Samtliga 20 /mordpunkter i Bibliotekstjänsts recensioner aldrig granskade!!


16.2.2012.I sina tre Btj-recensioner av mina böcker ”Palmemordet: Affären Anti Avsan”, ”De sammansvurna” samt ”Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme” har Bibliotekstjänsts anmälare tagit upp 20 punkter som nästan helt täcker mitt arbete med mordutredningen i Palmefallet, från mordet 1986 fram till praktiskt taget i dag, 2013,
De 20 punkterna är här inte ordnade direkt kronologiskt, utan noteras i den tidsordning de framkommer ur recensionerna:
Nr 1: Anonyma mail Nr 2 Anti Avsan mördaren Nr 3 De ”finska flickorna” Nr 4 Granskningskommissionen kritiseras, liksom Nr 5 polis och åklagare Nr 6 Avsan skyddad av etablissemanget Nr 7 Christer Pettersson oskyldig Nr 8 Utredningen bygger på falska uppgifter Nr 9 Även övriga kommissioner kritiseras Nr 10 Varför fick Marjasin avgå? Nr 11 Slapp kommissionsgranskning från, numera JO, Hans-Gunnar Axberger Nr 12 Män med höga befattningar medverkat Nr 13 samt poliser Nr 14 Dessa är ”de sammansvurna” Nr 15 Fotografiet av Lisbeth Palme på Sabbatsberg Nr 16 LP anländer till Sabb i polisbil Nr 17 Lisbeth Palmes klädsel Nr 18 LP Pälsen preparerad? Nr 19 Lisbeth Palme delaktig i konspirationen Nr 20 Sollentunaambulansen ifrågasätts.

Det är sålunda strängt taget endast i mina egna undersökningar som dessa 20 frågor har tagits upp. Myndigheter har, som svar på mina många frågor antingen inte svarat alls eller också hänvisat till påstådd ”förundersökningssekretess”, ett av myndigheterna för detta ändamål konstruerat generellt ”lagrum”.
Det går bra att ta upp vilken som helst av ovanstående 20 punkter och granska noggrant, Resutatet blir då
dels att mitt på måfå valda påstående är korrekt (det har ju aldrig dementerats), dels att detta påstående aldrig med någon energi har behandlats av den svenska regeringen eller av någon svensk myndighet.
Om någon enda av de 20 punkterna granskats i botten skulle hela mordaffären ha tagit en annan vändning och mordet stått inför sin lösning. Jag kan ta ett par exempel, från listans början och slut:
Nr 1 De anmärkningsvärda mailen, till bl a mina anförvanter. Om polis och inte minst kriminalteknisk expertis hade kopplats in skulle mordet ha öppnats för insyn. Jag har bett om SKL:s assistans men omedelbart fått avslag. Ingen myndighet har kontrollerat.
Nr 20: Sollentunaambulansen kunde, om polisen velat, ha direkt kopplats till mordförberedelserna, eftersom ambulansbesättningen, utan att protestera, gick med på att stanna till i Vasastan och överantvarda LP åt en kommissariebil. Att en ambulans stannar till under ett iluppdrag är ett brott mot alla läkar- och ambulansföreskrifter. Ingen myndighet har kontrollerat.
Samtliga övriga 18 punkter uppvisar samma bild.
En slutkommentar. Den av rikskriminalpolisen registrerade och arkiverade promemorian Ai. 318-93 rörande 15 svenska landsförrädare med koppling till mordet på deras statsminister Olof Palme, har av regeringens justitie kansler två gånger, 1988 samt i år 2003, blixtsnabbt förts ad acta, utan vidare åtgärd. Saken finns omnämnd i min nyhetstidning/nyhetsbok PALME-nytt, för 1998 (finns på universitetsbiblioteken; saken hittas lätt på registernamnet P-G Vinge), men jag torde vara den ende som vidarebefordrat denna möjligen helt avgörande affär till trycket.
Sven Anér

6 kommentarer:

