För Maria Ferm (mp) och Hans Linde (v) ESTONIA-räddade fördes bort av CIA-plan!

6.12.2010

I den uppblossande debatten om USA-Sverige är enligt min mening det mest skrämmande inslaget det som jag här omtalar. Jag har i flera år sökt publicitet, men saken är tydligen för känslig, eftersom den visar både det informella ”snatch”-samarbetet USA-Sverige och skrämmande info kring  ESTONIAs förlisning. Allt officiellt grundmaterial kan begäras fram från Luftfartsverket Arlanda, infochef Jan Lindqvist.
Sven Anér

Det hemligaste av allt: ESTONIA-snatchen!
5.12.2010. Aftonbladets Nyhetsredaktion, ANGELÄGET!
Redan den 25 november 2002 presenterade jag i PALME-nytt nr 9, som enda tidning, de oerhört dramatiska uppgifterna om nio estniska besättningsmän som under stort hemlighetsmakeri flögs västerut från Arlanda den 28 resp 29 september 1994 med två CIA-plan, sålunda i direkt anslutning till ESTONIAS förlisning. En mycket omfattande och samtidigt mycket väldokumenterad CIA-”snatch” som hittills endast PALME-nytt i Sverige har redovisat, med det svenska luftfartsverkets egen noggranna diariedokumentation!
Enligt SvD:s uppgifter denna söndag skedde ett svenskt ingripande, mot dessa sällsynt grymma transporter, först år 2006, sedan trafiken pågått i varje fall från 1994 men antagligen även tidigare. Det kan förhålla sig så att denna ESTONIA-snatch är både en av de mest omfattande och samtidigt en av de mest väldokumenterade världen över inom den i tiotals år pågående, grymt illegala trafiken.
Jag faxar nu sidorna 8-13 ur PALME-nytt nr 9/2002 och hoppas att Aftonbladet går in i detta dramatiska ärende, vilket väckt och väcker uppseende och oro i Estland. Kaptenen Avo Piht är med bland de försvunna; hans öde har i Estland fått förkroppsliga hela den dunkla ESTONIA-katastrofen.
Kollegial och engagerad hälsning!  Sven Anér
.
5.12.2010. För AB:s Nyhetsredaktion, angeläget!
CIA-snatchen, kompletterande text:
Sedan nu Wikileaks riktat strålkastare mot CIA:s hittills så hemliga ”snatches” finns rimligen möjligheter för ett återupptagande av debatten kring ESTONIAS förlisning den 28 september 1994. Dagsläget för ESTONIA-affären är, komprimerat:
De tre statliga regeringarna och myndigheterna, estniska, svenska och finska, vidhåller i dag på officiell nivå påståendet att ESTONIAS förlisning var en olyckshändelse. Men detta påstående kommer nu att bli än svårare att vidhålla sedan CIA-affären med de nio estniska besättningsmännen kommit upp på agendan: varför skulle dessa besättningsmän först ha räddats, sedan försvunnit, om det rört sig om en ”naturlig” förlisning?
Det samstämda beskedet från Tallinn, Stockholm och Helsingfors är i dag: Nej, några nya dykningar ner till vraket är inte planerade, detta trots att stora delar av den internationella tekniska expertisen förklarat att endast sådana dykningar kan ge det definitiva svaret rörande ESTONIAs öde.
Det var den 28 september 1994 som ESTONIA förliste, och det var den 28 och 29 september 1994 som två CIA-plan flög mot USA, med av allt att döma fyra resp fem estniska besättningsmedlemmar ombord, därav många i befälsställning och med kaptenen Avo Piht i spetsen (Piht förde inte fartyget, men medföljde för vidareutbildning).
En aldrig utredd flygcirkus startade omedelbart efter förlisningen, med, förutom CIA-planen, svenska och finska räddningshelikoptrar inblandade och med flygrutter och tider ifrågasatta. Även sjukhus i Sverige (bl a Huddinge) och i Finland (framför allt Åbo) har granskats, men utan avgörande resultat. Från myndighetshåll kring Östersjön har journalistiska utredare, bland andra jag själv, mötts med ett klart avståndstagande och ovilja att hjälpa till, och de avgörande autentiska statliga svenska dokumenten kring Arlanda-”snatchen” har inte förmått vare sig makt eller myndigheter eller media att söka lösa gåtan.
Från estnisk sida har det främst varit kapten Avo Pihts maka Sirje som lett försöken att engagera myndigheterna i de tre länderna, bl a med personligt hållna skrivelser till dåvarande svenska kommunikationsministern Ines Uusmann; tyvärr resultatlösa skrivelser.
Jag sammanträffade 2006 med Sirje Piht i Tallinn. Hon var då psykiskt tärd av oron för sin man; hon ansåg sig aldrig ha fått något officiellt stöd. Sirje Piht avled kort efter vårt möte.
Jag har själv alltid vidhållit, i mina nyhetsbrev PALME-nytt och ESTONIA-brevet, att denna skrämmande förlisning med över 500 döda ligger som ett svart dok över de tre ländernas inrikes- och utrikespolitik. När nu, enligt Wikileaks, den svenska regeringen år 2006 hävdar, att den först detta år fick rapport om pågående CIA-snatches, kan detta påstående sannerligen diskuteras. Mitt eget arbete med affären ESTONIA-Arlanda-västerut har sedan 2002 varit känt i Rosenbad, och affären har fortlöpande självständigt dokumenterats av det svenska luftfartsverket! Det finns uppgifter i transportdokumenten som kan peka på att CIA:s snatches berört Sverige även före september 1994, men detta har ej undersökts, och t ex Utrikespolitiska institutet har varit tyst.
Uppenbarligen har den svenska utrikespolitiken inte fått kollidera med USA:s. När den illegala transporten av två egyptier blev känd 2002 sade både myndigheter och media att denna ”snatch” varit en engångsföreteelse, något som i varje fall svenska UD visste var osant.
När en vitbok om fallet ESTONIA någon gång skrivs kommer de nio räddade och därefter försvunna att spela en central, dramatisk roll.
Sven Anér
Karlsrogatan 85, 752 39 Uppsala. 018-15 12 79

