Expressen igen: ”GW: Det var poliser!”


2.1.2013
Sju avdankade åklagare och poliser uttalar sig idag för Expressen. Ingen av dessa säger klart ifrån: ”Nej! Det var inte Christer Pettersson!” Med undantag för Leif GW Persson, som på nytt nu i Expressen får tala klarspråk. Jag citerar:
Förre polisprofessorn Leif GW Persson har hela tiden /sic!/ haft sin egen teori om vad som hände. Han är säker på att det rör sig om en konspiration i Olof Palmes närhet.
Om man ser till statistiken så mördas politiska personer i regel av politiska skäl. Vilka som utför rent praktiskt? ja, det är personer i deras närhet som har ett militärt eller säkerhetspolitiskt förflutet. De har kunskap om offret och tillgång till offret. Säger han.
Så långt GW i dag i Expressen, som därmed ger en lösning med substans, till skillnad från det gamla avsuttna polis- och åklagargänget som inte vågar tala ur skägget.
En viktig notering kan göras. Expressen påstår att Leif GW ”hela tiden haft sin egen teori”, och det är anmärkningsvärt.
I min just inlämnade anmälan till RÅ begär jag just att RÅ ska utreda vid vilken tidpunkt Persson kan tänkas ha byggt sin mördarteori: på senare år eller, vilket ju vore oerhört dramatiskt, redan i direkt samband med händelserna vid Dekorima! I så fall har GW, som jag skriver till RÅ, gjort sig skyldig till grovt tjänstefel då han inte slagit larm.
Det är ingen överdrift att säga att Leif GW Persson håller detta stora svarta mord i sina händer. Han uttalar sig om fakta i realtext, han inspirerar till fiktioner i film på film hos svenska folkets licensbetalda television.
Men han är en vrång person, omöjlig för andra att hantera. Föreställ er en direktsänd TV-utfrågning, där GW ställdes mot ett par kompromisslösa intervjuare! Då skulle GW bland annat tvingas spotta ut om sin polisteori, och då skulle luften kunna börja rensas.
Är GW i dag något som katten har släpat in? Den ytterligt passiva förundersökningsledaren vice RÅ Kerstin Skarp har i brev till mig frankt förklarat att ”jag har aldrig talat om Palmemordet med Leif GW Persson”; en sanslös men under omständigheterna högst begriplig deklaration: GW är farlig!
Sådan är den svenska rättsstatens situation i dag. En högt stabsplacerad polisman, just gången i pension, störs aldrig av det svenska åklageriet, som bestämmer över polisen i det här landet och gärna accepterar rådande läge: bara vi passar oss för GW kanske det ordnar sig…
Jag har själv vid flera tillfällen begärt en GW-kontakt, men jag får ingen. I stället möts jag ideligen av hans grova påhopp, som är desto märkligare som vi i själva verket står på samma estrad..
Har GW tagit över landet?
Sven Anér - men God Fortsättning!

27 kommentarer:

 1. Varför verkar så många ta upp detta som det vore en stor konspiration? Hur kan någon riskera att på MYCKET NÄRA avstånd skjuta någon på en folktät gata med den risken att någon just då exempelvis håller i en kamera och får iväg en bild? På grund av platsen på sveavägen fick gärningsmannen även springa en längre sträcka för att fly, vilket också innehåller stora risker. Vad hade hänt om den flyende personen t.ex. hade snavat i trappan, som man kan förvänta sig ha varit hal av is denna kalla vinterkväll? Med tanke att det fanns en person alldeles i närheten nedanför trappan, som dessutom kan ha haft bättre ork, gör hela riskbedömningen ännu märkligare i efterhand. Om det var en person med lokalkännedom gör väl risken lite mindre men samtidigt är det antagligen större risk att personen blir igenkänd då. En bil med tonade rutor som stod och väntade på luntmakargatan hade väl inte varit alltför märkligt? Eller ska man bara utgå ifrån att förövaren saknade körkort.....?

  SvaraRadera
 2. Sven Anér!

  Du måste ändra på upplägget. Som det nu är spolas allt som ligger tidigare i tråden - trots att det inte är färdigbehandlat. Jag tror att ingen kollar i tidigare månader om det hänt något. Tänk ut ett annat sätt att låta det som lever leva vidare annars kommer vi inte vidare. Situationen får inte vara nollad bara för att det råkar vara en ny månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt. Jag trodde aldrig att bloggen skulle bli så innehållsrik. Jag ska förse inläggen med lämpliga etiketter.

