Till TT och SvD: ska Anti Avsan bli vår nye justitieminister?


20.2.2013. En bloggbesökare från Mälardalen ringer i min telefon och noterar händelserik publicitet kring duon Persson/Avsan. Han frågar sig och mig:
Siktar karriäristen Anti Avsan på justitietaburetten? I går, 19 februari, framträdde han som justitiedepartementets obestridde talesman i centrala ärenden, och i dag, 20 februari, har uppenbarligen TT ringt upp Avsan – eller vice versa? – varefter denne bildar egen frond och front mot Beatrice Ask och sänker hennes senaste stora hjärtefråga, kronvittnena. Vad händer, frågar sig även jag, en enkel normaltrakasserad person?
Så här säger Avsan i ett kort uttalande för TT och SvD i angenäm förening:
Anti Avsan (m), ledamot i justitieutskottet och rådman i Stockholms tingsrätt, betonar att den som lämnar ett vittnesmål inte ska särbehandlas i straffprocessen.
”Det handlar inte om att uppvärdera trovärdigheten hos personer som väljer att berätta. De kan lämna uppgifter som kan kontrolleras på annat sätt eller som gör att man kan säkra annan bevisning”, säger han till TT.
Alltså: en till riksdagens justitieutskott nyligen från civilutskottet promoverad moderat riksdagsledamot väljer att, vid sitt första framträdande i en inflammerad moderat hjärtefråga, attackera det näst Reinfeldt viktigaste moderata statsrådet:
Stopp och belägg! Ask har fel, vi ska inte ha några kronvittnen, det ska jag bli man för!
Betyder detta att Anti Avsan i dag är den utsedda moderata talespersonen? Betyder det att vi ska sluta lyssna på Beatrice Ask? Moderater ute i bygderna måste ha fått skorpan till frukostkaffet i vrångstrupen: vad menas?
Nå: om Anti Avsan skulle lyckas i sina eventuella planer och avancera till den näst finaste taburetten – ja, då måste ju Rosenbad fabricera en komplett CV för det nyvalda statsrådet. I detta curriculum vitae bör bl a ingå detta:
Ett stilprov ur det nya statsrådets tidigare produktion på nätet, ett utdrag ur ett mail den 8 januari 2007 från ”Anita Svan till Lars Krantz”. Anita Svan är akronym för Anti Avsan, aldrig förnekad av Avsan själv:
Sven Anér har sen låtsats jobba med fallet: Ja, men för fan!!! Jobba med rätt saker då! Varför i helvete begärde Anér att få ut ett förhör med fd polismannen /dvs Avsan/, som enligt Alséns lögn skulle ha träffat finska flickor. Ha ha ha! Handlingarna lämnades inte ut!!! Tji fick han och de andra privatspanarna!!! Jo, bara för att LÅTSAS jobba med ärendet gjorde Anér det här. Anér är kommunist. Han har flera kommunistkompisar som dolt mord i Estland. Att han är intresserad av Estonia beror bara på att han vill skydda sina kommunistpolare.
Nej, någon konferens med föreningen MORDET PÅ OLOF PALME kan vi inte ha!
Anita, Tina och Asta
/utbrutna delar av akronymerna ”Anita Svan”, ”Tina Navas” resp oidentifierad akronym/.
En livlig kontrast mot normaltråkig Rosenbadssvenska.
Anti Avsan har aldrig någonsin dementerat sitt upphovsmannaskap till dessa över 30 mail till olika adressater åren 2007-2008, och han har aldrig protesterat mot att det är han själv som stått bakom ”Anita Svan” och övriga pseudonymer.
26 av mailen finns, som mina adressater vet, återgivna i min bok ”Palmemordet: Affären Anti Avsan”, 2008-9. Denna bok bör givetvis listas i. en Rosenbads-CV.
Rosenbad? Stora omvälvningar på gång inför professor Perssons i går förutskickade löfte om nya grepp på mordet på statsminister Olof Palme?

