Vart tog poliserna vägen? Militärerna? Säkerhetsfolket?


26.2.2013 kl 22.
60 minuter var utlovade från GW om Palmemordet, men det blev bara drygt hälften. Varför det?
Först talades det teknik, vilket inte kändes särskilt intressant; naturligtvis hade alla dagens mobiler och mobilfilmare gett en helt annan bild. Tidningar hade kunnat ha bra bilder från mordplatsen inom 5-10 minuter. Ja visst, men vad hjälper det oss i dag?


Konspirationer ligger oftast bakom attentat mot politiker, jo. Alternativ nr 2 är ensamma galningar, men i det här fallet tror GW på en konspiration; han kallar den två gånger för ”en mindre konspiration”? Varför mindre?
Sedan fick Gösta Söderströms anhöriga höra att Gösta ”råkat ut för elavbrott i huvudet” – för GW gäller inga spärrar.
När det gäller Christer Pettersson: två saker.
För det första är hela GW:s attityd mot Christer – och har alltid varit – nonchalant, hånande, nedlåtande – mot en man som han vet aldrig var på platsen. Och som klarade lögndetektorn.
GW försökte nu i samtalet med sin Camilla hålla en liten glugg öppen för en skyldig Christer, trots att bland andra jag själv i 26 års tid har berättat att huvudvittnet Roger, enda påstådda vittne från biografen Grand, inte kom dit förrän tio minuter efter mordet. Men detta otroliga faktum har alla utredare, nu inklusive GW, valt att hoppa över, ett faktum som hade kunnat rädda Christer Pettersson undan all förföljelse från tre dagar efter mordet, då alla bions Roger-vittnesmål förelåg, Pia och Lars-Erik och de andra: ”Roger kom 23,30”. Palme mördades – inte 23.20 som GW envisades att säga utan cirka 23.26, ett av dramats tunga villospår.

GW påstår att han är påläst på Dekorima. Nej, det är han inte. Hur skulle han i så fall, som utlärd kriminolog, ha kunnat undgå att dessutom upptäcka att ett påstått telefonsamtal kom från fel Roger, inte Östling utan Sigges bror, Roger Cedergren. Inte den natten, utan någon gång tidigare…
Nej, GW har aldrig läst på, aldrig gått ordentligt in i något av de många delproblemen, utrett till slutet. Men prata går ju.
Vad ansåg GW denna kväll i den stora frågan: poliser, militärer, säkerhetspersoner?
I mumlet försvann de allihop. Det verkade som om påståendet från 2011-2012 var praktiskt taget bortblåst. Vanliga poliser? O nej, många av dem jobbade ju den här kvällen – skulle det fria? Drev GW med oss? Militärer – icke nämnda med en stavelse. Han kunde ju ha läst upp hela listan, Ai. 318-93, över de 15 misstänkta landsförrädarna. som finns i polisens berömda kassavalv – inte det, det passade inte? Säkerhetspoliser? Egentligen inte heller nämnda.
GW manade fram en konstig bild av en konspiration liksom utan konsistens eller struktur. En struktur i största allmänhet,
Nej, GW var inte påläst den här kvällen, det är något han överlåter åt sina motståndare på andra sidan barrikaden. Och den som lugnt och stilla får prata utan att just bli avbruten har det ju väl förspänt och kan locka ofta inte alls pålästa att tro på den store Leif Gustaf Willy.
Jag finner att min gissning från i eftermiddags stämmer mycket väl. I det stort uppreklamerade programmet hade inte bara jag, som tittare, väntat mig det klara svaret på polis-militär-Säpofrågorna.
I stället kom ett mummel, ett ofta mycket påfrestande egenfokuserat mummel.
Jag konstaterar: Persson fick inte lov att sticka ut hakan, Antenner drogs in, och kvar står en ”liten” ospecificerad och obemannad konspiration i största allmänhet.
Vad har GW fått för sitt tillmötesgående gentemot Rosenbad? Frågar jag nu RÅ och rikskrim – svara!
Sven Anér kl 22.32.
PS: ”Sitter Palmes mördare i riksdagen?” var Olle Minells rubrik över ett appellmöte i Gislaved häromdagen. Sådana fräscha frågor ställde inte Leif och Camilla. SA.

15 kommentarer:

 1. Ja, det var ett svamligt framträdande av Leif G W Persson i gårdagens "Veckans brott". Det enda han ville vara tydlig med var att skydda poliskåren: Inga yrkesverksamma poliser i konspirationen som mördade Olof Palme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Jag instämmer i missnöjet med programmet. Förhoppningarna man anade veckan innan om att mordutredningen skulle synas, nya uppgifter läggas fram, och kanske från GW's sida ett engagemang i att ta ställning till, och lyfta fram, nya uppgifter (som framkommit här på bloggen)grusades alla och blev istället till 60 minuters besvikelse.
  En enda klen poäng hade han väl när han fastslog att ska "utredningen" bedrivas på det sätt man gör nu, kan den lika gärna lägga ned.