15 kommentarer:

 1. Alltid bra med repriser. Det var ju nästan 1000 personer som dog när M/S Estonia sjönk 1994 och det var statsminister Carl Bildt som meddelade samma dag att olyckan orsakats av att visiret utanpà överbyggnaden hade trillat av till sjöss, pga svàrt väder och dàlig skeppsbyggnadskonstruktion. Att elva estniska besättningspersoner sannolikt överlevde och att nio flögs till USA, som Sven Anér anger, har jag skrivit om pà http://heiwaco.tripod.com/punkt146.htm .

  Hur Carl Bildt lyckades mörklägga katastrofen och skylla den pà inkompetenta skeppsbyggnadsingenjörer har jag dokumenterat i min bok ESTONIABLUFFEN – http://heiwaco.tripod.com/estoniabluffen.htm .

  Tyvärr kontrollerar mörkläggarna förfarande Estoniasituationen ... precis som Palmemordets mörkläggning. Men det kan inte vara länge till.

  Jag hoppass Sven fàr vara med om när det slutligen klargörs hur bàda händelserna skedde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carl Bildt är väl en av CIA:s främsta tillgångar i Sverige; den mannen är en fullständig styggelse som politiker.

   "Tyvärr kontrollerar mörkläggarna förfarande Estoniasituationen ... precis som Palmemordets mörkläggning. Men det kan inte vara länge till."

   Jag har länge trott som du, Anders, att de stora politiska lögnernas tid snart måste vara förbi, men sanningen tycks ha väldigt svårt att hitta fram i offentlighetens ljus. Det är väl den där "monolitiska och hänsynslösa konspirationen" som John F Kennedy talade om i sitt berömda tal Presidenten och pressen, i april 1961 som hela tiden är i vägen i kombination med att folk i allmänhet är så ointresserade av sanningen och tycks vara nöjda med att matas med lögner.

   Radera
 2. Sven Anér har onekligt gett ordet rättshaverist ett mänskligt ansikte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dessa Myndigheter som Sven Aner frågar om Svar från, och förvägrar honom det, som är de verkliga Rättshaveristerna.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Så otroligt fegt och lågt att ANONYMT kalla en medmänniska rättshaverist.
   Kan man inte stå för sina kränkande spolningar med namn så ska man knipa käft.

   Radera
  4. Det är ju DU (8 jan 2013 18:21) , som inte bemödar dig om att ens ha ambitionen att försöka söka efter sanningen,som är den verkliga rättshaveristen.Du gör dig bekväm,och sätter stämpel på en medmänniska, som varande rättshaverist,men jag säger dig, att du har en lång vandring framför dig,till att bevisa att du inte själv lever i detta tillstånd.Hoppas att du tänker till.

