FINAL – tack för ert fina inkännande, medkännande sällskap utmed nätet! Men nu får det vara nog ett tag!

28 juni 2013.
Jag hade nyligen skrivit två brev till Uppsala Universitet där jag undrade om Palmemordet kunde intressera; breven följer strax. Det kunde mordet inte. Universitetets svarsbrev kom i dag. Det ser ut så här:
Angående skrivelser till Uppsala universitet
I två skrivelser till Uppsala universitet har Du förslagit att universitetet skulle inleda ett forskningsprojekt innebärande en granskning av mordet på Olof Palme.
Tack för visat förtroende för Uppsala universitet, men Dina skrivelser föranleder inte någon åtgärd från universitetets sida.
Med vänlig hälsning
Per Abrahamsson
Akademiombudsman

Knapphändigare hade det inte kunnat bli. Uppenbarligen har saken aldrig kommit längre än till hr Abrahamsson (jurist, förmodligen), som väl i sin tur tagit den sedvanliga lilla poliskontakten:
Anér? Nej, det är ingenting att bry sig om. Han skriver och skriver, men det finns ingen substans. Mordet på Olof Palme handläggs helt enligt lagen av riksåklagaren och rikskriminalpolisen…”
Och så var vi av med denne Anér för gott? ”För gott”, nej, det kan jag inte garantera. Men för den här sommaren, åtminstone.
Jag tackar er än en gång, alla bloggbesökare, och jag tackar min förnämliga medarbetare Maria Wold-Troell, som så skickligt hållit i administration och redaktionellt arbete under de många åren – tack, Maria. Och tack till min vänlige och initiativrike förläggare vid Bokskogen i Göteborg, Göran Dahlman, tack till Charlotte och Paul Rimmerfors och till Inger och Bo Alvberger, som för några år sedan stödde och stöttade starten av denna blogg, vilken därefter gått som en möjligen tunn men röd tråd genom det svenska samhället. Den röda tråden har inte slitits av.
Nu ägnar jag sommaren åt annat. Vad då? Hängmattan? Nej, den har vi knappast någon plats för längre. Åt annat skrivande? Det är inte omöjligt. Jag märker att min trogna ordbehandlare behövs för min tänkande hälsa. Jag tror på det skrivna och tryckta ordet, som ett debattforum, som den tänkande mänsklighetens gurglande Listerine.
Mina motparter, åklagare och polis, har skytt öppen debatt som pesten, utan att låtsas inse att ett liv utan frisk och fräsch och sanningsskapande debatt solkar människors livsluft, solkar deras ideal.
Den snabba tummen ner från universitetet i den här stan sitter förstås kvar som en ilsken tagg. Jag hade trott att ett universitet, en akademi, vore rätt forum, där omvälvande åsikter kunde mötas, kunde brytas. Men jag bedrog mig. Hr Abrahamsson skyndade sig att näpsa mig, så komprimerat som möjligt. Tack, fast inte.
Nå, Sverige lever vidare, mig förutan på estraden eller vid stupstocken. Det är kanske inte min syssla att rensa i den fosterländska örtagården. Men det är så här, jag har nog sagt det tidigare:
Inga plikter, inga förpliktelser måste så obrottsligt följas som de självpålagda. Kommer uppdraget utifrån – nåja, går det att utföra, visst, bra. Men visar sig detta vara omöjligt upplever jag ingen tragedi. Nästa dag, nästa jobb.
Men den egna plikten, inför det egna samvetet, har den höga prioriteten. Den högsta prioriteten.
Det förstår ni inte, Skarp hos RÅ, Andersson och Melander hos rikskrim, när ni läser det här. Det är ett resonemang som ligger utanför och ovanför er vardag, där ni sitter och vitmålar en skitig verklighet. Riktigt hur ni går i land med denna syssla förstår jag inte; kanske fordras en viss sorts gen.
Men, slutklagat. Mina båda skrivelser till Uppsala universitet lägger jag också ut, som en något dubiös avskedspresent. Kommer på slutet.
Tack, alla!