 1. Vad har hänt? med din blogg Sven Aner? När du själv går till hårt angrepp mot myndigheter, och får sympatier från människor i "förskingringen", som vill uttrycka sin ilska över den Ickeutredning som varit i MOP, ändrar du nu dessa människors medverkan i denna blogg,(som ofta är rent spontana),till att börja censurera dem. Du kräver öppenhet,men när vanliga människor vill uttrycka sin uppfattning, vill du nu börja censurera dem.VARFÖR? En total omsvängning, från öppenhet, till censur.
  Konsekvensen blir ju som Palmeutredningen gjort,dvs. plocka bort vittnesmål som inte passar in på utredningen av, och åtalet mot CP.Etc, etc.Alla har rätt att uttrycka sin åsikt, sedan är det läsaren som avgör vad som kan vara relevant,sett med dennes ögon, men läsaren kan ju också ha motiv eller övertygelse för sina kommentarer, vad vet jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "kränkande text"...som om inte det som är skrivet om fru Palme eller den moderate riksdagsmannen skulle sortera under det begreppet...?!

   Radera
 2. Anonym: "Vad har hänt? med din blogg Sven Aner? När du själv går till hårt angrepp mot myndigheter, och får sympatier från människor i "förskingringen", som vill uttrycka sin ilska över den Ickeutredning som varit i MOP, ändrar du nu dessa människors medverkan i denna blogg,(som ofta är rent spontana),till att börja censurera dem."

  Att skriva under signaturen Anonym uttnyttjades till förtal och allmänt skitprat, det är nog den främsta anledningen till att denna blogg fått nya regler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till "förtal och allmänt skitprat"? Det känns oerhört befriande, att det finns en person som du, som är kristallklar över, hur detta mord har gått till.Vi emotser din kristallklara redovisning av detta.Fy fan vad skönt att äntligen ,efter alla dessa år av kollektivt grubbel få veta sanningen, och få lämna denna "fars"som pågått i snart 27 års tid.Det är en total skam för Sverige, att vi har ett Rättsväsende som underordnar sig politiska intressen, och tillåter att detta skämt till mordutredning, får fortgå, år efter år.När skall detta rättsväsende, resa sig, och sätta ner foten? och ställa upp för dem som i rent desinformationssyfte, och utlagda villospår,blivit indragna i detta mord? Och ge dem full upprättelse för det?

   Radera
 3. Förtal?
  Det har inte varit tal om nåt mer förtal här på Sven Aners blogg än vad Aftonbladet och Expressen sysslar med.
  Media hängde ju ut den stackaren som först vart misstänkt för att vara Anna Lindhs mördare och hur mycket skit har man inte skrivit om Krille att han ska va mördaren osv fast han är frikänd.
  Men råkar man skriva nåt om bla Anti Avsan då skriker ni minsann att det skulle vara förtal.

  Jag har i alla fall en fråga angående detta med förtal, jag vet självklart inte om detta är sant men jag har själv läst på nätet att vissa Polismän alltså Baseboll Poliser skulle ha besökt Da Costa och även att hon skulle ha varit ihop med en Polismän som jag nu inte vill namnge men är det förtal om jag skriver så här?
  Om det nu är förtal att skriva som jag gjort och vi leker med tanken att jag nu namn gett denna Polisman är det fortfarande förtal om jag typ skulle hitta Da Costas väninna och hon saker det är sant, räknas det fortfarande som förtal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och HH dök upp på polishuset tillsammans med Börje Wingren,m.fl.på eftermiddagen den 28 febr bl.annat, och redan då signalerade HH att det var ett mordhot mot Palme,och redan där signalerade HH att det var den där Österrikaren Kramm, som skulle ha framfört detta,timmar innan mordet på Olof Palme utfördes.Men han fick ju så klart alibi,denne Österrikare i detta regisserade mordcenarium, som det här handlar om.För att nu inte tala om vissa desinformationsvittnen, utplacerade på strateriska platser, på Sveavägen, och i dess omedelnära närhet.Det finns ,i denna mordutredning ett antal "medlöpande maktens "Hallikar",och jag tror att de som har lite insikt i detta regisserade mord, vet, eller åtminstone anar vem det är, som ligger bakom allt detta.Mina perifera iakttagelser,ger mig den övertygelsen att det är en intern partikonflikt, som planerats under, säkert 2-3 år,och fick sitt slut, den 28 februari 1986.

   Radera

Läs sidan "Om kommentarer"