   Radera
 3. Och det Hoppas jag att han får vara med om Också.
  Jag har Hittat ett Samband med dessa två händelser,efter mitt sökande efter Sanningen,men det är så FöRUNDERLIGT,så jag inte, ens till PU, med begäran om Hemligstämpel, vågar delge dem det. På grund av deras Agerande som varit.Och,jag, av den Anledningen, har fått den Absoluta Övertygelsen om, att denna PU, och dess "UTREDNING", Inget Annat är, än en "Utredning"som har till uppgift att söka efter farliga Vittnesmål,och sedan "Döda" dem.De söker efter SANNINGENS Vittnesmål, för att sedan konstruera, och förvränga dem, till ytterligare Något Scenario, som man sedan skall Inbilla det Svenska Folket, att så här var det.Ett Scenario, som kan bli 1000-faldigt mera FALSKT, än det KONSTRUERADE Scenariot med CP.Vi får se om mina Farhågor Besannas.
  Eller att Svenskt Rättsväsende har fått NOG,och Visar att de inte på något sätt kan ACCEPTERA att bli STYRDA av Politiska påtryckningar.Bortser de från dem, är snart Mordet löst.Det är min 100-%-iga övertygelse.Det är upp till Svenskt Rättsväsende att nu visa att de står helt fria från yttre påverkan, och rehabiliterar sig, som den fristående myndighet som de skall vara, och som det Svenska Folket har gett dem mandat till,för att skydda dem, som råkar ut för brott i detta Samhälle, och ge dem upprättelse för det.

  SvaraRadera
 4. Till Sven Anér. I och med att du inte har tagit bort inlägg där hela Toms namn står med, så kommer jag att lämna in en polisanmälan. Han kan diskuteras på bloggen men det ser inte bra ut när man googlar hans namn och Palmemordet dyker upp hela tiden i samband med honom. Ett par ställen är väl inte så farligt men det är inte acceptabelt i sådan omfattning som det är nu. Det här innebär eventuellt fara för mig eller andra, kanske till och med för honom själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det Tom Floberg du avser? Vilken i raden av Anonym är du? Nummer 4, 8, 26 eller 179? Är du det minsta mån om din anonymitet borde du sluta googla.

   Radera
  2. Jag är för feg. Kan du vara god och lämna fler personuppgifter så att jag kan vidta åtgärder gentemot dig. Sven Anér är polisanmäld.

   Radera
 5. Ja Herr Bildt döljer en hel del saker.
  Rykten säger ju att det var Bildt som gjorde Dockan på Moderaternas Valfilm från 1985 som föreställer Olof Palme.
  Klart att Bildt vet/hur varför Estonia sjönk, Ingvar Carlsson vet det oxå det var därför han ändrade sig att båten inte skulle upp men dom här som sände 1000 människor i Döden ska tamefan skämmas för att dom inte ens tog upp kropparna så illa hade aldrig USA behandlat sina landsmän.
  Jävla hycklare allihopa.
  Kasta skit på SD går bra för nåt ynka järnrör men sända 1000 människor i djupet i östersjön är tydligen bättre och att döda Olof Palme.

  SvaraRadera
 6. Billström försvarar vårt flyktingmottagande med att vi internationellt sagt att vi ska gå med på det och att vi skrivit på nåt om det i EU.

  Det är viktigare vad som anses Internationellt om Sverige, sen att vi inte har råd ta emot flyktingar skiter Politikerna i för dom roffar ju åt sig ändå även om dom skulle va tvungna gå över lik.
  Att man sedan inte klarar av att ställa krav på invandrare så man motverkar såna ställen som Rosengård skiter Politikerna i för det är ju det Internationella ryktet som är det viktiga.

  precis samma sak med Palme Mordet även fast många vet hur det har gått till trots att dom inte varit inblandade så hjälper man till att mörka allting för tänk om det skulle komma ut Internationellt ojoj tänk så skrämmande, vad då ett Mord mer eller mindre eller 1000 människor som estonia ja det skiter man oxå, ta upp nå kroppar äsch det är ju inte så viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sopa bort dessa maktfullkomliga "Svin"som agerar i mordet på Olof Palme ,och har mandat att mörklägga även den där Estoniakatastrofen, att klä av dem in på bara skinnet, är vad varje rättstänkande människa förväntar sig att utredande myndighet ska göra,men dessa mörkläggare har, i form av sin auktoritet ,och sin eventuella vetskap och inblandning, valt att mörka allt.Skam, skam skam, för det Svenska Rättsamhället. Jag hoppas GUD kommer att hemsöka dem , och inte ger dem frid, förrän de framträder och berättar den absoluta sanningen

   Radera

Läs sidan "Om kommentarer"