Innan hr Abrahamssons snärtiga skrivelse damp ner i vår brevlåda hade jag hunnit skriva nedanstående text, som kanske kan passa in som ett första slutord efter ett långt, långt bloggande. Så håll till godo, nu när jag drar mig tillbaka för att leta andra värden hos mitt Uppsala, så kärt sedan den tidiga våren 1933, då min nye historielärare Hilding Justus Julius Linder hälsade den lille stockholmskisen välkommen till Uppsala högre allmänna läroverk:
Den svenska administrationen snärjd i sina egna brott,
Sitter fast. Därför har vi denna tystnadens järnridå.
28.6.2013.
Jag tar fram min 300-sidiga tättryckta bok Palmemordet: DE SAMMANSVURNA. Sven Anér Förlag 2011. Jag sätter mig på min sängkant, bläddrar och läser.
En bok som är ens egen, men som fått stå oläst under några månader, är en skattkammare, öppen för nyupptäckter; mina kolleger vet vad jag talar om. Innan vi börjar en dylik omläsning är innehållet ganska vagt, hela avsnitt kan ha försvunnit ur dagens omedelbara medvetande, men när vi ställs inför de aktuella boksidorna fyller oss igenkännandets adrenalin:
Så var det, så skrev jag! Jo, det minns jag. Skrev jag så fränt, så 300 sidor fränt? Är jag försiktigare i dag, på något äldre dar?
Upplivande frågor ställer sig själva och skuffar undan den seghet som, kompletterad med åska i luften, kan bemäktiga sig den spänstigaste åldring.
DE SAMMANSVURNA utgörs av min myndighetskorrespondens under år 2010. Den rekommenderas kanske inte för sträckläsning (även om min nära anförvant Bengt en morgon ringde och pustade att han läst hela boken över natten och blivit tagen). Kanske läses den bäst styckevis och delt, en bit då och då, som när vi slår upp 30-åriga kriget i NE.
Och jag kan nästan säga: det spelar ingen roll var i boken du råkar slå upp detta 27-åriga krig. Det svarta grymma temat är detsamma, med fugans variationer av LÖGNEN. För var i Palmeaffären, med dess hala, slemmiga förgreningar, finns inte LÖGNEN som ledord? Jag menar ju att jag själv skriver i princip endast sanningar, utom då jag tvingas citera min motpart, den krackelerande svenska rättsstaten. Jag blir aldrig dementerad. Överheten slipper dementera eftersom den aldrig kommenterar.
DE SAMMANSVURNA har blivit klent recenserad, vilket innebär ett lansettvasst mord på en författare och hans verk och hans utkomst. Jag har många gånger noterat svenska mediers i dag närmast totala ointresse för Palmeärendet i dess skrämmande nakenhet, och när jag nu i dag, den 28 juni 2013, än en gång försöker fråga mig själv om anledningen till denna bokstavligen isande tystnad så har jag inget svar till hands.
Jag har någon gång på bloggen gått tillbaka till mina minnen från DN:s allmänna redaktion, 1948-62, och ställt frågan: hade någon liknande enorm, ofantlig affär kunnat döljas av en stor dagstidning den gången? Av alla stora – och små – dagstidningar? Och mitt svar har alltid blivit: nej. Stor ondska, stor kriminalitet hade inte gått att dölja.
Jag behöver inte framställa mig själv och mina redaktionskolleger som specialädla publicister, men jag kan sannerligen påstå att verkligt stora nyheter den gången inte fick stanna inom ledarredaktionens eget lilla revir, där stora news kunde få försvinna in i närmsta buskage.
Inte så att vi var extremt orädda. Naturligtvis ville vi inte i onödan riskera vår plats på en stor tidning, naturligtvis ville vi inte minsta vår månadslön (750 kronor). Framför allt hade vi ingen lust att vara uppkäftiga mot vår redaktionsledning utan tunga skäl. Men vi fanns, på DNs allmänna redaktion, som en viktig del av tidningens själ - ett ord som vi knappast svängde oss med - och vi reagerade inför vad vi betraktade som dålig journalistik, helt enkelt. Vi la lappar bland redaktionens agenda, och vi talade om att vi fanns.
Det verkar som om det sättet, för dagsjournalister att arbeta, i dag vore bortlagt. Jag kan ge ett, av många exempel. Den skickliga kolumnisten och författaren Lena Andersson fick tidigt i våras utrymme för en dramatisk och omfångsrik kolumnsida, där hon med ett novellistiskt men mycket jordnära grepp uttryckte sin vanmakt inför Palmeärendets obefintliga utredning.
Men när kolumnen väl var införd, och DN markerat sitt intresse, drog nye chefredaktören Peter Wolodarski omedelbart i nödbromsen, varpå saken fick stroke i tidningens spalter. Tidningens alla spalter. Sven Anér

