Mail till Leif GW Persson:

2.3.2011. Leif.GW.Persson snabela PHS.Police.se

Leif - Jag läser med förundran Aftonbladet i dag. Oisin Cantwell går ut med vad som i praktiken kan tolkas som en desavouering av dig och en klar återgång till Christer Pettersson, medan Peter Kadhammar på krönikeplats för nära nog första gången, i varje fall på bra länge, skriver i tongångar som denna:

”Den skandalösa polisutredningen /av Palmemordet/ var åtminstone delvis resultatet av socialdemokratins sammanväxt med statsapparaten.”

Som sagt: när sas detta rent ut senast? Jämför med Ingvar Carlssons utpekande, dessa dagar, av Christer Pettersson, både i radio och TV!

Min fråga till dig är nu: Vad hände vid mötet med rikspolischefen? Uppenbarligen ägde det rum vid 16.30-tiden i går, men rikpolisstyrelsen har lagt locket på. 17.30 i dag ringer stabstjänstgörande polismästaren Jarl Holmström och uppger att innehållet vid mötet är hemligt, men att mötet skulle ha skett inom ramen för era sedvanliga månatliga möten.

Kan du berätta vad ni kom fram till? Det borde kännas angeläget för dig att ta bort så många sekretesstämplar som möjligt. Kunde du ringa mig på 018-15 12 79?

Sven – ej blind höna, men ofta ställd utan korrekt och komplett info!

Sven Anér, Karlsrogatan 85 A, 752 39 Uppsala.

Så långt mitt mail till Leif GW. Och jag återkommer till denna märkliga internkonflikt inom Aftonbladet.

Storgräl inom Aftonbladet: Christer Pettersson – eller socialdemokratin??


Oisin Cantwell på reportageplats: Det är Christer Pettersson.

Peter Kadhammar på krönikeplats: antyder socialdemokratiska påtryckningar bakom utpekandet av Christer Pettersson!

Och Peter Kadhammar är en mycket rejäl och betrodd och kunnig AB-medarbetare. En krönikörs texter är sakrosankta. Skulle en chefredaktör peta i en krönika upphör samarbetet omedelbart och ett rejält skadstånd måste utanordnas; detta är klara regler.

Kadhammars budskap, som jag alltså aldrig sett uttalat så klart, innebär att en tidning med åtminstone ett ben inom socialdemokratin antyder en s-koppling till mordet på Olof Palme!

Men det är inte svårt att se hur pusselbitar i så fall kan falla på plats: Ingvar Carlssons mycket starka support för Lisbeth Palmes vittnesmål, socialdemokratins ständiga ovilja att ställa till med räfst och rättarting och t ex ställa rikskriminalen mot väggen. Eller RÅ, som ju har bedrivit en närmast osynlig förundersökning; det är ju RÅ som är förundersökningsledare.

Har Aftonbladet först fått Kadhammars krönika för publicering och därefter raskt kontrat, i samma edition, med en 180 graders konträr text från den anmärkningsvärt lydige Oisin Cantwell?

Tar Aftonbladets ledning order av socialdemokratin? Det verkar så. Men inte till den grad att tidningen krånglar med Kadhammars krönika?

Vad kan komma ut av detta? Någon måste säga ifrån, men vem skulle det bli? Reinfeldt? Han har sitt eget bekymmer med Avsan och väljer nog i det längsta att hålla tyst. Socialdemokraterna lider under sitt interregnum, med Mona Sahlin som kvardröjande talesperson – vad kan hon säga? Vad får hon säga? Vänstern, miljöpartiet? Ständigt dödstysta i Palmeaffären, vilket alltid har förvånat mig.

Nej, kvar finns nog bara den opinion, kalla den för en väljaropinion, som i linje med G-P-enkäten tror klart mer på polisspåret än på Christer Pettersson.

Kan vi få en folkopinion? Håller en sådan på att bildas? Min telefon ringer, min bloggkontakt ökar, jag höll på att säga att det är en lust att leva. Jo, det är det nästan. Efter 25 år (tjugofem år!) av lögner.

Tänk vad mycket som skulle lösas om de kritstreckrandiga anklagade Sven Anér för förtal riktat mot rådmannen och riksdagsmannen Anti Avsan!

Sven Anér

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs sidan "Om kommentarer"