Nej, inte Palmefrågan i Ring P1…

3.3.2011. Min förmodan att Palmeärendet inte finge behandlas i Ring P1! var helt korrekt. Inte ett ljud, ingen kvinnlig insändarröst om Palmemordet. I stället några mycket långa och sega inlägg om andra mera vardagliga ting.

Nå ja. det anser vi väl alltid när det egna intresset inte tillgodoses, men det känns egendomligt att personer förvarnas om ett deltagande som sedan aldrig blir av.

”GW: Jag ska inte ge upp”

3.3.2011. Rubriken är Aftonbladets i dag. Josefin Sköld är tagen till nåder igen som Palmereporter, och Leif GW får tillbaka sin plats som Aftonbladets portalfigur i Palmeärendet. Jag ger hela AB-texten:

Leif Persson ville starta en ny Palmeutredning. Men mötet med rikspolischefen gick inte som han hade tänkt.

”Det är ohygligt komplicerat, men jag ska inte ge upp”, säger GW Persson.

Kriminologen Leif GW Persson kallar sitt initiativ till en ny utredningsgrupp för ”sista rycket”. Han menar att den utredning som pågår i dag främst består i att sekretessspröva material som finns kring mordutredningen och som begärs ut av journalister och privatspanare.

”Skyffla in ett nytt gäng”

”Det kostar ändå fem miljoner per år så då tycker jag att man ska ta ställning. Ska vi skyffla in ett gäng nya utredare som ser på det här med nya ögon och kollar om det finns något utredningsbart kvar och drar de slutsatser som de kan, eller ska vi ha det på det här viset? Mitt förslag är att vi inte ska ha det på det här viset”, sa han tidigare.

Ingen framgång på mötet

Men mötet med rikspolischefen Bengt Svensson blev inte den framgång som GW Persson hade hoppats.

”Det visade sig vara ohyggligt komplicerat, men jag ska inte ge upp” säger han,

GW Persson hänvisades vidare till riksåklagaren, den enda som kan ta ett sådant beslut.

”Jag har ännu inte hört något från Leif GW Persson. Men om han hör av sig ska jag givetvis lyssna på hans argument”, säger Anders Perklev, riksåklagare. Josefin Sköld

Så långt Aftonbladet i dag. Jag ser samtidigt på TV4 Nyheternas rapporter om dödsskotten i Afghanistan: Försvaret försäkrar att de inte har mörkat och att allt gått korrekt till; ja, det är samma visa.

Polis och militär – alltså just de grupper som av Leif GW Persson och mig anklagas för den konspiration som lett till Olof Palmes död (!) – tillämpar samma teknik: vi har inte gjort något fel, allt är välskött även om det kanske körde ihop sig i början. Nu är allt bra, och vi ska inte lägga om våra rutiner. Försvaret tänker inte starta en ny utredning om Afghanistan, och polisen tänker inte starta någon ny utredning om Palmemordet; skulle, mot förmodan, riksåklagaren ha annan mening får vi väl se..

Osv. Leif GW Persson sitter därmed i dag i samma sits som jag intagit i 25 år: polis och RÅ har inte gjort något fel, det är bara du som bråkar.

Jag har ofta och utförligt reagerat på Leif GW Perssons framtoning och på hans oförsynta angrepp på mig och mina kolleger i ämnet Palme, men jag börjar nu tro att han faktiskt besjälas av en god vilja att hitta en ny linje i Palmeärendet. Jag stöttar honom nu tills vidare, och jag ser naturligtvis med stort intresse fram mot den fortsättning som kan komma.

Att en fortsättning måste komma är självklart. Polisen har i dag ett mycket svagt folkligt mandat för sin totala overksamhet (där det enda som händer är att Stig Edqvist ägnar sin tid åt att förvägra mig att ta del av hans handlingar!).

Det ringer en representant för allmänheten och frågar:

”Hur kan polis och RÅ helt nonchalera dina upprepade anklagelser mot rådmannen och moderatriksdagsmannen Anti Avsan för mordet på Olof Palme? Du anser mordet löst, men polis och RÅ reagerar inte, gör ingenting. Varför blir du inte åtalad? Varför får vi inte en rejäl rättegång i Palme-ärendet, vi har inte haft någon sedan Christer Pettersson-affären ebbade ut? Varför denna tystnad som skär genom märg och ben?”

Jag kan bara dela den uppfattning han framför.

GW: Jag ska inte ge upp.

Sven Anér: Jag ska inte ge upp!

PS: Det är alldeles tydligt att min blogg

www.svenanerpalmenytt.blogspot.com

börjar få ett mycket starkt genomslag. Jag får allt fler insändare (där de allra flesta ställer sig på min sida; om jag inte svarar betyder detta förstås att jag instämmer!), och jag får flera tecken på att min blogg, den enda i sitt slag och med hittills nära 20 000 besökare, läses inte minst av polis, åklagare och militärer, alltså av just de kategorier som ingick i den konspiration som ledde till Olof Palmes död.

Är det så allvarligt? Ja. Utan tvekan. Om dina vänner och kamrater inte känner till min blogg ber jag dig ge dem tipset. Det är endast på min blogg som den utförliga informationen finns. Det stora engagemanget.

Sven Anér

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs sidan "Om kommentarer"