Ja, till finalen kopplar jag sålunda också de båda brev som nu ligger i hr Abrahamssons papperskorg. De skrevs med eftertanke, det kan jag försäkra! Där finns också ett brev till KG Hammar och Stig Strömholm, stödjare med råd och dåd – tack!
Vad rätt vi tänkt fast det var fel…


33 kommentarer:

 1. Det är många som är Sven Anér ett stort tack skyldig (trots att han på flertalet redaktioner över landet betraktas som Persona non grata). Personligen var det han, som via nyhetsbrevet Palme-nytt, fick mig att inse att det mesta som rörde den officiella utredningen av mordet på statsminister Olof Palme var ett skämt (ett stinkande sådant, dock). Han drog fram i ljuset dokument efter dokument som anpassliga sk journalister på de stora drakarna inte iddes bry sig om (eller kanske inte vågade röra vid???) Utan hans grävande skulle inte heller Hans Holmérs lögner (om var han befann sig natten mellan den 28 februari och 1 mars) ha uppmärksammats (och därmed slå hål på myten om att mordet skulle ha genomförts av den "ensamme galningen"). Hoppas att han kommer tillbaka i offentlighetens ljus (om han väljer - med ålderns rätt - att ägna sin tid åt annat så har hans publicistiska gärning dock satt djupa spår till nytta för den svenska yttrande- och tryckfriheten.)
  https://www.facebook.com/ola.jordan.14

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sven Aner för ditt outtröttliga rotande i detta morddrama, som du tyvärr motverkas till att få klarhet i, av de svenska myndigheterna, som från första dagen visste hur detta mord var planlagt, med utlagda villospår, och allt.Det är ju en hopplös kamp du fört, då du ställer frågor till myndigheter, som på något sätt har blivit fjättrade av något politiskt maktcentrum, som lägger in sitt veto, då något kommer upp, som skulle kunna få denna "Snöboll" i rullning, och slutligen blir så stor,att den slutligen krossar dessa mörkläggningens, och maktfullkomliga människor.Återigen ett stort tack till dig från djupet av mitt hjärta.De sprattlar i Guds nät, och har ingen chans i det "Himmelska" perspektivet, det är min tröst.

   PS:Jag hoppas att du får kraften att återkomma tills du blir 200 år,"Typ".DS.

   Sverige skall inte regeras av en Mördardiktatur.Ställ upp och avslöja allt.Jag vet att det finns de som vet, men tiger.Och det är det som är det skrämmande,att de som vet inte vågar berätta.Redan där, bevis på förtryckardiktatur.

   Radera
 2. Hej Sven Aner!

  Och alla trogna läsare här.
  Jag har många av dina böcker men jag skulle vilja tipsa om Lars krantz bok, ett verkligt drama som är skriven 1987.
  Lars krantz beskriver verkligen hur han upplevt saker och ting och man får absolut inte intrycket att han skulle ha ljugit eller hittat på något eller för den delen vara särskilt dum i huvet.
  Man kan bla läsa mycket om SÄPO och att dom inte alls bedrivit några utredningar som dom borde.Man kan läsa hur man hotar folk bla utan att säga det med ord man åker bla med bussen för skrämma buss chauffören som pekade ut 2 Polismän, man förföljer Lars krantz, kontaktar hans familj osv osv så jobbar SÄPO, tysta och skrämma alla vittnen.
  SÄPO tog över utredningarna om misstänkta Polimän och utredde ingenting, det har ju även Birgitta Dahlenius intygat.

  Victor Gunnarsson jobbade som infiltratör åt SÄPO för sin medverkan i EAP precis som denna Sjöholm som Aftonbladet skrivit om.
  Vad vet denna Sjöholm om PalmeMordet egentligen? och Victor Gunnarsson och EAP:s medverkan?

  Varför har många bandade förhör som legat ute på nätet försvunnit? bla Stig som lämnar skandiahuset detta förhör fanns förut bandat på nätet.
  Vem rensar på nätet angående sånt som rör PalmeMordet?
  Varför är många förhör hemligstämplade när Polisen inte klarar av att utredda ett skit och haft 27år på sig.
  Annette Kohut som jobbar som vakt på Skandiahuset, som ligger där Olof Palme dör är oxå hemligstämplat hon bor oxå granne med Holmers älskarinna.
  Det sägs att Annette glömmer en dörr öppen på skandiahuset strax före Mordet.
  Sen har vi flera förhör med Polismän som oxå är hemligstämplat bla AA.

