Gärningsmannen tycks ha följt efter från reklampelaren. Var han var tidigare vet jag inte. Om han följde efter över vägen så måste Fauzzi precis ha passerat eftersom han såg Björkman. Från och med reklamskylten finns det säkrare vittnesmål. Att han följde efter makarna Palme därifrån. Det kom folk, så han kunde inte skjuta då om han tänkt det. Han kom då på något sätt före dem till Dekorimahörnan. Om makarna Palme saktar ner då och då för att titta i skyltfönster så skulle det se konstigt ut om han stod kvar bakom dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jeg synes, at det du skriver lyder meget fronuftigt...tag dig ikke af , at folk kalder dig en "besserwisser".

   Radera
  2. Unskyld jeg mente fornuftigt - stavefejl!

   Radera
 18. Märkligt att Olof Palme och Lisbet Palme faktiskt rörde sig ute på stan en fredagkväll utan livvakter!

  Märkligt också att Mårten och hans flickvän och Björn Rosengren och dennes fru lät dem bara promenerera iväg ensamma hem efter bion.

  Olof Palme var van att ha livvakt och han var en omstridd politiker både hemma och utomlands.

  Man får intrycket att inblandade parter väljer att bortse från riskerna och hoppas det går bra.

  Men det som inte kunde hända hände.

  SvaraRadera
 19. Det är någon av dem ,som bestämt ett möte med någon bekant, som det senare visade sig vara Olof Palmes mördare. Initsialt kände Lisbet igen mördaren, men kunde inte komma ihåg vem det var.Det finns dokumenterat på SVT.Sen har ju "mutationerna"tagit fart, och det utmynnade i att man konstruerade ett vittnesmål mot Christer Pettersson,ett absolut lågvattenmärke i svenskt rättsväsende.Svenska folket bör vara chockat,över detta, åtminstone de som försöker att tänka sanningsenligt och logiskt.Motivet till mordet, har helt andra orsaker,vilket, aldrig kommer att redovisas för det Svenska folket.Se bara på Sven Aners kamp.Tystnad, tystnad , tystnad.Man vet, från första dagen, hur det ligger till,men de som skall utreda det hela, är inget annat än maktens marionetter.

  SvaraRadera
 20. Allt är ren fantasi. LP:s kappa och livstycke skjuts i bitar men LP är oskadad. Bara sönderskjutna kappa/livstycke lämnas in till polisundersökning och LP klär om med ny kappa/livstycke ... och minns inte mer. Vad det nu skulle tjäna till. Enklast vore ju om LP inte blev beskjuten. Men dà hade LP blivit misstänkt för det. Det är inte lätta att avrätta folk pà gatan.

  SvaraRadera
 21. Nä,man får kanske inte tänka logiskt längre, i alla fall inte efter decennierna 70-80-talen.Det kan ha varit planerat redan på 70-talet.. ?? Är trött idag ; kan inte riktigt sätta rätta ord på hur jag tänkte skriva.. Men jag tror att det finns de,kanske också direkta ögonvittnen, som vet mer än Media tillåtits berätta.Nej,nu tuggar jag visst om.. Hoppas Din nya bok kommer till något Bibliotek ; då vill jag låna den. Fortsätt "strid för " sanningen, Sven Ane´r !

  SvaraRadera
 22. Sven `Dina Palmenytt i inbunden form är mycket svåra att få tag på. Har inte lyckats trots långvariga försök. Kan du inte låta någon scanna in alla årgångar och lägga ut dom på nätet ?
  Starta gärna en insamling för att bekosta detta. Du är garanterad ett gäng hundringar i varjefall från mig.
  Det finns många detaljer du skrivit om som lätt drunknar i all informationskonfetti som virvlar i den unkna luften runt deltagarna i sveavägsspektaklet.
  Du skrev t.ex om fru Palmes utpekande av annan gärningsman innan Petterson valdes ut som lämplig måltavla.
  Även Palmebarnens turer under spektakelkvällen
  förtjänar att detaljstuderas.
  Även startpistolen som hittades i närheten av rådmansgatan och som först inte togs emot polis på plats är intressant.
  Många bitar i pusslet kan läggas på annat sätt än det du nu har "fastnat" för.
  TACK för ditt arbete. Du är en av de få undersökare som ger mig ett hederligt intryck men de uppgifter du grävt fram skulle vinna på att systematiseras.
  FRANK STAB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte lika säker på att Anti Avsan och Lisbeth Palme delar din entusiasm!

   Radera
 23. På bilden ser det ut som LP är på väg att sätta sig i bilen. Jag vet vad fotografen säger men han kan ha haft fel. När han är rätt, vad gjorde fotografen vid sjukhuset på den tidpunkten? När LP anlände till sjukhuset var det inte känd att OP mördades. Men när hon lämnade Sabbatsberg då visste man det. Då var det logisk att det fanns en fotograf där. Men i det här fallet har kappan på bilden (och kanske hela boken) ingen betydelse.

  Sven, varför är du så säkert att bilden togs vid ögonblicket att LP anlända till Sabbatsbergsakuten?

  SvaraRadera
 24. Jag tror LP har just slängt igen bildörren för att rusa rätt in i sjukhuset. Eftersom dörren öppnas framåt, får man kliva ut bakåt, och vill man framåt, slänger man igen dörren. Personen på andra sidan i baksätet, vem det nu kan vara, har bara öppnat sin dörr och ej hunnit sätta foten i marken för att komma ut.

  SvaraRadera
 25. Hej Sven! Jag har just läst din bok "Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme" och undrar över en sak. På sidan 42 skriver du att bör vara Lars Christiansons kommissariebil 1210 som Lisbeth Palme stiger ur.
  Studerar man boken " Inuti Labyrinten" s. 412 finns där en bild som enligt undertexten föreställer Lars Christianson ståendes bakom sin kommissariebil. Den har mycket riktigt 1210 skrivet på skärmen, det enda problemet är att det är en Saab och inte en volvo som syns på omslaget till din bok.
  Det förändrar kanske inget i sak om det inte är viktigt att det är just Christianson som lämnar av lisbeth.

  SvaraRadera
 26. Det är bara det att Lisbet anländer inte till sabbatsberg hon är på väg därifrån efter att palme blivit dödförklarad, med i bilen är även sonen Mårten och hans flickvän. Ni kan också se på bilden, vid akutintagets dörr att man placerat två kvinnliga poliser som vakter för pressen bara vällde in efter att mordet blivit känt och Lisbet fick bråttom därifrån hem till Västerlånggatan.Givitvis har polisen tagit hand om hennes kappa, man får ut en hel del information vid undersökning av den. Och Lisbet har fått låna en annan på sabbatsberg, självklart fick hon det. GP lurade sina läsare med bilden, men det blev ju lite mer dramatik i bilden så.eller också blev de lurade av fotografen, som då fick lite mer betalt efter att fångat denna action bild. Så var det med det. Hoppas Anér fortsätter att skriva för han behövs i den här mörkläggningen av mordet men här är han tyvärr fel ute! Mvh Sten

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"