”Bilden skulle ha påverkat mordutredningen”

3.2.2013. Det är Trollhättans Tidning som den 16 januari publicerar nedanstående debattinlägg från. Tidningen är därmed nära nog den enda i Sverige som berört Lisbeth Palmes byte från ambulans till polisbil jämte därmed sammanhängande ouppklarade omständigheter – tack, Trollhättans Tidning!
LB Rydén skriver:
Efter 27 århar Olof Palme väckts till liv. Hans person och politiska gärning genomlyses och analyseras. Förnekandet av solkiga affärer blandas med förhärligandet av känslomässigt engagemang för krigshärjade folk. Vem var han, vad åstadkom han? Vem kommer sanningen närmast?
Från sista delen av TV-trilogin kvardröjer bilden av en sorgsen lågmäld Mattias Palme, yngste sonen.
Mordet på Olof Palme och det olösta fallet borde rimligtvis skapa ett livslångt trauma hos den efterlevande makan. Synbarligen har Lisbeth Palme behållit noli-me-tangere-attityden från domstolsförhören. Ingen känsloskiftning kunde avläsas i hennes ansikte. Hon behåller för sig själv gåtan om sin ankomst till Sabbatsbergs sjukhus i polisbil, under färden ombytt från mockapäls till kapuschongkappa med ryggslejf, en scenförändring som inte kan ha undgått de mötande sönerna Mårten och Joakim.
På plats fanns även pressfotograf från Göteborgs-Posten. Denne tog bilden som skulle ha givit mordutredningen ett annat förlopp.
LB Rydén
Sedan jag skrev ”Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme” har inget medium, mer än nu Trollhättans Tidning, kommenterat det märkliga bil- och kappbyte som debattören nu tar upp.. Det är underligt. Eller inte alls underligt.
Bibliotekstjänst recenserar:
Vidare anser Anér sig veta vem som skjutit Olof Palme. Boken är välskriven och lättläst och vänder sig till den intresserade.
139:- på pg 75 05 55-5 och du har ”Mordets dunkel”! SA.

11 kommentarer:

 1. Ja klart som korvspa det är Lisbeth.
  lennart Remstam kommer bara med en massa strunt och kan ju inte redogöra för vem Lisbeth kopian i såna fall skulle vara.

  Jävligt löjlig diskussion, fokus borde ligga på hur färden gick till och kappbytet.
  Det är ju sånt vi har en Polis till trodde jag men ack så man bedrar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur kan en bild utan ansikte vara klart som korvspad? Förklara

   Radera
 2. den saken hade inte gått att planera på ett tillfredsställande sätt, den är inte det minsta trovärdig.

  SvaraRadera
 3. Det kan inte vara så att O.P. gick på bio med en annan kvinna än L.P. ? Det är denna kvinna som får pälsen genomskjuten och brännskada på ryggen.(Det är därför L.P. vägrar låta skadan dokumenteras,hon har ju ingen skada).L.P. anländer senare med polisbil till sabb. på den omtalade bilden.

  SvaraRadera
 4. Det kan inte vara så att O.P. gick på bio med en annan kvinna än L.P. ? Det är denna kvinna som får pälsen genomskjuten och brännskada på ryggen.(Det är därför L.P. vägrar låta skadan dokumenteras,hon har ju ingen skada).L.P. anländer senare med polisbil till sabb. på den omtalade bilden.  #########################################################

  Skulle det vara särskilt konstigt,om man går på bio med någon bekant.

  #########################################################
  BIOGRAFEN GRAND
  Kassören: Hon ser inte alls ut som man är van att se henne på bilder.
  #########################################################

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde inte Mårten och hans flickvän reagerat på att inte Lisbet var med, utan Olofs typ älskarinna istället!?

   Trodde ändå att det fanns någon gräns för vilka fantasier man kan ha. Även för Sven och hans "hang arounds"!?

   Radera
  2. Intressant "teori".

   Radera
 5. Men för faen....

  SvaraRadera
 6. Hur är det med tidsangivelserna när det gäller lisbeth o sabbatsberg. Hur säker är man på att de anländer vid helt olika tidpunkter?

  SvaraRadera
 7. Ledsen att säga det men sabbatsberg är ingen person.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"