  Man hemligstämplar inte om man har rent mjöl i påsen.

  Varför kastar tidningar som Aftonbladet/Expresen bara skit på SD hela tiden?
  Är dom andra partierna rädda SD ska växa sig så stora att dom kan släppa på alla hemligstämplar så PalmeMordet blir löst och det kommer att skaka Sverige i dess grundvalar som Holmer sa.
  Varför blir Holmers bok OLof Palme Är Skjuten just SÄPO baklänges?
  När ska dom sluta mobba SD?
  Varför kan inte det fega media skriva sanningen om PalmeMordet och Estonia katastrofen istället.
  Vi vet att höjdare i samhälls toppen är inblandade precis som Ulf Lingärde har sagt.

  Sänka 800 människor i djupet och döda en statsminister det är tydligen helt oki som resterande partierna verkar tycka ihop med bla Aftonbladet och Expressen som bara gillar skriva skit och mobba ett parti som på demokratiskt väg kommit ini Politiken på allvar.
  Bla stänga ute dom från Nobelfesten.
  Så funkar Sverige du får inte säga rakt ut vad du tycker och tänker som både SD och Olof Palme gjorde utan man ska rygdunka och gilla svågerpolitiken.

  En Fisk ruttnar uppifrån och ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beträffande Lars Krantz, skulle jag vilja ha svar på de 99-100 frågeställningar, han ställer där i sin bok, mycket relevanta, och skarpsinniga frågeställningar.men dessa frågeställningar har hitintills besvarats med tystnad.Här finns det en uppsjö av uppslag, som utredande myndighet, har skyldigheten att redovisa för det Svenska Folket.Men det gör de inte.I stället får det Svenska Folket hålla till godo med den "ovidkommande Skit",som de försöker att lura i oss.Det är så kränkande,För varje Svensk, så det kan behövas en ren proteströrelse, likt den i Egypten, som för närvarande utspelas där.Vem vill starta den? Är det någon sammanslutning, som Äcklas av detta narrspel,som är,och slutligen vill få ett avslut på detta mordet på Olof Palme? Men kom för fan inte och presentera en mentalt sjuk lösning, som man försökte med Christer Pettersson, som gärningsman.

   Radera
  2. Ove Mollvik, skriv under med namn eller törs du inte det när du talar ditt hjärtas mening.

   Med vänliga hälsningar
   E.B

   Radera
  3. I Lars Krantz:s bok, ett verkligt Drama, ställer han 99-100 relevanta frågeställningar, som han har fullt berättigande till att ställa,och förväntas få svar på,och som jag är övertygad om att även det Svenska Folket,OCKSÅ förväntar sig ett svar på.Men i stället för att utreda, och därmed lämna svar,väljer man istället "Taktiken"att gå in för att krossa denna människa.Ett fullt uttömmande svar i sig.....På den här "Demokratiska" nivån, befinner sig Sverige idag.

   Radera
  4. Vem är Ove Mollvik? och vem är signaturen E.B,som skickar vänliga hälsningar? Är ni seriösa, så redovisa ert relationsförhållande.Vad nu det kan vara? Ni är väl intresserade av den absoluta sanningen, båda två?

   Radera
 3. Kära Läsare/Sven Aner.

  Jag har en fundering.
  Vare sig det är Lisbeth eller Anita Gradin på bilden från sabbatsberg där en kvinna kliver ur en Polisbil med 2 andra passagerare med.
  Låt oss säga det är Anita Gradin och 2 andra passagerare som inte är Mårten med flickvän.

  Är det inte konstigt att det står 3 Polisbilar på sabbatsberg när en statsminister har blivit mördad???
  Hämtade denna Polisbil dom 3 passageranra på olika adresser gör det i såna fall ännu mera svårbegripligt.
  Vilka är egentligen personerna i bilen, varför kan inte Polisen svara på detta?
  Vad är det man vill mörka?
  Hur kan Polisen agera taxi i ett sånt här ärende?
  Vi vet att även Mårten med flickvän åkte Polisbil från Palmes bostad på Västerlånggatan till Sabbatsberg, vilken Polisbil åkte egentligen Mårten? är det en ytterligare Polisbil som vi inte ser i bild på Sabbatsbergs bilden?

