Fredrik och Carl – och så Beatrice Ask…

11.3.2011. Vår justitieminister Beatrice har mycket att bestyra i dessa dagar, och sedan årsskiftet har uppdragen, givna av stats- och utrikesministrarna duggat tätt. Men Asks syssla är inte precis den vanliga för en justitieminister. Hon får rensa rent efter herrarna, så gott det nu går.

Låt se: vad har vi för historier på gång? Ja. vi kan ju börja med Bildt själv och misstankarna mot honom för inblandning i folkmord. I Sudan, det nya södra Sudan. Den inblandningen tar Bildt själv mycket lugnt, och det gör hans justitieminister också.

Hon har låtit utse en till Jönköping utlokaliserad RÅ-kammaråklagare att handlägga Bildts gamla affärer i Oljeland – inte precis högsta prioritering. Och hans förundersökning av affären håller på att sätta all time record; nästan nio månader i dag. Jag ringer denne kammaråklagare då och då, men ingenting har hänt, ingenting händer. Så länge ingenting händer är Beatrice nöjd.

När det stockholmska USA-spionaget blev känt för några vintermånader sedan var justitieministern tillsagd att ingenting veta, vilket gjorde ett något märkligt intryck. Så småningom kom sanningen fram, men Beatrice kom undan oskadd. Beatrice nöjd.

Den skrämmande dödsskjutningen i Afghanistan är sannerligen ingenting att raljera om – men var den Asks ärende? Ja, på ett hörn. Chefsåklagare Krister Petersson prövade hur vinden blåste och granskade saken åt försvarets jurister, men sa egentligen ingenting. Sanningen kom inte från honom utan från TV 4. Beatrice nöjd.

När Julian Assange skulle sättas dit för påstått sexualbrott fixades saken genom ett förhör mellan tjejkompisar, varvid hela rättsstaten tycktes rämna, men än så länge har ingenting hänt trots advokaten Björn Hurtigs välgrundade protester. Vad säger damerna och herrarna i Westminster, under sina eleganta peruker? Knappast några vackra ord, vågar jag gissa. Beatrice nöjd. (Tills vidare.)

Leif GW Persson konstaterar, helt korrekt, att mordet på Olof Palme förövades av en ”konspiration av polis, militär eller säkerhetspersoner”. Bengt Svensson skulle tala sin RPS-kamrat till rätta, men hur det gick med det har vi inte fått veta. RÅ säger att Leif GW är välkommen att prata, men än har han inte tackat ja till inviten. Beatrice tyst. (Och nöjd? Tveksamt.) Deflation i ministerstatus? Beatrice nöjd.

1 kommentar:

  1. Både FREDRIK O BEATRICE vet att ANTI AVSAN sköt PALME TILL DÖDS men dom gör ingenting uselt, skandal. En PALME MÖRDARE sitter i riksdagen äckligt

    SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"