När jag nu skriver detta tillägg, den 22 februari vet jag ju ännu inte hur Persson kommer att behandla sitt huvudspår från 2011 och 2012, alltså ”poliser”, men hans 12 punkterslista i Expressen för den 18 februari, i dag ett av hans båda trogna ymnighetshorn, upptar ingen polisman som deciderat misstänkt, vare sig som specifikt utpekad eller anonym i grupp.
Det är underligt. År efter år hörs han mycket klart mumla om ”poliser” i Eva Hamiltons SVT, men när han nu närmar sig sin egen deadline så försvinner allt vad poliser heter ut i kulisserna.
Min andra synpunkt är den här: Persson har i dag synpunkter på stort och smått som misslyckats i polisspaningen, ”gått käpprätt åt helvete”, om jag skulle tala hr Perssons mjuka språk, men min fråga måste då bli: hur har Persson genom åren reagerat, hur har han slagit larm, som högt stabsplacerad toppexpert inom rikspolisstyrelsen? Som självfallet noga informerad om alla detaljer i polisens Palmeutredning?
Skulle inte Persson redan några timmar efter mordet ha vetat eller haft rejält på känn att detta varit en stramt strukturerad avrättning utfört av expertis på området?
Och borde han då inte ha slagit larm vid första bästa ledningssammanträde inom RPS högsta ledning? Nej, det gör han inte.
Han borde ha slagit ett larm med bett, när de oerhörda beskyllningarna börjat hagla mot Christer Pettersson, vilken befann sig så långt det går att komma från en stramt strukturerad avrättningsexpert?
I dag riktar sig Persson hånfullt mot sina gamla överordnade och kolleger, kallar dem för enkla ”snutar” och fråntar sig själv allt ansvar, när ett sådant ansvar borde ha legat blytungt över den svenska polisens per definition skickligaste uppklarare av Sveriges per definition allvarligaste brott någonsin.
Vad har Persson gjort under 27 långa år? Sprungit omkring och berättat hur duktig han är samt kastat gliringar och skitord över samtliga andra poliser, som inte är lika klyftiga som han själv?
Hade han på ett tidigt stadium själv kunnat gå in och åstadkomma en rejäl öppning? Ja, det håller jag inte för uteslutet. Jag lägger ett stort ansvar på denne Persson, som i dag har tagit över de båda stockholmska kvällstidningarnas samlade journalistiska omdöme.
1995: Inget polisspår alls! 2011: Ett klart polisspår!
Persson har talat. Vad säger han den 26 februari 2013?
Sven Anér

4 kommentarer:

 1. "En livlig kontrast mot normaltråkig Rosenbadssvenska.
  Anti Avsan har aldrig någonsin dementerat sitt upphovsmannaskap till dessa över 30 mail till olika adressater åren 2007-2008, och han har aldrig protesterat mot att det är han själv som stått bakom ”Anita Svan” och övriga pseudonymer."

  Otroligt! Jag måste nästan kontakta pastor James David Manning i New York och be honom hitta på ett öknamn åt en sådan fruktansvärd skojare som Anti Avsan. En annan megabedragare vid namn Barack Obama kallas ju av pastor Manning för "The long-legged mack daddy". Det borde kanske var någonting med "polis" i Avsans öknamn.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte säker på hur Sven har tänkt sig att ett förnekande av AA skall gå till. Skall han gå ut i tidningarna och förneka att han har mördat Palme, eller skall han gå in och förneka inblandning på den här bloggen? Föga sannolikt.
  Och att inte förneka brott när någon utanför rättsystemet kommer med en anklagelse bevisar inte ett skit. Vi vet ju inte ens om han läser den här bloggen.
  "Anita Svan" i all ära. Men det kan faktiskt vara vem som helst som använder en akronym för att förvilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anti Avsan kommer inte att göra eller säga något i ärendet så länge han åtnjuter massmedias beskydd -- vilket han fortfarande gör -- och så länge det skyddet kan anses som tillräckligt.

   Radera
 3. Tror knappast att Avsan blir vår nye jusitiseminster, Sossarna kommer att vinna nästa val 2014!! Så vi slipper Alliansen tack o lov efter då 8 år i makten. Alliansen är på STOR väg att montera ner det svenska samhället. Sen tror inte heller att Avsan är mördaren, däremot är jag säker på att polisen är inblandat i mordet 2-3 styckna som har styrt upp det o det räcker för ta bort en statsminster. Sen kan inte jag fatta att inte Avsan stämmer Aner för boken SA skrev där SA hänger ut AA som mördaren. Hade jag blivit utpekad som OP mördare då hade jag stämt honom direkt

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"