  Hur många Poliser var egentligen i tjänst denna natt?
  Hur många av Polisbilarna deltog i jakten?
  Hur många Polisbilar fanns det totalt sett denna natt?
  var befann sig alla Polisbilar?
  Jag har fått för mig det var Sportlovs vecka och många Poliser var lediga, det gör det än mer märkligt att så många Polisbilar står utanför sabbatsberg än mer konstigt att dom agerar taxi.
  Är det bara jag härinne som tycker det här är märkligt?
  den 27åriga förundersökningen och alla dess kommissioner har väl rett ut allt detta?

  SvaraRadera
 4. Tack Sven Anér för ett otroligt arbete. Det är bara att inse, även om man lägger fram både pistol och kort på mördarna kommer polisen fortsätta blunda o mumla Christer Pettersson. Blundat har de gjort sen natt ett, och det är lätt att förstå varför. Sverige var ett annat land den 1/3-86, det började ruttna inifrån. C.P. sa många ggr att folksjälen kände på sej att han var oskyldig. Samma folksjäl talar idag om för många människor i vårt land att polisspåret är det enda riktiga.../G. Stock.

  SvaraRadera
 5. Hej Sven Anér,

  Mycket TACK för din ovärderliga insats att gräva fram information om mordet på Olof Palme.
  Någon gång måste polisutredningen släppas fri för
  historiker och forskare, om ca 50 år finns inte dom kvar som nu döljer att det genomfördes en planerad statskupp i Sverige för 27 år sedan.
  Då kommer din insats kunna värderas.

  Sven Anér gjorde en mycket viktig insats genom publiceringen av boken ”Affären Borlänge – ett svart sträck, 1995", men jag tror inte Sven då kände till Rolf Dahlgrens berättelse om Hans Holmer i Stockholm kvällen 28 februari 1986,
  det PM som Jerry Martinger sammanställde redan våren 1989, Sven fick väl kännedom om detta PM först 2002.

  Rolf Dahlgrens berättelse att Hans Holmer hade förhands info om mordet och åkte förbi mordplatsen 7 minuter efter skotten är den avgörande pusselbiten för att förstå mordet och allt som sedan hände.

  MVH
  Gunnar L

  SvaraRadera
 6. Jerry Martinger kom för nära...därför blev det ytterst angeläget, att för dessa ondskans män,köra över,och "Mosa" även denna människa.Så agerar ondskans män i andra länder, men detta är ju Sverige...Inte kan väl något sådant få förekomma här? Men det är precis så det gör.Sverige som Demokrati? Jag spyr.Deras syn på makt, är inget annat än att få njuta av att skapa Vanmakt hos dem de vill kontrollera och trycka ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja är det inte konstigt att Media gör allt för att gräva fram skit om det demokratiskt invalda partiet sverigedemokraterna och dess medlemmar.
   Man är särskilt intreserade av nazist kopplingar som kan leda till skriverier.

   Men den Moderate riskdagsmannen Anti Avsan glömmer tydligen media helt bort och hans faktum att han var en nazist likt många andra Baseboll poliser.
   media glömmer helt bort att han pekats ut av dom 2 finska flickorna och finska flickorna har stöd av ett vittne som var musiklärare som sagt i förhör att han såg 2 finska flickor.

   Avsan är även med i skytteföreningen där samtliga utpekade poliser som misstänkts i Palme ärendet finns med bla östling Ulf Helin, Grundborg.

   Sverige är så bra och demokratiskt hallelulia.

   Radera
 7. http://www.friatider.se/carl-bildt-utpekas-som-usa-spion

  Såg ni vad nervös Bildt var när han vart intervjuvad pga att Bildt lämnat hemlig information till USA.
  Snowden kan skada USA som aldrig någon annan gjort.
  Vet Snowden om att USA eller rättare sagt Bush och CIA låg bakom Palme Mordet.
  Vad var Bildts roll under PalmeMordet?

  Ubåtarna talar inte Bildt sanning om inte heller talar han sanning om Estonia.
  Bogvisiret var skadat men satt kvar vid båten, det som Bildt sagt att visiret ligger 1kilometer bort är bara Bullshit, har själv sett filmer där man ser ett skadat Bogvisir som ligger vid Estonia.
  CIA planen på arlanda efter förlisningen ska man inte glömma.

  Hur kan vi ha en amerikansk spion i svenska regeringen?