  SvaraRadera
 3. "Med sin Camilla" Den var bra.
  Programet var en klar besvikelse. Det verkar som han, eller TV, har fått mothugg uppifrån. Det här är en känslig fråga, Public service har ett krav på objektivitet. Makten har besämt att det är Christer Pettersson som är mördaren oavsett bristen på någon form av bevis. Det är kontigt att GW har fått hålla på som han har gjort i TV.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det finns ju en ansvarig utgivare till programmet

   Radera
 4. Polisen har hela tiden skyddat sig själva.
  Piltz och Tell är observerade av 2 vittnen oberoende av varandra på Buss43, i alla fall en av dom Piltz.
  Säpo gör allt för att förhindra att så skulle vara fallet, man åker med buss43 och skrämmer busschauffören bla och försöker intala krantz att han inte åkt med denna buss, man tar även kontakt med Krantzs dotter.
  Lika allt med Anti det görs ingen riktig utredning, ingen vittneskonfrontation med han med osv.
  Det finns ett vittne till som heter Thomas som ser en Polisman på stan som uppträtt underligt men Thomas blir varnad att han kan åtalas för förtal om han nämner Polismannens identitet.
  Thomas var konstnär och 60år.
  Det ska ha stått i Aftonbladet om denna Thomas under Rubriken POLISEN SKYDDAR SINA EGNA.
  Thomas ska även ha lämnat in en skrivelse den 28e maj till juristkommissionen.

  Jag bara undrar vilken Polisman såg Thomas på stan under Mordnatten?

  Samt vilka 2 Polismän vart det som vart utpekade under Victor Gunnarssons vittneskonfrontation?

  SvaraRadera
 5. Jan-Åke Jönsson28 februari 2013 13:22

  Palmegruppen öppnar tipstelefon idag... http://www.svt.se/nyheter/sverige/palmegruppen-oppnar-tipstelefon

  SvaraRadera
 6. Många har blivit tystade på olika sätt i denna mordsoppa och då är frågan, varför?
  Signaturen "Utredaren" på Flashback i trågen - Mordet på Olof Palme-28... uttryckte 2011-07-11 att; "Det bästa med döda källpersoner är att de inte säger emot."

  SvaraRadera
 7. Citat ur dagens Expressen:

  "En av de mest våghalsiga teorierna är Lars Krantzs Tarkovskijspår som går ut på att Olof Palme ville begå självmord och fick den ryske regissören att på ett mycket avancerat sätt regissera hans bortgång".

  Ytterligare ett bevis på att han övergav teorin om det sk polisspåret.

  Ni återanvänder alltså Krantz av honom själv kasserade lögner.

  SvaraRadera
 8. Det känns som om ansvariga för mordet,hur det än stod till , är skyddade.. Hur kan man skydda brottliga gärningar ?

  SvaraRadera
 9. Här har ni en till som blev besviken.GW Persson verkar ha skrämts in i sin håla igen!/G.Stock

  SvaraRadera
 10. Ta den organisationen som ligger bakom Mordet istället
  -säger Victor Gunnarsson i en rättegång.
  Med organisationen menar han SÄPO.
  Gunnarsson var anställd av Säpo som torped i EAP och han har sprungit omkring före mordet och talat vitt och brett om att det skulle flyta blod på Stockholms gator.
  SvaraRadera
 11. Leif GW Persson killed Olof Palme?
  http://youtu.be/i3qO9tP4huM

  SvaraRadera
 12. Hämtat från Lars Krantz bok ett verkligt drama skriven 1987.

  Sidan 188.
  Brevet är handtextat. Det är en förfalskning.
  Den riktige Hans Haste blir förfärad när han läser Robert Aschbergs artikelserie i Expressen i början av November,Han upplever den som grov förföljelse från en politisk motståndare och skriver ett tröstebrev till Palme.Brevet och ett fång röda rosor överlämnar han personligen till Rosenbad.Han får med posten ett tackbrev från Olof Palme.Det lyder:

  Kära Hans,
  Tack för de uppmuntrande raderna......................
  Politisk Motståndare alltså ASCHBERG.
  Vad har egentligen Aschberg emot Palme och numera Sven Aner??
  Aschberg var duktig plocka fram skit om Harvard skandalen bla.
  Guillou hade det otalt med Palme efter IB skandalen.

  Gemensamt med dessa 2 herrar är ju att bägge 2 förespråkar krille som mördaren.
  Ingen av dessa gillade Palme.


  http://www.friatider.se/robert-aschberg-stms-fr-frtal

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"