   Radera
  2. Det finns ganska många som tidigare trodde på dina teorier om AA. Nu har jag med flera lämnat dessa teorier eftersom det finns flera andra mycket mer sannolika gärningsmän, AA är tyst som en mus det stämmer. Anledningen är att han har ingen anledning att befatta sig med dina anklagelser. Att du på fullt allvar kan tro att en person kan vara domare, riksdagsman, framträda i tv regelbundet, göra uttalanden om brottslighet mm.mm och samtidigt veta att han har skjutit vår statsminister? Man orkar helt inte bära på en sådan gärning och samtidigt vara i den positionen, jo om personen har grava schizoida störningar kanske. Reflektera gärna över detta en stund om du inte har gjort det tidigare. Sedan har vi det mest centrala. Det finns inget utpekande av AA vid Dekorima! Scenariot känner vi ju till men var står det att de finska kvinnorna har pekat ut just AA? Det måste finnas ett sådant utpekande? De måste ha sagt, ja det är han!! Det är lätt för dem idag att se mängder av bilder av AA på internet. 1986 fanns det foton att visa. De hade ju sett honom på gymmet? AA är mördaren håller du fast vid. För att kunna hålla så benhårt på detta krävs det att du Sven har talat med de finska flickorna eller någon av dem personligen! Öga mot öga. Du måste också ha med dig din PC med sparade foton av AA och visa dessa foton för dem. Då måste de ha sagt, ja det var han, det var han vi såg vid Dekorima minuterna före skotten! Han har väl inte något dussinutseende? Slutfråga har detta skett?? Slutligen vill jag säga att jag hyllar dig för det arbete du lagt ner i detta ämne och flera andra men dessa frågor måste få ett svar.

   Radera
  3. Jag skulle gärna se ett svar. Hela AA-teorin bygger på Olle Alséns utpekande men det var inte han som var vid Dekorima. Har de finska kvinnorna pekat ut AA eller inte?

   Radera
 3. "CZO 872 får jag det till efter laborering i Photoshop
  http://oi50.tinypic.com/4kwod5.jpg"

  Detta registreringsnummer gäller inte en polisbil. Vänligen studera närmare

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. ursäkta blev fel där
   LZO872 ska det vara

   Radera
 5. Jag tycker din teori om Anti Avsan är intressant, dock sätter jag ett frågetecken till de finska kvinnornas trovärdighet - hela teorin stor och faller med den.
  Jag tycker du ska vara försiktig att incinerera att Leif GW tystas ner från att berätta om någonting han vet om mordkvällen.
  Det är inte rimligt, närmast högst osannolikt att den mannen - som själv kritiserar den svenska polisstaben med jämnan(Och deras amatörmässiga agerande under mordkvällen) och själv tror att Polis/militär kan ligga bakom mordet - skulle veta någonting han väljer att tiga om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte riktigt vad de finska kvinnornas trovärdighet har med Anti Avsan att göra eftersom de aldrig pekat ut Avsan.

   Radera
 6. "Detta registreringsnummer gäller inte en polisbil. Vänligen studera närmare"

  När jag kollade CZO872 och LZO872 visade dessa båda relativt nya bilar i bilregistret. Kollade även upp den polisbilen till vänster i bild med regnr LTS597 som också ger en nyare bil. Därav drog jag slutsatsen att regnummer återanvänds när bilen tagits ur bruk. Det kanske finns något historiskt register man kan kolla mot?

  SvaraRadera
 7. Ja, både LTS 597 och CZO 872 var polisbilar i början av 1986. Volvo 244.

  SvaraRadera
 8. Från dessa tre polisbilar,vars registreringsnummer, skulle av en fotoblixt blivit kamoflerade, undrar jag om det överhuvud taget går att med någon teknik, går att rekonstruera dessa registreringsnummer?
  Vilken teknik handlar detta om, som gemene man kan gå in och vilja kontrollera relevansen i? Om dessa registreringsnummer är Okej,Vem körde, och befann sig i dessa bilar vid Sabb den aktuella tiden?

  SvaraRadera
 9. "Om dessa registreringsnummer är Okej,Vem körde, och befann sig i dessa bilar vid Sabb den aktuella tiden?"

  Det är precis detta som återstår att reda ut.

  Åke Rimborn (bil 5520) och Lars Christiansson (bil 1210 SAAB, hävdar att de var för sig var första bil på Sabb. Om de var där samtidigt så borde man på den aktuella bilden se minst en SAAB.

  Jag tror att den aktuella bilden är tagen senare och att den tredje bilen (den närmaste) är Stig Rosén (bil 3120)

  Men, om Sven Anér även har Ulf Karlssons övriga bilder så vore det ju väldigt intressant om dessa också kan läggas upp här för vidare studium.

  SvaraRadera
 10. http://www.donationto.com/TheAssassinationOfOlofPalme

  SvaraRadera
 11. I Ulf Dahlstens bok "Nirvana kan vänta" kan man läsa:

  "När regeringen formerats gav vi oss av till sjukhuset för att hälsa på Lisbet Palme. När jag kom in i hennes rum förstod jag att också hon hade beskjutits. Hon hade fortfarande samma kläder på sig.
  Varför vet jag inte. Det krävdes att jag gjorde våld på mig själv för att lyssna på det hon sade och inte se på hennes blodiga kläder och skorna som kippade."