  SvaraRadera
 8. http://www.aftonbladet.se/debatt/article17148170.ab

  Nedmonteringen av Sverige började med Olof Palmes Mord som är ett statsmord.
  Folk gnäller på Aftonbladets forum att folk är rastistiska och man tycker man ska älska istället för att hata och slår hårt ner på SD.
  Men frågan jag ställer mig är dom etablerade partierna är så mycket bättre?
  Jag vet inte att tex Moderaterna eller för den delen socialdemokraterna är villiga att släppa på hemlighetsmakeriet runt Palme Mordet så vi kan lösa det.
  Man har tom en person inom moderaterna som är mistänkt att vara delaktig i mordet men det snackas det inget om och vi alla som är något insatta i Olof Palmes mord vet att det har aldrig gjorts några ordentliga utredningar kring misstänkta Poliser och Säpo folk.
  Man har utelämnat information om sådant som talat vittnen till fördel bla Christer pettersson.
  Man ville inte lyssna till Anna Hage när hon ville berätta att Lisbeth försökte slita bort hemme från Olof Palme när hon gjorde konstgjord andning och även tog tag i henne och försökte få henne bort från Olof.

  Samma kapitalister som ville ha bort Olof Palme ringer in idag till Aftonbladet och är förbannade på Dogges text.

  SvaraRadera
  Svar
  1. All heder åt "Dogge" och hans inlägg, jag ställer upp på det, till 100&.

   Men Begriper ni inte att mordet på Olof Palme, inget annat är, än en välregisserad mordkomplott,icensatt efter år av förberedelser.Med, vad det gäller Sveavägen utplanterade vittnen , som mot mutor, utnyttjats som "Nyttiga idioter".Stackars dem.Hur skall de kunna förklara var de fått sina pengar ifrån? Nej , det kan de inte, utan att säga, att de blivit inlurade i detta drama, utan att ha en aning om vad dessa "Lockpengar"egentligen handlade om.Dessa människor, som av ren personlig girighet, tog tillfället i akt, och ville berika sig själva,lider nog idag av alla de kval, som anfräter dem, att de har blivit så aningslöst inlurade i detta Morddrama.När skall dessa framträda och berätta?

   Radera
 9. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17156327.ab

  Rysslands krigsmakt är lika stor nu som under kalla kriget.

  jag tycker Palme agerade helt rätt som försökte närma sig Sovjet och Gorbatjov.

  Varför kan vi inte ha fredliga förbindelser med vår granne Ryssland?

  Jag gillar inte Bildts Politik hålla på försvara att vissa får jävlas med Vitryssland (släppa nallar).
  Vad blir kontenta av Bildts Politik jo ett klimat närmare kalla kriget och ett Ryssland som övar hela tiden intill Sverige.

  Rusta upp Sveriges försvar och återinför allmän värnplikt.
  Som Dogge säger det vi kallade Sverige finns inte längre kvar, det är kapitalisterna som styr numera och det var kapitalisterna som tog Olof Palmes liv.

  Men Palme vart delvis mördad för han ville närma sig Ryssland, den Svenska Militären vart ju livrädd.

  SvaraRadera
 10. Luk øjnene op for virkeligheden Sverige... Det skriger jo til himlen, at Christer Andersson synes at være den mest oplagte kandidat til at være Palmes morder(omend ikke noget er endeligt bevist) - manden var Palmehader, han manglede alibi og kunne ikke give en fornuftig forklaring på sit bortkomne våben. Han boede tæt på mordpladsen og vægrede sig ved at indlevere sit våben til prøveskydning.
  At så mange personer skulle være involveret i mordet, som Sven Anér påstår er jo fuldstændig urealistisk. Vist var Palme en stor politiker, men store politikere bliver også udsat for attentater af "sindsyge" personer. Hvorfor skulle en professionel morder vælge at affyre kun ét eneste skud mod sit offer - det giver jo ingen mening. Og så på en befolket gade midt i Stockholm, men masser af øjenvidner rundt omkring, og med en støjende revolver - nej morderen er en amatør og en "galning". Og flugtvejen viser jo, at han var kendt i lokalområdet. Christer Andersson færdedes næsten dagligt på Sveavägen.

