TT, ett konkret exempel: genomskjuten brun mockapäls blev oskadad mörk tygkappa!

7.12.2012.
Ledningen för Tidningarnas Telegrambyrå, brev 3.
Jag går nu över till ett konkret exempel i Palmeärendet. Jag hade många exempel att välja emellan, men jag väljer detta, eftersom det så klart visar hur en verklighet strider mot myndigheters påståenden:
Efter skottet mot Olof Palme vid Dekorima går Lisbeth Palme, iförd brun mockapäls, in i sin makes ambulans, vilken därefter kör i väg till Sabbatsbergs akutmottagning.
Fram till akutmottagningen medföljer dock endast den skottskadade Olof Palme. Lisbeth Palme lämnar ambulansen på vägen, antagligen någonstans vid Odengatan, byter till oskadad mörk tygkappa, fortsätter i en kommissariebil till akutmottagningen, dit hon anländer ca 4 minuter efter Olofs ambulans. (Se bild nedan!)
Rikskriminalpolisens version är författad 20-11-19 av kriminalinspektören Ann-Helene Gustafsson och lyder:
Enligt uppgifter i utredningen färdades fru Lisbeth Palme till Sabbatsbergs sjukhus i samma ambulans som maken Olof Palme.
Korrekt, om därmed förstås att hon startade färden tillsammans med Olof, men inte korrekt då det gäller ankomsten till Sabbatsberg.
Lisbeth Palme anländer, som bilden (omslaget till min bok i ämnet) visar, i poliskommissariebil till Sabbatsberg, bilden tagen ca kl 23.42 av pressfotografen Ulf Karlsson. Rikskrim försålde bilden till mig för 60 kronor, ingående i ett 665 kronors postförskott. Hur rikskrim kommit över bilden är okänt, men fotograf Ulf Karlsson har aldrig fått någon ersättning för sin bild. Läs hela denna sida 11/00:9 ur PALME-nytt BOKEN för år 2000, i sin helhet tillgänglig hos universitetsbiblioteken och innehållande ytterligare relevant dokumentation kring ambulansfärden mm.
Till Bundeskriminalamt i Wiesbaden skickade svensk polis den nyssnämnda mockapälsen, numera genomskjuten i ryggen.
Jag överlåter nu till TT:s redaktion att med egna skickliga medarbetare söka hitta full klarhet i en dunkel affär. Skulle ledningen för TT välja att inte ta någon notis om ovanstående aldrig dementerad dokumentation kommer jag att notera ett grovt övergrepp på journalistisk etik. Jag citerar ur en streckare i dagens SvD om Torgny Segerstedt, skriven av Ingmar Lundkvist, fil dr i idé- och lärdomshistoria, där han rörande Torgny Segerstedts syn på ett demokratiskt pressetiskt förhållningssätt noterar:
Demokratin har, menade Segerstedt, sin styrka i den fria och oförbehållsamma kritiken. Normen för den enskilde publicistens handlande är samvetet, att ha modet att stå upp för sanningen utan sidoblickar och vidarebefordra den till medborgarna. Pressens uppdrag är att agera väktare, som belyser korruption, mörkanden, strebertendenser, omoral eller ohederligheter samt oklarheter och dumheter i största allmänhet. Därigenom bidrar den skrivande yrkeskåren till ett rengöringsarbete, som håller demokratin på rätt köl. Utan framgångsrik publicistik och journalistik riskerar det demokratiska samhället att ruttna sönder.
Så långt Ingmar Lundkvist. Blir TT betänksamt? För egen del menar jag att redovisningen av dessa demokratiska krav i högsta grad, sedan snart 27 år tillbaka, drabbar inte endast TT utan hela den svenska press- och eterrapporteringen. På ett sätt kan detta demokratiska krav ställas än mer markerat på just TT, som har, eller i varje fall har haft, rykte som oväldig pressbyrå med garanterad täckningsplikt över hela det svenska nyhetsområdet. Den attityd TT har tillämpat, i varje fall från millennieskiftet, har dock tyvärr mycket litet gemensamt med de av Ingmar Lundkvist beskrivna demokratiska pressidealen.
TT kommer inte ifrån detta stora ärende med att nonchalera Sven Anér. Som försöker, men naturligtvis inte alltid lyckas, följa demokratiska pressregler av den typ jag här citerat.
Palmeärendet är grovt, svart, brottsligt skoj. Det går inte att blunda. Allra minst får TT blunda.
Jag önskar ett SVAR!
Sven Anér, 210814-5075, Karlsrogatan 85 A, 752 39 Uppsala. 018-15 12 79.

4 kommentarer:

 1. Polis och Regering ljuger om det mesta.
  Estonia hade vapenleveranser bla nåt minatomkraftverk ombord på en lastbil längst in mot bogvisiret.
  Bogvisiret satt hela tiden kvar på Estonia men avlägsnades sprängdes bort när man skulle in till dessa lastbilar och ta upp lasten, det finns en bild där ett bombpaket glöms kvar på sidan av båten.
  Lika som med Lisbeth bilden så ska det finns en tidig sonarbild troligen släppt av misstag som visar att bogvisiret ligger kvar på båten på botten.
  När ska Carl Bildt berätta sanningen om Estonia?
  När ska Svenskl Media börja bli demokratiska och börja granska detta?

  SvaraRadera
 2. Regeringen (C Bildt) meddelade 1994 naturligtvis bara vad som passade om M/S Estonia och kunde i det sammanhanget hitta pà vad som helst för Rikets och HKH:s och alla oinformerade, förvillade, lättrulade svenskars Säkerhet, t.ex. att bogvisret hade trillat av. Visirlàsen var felkonstruerade av försummliga ingenjörer. Tyvärr litade Calle Skitstövel B pà okloka ràdgivare, sà jag fick skriva boken Estoniabluffen som kan läsas pà http://heiwaco.tripod.com/estonianbuffen.htm för att klargöra det hela. Sven Anér hjälper ju till fantastistkt när det gäller OP:s avrättning. Nästan samman personer med i bàda fallen.

  SvaraRadera
 3. http://heiwaco.tripod.com/estonianbuffen.htm

  404 - Page Not Found

  ?????????

  SvaraRadera
 4. http://heiwaco.tripod.com/estoniabluffen.htm ska det vara.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"