  SvaraRadera
 12. Herr Anér! Dina ord angående Lisbet Palme faller på sin egen orimlighet. Är det så konstigt att så många är hjärtligt trött på Dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett om det ligger något i detta eller inte så är Sven Anérs teorier och utpekanden precis lika berättigade som alla andra teorier eftersom polisen sabbat hela utredningen från dag ett. Att Lisbet vägrat låta sig bandas, inte närvarat vid rekonstruktionen och begärt annan särbehandling är helt oförsvarligt eftersom hon är närvarande vid dådet och dessutom offrets fru.
   Så länge polisen "vägrar" utreda fallet är det upp till dessa eminenta privatspanare och journalister att föra utredningen framåt, de som dedikerat sin tid till detta skall enbart ha en stor eloge!

   Radera
  2. Nonsens! Att påstå att Lisbet kände till mordet är så absurt så att det egentligen inte borde tolereras. Visst har s k privatspanare en viktig uppgift att avslöja fel och brister, men det får vara någon måtta med dumheterna från Sven Anér!

   Radera
  3. Det är väl knappast bara Sven Anér som har en teori att Lisbet vet mer än vad hon ger skenet av!

   Tack Sven Anér till en mycket bra och informativ sida! :)

   Radera
 13. Varför stämmer då inte familjen Palme, Sven Aner för förtal? Han vill ju det själv! Man har ju just lämnat in en stämningsansökan mot filmen Callgirls skapare.

  SvaraRadera
 14. Därför att det skulle bli betydligt svårare att påtala vari Sven Anérs förtal ligger.

  SvaraRadera
 15. Driver du med mig eller? Vari ligger dom svårigheterna? Dom skulle dessutom kunna ta hjälp av Anti Avsan!....Nä du göbbe, nåt jävla lurt är det med hela grejen!

  SvaraRadera
 16. Nej, att ta hjälp av Anti Avsan, vilket Sven Anér skulle välkomna, vill man till varje pris undvika.
  Det är för mycket hemligstämplat som skulle behöva avslöjas.

  SvaraRadera
 17. Den 9 dec. vid tretiden på natten skrev någon om Tom. Fakta om honom och sådant som har skrivits om honom har missförståtts. Tom satt inte och söp med Christer utan arbetade på klubben. Han lagade mat och var ägare där. Om han drack den kvällen eller ej vet jag inte. Hur länge Tom fanns på klubben vet jag inte. Tom har gett CP alibi men inte talat om detta för polisen. Samtidigt har han då gett sig själv alibi. När jag hörde det tolkade jag det först som att Tom var där hela tiden. Men han sa inte att han själv var där och såg CP hela kvällen. Det kan han ha hört av någon annan. Vad gäller krig: Vietnamkriget slutade 1975. Tom var med på slutet och då hände ingenting förutom på en bar. Genomsnittsåldern sägs ha varit 19 år och Tom som föddes 1955 var inte för ung. Han var även med i Beirut. Där hände det desto mer. Ifall att ni vill ha mer fakta eller få detta bekräftat så föreslår jag att ni ringer honom på 0704940535. På arbetstid är det även 031-470301 (om jag inte minns fel). Jag förestår att ingen frågar direkt om mordet eller nämner inläggen på bloggen. Tom kände en del kändisar, som kungen, Ledin, ABBA m. fl. Han var tillsammans med Anni-frid. Även Marie, som sedan blev Ledins fru. Som hämnd körde Tom sönder Ledins brygga. Man kanske kan gå in på detta först för att få honom att prata. Bor man inom rimligt avstånd från Göteborg så går det ju att besöka hans verkstad. Efter arbetet sitter han och dricker öl, vanligtvis på Guldheden. För att få mer fakta kan ni kontakta Rosita Horney, som är pojkens mamma. Hon är rätt så nervös av sig. Ni kan fråga om personligheten, vad han har gjort tidigare, var han har levt etc. Vad jag har förstått så var huvudbonaden som användes vid mordet en hjälm och inte en mössa eller keps eller en blandning mellan en herrhatt och en Sherlock Holmes-mössa. Den finns på bild. Tom har inte sagt att det var den och jag tänker inte tala om hur jag har fått reda på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du misstänker honom så utgår jag från att du har tipsat polisen och berättat allt du vet! Har du det?

   Radera
  2. Du som känner Tom , vad uppskattar du hans längd till? Han ser mycket kort ut på de bilder som finns tex där han ligger i sängen samt står med hjälmen på. Det är klarlagt från tidiga vittnen att den som sköt var ganska reslig så han stämmer inte alls in på GM.

   Radera

Läs sidan "Om kommentarer"