  SvaraRadera
 11. Jag tror helt enkelt att sanningen att mordet planerades och utfördes av fascistiska grupperingar inom den svenska polisen/militären/SÄPO och att misstänkta personer som Anti Avsan idag sitter på samhällets högsta positioner skulle vara för svårt för den svenska befolkningen att ta in i sina medvetanden. Sverige är en oskyldig icke korrupt och demokratisk stat enligt den allmäna uppfattningen. Allt som på allvar utmanar denna uppenbara illusion stöts bort och förkastas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör en Gärningsmannaprofil,VÄRD NAMNET, med den HETS som var i massmedia, vid tiden för mordet på Olof Palme, så kommer det framgå att det fanns andra grupperingar i det Svenska samhället, än en "ensam galning"som strävade efter en politisk förändring.Hans Ölvebros resa till USA, med undanhållande av dessa fakta,visar bara att han inget annat är, än en liten medlöpande (kuvad"?) "Skit"i maktens korridorer.Vem är för övrigt urkunden till beteckningen "ensam galning"?Vem har kläckt detta, och varför?

   Radera
 12. Luk öjnene op for virkeligheden Sverige, säger du detta ,trots att du inte har den ringaste susning om hur detta mord planerats,du torgför denna Christer Andersson, som varande, i din tro,den som utfört detta mord, men jag säger dig att detta mord är planlagt, år tillbaka i tiden,och har absolut inget att göra med någon "ensam galning"som utfört detta mord..Jag har en perifär insikt i detta, och vad det genererat,så jag vet.Tyvärr är sanningen av en sådan dignitet, så de Svenska Myndigheterna har lagt "Locket" på.>Och det får du nog som "Dansk" sanningssökande, liksom jag , som Svensk sådan,bli kuvad till,och, av denna odemokrati som för närvarande råder i detta "Demokratiska" Sverige, bli tvingad att acceptera.Ett oerhört förtryck av den som sitter inne med genombrottet i detta morddrama.Läs på du Danske vän,så kommer du att inse att det är ett planerat attentat.jag vet att det är så, på grund av en perifär iakttagelse.mm.mm.mer säger jag inte i detta forum.Lycka till du Danske sanningssökande vän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet på grund av en "perifer iakttagelse"?? Varför säga A om du utelämnar B? Då bidrar du ju själv till att hålla det påstådda locket tätt! Trovärdigheten i det du säger minskar därmed betydligt.

   Radera
  2. Jag har sagt både A och B till Palmeutredningen, angående denna perifära iakttagelse, alltsedan våren 1987, så inte har jag lagt något lock på.
   Det finns bara ett lock i detta morddrama,och det hanteras av Statsmakten, vilket nog även du,har blivit övertygad om, att så är fallet.

   Radera
  3. Ja helt korrekt, det har även jag blivit övertygad om. Men känns det inte frustrerande att ha lämnat din iakttagelse till PU utan det hänt nåt mer med detta? Om nu PU inte anser att det finns substans i dina uppgifter och därmeed inte gått vidare i ärendet, vore då inte en möjlighet att diskutera dina iakttagelser med andra istället och eventuellt på sätt kanske komma vidare? Inte omöjligt att det finns dom som delar dina iakttagelser men inte träder fram då det är svårt i denna härva att bli trodd.

   Radera
  4. Substans i mina uppgifter? PU har själva varit så intresserade av om någon har uppgifter att lämna, så de gick ut med en efterlysning i Expressen 1987-03-12, (sid 1,6 och 7),som jag varit åsyna vittne till,men när de fått mitt vittnesmål med Husvagn , bilar, signalement på 3 personer, revolverman,med revolver av 357 magnum-typ, och som jag kontrollerade med bilregistret, hamnade jag i Stockholm på två adresser, dels en på Regeringsgatan, (exakt nummer har jag också angett), samt en adress på en gata parallell med Sveavägen, Jag kontrollerade detta genom att ta fram en turistkarta över Stockholm, och vad jag minns,hamnade en av de kontrollerade bilarna på Surbrunnsgatan.....Med mera med mera, som innefattar minst 15 brev till PU, insända med mottagningsbevis, samt 1 brev adresserat till HH ,daterat 1986-12-23, undertecknat med "Anonym skrivare".Sedan bröt "Helvetet" loss....janfeb-mars 1987, men jag har registrerat.
   Ett brev, som gjorde att HH fick respass ur PU,av Regeringens Infiltratörer i Palmerummet......ETC, ETC.Mörkläggning, mörkläggning, handlar det om.

   Radera
  5. Rättelse: Jag glömde ett frågetecken ang. HH.s respass ur PU, det var en misstanke, inte ett påstående.

   Radera
  6. Rättelse 2:Vid kontroll med mina brev, och e-mail till PU, skall en av de kontrollerade bilarna ha hamnat på Luntmakargatan.Jag har även i minne vad det var för märke på denna bilen, och uppgiften finns hos PU, liksom trolig, ungefärlig adress.

   Radera
  7. Intressanta uppgifter tycker jag. De passar också in på min tro om tre inblandade män, vet ju dock ej om det är samma tre män du givit signalement på som jag tänker på. Har tyvärr inte heller tillgång till Expressen 1987-03-12 men skulle vara mycket intressant att läsa vad det handlar om. Jag tror på det du skriver, du verkar mycket frustrerad och det är förståeligt om dina uppgifter till PU mörkläggs eller trollas bort. Skulle i övrigt vara mycket, mycket intressant att ta del av dina iakttagelser mer i detalj men förstår att det är svårt att göra här. /Harry

   Radera
  8. Du kan gå till närmsta bibliotek och beställa microfilm på Expressen för mars 1987, så kan bibliotekspersonalen hjälpa dig att få titta på denna microfilm, om du nu inte klarar av att göra det på egen hand.Passa då på att skriva ut dessa sidor, så att du har dem , fortsättningsvis på hand.
   (Signalementen handlar om en revolverman,samt en man och en kvinna som kom nedfarande i en av mig märkesangiven bil, Dessa två, gick in i denna husvagn som tidigare denna revolverman gått in i.)Du kan med 100% lita på vad jag skriver,då jag är en, i min omgivning, respekterad laglydig människa, som av en ren slump? råkat bli vittne till dessa människor. Och skulle du få läsa alla mina brev till PU, kommer du att förstå vad de mörkat.Det finns en, av mig registrerad historik, som jag utsattes för, efter mitt provocerande uppträdande mot dessa människor,klart redovisad till PU.Och en detalj jag upptäckte i ett anonymt brev till DN 1986-05-20, då jag köpt en bok av Börje Wingren.Utgiven 1993.Brevet finns återgivet på sidorna 266-267.Där någon vill göra sken av, med denna namnteckning, att det skulle vara jag som skrivit detta brev. Frustrerad? Jag finner inte ord för det jag känner, och jag finner inte ord för hur detta Svenska Rättsväsende vägrar att utreda detta, och ger mig upprättelse härför.De har haft allt klart för sig sedan våren 1987. Jag spyr över deras agerande, och mörkläggning.Detta är bara en kortkort resume´, minst 15 detaljerade brev och ett otal e-mail, från april 2011, finns hos PU och RPS angående detta.

   Radera
  9. Ska söka upp den Expressen vid tillfälle. I teorin jag jobbar efter finns en man, en kvinna och minst ytterligare en person och flere bilar. Den bil du märkesangivit, vad är det för märke och vilken färg hade den bilen? (Finns ju otaliga bilar av samma märke och färg så bör ju inte vara någon risk med att nämna detta här) Jag är nyfiken på ifall dessa är samma personer och bilar jag jobbar med i mina misstankar. /Harry

   Radera
  10. Hej"Harry", vem du nu är:När du sökt upp Expressen, och tagit kopior på dessa sidor,som jag angivit, och har dem framför dig,först då, kan det vara meningsfullt att kommunicera vidare.Visa att du har dem framför dig, genom att återge någon ordagran text i dem, här på denna blogg.

   PS:Alla mina brev och E-mail till PU och RPS, är av mig begärda hemligstämplade, så jag avslöjar inga specifika detaljer på denna blogg.DS.
   Det jag vill förmedla, är att det finns ett vittne till denna händelse, som PU känner till.

   Radera
  11. Jag får återkomma när jag funnit denna Expressen. Då jag inte bor i Sverige själv är det svårt för mig att gå in på något bibliotek, men det kanske går att finna denne Expressen via något nätbibliotek. Tackar för dina svar! /Harry

   Radera
  12. Jag tror att Kungliga Biblioteket har denna service , så du kan beställa dessa sidor av Expressen, hos dem.Kostar kanske nån "hundring".

   Radera
  13. Eller att du vill uppge någon Co. adress, där jag kan skicka dessa sidor till dig,jag har haft sinnesnärvaro nog, så jag har sparat denna Expressen.Återkom med detta, om du nu inte löser detta på något annat sätt.Tack för att du börjar ana, och börjar förstå.Är du dessutom Advokat,med tystnadsplikt,kan jag tänka mig att du kan få ta del av mina hemligstämplade uppgifter till PU, och de, sedan April 2011,inskickade e-mail till RPS.

   Radera

Läs sidan "Om kommentarer"